Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 819820821822823 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 10:48

Найгірше повітря в Польщі

gonchik74 писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  gonchik74 писал(а):Вчорашнє треба було заскрінити, зранку поляки пʼєци мало палять)
Тіште себе і далі ілюзіями, що все ок. Жінчин брат, що забетонувався по притомній ціні вже думає, щоб смикнути. Легені свої і дитини дорожчі. Щоб нормально жити в Кракові, на зимові місяці треба десь виїжджати. На тлі цього взагалі питання про доцільність купівлі по 14-20 зл/метр (3.5-5$).

Як щодо доцільності купівлі цього за 2к$/метр?
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/bez- ... TEqjJ.html
Повітря у тому районі, звичайно, цілюще, але трохи бентежить відсутність гардеробної.

Натягуйте сову на глобус і далі. Я Вам не помічник) В топі 10 найбільш забруднених міст Європи сім польські. Перше місце в Європі по онкології верхніх дихальних вгадайте в кого. Я виїжджаю мінімум на місяць-півтора взимку, щоб не дихати гімном і не сидіти вдома. Інколи тупо на зимову концепцію в Туреччину, просто, щоб смикнути з Кракова.

+ Не дивно, що минулої зими, мені здалося ніби немає чим дихати в тому Кракові, саме через СМОГ.
https://monitor-press.info/uk/news/6800 ... e-povitria

"Беручи до уваги забруднення атмосфери PM10, PM2,5 та B(a)P, Польща є однією з країн ЄС із найгіршою якістю повітря."
roberto dark

С нами с: 04.06.19
Благодарил (а): 239 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 12:00

flyman писал(а):"нас тут живе сім людей" ... це общага чи як?

То не «общага», а звична за кордоном в наш буремний час річ: квартира належить комусь із наших, або в оренді у наших, але з дозволу власника заселили родичів/друзів.
Приблизно так живуть мої знайомі в Los Angeles: великий будинок, в якому жила родина наших, але діти розбіглися по своїх хатках, залишилися папа+мама; запросили родину наших жити: мама+дитина+мати мами.
Разом цікавіше…
Щось подібне у приятеля (офіцер ЗСУ на передовій): жінка+дочка теж живуть в квартирі у наших в Швейцарії.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4459 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 12:09

flyman писал(а):Якщо не хочуть громадянства за 400кує, то піднімем вдвічі.
Тим часом інфляція 60%+ і за долар 29 лір офіційний курс.

Прямо цікаво, пане Флаймане, до чого вам інфляція в тій країні, де ви не були ніколи за останні 1/2 сторіччя і не будете в найближчі 1/2 сторіччя?
Якщо так вже хочете вивчити слово "інфляція", то подивіться розповідть від нашої людини з Канади.
Там і про нерухомість, і про інфляцію.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 14:40

Не бува лиха без добра!
(Українське прислівʼя)

Рієлтори Анталії і не тільки вже відійшли від шоку, повʼязаному із встановленням нижньої планки в 200 000 $ для можливості отримання ВНП в Туреччини за фактом володіння нерухомістю та почали діяти за російським висловом: «Если не можешь победить коррупцию - возглавь ее!»
Все просто: тепер на всі квартири в новобудовах ціна про яку і не мріяли: 200к$.
Реально класно: навіщо думати, яку ціну встановити, 200к$ - та і все!
Типове оголошення:
«Уникальное предложение
в инвестиционно привлекательном
районе Анталии - Алтынташ!
При первоначальном взносе всего 10%
предусмотрена рассрочка до мая 2025.
Кадастровая стоимость квартир
2+1 - 200 000$».

Родзинки оголошенню додає той факт, що будинок юридично НЕ знаходиться в Анталії, мікрорайон Алтинташ знаходиться в сусідньому місті, територія якого межує з територією Анталії.
Але провінція та сама - Анталія, тому недосвідчений покупець буде думати, що він інвестував 200к$ в Анталію.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 16:46

akurt писал(а):Саме тому я свого часу і говорив, що знаючі досить добре Варшаву, Люблін, Краків та Катовиці, де пожив багато часу та мав приятелів, для себе вибирав Bielsko-Biala.
Це якщо говорити саме про купівлю нерухомості саме в Польщі.
В мене логіка була дуже проста: посередині від життєво важливих центрів (Katowice+Krakow), але не шпаківні, та близько до гірськолижних центрів та на додаток: Чехія чисто «щоби було».
Це був орієнтовно рік 2012-2014.
Ціни були від 1000 € (новобудови в Wisla) до 1400€ за 1 кв.м (Bielsko-Biala) за 1 кв. м нового готового.

Побувавши в Варшаві так і не зрозумів чим це місто відрізняється від Києва в кращу сторону - якби не війна думаю більшість Польщу б не розглядала для інвестицій, ну і щоб зрозуміти плюси і мінуси треба пожити хоча б півроку в країні при різному кліматі - бо біля моря літом і зимою зовсім по іншому відчувається
cherchiltank

С нами с: 31.05.20
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 16:49

cherchiltank писал(а):
  akurt писал(а):Саме тому я свого часу і говорив, що знаючі досить добре Варшаву, Люблін, Краків та Катовиці, де пожив багато часу та мав приятелів, для себе вибирав Bielsko-Biala.
Це якщо говорити саме про купівлю нерухомості саме в Польщі.
В мене логіка була дуже проста: посередині від життєво важливих центрів (Katowice+Krakow), але не шпаківні, та близько до гірськолижних центрів та на додаток: Чехія чисто «щоби було».
Це був орієнтовно рік 2012-2014.
Ціни були від 1000 € (новобудови в Wisla) до 1400€ за 1 кв.м (Bielsko-Biala) за 1 кв. м нового готового.

