Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
change_pm написав:Це тебе Франт спалив ))) Нездорову конкуренцію йому створюєш своїми кхавалірками (((
Ці люди НЕ можуть мені навіть теоретично створити якусь конкуренцію. По-перше, я ні з ким і ні в чому не конкурую - НЕМАЄ І НЕ БУЛО ніякої потреби. По-друге, я вже відповідав пану Noname2020 - я в Туреччині НЕ працював, НЕ працюю і НЕ збирався/збираюсь працювати в будь-якій сфері. Біда в тому, що у двох красенів немає кеби думати та щось робити. Смітити тут - майстри, а зробити для себе, родини, дітей - нуль на масу. При чому нуль абсолютний.
Інформація про цей проєкт з"явилася мабуть в минулому році - я про неї не маю ніякої інформації - здається, це десь далеко від Анталії. Мені було зовсім не цікаво. Не інтересувався.
По Анталії останніми днями: - з"явилися оголошення на балконах (завжди вивішують на балконах жовтого кольору оголошення) про продаж квартир - навіть дивно, бо зникли зовсім на початку 2020 року - ажіотаж був. - всі оголошення з"явилися НЕ на нових будинках, а на будинках, яким років 10. - всі ці оголошення - від рієлторів - хочуть люди заробити - в Туреччині зазвичай ріелтори мають 6%. В деяких випадках спускається на 4, і навіть 3, але не менше. - ГОЛОВНЕ: після ажіотажу та падіння курсу ліри до 8,50 ціни в турецьких лірах пішли вверх. Але з певною інерційністю - і при курсі 8,50 ліри за долар можна було вдало щось купити. А тепер відбулося саме цікаве і саме неприємне для форумчан: турецка ліра укріпилася на курсі 7,36 (!!!) і ціни в турецьких лірах на нерухоміцсть так і залишилися. Вийшли на новий рівень. Тобто ціна в ДОЛАРАХ суттєво зросла. Це те, про що я весь час писав и радив: навіщо закопувати під грушею доляри, як можна було вдало прикупити собі - коханому, батькам - коханим, дітям - коханим - квартирку. Але панове слухали флудерів цієї гілки - подивіться - найбільш агресивно почали смітити саме прямо з 1 січня 2020 року. Прямо з 1 січня!!!! 2020 - і без перерви (!!!) ні на один день (!!!). Головна мета - всіх дезорієнтувати. Ось тут - поза конкуренцією.
P.S. Чекаємо звіт Інституту статистики Турецької республіки - буде 15 січня 2021 - про купівлю квартир іноземцями в грудні та за підсумками 2020 року. Попередня інформація: за кількістю купівлі нерухомості іноземцями Туреччина в 2020 році вийшла на друге місце в світі - після Нової Зеландії.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 10 січ, 2021 16:12, всього редагувалось 1 раз.
Жахи - не жахи, а зробіть корисну для форумчан роботу - ви ж любите викладуати тут "відосіки" - вивчіть те питання та нам розкажіть. Це буде цікаво, чим там все закінчилося чи продовжується. Для початку дивимося: https://burjalbabas.com Моя думка: для форумчан це не цікаво. Дивимося мапу.
Поки пан Флайман знайде цікаві "відосіки" вичаємо - форум же фінансовий - соціально/фінансовий бік справи. ГОЛОВНЕ, НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ, І ЧОМУ Я СКАЗАВ, ЩО ДЛЯ ФОРУМЧАН ТО НЕ ЦІКАВО: ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС НА ПІВДОРОЗІ ВІД СТАМБУЛА ДО СТОЛИЦІ - АНКАРИ.
1. Перспективи фінансові. Проект почато в далекому 2011 (!!!) році. Проблеми почалися в 2014. Проблеми фінансові: не всі інвестори змогли вчасно виконати свої зобов"язання. НЕ ЗАБУДОВНИК, А ІНВЕСТОРИ. Зверніть на це увагу: в Україні - дзеркальна ситуація!!!! Рішення про банкрутство, винесене в 2018 році по відношенню до фірми, яка побудувала проект Burj Al Babas, який був проданий тільки арабським покупцям в районі Болу Мудурну і став відомий своєю архітектурною структурою, схожою на замок, було скасовано судом в листопаді 2019 року. Голова Sarot Group пан Мезер Ерделі сказав у 2019 році, що вони виплатили 50 відсотків своїх боргів під час суду і що вони завершать проєкт в 2021 році.
