Ринок ОВДП

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 6263646566 ... 951>
Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 13:35

Sinbad777 написав:
  Frei написав:К какому банку они привязаны?

их расчетный счет в Привате, или что Вы имели ввиду?

Да, это имел в виду. На счет клиента в каком банке происходят выплаты
Frei

Подякував: 506 раз.
Подякували: 539 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 13:41

Frei написав:
  Sinbad777 написав:
  tano написав:Кто может что-то сказать про Фридом Финанс? Стоит рассматривать? Если есть опыт сотрудничества - поделитесь пожалуйста.

Доброго всем дня, как и обещал поделюсь опытом работы с ними. Прошел пока только первый месяц, но все ок. В первый рабочий день, 1 марта я получил смс уведомление о зачислении купона (они проценты к слову платят ежемесячно), перевел их на свою карту для выплат. Вообщем полет нормальный, могу рекомендовать

К какому банку они привязаны?

О каких процентах речь?

Купон не брокер платит и нет таких ОВГЗ с ежемесячным купоном!
accord_trading_ltd

Подякував: 4 раз.
Подякували: 20 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 13:53

Re: Рынок ОВГЗ

Frei написав:Да, это имел в виду. На счет клиента в каком банке происходят выплаты

банк вы выбираете сами, они могут перевести на любой. Я выбрал дебетную карту Альфа банка, она позволяет снимать без комиссий. Вывод получается под 0.
Sinbad777

Подякував: 49 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 13:55

accord_trading_ltd написав:О каких процентах речь?

Я знаю, % они выплачивают самостоятельно, как компания. А себе они компенсируют купоном от Минфина. В договоре прописано, что я получив % от них, не могу претендовать на купон в будущем.
Sinbad777

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 14:40

Sinbad777 написав:
  accord_trading_ltd написав:О каких процентах речь?

Я знаю, % они выплачивают самостоятельно, как компания. А себе они компенсируют купоном от Минфина. В договоре прописано, что я получив % от них, не могу претендовать на купон в будущем.

Интересно :roll: Считали какая у Вас эффективная ставка получается за вычетом всех затрат?
accord_trading_ltd

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 15:39

accord_trading_ltd написав:Интересно Считали какая у Вас эффективная ставка получается за вычетом всех затрат?

Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают. Вывод 0, как я уже писал выше. Завел я деньги, через кредитку Привата, и платеж через П24, сумма перевода составила 1 гривна. Можно было бы, положить перевод через кассу Привата, тариф 200 грн. На сумме, это тоже не затраты
Sinbad777

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 16:08

Національний банк України
14 мин. ·
Національний банк рекомендує банкам посилити нагляд за схемними операціями з цінними паперами. Мова йде, зокрема, про так звані циклічні операції, особливістю проведення яких є купівля юридичними особами за вищою ціною та продаж за нижчою (тобто зі збитком) облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих в іноземній валюті. Зазначена схема може відбуватися в кілька етапів:

· на першому етапі брокер, діючи від свого імені за рахунок і за замовленням юридичної особи, купує в банка пакет ОВДП, далі він продає, а інший брокер купує зазначений пакет ОВДП за ціною нижчою від придбання (але в межах ринкових цін), діючи за рахунок і за замовленням фізичної особи;

· цей же пакет ОВДП знов за більшою ціною викуповує перший брокер, який діє від свого імені, проте за рахунок і за замовленням юридичної особи, надалі він знову перепродає пакет ОВДП на користь фізичної особи за нижчою ціною, а фізична особа здійснює його подальший продаж банку за привабливішою ціною;

· у результаті таких циклічних операцій фізична особа отримує інвестиційний прибуток, а юридичні особи – інвестиційний збиток у такому ж розмірі.

Така схема отримання інвестиційного прибутку використовується клієнтами банків, зокрема, українськими публічними діячами, близькими та пов’язаними з ними особами з метою штучного формування доходів та подальшої їх легалізації під час декларування.

Для запобігання подібним схемам банки мають всебічно аналізувати фінансові операції з купівлі-продажу ОВДП, зокрема, ретельніше вивчати своїх клієнтів, зосібна брокерів, які здійснюють такі операції за замовленням юридичних осіб, аналізувати умови договорів купівлі-продажу цінних паперів і брокерські звіти про клієнтські операції, з’ясовувати джерела походження коштів фізичних осіб, які їх придбавають.
Evgeny
1
Форумчанин року

Подякував: 3750 раз.
Подякували: 11991 раз.

Профіль

52
27
2
2
Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 16:16

Sinbad777 написав:Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают.

навіщо вам ці бумаги, якщо зараз є вищі депозити? (18-19)
помісячна виплата звучить ДУЖЕ дивно як для роботи із ОВДП
greenozon

Подякував: 578 раз.
Подякували: 1755 раз.

Профіль

1
3
1
7
Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 16:42

greenozon написав:
  Sinbad777 написав:Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают.

навіщо вам ці бумаги, якщо зараз є вищі депозити? (18-19)
помісячна виплата звучить ДУЖЕ дивно як для роботи із ОВДП

Я тоже не понимаю смысл в такой инвестиции.
accord_trading_ltd

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 бер, 2019 18:59

Sinbad777 написав:
  accord_trading_ltd написав:Интересно Считали какая у Вас эффективная ставка получается за вычетом всех затрат?

Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают. Вывод 0, как я уже писал выше. Завел я деньги, через кредитку Привата, и платеж через П24, сумма перевода составила 1 гривна. Можно было бы, положить перевод через кассу Привата, тариф 200 грн. На сумме, это тоже не затраты

Вот что мне лично в этой схеме не понятно так это как быть с налогами? Очевидно что при выплате ежемесячно % не может быть речи о праве собственности на ОВГЗ как таковое (купон раз в 6 месяцев и выплата идет держателю, а не посреднику), тогда по идеи на эту операцию не должна распространяться налоговая льгота ОВГЗ и соответственно ставка упадет до 12%.
Ну или я чего то не доганяю или они не договаривают.
UX-2019

Подякував: 3 раз.

Профіль

#<1 ... 6263646566 ... 951>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор