Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
asti написав:Короче скупился в Привате на 75к кредитных - 30 бумаг по 18.06.25 на сайте самого Привата и 40 по 01.10.25 через Дию и Укргазбанк - выплата на Укргазовскую Е-пидтримку.
Укргазбанк через ЕКО-кредитку оплачивали?
Я видимо неправильно сформулировал, я скупился на приватовские, а не в Привате - скуплялся я в Дии//)
А то я попробовал через ЕКО-кредитку Укргазбанк. Не проходит платеж.
Якщо відмовились по ОЗДП, то що заважає по ОВДП? Ще й "міжнародні партнери" підтримують. СРСР теж не виплатив в строк за військовими, до- і післявоєнними внутрішніми, погашав через 20-30 років
Я про державу і ризики, що вже про Приват, це його право
[/quote]Я про державу і ризики, що вже про Приват, це його право[/quote]
Людина питала конкретно про Приват і конкретно про грейс період, це про найближче майбутнє. Так от у найближчому майбутньому немає підстав для Привату відмовлятися купувати у клієнтів ОВДП. Виставляти бажану ціну - так, а просто відмовляти - ні.
Navegantes написав:Людина питала конкретно про Приват і конкретно про грейс період, це про найближче майбутнє. Так от у найближчому майбутньому немає підстав для Привату відмовлятися купувати у клієнтів ОВДП. Виставляти бажану ціну - так, а просто відмовляти - ні.
1. ПБ зробить як йому вигідно, з урах. ринку. і підтримки клієтської лояльності до нього. 2. А Amethyst відповів Людині про загальний держ. ризик, вважайте, що репліка Amethyst-у
Дюрі-бачі написав:Валютні вже достроково купують в мінус, наприклад: UA4000233134 продають 1_021.65 USD купують 1_011.59 USD Доводиться їх тримати до погашення.
Разве ж это в минус? Минус - это если за покупку ещё доплатить нужно. А тут ещё 1011.59 за бумагу дают.
Для Привату плюс, для клієнта -мінус. З гривневими поки такого великого спреду нема. Той же UA4000230213 продати 1_083.08 UAH купити 1_083.15 UAH
И для клиента плюс. Понятно, что если купить и тут же продать, то это в сумме убыточно, но за продажу денег всё таки дадут, а не возьмут дополнительно. Если есть варианты куда до погашения эти деньги вложить более прибыльно, то вариант досрочной продажи даже финансово выгоден. Вон, с долларами всё то же самое и даже гарантированного погашения нет (хотя... Помнится, вводили депо, где банк обязывался в конце выкупать доллары по курсу НБУ), но продают же "досрочно", хоть оно и "в минус".
Что до спреда, то он на бумагах, если дилер не жадничает, пропорционален сроку до погашения. Естественно, у UA4000230213, которые на днях погасятся, ставят копейки. UA4000233134 нужно сравнивать с гривневыми UA4000230262. Не знаю, как в гривнах посмотреть, но по странице котировок выходит, что по гривневой меньше, но не намного.