Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
ЛАД написав:Но понять разницу между "что Вы понимаете (называете) под "радянським режимом" и "какой он" может, по-моему, даже историк. А Вы мне в десятый раз пишете, что он "злочинний" (т.е. отвечаете на вопрос какой?) и так и не ответили на мой вопрос (что Вы понимаете (называете) под "радянським режимом).
Балакаємо далі... Почну з суто технічних питань, а потім світоглядні моменти з'ясуємо.
Що я розумію під радянським режимом? Я вже відповів. Абсолютно не розумію, що Вам є незрозумілим. Ви хочете, щоб я розпочав визначення терміну не з прикметника, а іменника? Що то змінить? Я Вам дав характеристику цього режима, він є злочинним, вказав хронологію існування цього режиму. Якщо не зрозуміло так, то давайте поясню на пальцях. Словосполучення "радянський режим". Тут є 2 слова - "режим"(іменник - відповідає на питання що?) і "радянський"(прикметник - відповідає на питання який?), тобто іменник і прикметник. Звісно, щоб скоротити визначення, ми ж не на науковій конференції, а просто балакаємо, я і почав з прикметника. Ну давайте я дав визначення, що таке "режим", як політологічний термін, а потім опишу його властивості, що то змінить? Наприклад, радянський режим - це режим, що був встановлений більшовиками в 1917 році і має наступні властивості...і далі перелік цих властивостей: злочинний, антидемократичний і т.п...Або радянський режим - це сукупність способів та методів здійснення державної влади, що має наступні властивості і далі по тексту... Єдиного універсального визначення термінів, не лише того, про який ми розмовляємо, а взагалі, немає. Тому я абсолютно не розумію, що Ви маєте на увазі. Деталізуйте тоді, щоб вірно зрозумів Вас.
ЛАД написав:По этому вопросу. Если Вы не осуждаете какое-то явление, то уж, тем более, не будете с ним бороться. Відчуваєте, що різниці нема?
"Если Вы не осуждаете какое-то явление, то уж, тем более, не будете с ним бороться. Відчуваєте, що різниці нема?" - пишете Ви. Я Вам відповів, що не згодний з Вами в такому розумінні. Різниця є. Ви хочете примусити людину зайняти активну ЗОВНІШНЮ позицію до певних подій, примусити боротися чи засуджувати. Але людина просто хоче відсторонитися від будь яких зовнішніх АКТИВНИХ дій чи засудження, але має певну ПАСИВНУ позицію. В такому випадку НЕ засудження не дорівнює НЕ боротьбі з явищем чи боротьбі. Є активна позиція до будь якого явища, а є просто пасивна. Людина взагалі не ставить так питання: боротися чи ні, засуджувати чи ні? Можете то зрозуміти? Умовно, на прикладі, Ви є свідком злочину, що одна людина б'ється з іншою. І ви знаєте мотивацію обох в цій бійці. На стороні кожного в цій бійці є СВОЯ правда. Який супротив цьому явищу вчинити? Втрутитися в бійку? Пройти не втручаючись? Почати їх рознімати? Вмовляти всіх учасників бійки словами? Чи засуджувати обох? Одного з них? Варіантів безліч. Ви ж знов будь яке явище намагаєтеся затиснути в певні рамки, поділити світ на чорне і біле. А я Вам вже казав, що є і полутона. Умовно, бійку, як таку, в глибині душі я засуджую, але засуджувати її учасників і вчиняти якісь ЗОВНІШНІ дії для її припинення, я не збираюся. Мотивація мого відсторонення від активної позиції може бути будь яка, лише мені відома. Я просто займаю пасивну позицію. Я розумію, що винен в бійці диявол, а не ті люди, що б'ються між собою. І найефективніша зброя з дияволом - молитва, а не активні дії для припинення бійки чи засудження її учасників. В той же час, НЕ засудження не виключає й певні активні дії, щодо втручання в певні події. Умовно, до Вас стукає в двері людина, яку переслідують і їй загрожує небезпека. Ви впускаєте людину в свій дім і рятуєте її, не знаючи суті її конфлікту з переслідувачами, хто з них правий чи ні. Тому не все так просто і однозначно в світі. І не треба ставити оцінку певних явищ, в жорсткі категорії АКТИВНОЇ чи ПАСИВНОЇ позиції щодо них.
ЛАД написав:простите, Украина сегодня независимая и, может, я что-то прозевал, но, вроде, нас пока никто, ни одна страна не захватила. Так о какой оккупации и каком "оккупационном режиме" речь?