2. В рамках проекту, що включає 732 вілли, торгові центри, готелі і 2 конгрес-центру, будівництво якого почалося в районі Мудурну в 2011 році, 350 вілл замкового типу (50%) були продані клієнтам з (увага) Катару, Бахрейну, Кувейту, Дубаю і Саудівської Аравії.
3. Цікавим чи ні для українців буде місцевість, яка в Каталозі UNESCO - Cittaslow (Sakin Şehir). Точно, що ні.
4. Що панове там будуть робити? Взимку - погода як в Польщі - в січні мінус 10... мінус 11 морозу. Моря немає. До чудес природи та історичних міст - далеко. До Чорного моря - далеко, до Середземного моря - ще далі.
В хорошому смислі: "Квас та не про вас!"
Але питання цікаве - бо піднімає питання ДОЦІЛЬНОСТІ купівлі нерухомості в тому чи іншому місці.
Наприклад, купити без жодних документів недобудови на покинутих дачах під Києвом, які принесли в 2020 році +89% по гривні - доцільно, і всі форумчани саме так і зробили.
Наприклад, вкладати в 2009-2012 роках у віллу біля Фороса 400 000 нахом"ячених чесною працею в Україні - НЕ доцільно, бо власнику при спробі продати в 2015 році рієлтори сказали: "Не на тому острові побудували віллу" (цитата, яку почули мої приятелі та ледве ледве те збули за 280 000 доларів - і то тільки наприкінці 2020 року).
Наприклад, купити двушку або трьошку в Анталії - як зробили мої друзі (за три роки проживання тут допоміг купити двом друзям квартири) - доцільно, тому що: а) нова квартира "1+1", куплена в травні 2018 року за 54 000 доларів, легко зараз буде продана - але не продається власником - немає бажання та необхідності - любить себе та своїх дітей - гадаю, за 65 000 доларів. б) квартира, куплена у вересні 2019 року за 91 000 доларів ("2+1") може бути в ці дні продана за 110 000 доларів - було оголошення про продаж квартири такої ж на тому ж поверсі в тому ж будинку - я спеціально дзвонив - вже продано.
Ось Вам про доцільність... та про нерухомість...
P.S. Дякую airmax78 за реально цікаву тему на тему гілки. На київській гiлці завжди звертаю увагу на його повідомлення.
flyman написав:акурту не сподобалося, бо це не про нерухомість в Анталії
і, нарешті, по темі, "купуємо для себе ..." кавалірка 27 м2 в Любині, Польща
Це тебе Франт спалив ))) Нездорову конкуренцію йому створюєш своїми кхавалірками (((
akurt подивися з інтересом. Тільки сьогодні - тому не варто говорити у минулому часі "не сподобалося". 1. Я спочатку подумав, що мова йде про мій улюблений Люблін, не про Любін - Люблін я знаю дуже добре - приблизно до 1999 року тримав там фірму. Тому було цікаво подивитися - не був в Любліні вже років з 10. Але виявилося невеличке містечко "Любін". Гадаю, НЕ сподобається НЕ мені - мені то давно НЕ цікаво - а більшості форумчан - це щось на гатунок Першотравенська або Червонограду. Але містечко гарне - як і всі в Польші. 2. ГАДАЮ, ДУЖЕ НЕ ВСІМ ФОРУМЧАНАМ СПОДАБАЮТЬСЯ АПАРТАМЕНТИ "0+1" ЗАГАЛЬНОЮ ПЛОЩЕЮ 27 КВ. МЕТРІВ. Але це Польщя, і в Польщі то є нормальним. 3. Безкоштовний транспорт - дивуватися не мені - а тим, хто їздить в уражених туберкульозом Богданчиках. 4. Чудова пара, яка знайшла собі місце під сонцем. Без питань: здорові, роботящі та активні. Приємне враження. Люблю позитивних людей - мені "везе" зустрічати саме таких (крім цієї гілки). 5. Яким би не був добробут, але автівку собі купити не можуть - варто звернути увагу на те. Я не засуджую, вони так вирішили, але це - для роздумів. Не так вже й медом намазано. 6. Ціна квартири - самі сказали - в старому будинку - 1000 доларів квадрат і вище. Без питань. Нормальна ціна для села. Любін не має за польскими нормами статусу "місто". Це - gmina - село, по-нашому. Меншої адміністративної одиниці, ніж "[i]gmina" в Польщі не існує. [/i]Але киянам - багатьом - гадаю, сподобається саме таке.
Ну ось в мене такі враження. Я багато разів на цій гілці писав, що реально розглядав для себе питання купити квартиру саме в Польші - але не десь в такому селі - а в Кракові, Бєльскo-Бьяла, Люблін, Wisla... ПРИЙШОВ ДО ВИСНОВКУ, ШО НЕМАЄ СЕНСУ.
НУ А ФОРУМЧАНАМ ВИДНІШЕ, ЩО ОСОБИСТО ВОНИ БУДУТЬ РОБИТИ В ЛЮБІНІ. Площа 40 кв. км, населення - 80 000, аеропорту немає, електрички ходять тільки на Вроцлав та Пшемисль, одна - на Франкфурт. Міжміські автобуси з 6 січня 2021 майже не ходять (перевели на "недільний" тобто скороченний розклад). А взагалі хлопці молодці: все докладно, все знято інформативно і класно. В цілому інформативно і тому сподобалося. Раджу переглянути.
Ще кажуть, що Іспанія, про яку написано в "Трьох Заокнах Акурта", зараз вимерла та геть вся зараз засипана снігом. Причому страшним та небувалим. Аже тиждень тому написали, що у зв"язку з тим, що всі квартири, придбані іноземцями в Іспанії, закриті - то їх відкривають та заселяється безхатченки. За іспанськми законами, якщо я не помиляюся, неможливо виселити такого безхатченка. Пане Флаймане, можна скільки завгодно викладувати цікавих "відосіків".
Але є практика та власний досвід моїх приятелів:
Подія 1. Квартира в Іспанії куплена під час суворих подій 2014 року як "затишне містечко". Кияни. Це - Torrevieja. На морі. Послухали - тримаючи локшину на вухах - рієлторів про величезні прибутки від оренди. На практиці: за три роки прийшли до висновку, що грошей від оренди витачає ТІЛЬКИ на те, що, коли прїздять у куплену за 70 000 ойро прєлесть, на 2 (два) тижні на рік, то вистачає ТІЛЬКИ, щоби прожити ті 2 (два) тижні. Цифри точні. Зробили "хід конем": продали ту прєлєсть із ВТРАТОЮ грошей та купили за 75 000 ойро в Аліканте. Буцім-то там краще. На практиці: за три роки максимум, що мали: 1500 ойро прибутку. Одна тісяча п"ятьсот ойро. Головне: ПРО ВЛАСНИЙ ВІЗИТ У СВОЮ ПРЄЛЄСТЬ треба було попереджати керуючу компанію за 6 (шість) місяців. Вам те подобається? Якщо ні, то вдалі власники чудової квартири в Алікане з Вами погоджуються та припинили відвідувати власну квартиру в Аліканте в останні 2 (два) роки. Ці два роки вдало проводили де? В Хорватії. Із словами: дуже дорого, але дуже класно! Це Вам епізод один про Іспанію. Не з "відосіків". Беріть калькулятор та натискайте кнопочки: вкинуто в 2014 році 75 000 ойро. К.К.Д.=0, відвідати власну квартиру вже й не мріють.
Подія 2. Продається в 2016 році маєток в (назву міста в Україні видалено). З виручених 600 000 доларів купують: квартиру в передмісті Аліканте за 140 000 ойро. Гарна квартира. Дуже дуже маленька, але веранда аж 14 кв. м. Квартира така чудова, що за 3 роки були там аж 2 (два) рази. Другий раз із іншими моїми прителями. Жили за той візит в тій чудовій квартирі 3 (три) не жартую 3 (три) дні. Ще днів 5 мандрували разом із власниками прєлєсті за 140 000 дорогами Іспанії. Останній раз там були весною 2019 (дві тисячі дев"ятнадцятого) року. Повторюю: 3 (три) дні. На сьогодні приятелі-гості сказали, що вони же раз туди б не поїхали. Щасливі власники вже не знають, коли туди поїдуть. Іспанія закрита для українців.
