Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
greenozon написав:Я наразі вже бачив вплив цього закону на колегу, що має рахунки в брокера ФФ - він перепідписував новий генеральний договір із брокером, інакше не можна було...
а так да - побачим як вплине воно на нас, клієнтів.
до речі вже починають появлятись новини із цього приводу, далі буде!
Вся прелесть Закона в том, что появилось определение термина финансовые инструменты, их класификация, и подозреваю, что заложены механизмы прибыльного пользования этими самыми финансовыми инструментами. Ценные бумаги, иже ОВГЗ, один из видов финансовых инструментов, и их обращение не изменилось. В топе деривативы - типа, фючерсы, форварды, опционы и свопы на форварды и так далее. Я бы определил девиз этого закона одной фразой: "Друзья, давайте кидать друг друга, цивилизовано, посредством дериватовов"
greenozon написав:Я наразі вже бачив вплив цього закону на колегу, що має рахунки в брокера ФФ - він перепідписував новий генеральний договір із брокером, інакше не можна було...
а так да - побачим як вплине воно на нас, клієнтів.
до речі вже починають появлятись новини із цього приводу, далі буде!
Вся прелесть Закона в том, что появилось определение термина финансовые инструменты, их класификация, и подозреваю, что заложены механизмы прибыльного пользования этими самыми финансовыми инструментами. Ценные бумаги, иже ОВГЗ, один из видов финансовых инструментов, и их обращение не изменилось. В топе деривативы - типа, фючерсы, форварды, опционы и свопы на форварды и так далее. Я бы определил девиз этого закона одной фразой: "Друзья, давайте кидать друг друга, цивилизовано, посредством дериватовов"
в мене все просто - ICU покупка грн бумаг - онлайн, 10 грн за операцію не залежно від суми операції, все робиться власноруч на онлайн площадці за 5 хвилин Так, знаю, доходності чуть нижчі ніж в банках (первинка), але та вся волокіта не варта часу.
зауважу, що входити в бумаги я якраз планував через банк (починав із Привата) і це було досить давно, тоді ще й згадки не було про можливість покупки бумаг через Приват24. У відділенні при запитанні про покупку бумаг робили скляні очі, на сайті була єдина сторінка, де можна було лишити телефон - ніхто ніколи не перезвонював..
Після кількох місяців пошуку контактів - плюнув і забув як страшний сон
00:00 Что такое ОВГЗ? 01:15 Чем отличается депозит и ОВГЗ? 01:30 Сколько налогов мы платим за депозиты? 04:46 Какая комиссия за открытие счета и покупку ОВГЗ? 05:35 Кому можно продать свои ценные бумаги? 09:20 Почему ОВГЗ актуально именно сейчас? 11:50 Как купить ОВГЗ? 15:08 Пример и реальный просчет 17:10 Сколько стоит хранить и обслуживать ценные бумаги? 19:15 От чего зависят котировки ОВГЗ? 21:40 Какие объемы лучше покупать и нужно ли подтверждение дохода? 22:16 В каком банке лучше покупать ОВГЗ?
Подскажите, пожалуйста, кто знает. 1) Нужно ли опасаться получать брокерские и депозитарные услуги по ОВГЗ от негосударственных компаний? Например, если несешь деньги на депозит - знаешь, что если банка не станет - средства защищены. А как в ситуации с ОВГЗ? Возможен ли такой поворот событий, что ОВГЗ куплены через мелкое ООО, хранятся, купонный доход выплачивается, а в конце государство перечисляет вложенную сумму на счет ООО для возврата физлицу, но до физлица средства не доходят и ООО приказало долго жить? Предусмотрены ли государством в этом моменте какие-либо защитные механизмы? 2) Действительно ли депозитарное учреждение "полностью просматривается" по каждой ОВГЗ государством?
Зазвичай просто так в ООО гроші не тримають їх заводять під цільову покупку (коп - в - коп) і далі куплені бумаги збегаріються в депозитарії (при термінації ООО ви можете переевсти свої кровні бумаги в інший депозитарій)
при погашенні (купон, тіло) я зразз ж вивожу гроші на власний банківський рахунок, чи купую наступні бумаги
просто так тримати гроші в ООО нема сенсу, як на мене