Є речі де юре, а є де факто. Де факто, я описав в попередніх постах, в чому полягає окупація.
Похоже, Зеленский решил снять украинскую версию шоу "Дом-2", правда намного масштабнее. Для пары тысяч счастливчиков построят "потёмкинскую деревню", она же "город-сад" с развитой инфраструктурой и ViP-обслуживанием. Очевидно, еще и круглосуточную видео-трансляцию на Крым пустят, чтобы временно оккупированные "новые русские" пускали слюнки, видя как херсонские буржуи едят рябчиков и ананасы с шампанским.
Ну а затем всё будет как в бессмертной классике: "— Не беспокойтесь, — сказал Остап, — мой проект гарантирует вашему городу неслыханный расцвет производительных сил. Подумайте, что будет, когда турнир окончится и когда уедут все гости. Жители Москвы, стесненные жилищным кризисом, бросятся в ваш великолепный город. Столица автоматически переходит в Васюки. Сюда переезжает правительство. Васюки переименовываются в Нью-Москву, а Москва — в Старые Васюки. Ленинградцы и харьковчане скрежещут зубами, но ничего не могут поделать. Нью-Москва становится элегантнейшим центром Европы, а скоро и всего мира."
Dobrofey написав:Похоже, Зеленский решил снять украинскую версию шоу "Дом-2", правда намного масштабнее. Для пары тысяч счастливчиков построят "потёмкинскую деревню"
Сомневаюсь, что кто-то собирается это строить. Обычный полёт фантазии, характерный для творческих людей.
Иногда, глядя с крыльца на двор и на пруд, говорил он о том, как бы хорошо было, если бы вдруг от дома провести подземный ход или чрез пруд выстроить каменный мост, на котором бы были по обеим сторонам лавки, и чтобы в них сидели купцы и продавали разные мелкие товары, нужные для крестьян. - При этом глаза его делались чрезвычайно сладкими и лицо принимало самое довольное выражение, впрочем, все эти прожекты так и оканчивались только одними словами. В его кабинете всегда лежала какая-то книжка, заложенная закладкою на 14 странице, которую он постоянно читал уже два года.
shapo написав:И что тут противоречит мной написанному? Разве я написал что Зеленский в этом отличается от Порошенко? Отличается реакция депутата от БПП-ЕС которому в этом случае приличнее (правда, это не для депутатов) помалкивать, а не изображать праведный гнев
Смотрите внимательно оба видео, отличия в деталях. Депутат предъявляет Зе то, что невозможно предъявить Пороху. А если информация "Схем" правда, то все еще хуже. https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/30432845.html
Востаннє редагувалось Schmit в П'ят 14 лют, 2020 14:07, всього редагувалось 1 раз.
Козак-характерник написав:ЛАД Почну з особистого...
Вы меня в каком-то посте упрекнули, что я перевожу идейный спор в переругивание (не точно, но искать лень), поэтому и написал о личном.
П.С. Ви не є дияволом.
Спасибо, Вы меня успокоили.
І більше гумору, це на рахунок викриття мене як шпіона ЦРУ і посібника нацистів.
Я понял. Юмора у меня хватило, не хватило смайликов (не больше 5 в сообщении).
О режиме. Мне непонятно, как историк, который сам пишет, что всё развивается и меняется, рассматривает сам (и требует от других) радянський режим как нечто неизменное, отказываясь разделять сталинский режим и последующие, объединяя всё вместе и называя всё преступным. Поэтому и хочу выяснить, какие черты и признаки Вы считаете главными и неизменными и позволяющими объединять всё вместе.
Об осуждении/поддержке нацизма я много написал, повторяться не буду. Я не требовал от Вас "идти на баррикады", но отсутствие даже осуждения = поддержке. И Вы меня не переубедите. Тем более, повторяю, что Вы сами пишете, что при определённых обстоятельствах согласились бы на нацистскую Украину. А как же борьба со Злом, с Дьяволом? Или иногда можно пойти на союз с Дьяволом ради победы Добра?
Об оккупации. Ни де-юре, ни де-факто оккупации Украины сегодня нет. Украина - независимое государство. Точка. То, что она находится под влиянием (достаточно сильным) других государств, несомненно. Но это не оккупация. Давайте не играть словами и терминами и, как здесь любят говорить, не натягивать сову на глобус.
Далі буде...
А может не стоит? Ничего нового мы уже не скажем. И, по-моему, мы уже надоели всем. Да и мне самому надоело.
