|
Ринок ОВДП |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Додано: Пон 04 бер, 2019 13:35
Sinbad777 написав: Frei написав:К какому банку они привязаны?
их расчетный счет в Привате, или что Вы имели ввиду?
Да, это имел в виду. На счет клиента в каком банке происходят выплаты
-
Frei
-
-
- Подякував: 506 раз.
- Подякували: 539 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 13:41
Frei написав: Sinbad777 написав: tano написав:Кто может что-то сказать про Фридом Финанс? Стоит рассматривать? Если есть опыт сотрудничества - поделитесь пожалуйста.
Доброго всем дня, как и обещал поделюсь опытом работы с ними. Прошел пока только первый месяц, но все ок. В первый рабочий день, 1 марта я получил смс уведомление о зачислении купона (они проценты к слову платят ежемесячно), перевел их на свою карту для выплат. Вообщем полет нормальный, могу рекомендовать
К какому банку они привязаны?
О каких процентах речь? Купон не брокер платит и нет таких ОВГЗ с ежемесячным купоном!
-
accord_trading_ltd
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 20 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 13:53
Frei написав:Да, это имел в виду. На счет клиента в каком банке происходят выплаты
банк вы выбираете сами, они могут перевести на любой. Я выбрал дебетную карту Альфа банка, она позволяет снимать без комиссий. Вывод получается под 0.
-
Sinbad777
-
-
- Подякував: 49 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 13:55
accord_trading_ltd написав:О каких процентах речь? Купон не брокер платит и нет таких ОВГЗ с ежемесячным купоном!
Я знаю, % они выплачивают самостоятельно, как компания. А себе они компенсируют купоном от Минфина. В договоре прописано, что я получив % от них, не могу претендовать на купон в будущем.
-
Sinbad777
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 14:40
Sinbad777 написав: accord_trading_ltd написав:О каких процентах речь? Купон не брокер платит и нет таких ОВГЗ с ежемесячным купоном!
Я знаю, % они выплачивают самостоятельно, как компания. А себе они компенсируют купоном от Минфина. В договоре прописано, что я получив % от них, не могу претендовать на купон в будущем.
Интересно  Считали какая у Вас эффективная ставка получается за вычетом всех затрат?
-
accord_trading_ltd
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 15:39
accord_trading_ltd написав:Интересно Считали какая у Вас эффективная ставка получается за вычетом всех затрат?
Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают. Вывод 0, как я уже писал выше. Завел я деньги, через кредитку Привата, и платеж через П24, сумма перевода составила 1 гривна. Можно было бы, положить перевод через кассу Привата, тариф 200 грн. На сумме, это тоже не затраты
-
Sinbad777
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 16:08
Національний банк України 14 мин. · Національний банк рекомендує банкам посилити нагляд за схемними операціями з цінними паперами. Мова йде, зокрема, про так звані циклічні операції, особливістю проведення яких є купівля юридичними особами за вищою ціною та продаж за нижчою (тобто зі збитком) облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих в іноземній валюті. Зазначена схема може відбуватися в кілька етапів:
· на першому етапі брокер, діючи від свого імені за рахунок і за замовленням юридичної особи, купує в банка пакет ОВДП, далі він продає, а інший брокер купує зазначений пакет ОВДП за ціною нижчою від придбання (але в межах ринкових цін), діючи за рахунок і за замовленням фізичної особи;
· цей же пакет ОВДП знов за більшою ціною викуповує перший брокер, який діє від свого імені, проте за рахунок і за замовленням юридичної особи, надалі він знову перепродає пакет ОВДП на користь фізичної особи за нижчою ціною, а фізична особа здійснює його подальший продаж банку за привабливішою ціною;
· у результаті таких циклічних операцій фізична особа отримує інвестиційний прибуток, а юридичні особи – інвестиційний збиток у такому ж розмірі.
Така схема отримання інвестиційного прибутку використовується клієнтами банків, зокрема, українськими публічними діячами, близькими та пов’язаними з ними особами з метою штучного формування доходів та подальшої їх легалізації під час декларування.
Для запобігання подібним схемам банки мають всебічно аналізувати фінансові операції з купівлі-продажу ОВДП, зокрема, ретельніше вивчати своїх клієнтів, зосібна брокерів, які здійснюють такі операції за замовленням юридичних осіб, аналізувати умови договорів купівлі-продажу цінних паперів і брокерські звіти про клієнтські операції, з’ясовувати джерела походження коштів фізичних осіб, які їх придбавають.
-
Evgeny
-
1
- Форумчанин року
-
- Подякував: 3750 раз.
- Подякували: 11991 раз.
-
-
Профіль
-
-
52
27
2
2
Додано: Пон 04 бер, 2019 16:16
Sinbad777 написав:Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают.
навіщо вам ці бумаги, якщо зараз є вищі депозити? (18-19) помісячна виплата звучить ДУЖЕ дивно як для роботи із ОВДП
-
greenozon
-
-
- Подякував: 578 раз.
- Подякували: 1755 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
7
Додано: Пон 04 бер, 2019 16:42
greenozon написав: Sinbad777 написав:Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают.
навіщо вам ці бумаги, якщо зараз є вищі депозити? (18-19) помісячна виплата звучить ДУЖЕ дивно як для роботи із ОВДП
Я тоже не понимаю смысл в такой инвестиции.
-
accord_trading_ltd
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 04 бер, 2019 18:59
Sinbad777 написав: accord_trading_ltd написав:Интересно Считали какая у Вас эффективная ставка получается за вычетом всех затрат?
Да вроде 15% если мы о гривне, такую ставку они и предлагают. Вывод 0, как я уже писал выше. Завел я деньги, через кредитку Привата, и платеж через П24, сумма перевода составила 1 гривна. Можно было бы, положить перевод через кассу Привата, тариф 200 грн. На сумме, это тоже не затраты
Вот что мне лично в этой схеме не понятно так это как быть с налогами? Очевидно что при выплате ежемесячно % не может быть речи о праве собственности на ОВГЗ как таковое (купон раз в 6 месяцев и выплата идет держателю, а не посреднику), тогда по идеи на эту операцию не должна распространяться налоговая льгота ОВГЗ и соответственно ставка упадет до 12%. Ну или я чего то не доганяю или они не договаривают.
-
UX-2019
-
-
- Подякував: 3 раз.
-
-
Профіль
-
-
|