Тому: тілки те, що написано мною вище: ДОЦІЛЬНІСТЬ КУПІВЛІ НЕРУХОМОСТІ. Правильний вибір місяця купівлі нерухомості. Особливо там, де НЕ можна та НЕ варто купувати. І ще: можна мріяти про квартиру на Марсі або на Мальдівах. У ві сні. Я не купував квартиру за "відосіками" та не радив іншим купувати квартиру за "відосіками". Просто нагадаю слова Булгакова, сказані Воландом - точно підходять до правильного вибору нерухомості за кордоном: "- Нет, нет, нет! Ни слова больше! Ни в каком случае и никогда! В рот ничего не возьму в вашем буфете! Я, почтеннейший, проходил вчера мимо вашей стойки и до сих пор не могу забыть ни осетрины, ни брынзы. Драгоценный мой! Брынза не бывает зеленого цвета, это вас кто-то обманул. Ей полагается быть белой."
akurt написав:Ще кажуть, що Іспанія, про яку написано в "Трьох Заокнах Акурта", зараз вимерла та геть вся зараз засипана снігом. Причому страшним та небувалим. Аже тиждень тому написали, що у зв"язку з тим, що всі квартири, придбані іноземцями в Іспанії, закриті - то їх відкривають та заселяється безхатченки. За іспанськми законами, якщо я не помиляюся, неможливо виселити такого безхатченка. Пане Флаймане, можна скільки завгодно викладувати цікавих "відосіків".
Але є практика та власний досвід моїх приятелів:
Подія 1. Квартира в Іспанії куплена під час суворих подій 2014 року як "затишне містечко". Кияни. Це - Torrevieja. На морі. Послухали - тримаючи локшину на вухах - рієлторів про величезні прибутки від оренди. На практиці: за три роки прийшли до висновку, що грошей від оренди витачає ТІЛЬКИ на те, що, коли прїздять у куплену за 70 000 ойро прєлесть, на 2 (два) тижні на рік, то вистачає ТІЛЬКИ, щоби прожити ті 2 (два) тижні. Цифри точні. Зробили "хід конем": продали ту прєлєсть із ВТРАТОЮ грошей та купили за 75 000 ойро в Аліканте. Буцім-то там краще. На практиці: за три роки максимум, що мали: 1500 ойро прибутку. Одна тісяча п"ятьсот ойро. Головне: ПРО ВЛАСНИЙ ВІЗИТ У СВОЮ ПРЄЛЄСТЬ треба було попереджати керуючу компанію за 6 (шість) місяців. Вам те подобається? Якщо ні, то вдалі власники чудової квартири в Алікане з Вами погоджуються та припинили відвідувати власну квартиру в Аліканте в останні 2 (два) роки. Ці два роки вдало проводили де? В Хорватії. Із словами: дуже дорого, але дуже класно! Це Вам епізод один про Іспанію. Не з "відосіків". Беріть калькулятор та натискайте кнопочки: вкинуто в 2014 році 75 000 ойро. К.К.Д.=0, відвідати власну квартиру вже й не мріють.
Подія 2. Продається в 2016 році маєток в (назву міста в Україні видалено). З виручених 600 000 доларів купують: квартиру в передмісті Аліканте за 140 000 ойро. Гарна квартира. Дуже дуже маленька, але веранда аж 14 кв. м. Квартира така чудова, що за 3 роки були там аж 2 (два) рази. Другий раз із іншими моїми прителями. Жили за той візит в тій чудовій квартирі 3 (три) не жартую 3 (три) дні. Ще днів 5 мандрували разом із власниками прєлєсті за 140 000 дорогами Іспанії. Останній раз там були весною 2019 (дві тисячі дев"ятнадцятого) року. Повторюю: 3 (три) дні. На сьогодні приятелі-гості сказали, що вони же раз туди б не поїхали. Щасливі власники вже не знають, коли туди поїдуть. Іспанія закрита для українців.
Тому: тілки те, що написано мною вище: ДОЦІЛЬНІСТЬ КУПІВЛІ НЕРУХОМОСТІ. Правильний вибір місяця купівлі нерухомості. Особливо там, де НЕ можна та НЕ варто купувати. І ще: можна мріяти про квартиру на Марсі або на Мальдівах. У ві сні. Я не купував квартиру за "відосіками" та не радив іншим купувати квартиру за "відосіками". Просто нагадаю слова Булгакова, сказані Воландом - точно підходять до правильного вибору нерухомості за кордоном: "- Нет, нет, нет! Ни слова больше! Ни в каком случае и никогда! В рот ничего не возьму в вашем буфете! Я, почтеннейший, проходил вчера мимо вашей стойки и до сих пор не могу забыть ни осетрины, ни брынзы. Драгоценный мой! Брынза не бывает зеленого цвета, это вас кто-то обманул. Ей полагается быть белой."
Що робити, якщо ваші знайомі лопухи купили дачу в Аліканте і не живуть. Чи вони думали, що це як літній будинок в кооперативі під Києвом: електричком з посвідчення пенсіонера туда в суботу, в неділю назад з огірками і помідорами.
На відео вище пара американців порівнювала покупку для себе в Іспанії та Португалії і вибрала Португалію, не Іспанію. І будуть жити в Португалії, та отримувати Золоту Візу в Португалії. І ціле відео про те, чому покупка житла для себе в Португалії на їх думку ліпше Іспанії.
flyman написав:На відео вище пара американців порівнювала покупку для себе в Іспанії та Португалії і вибрала Португалію, не Іспанію. І будуть жити в Португалії, та отримувати Золоту Візу в Португалії. І ціле відео про те, чому покупка житла для себе в Португалії на їх думку ліпше Іспанії.
Безумовно, корисна від Вас порада форумчанам. Гадаю, вони всі до Вас прислухаються. З 16 січня - всі як один - в Португалію (Відповідно до Рішення португальських компететних органів № 12727-B/2020, до 15 січня 2021 р. в’їзд громадянам України до Португалії обмежений). Залишилося до 15 січня вибрати одну або відразу декілька опцій: - внесок в предмети мистецтва і культури - потрібно зробити безповоротний внесок вартістю в 250 тис. євро і більше; - внесок в науково-технічні дослідження - потрібно зробити безповоротний внесок вартістю в 350 тис. євро і більше; - придбання старої нерухомості - для цього потрібно купити будівлю віком від 30 років вартістю від 350 тис. євро і більше, яка потребує реставраційних робіт; - придбання нерухомості - для цього потрібно купити будівлю будь-якого типу і віку вартістю в 500 тис. євро; - внесок в свій бізнес - для цього потрібно створити 10 робочих місць на своєму підприємстві і вкласти в нього більше 500 тис. євро; - внесок в бізнес Португалії - для цього потрібно вкласти 500 тис. євро або більше в компанії малого чи середнього бізнесу; - внесок в економіку Португалії - потрібно придбати цінні папери або акції або відкрити рахунок на суму в 1 млн євро. Кожен вибере за смаком.
P.S. В суботу 16 січня дістатися до Лісабону можна всього за 171 долар Польськими авіалініями разом з WizzAir. Пересадка у Варшаві з такими обмеженнями: паспортний контроль при в"їзді до ЄС, рейс Варшава-Лісабон - внутрішній для ЄС, тому працює Режим тимчасового транзиту. ТРАНЗИТ територію Республіки Польща можуть здійснювати ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, які: - є членами родин (подружжя, діти) громадян Європейського Союзу, Європейської Угоди про вільну торгівлю (EFTA) – Сторони Угоди про Європейський економічний простір, або Швейцарської Конфедерації; - мають дозвіл на постійне проживання або карту довготермінового резидента країни-члена Європейського Союзу, Європейської Угоди про вільну торгівлю (EFTA) – Сторони Угоди про Європейський економічний простір, або Швейцарської Конфедерації, або є членами їх родин (подружжя, діти). Можна простіше - KLM - через Амстердам. Правда, за 286 доларів. Транзит в а/п Схіпхол (Амстердам) дозволяється для усіх категорій громадян. Вимога до транзитних пасажирів, у т.ч. громадян України, при посадці на авіарейс у пункті відправлення пред’явити аеропортовим службам країни вильоту викуплений авіаквиток з а/п «Схіпхол» (м. Амстердам) до кінцевого пункту призначення. Треба летіти. Не забути пройти в Борисполі через "Червоний коридор" - все ж таки валіза з 350 000 ойро...