P.s. Смайликов опять не хватило. Пришлось убрать один Ваш.
Kudrjavuy написав: Вам уже приводилась прямая связь с незавершенными строительствами в Киеве с .... - с тем, что нет угля!(в 3 раза дороже цемент чем даже в Австрии и не в гривнях, а в валюте - воруютс, воруют
Не просветите сколько стоит мешок 25кг цемента марки 500 в Австрии? Или за тонну
shapo написав:И что тут противоречит мной написанному? Разве я написал что Зеленский в этом отличается от Порошенко? Отличается реакция депутата от БПП-ЕС которому в этом случае приличнее (правда, это не для депутатов) помалкивать, а не изображать праведный гнев
Смотрите внимательно оба видео, отличия в деталях. Депутат предъявляет Зе то, что невозможно предъявить Пороху.
Да неужели. И что это такое что делает два поступка непохожими?
Kudrjavuy Ну так у нас чомусь не можуть чесно працювати на державу . Або навпаки - держава не має діючих інструментів для забезпечення фунціонування різних аспектів . Якщо державне підприємство не вміє працювати - значить його треба приватизувати . Якщо нікому не потрібне - то для чого воно взагалі ? Більше там нічого немає ? Ну немає - треба кудись переїжджати працювати . Що в цьому такого трагічного ? Повирізають заводи - ну і повирізають , населення зменшиться і два рази - ну і зменшиться . На Землі і так забагато населення ...
ЛАД написав:Не виправдовує. Но Вы назвали "радянський режим" злочинним, причём "отныне и во веки веков", хоть сталинский, хоть хрущёвский, хоть брежневский, хоть горбачёвский. Вот я и поинтересовался, назовёте ли Вы преступными другие "режимы", у которых на руках достаточно крови в прошлом. Вы ответили как-то абстрактно - "були інші злочинні режими і що?". Да ничего! Но почему-то Вы не сказали прямо, что эти режимы это США, Англия, Франция, да и все "передовые" страны. А я эти "режимы" в своём вопросе назвал конкретно.
Может, теперь понятно, почему ответы неудовлетворительные?
По виділеному. Там є чітка і однознача відповідь. Якщо Вам треба поточнення, то так, режими, що існували в країнах, що Ви називаєте, теж були злочинними в певні періоди. Але є одне Але. В цих країнах не культивують це Зло! Та сама Німеччина провела денацифікацію і очищення. Католицька церква покаялася за гріхи, що вчиняла. Колонізатори надали права громадянина раніше експлуатованим і ті іноді краще почуваються, ніж корінні мешканці. Так чи інакше відбувається процес очищення від Зла. Лише РФ, як осередок непокаявшегося Зла продовжує боротьбу з Добром, намагається поширити це Зло, вчиняє агресії проти інших країн. Тому порівняння одного Зла з іншим можливе, я того ніколи не заперечував, але навіщо? Я так і не почув відповіді від Вас. Маю лише припущення, щоб відбілити одне Зло за рахунок іншого. Але Зло є Зло. І так його і треба називати.
Тепер не про кесаря, а про Богове. Тут є головна концептуальна розбіжність між нами. Ви не впускаєте Бога в своє життя, тому і не можете зрозуміти, що я Вам намагаюся донести. І дійсно причина цього - Ваша гординя. Ви лише не сприймайте те, що я Вам зараз писатиму, як намагання Вас образити, чи поставите себе вище за Вас. Прочитайте моє повідомлення без емоцій і безпристрасно, начебто я пишу не про Вас, а іншу людину.
Щоб зрозуміти Істину потрібно вмикати не лише розум, але й серце. Саме через серце і Святий Дух в ньому, ми маємо розмову з Богом. І що я бачу своїм серцем у Ваших дописах? Це слова диявола, що він вкладає в Ваші дописи. Чому саме диявола? Бо друге ім'я диявола - розділяючий. І Він розділив нас з Вами по різні боки Добра і Зла. А тепер аналіз диявольської роботи...
1. Диявол одразу спіймав Вас на гординю. Я одразу відчув, що Ви образилися, що моя точка зору відрізняється від Вашої. Якби Ви не заперечували, це є так. Я просто те відчув. І щоб Ви мені не казали і не заперечували, це факт.
2. Ви почали маніпулювати моїми словами, приписувати мені висновки, що я не робив, домислювати за мене. Не шукатиму зараз конкретних цитат, бо в попередніх постах всі ті проїски диявола викривав не один раз. Тобто диявол почав себе захищати через Вас, вніс смуток у Ваше серце.
3. Подальший діалог вже перестав бути безпристрасним і об'єктивним, я почав боротьбу з дияволом, що полонив Вас. Потуги диявола були націлені лише на те, щоб мене скомпрометувати і опорочити, навішати ярликів. Доречі про викриття мене і барабанну дріб... Я навмисно гіперболізував Ваші слова, щоб Ви побачили, що це є слова-кліше з пропагандистського радянського словника. Так само і про реакційну роль Церкви. А Ви були так осліплені дияволом, що із за гордині не побачили жарту і гіперболи, сприйняли це серйозно. І головне, про результат - диявол не лише розділів нас, але й Ви мене засудили і вирок винесли.
Розумієте, що диявол дуже ізворотоливий і хитрий, здатний до мутацій. Його мета розділяти, що він і зробив в данному випадку. Ви стали на бік диявола і почули його, а не мене. Тут доречно нагадати.
"Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі. Ви пізнаєте їх за плодами їхніми; хіба збирають виноград з тернини або з будяків – смокви? Так кожне добре дерево родить гарні плоди, а лихе дерево – плоди погані. Не може добре дерево приносити плодів поганих, ані лихе дерево – плодів добрих. Всяке дерево, що не родить доброго плоду, рубають і в вогонь кидають. За їхніми плодами, отже, пізнаєте їх. Не кожний, хто промовляє до мене: Господи, Господи! - ввійде в Царство Небесне, лише той, хто чинить волю Отця мого, що на небі"
Який ми побачили плід тут - розділення, а не єднання. Непорозуміння замість порозуміння. А повинно бути навпаки. Ось вона робота диявола і промова диявола...
ЛАД написав:...хотел бы написать друже, но после Ваших слов о том, что при определённых обстоятельствах Вы согласились бы на нацистскую Украину, не могу.
Гординя, по-моему, у Вас. Вы гордитесь своей верой и ставите себя заведомо выше атеистов, т.к. мы "блукаємо в темряві і не бачимо світла", а Вы "з ліхтариком".
Это по принципу: "На воре и шапка горит"? Где это я лично Вас разоблачил "як шпіона і диверсанта" да ещё под барабанную дробь? Ещё раз - лично Вас я нигде не затрагивал и не "разоблачал".
А что, нельзя? Мы, вроде, пока не в мусульманских странах, где нельзя критиковать пророка и писать на него карикатуры.
Уж не знаю, какие органы мне должны дать грамоту, хотя от премии (пусть 1% от коболевской ) я бы не отказался. А вот Вы от Христа грамоту явно не заслужили. Вся Ваша Любовь испарилась тут же, как только наступили на больную мозоль - ОУН-УПА, дивизия СС "Галичина" и "злочинний радянський режим". Ну что ж, бывает. И с показными святошами не так уж редко. (Вот теперь можете начинать возмущаться - в первый раз задел Вас лично )
Навіть мою пропозицію, помолитися за Вас, щоб врятувати від диявола, Ви, а точніше той диявол, що шепоче в Вашому серці, відкинули саркастично. А я йшов і йду до Вас з відкритим серцем. А диявол все перекрутив і опорочив. Тому закликаю Вас повернутися до Бога! І навчитися розрізняти не лише розумом, але й серцем де є Добро, а де Зло. Кожному Бог дав свободу волі: або повернутися до Бога, або бути погубленим дияволом. Все в Ваших руках! Обирайте! Прошу...А я дійсно, з ліхтариком. І немає в мене гордині.
ЛАД написав:А может не стоит? Ничего нового мы уже не скажем. И, по-моему, мы уже надоели всем. Да и мне самому надоело.
P.s. Смайликов опять не хватило. Пришлось убрать один Ваш.
Поки писав, не встиг прочитати цей пост. Додам. Вартує. Вартує спробувати врятувати Вас від диявола. Я вже казав, що ще поборюся з дияволом за Вашу душу. Допоки у Вас є питання до мене, я відповідатиму. Якщо питаннь не буде до мене, залишиться лише один шлях мені - молитися за Спасіння невідомої мені людини з ніком Лад, якщо ця людина приховує своє ім'я. Це не Вам я набрид, а дияволу, що Вас полонив. І він біситься, бо Бог зі мною. А він боїться Бога. І Бог всесильний переможе будь яке Зло!
Востаннє редагувалось Козак-характерник в П'ят 14 лют, 2020 15:20, всього редагувалось 11 разів.