Побувавши в Варшаві так і не зрозумів чим це місто відрізняється від Києва в кращу сторону - якби не війна думаю більшість Польщу б не розглядала для інвестицій, ну і щоб зрозуміти плюси і мінуси треба пожити хоча б півроку в країні при різному кліматі - бо біля моря літом і зимою зовсім по іншому відчувається

Саме тому зараз пробую лісабонську зиму, в січні анталійську, в лютому чорногорсько-хорвацьку, може ще північно-італійську)))
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 19:36

cherchiltank писал(а):Побувавши в Варшаві так і не зрозумів чим це місто відрізняється від Києва в кращу сторону - якби не війна думаю більшість Польщу б не розглядала для інвестицій, ну і щоб зрозуміти плюси і мінуси треба пожити хоча б півроку в країні при різному кліматі - бо біля моря літом і зимою зовсім по іншому відчувається

Інвестиції і клімат... Коли ви купуєте біткойн чи акції Тесли, вас цікавить - у якому кліматі працюють ферми і як там з дощами в районах розташування фабрик? Чи вас цікавить: скільки можна буде заробити за місяць/рік/п'ять? Якось цей клімат не перешкоджає мільйонам українців і сотням тисяч громадян інших країн сюди їхати за кращім життям. Он, вже писав про хлопчину з Іспанії, що зі мною працює. Ну і що з того, що у нього в рідному місті океан та +20 взимку, якщо з роботою біда?
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 23:45

Gastarbaiter писал(а):
  Альтернативщик писал(а):Эти планировки отвечают спросу, поэтому так и строят. Лично для моей семьи такой вариант волне устраивает и я удивлен что кто-то ностальгирует по хрущевской отдельной кухне. В Польше прижился европейский/американский стандарт салона/зала/гостинной совмещенной с кухней, который позволяет семьи проводить досуг вместе.

Есть нюанс. Вытяжки выводить в вентканал тут не принято. А поскольку нельзя запах жарящихся котлет выводить к соседям, то он распространяется по всей комнате, впитываясь в мебель, одежду и семью, проводящую совместный досуг. Я за отдельную кухню.

Выскакивает реклама: околоцентр, модные мопы, 20000 за квадрат. Двушек и трешек много, свободных еще примерно 50%. А вот 4-к. всего 4 штуки в ЖК, 3 из них продано.

Хочу уточнить, я в Кракове снимал квартиры только в новостройках и уже четвертый год у нас прекрасная квартира с рекуперацией, два вентканала в салоне, в ванной и даже в кладовке(перепланирована из гостевого санузла) поэтому вытяжки без вентканала видел только в обзоре про американские апартаменты в эконом сегменте.
Альтернативщик

С нами с: 20.01.16
Благодарил (а): 10 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 08 дек, 2023 23:54

[quote="5656670:BIGor"[/quote]
Эти планировки отвечают спросу, поэтому так и строят. Лично для моей семьи такой вариант волне устраивает и я удивлен что кто-то ностальгирует по хрущевской отдельной кухне. В Польше прижился европейский/американский стандарт салона/зала/гостинной совмещенной с кухней, который позволяет семьи проводить досуг вместе.[/quote]
1. Як Ви представляєте спільний досуг на одному дивані перед телевізором сім\ї наприклад чоловік, дружина, 3 річна донька і 17 річний син? Ну добре, поки чоловік дивиться телевізор з дивану, жінка смажить котлети, а різнополі діти? Ще й різного віку?
2. Скільки часу люди проводять ввечері перед "телеком на дивані" (досуг) і скільки і своїй спальні?

За окремі кухні - це не винахід Хрущова. Я недавно скидував нормальну паризьку квартиру - там є окрема кухня. А квартирки з салоном-кухнею придумали забудовники щоб просто парити більше квадратів. До речі, в деяких забудовників проскакують варіанти з окремою кухнею.[/quote]
Напомните пожалуйста сколько у Вас детей? У нас один ребенок и в спальне мы только спим), а на вкус и цвет... Честно скажу у нас с Вами разные понятия о нормальной парижской квартире, в Кракове в историческом центре тоже полно подобного, но современное жилье отличается планировками и это нормально.
Альтернативщик

Сообщение Добавлено: Сб 09 дек, 2023 00:05

Gastarbaiter писал(а):
  gonchik74 писал(а):Натягуйте сову на глобус і далі. Я Вам не помічник) В топі 10 найбільш забруднених міст Європи сім польські. Перше місце в Європі по онкології верхніх дихальних вгадайте в кого. Я виїжджаю мінімум на місяць-півтора взимку, щоб не дихати гімном і не сидіти вдома. Інколи тупо на зимову концепцію в Туреччину, просто, щоб смикнути з Кракова.

Я сумніваюся, що Airly показує адекватну картинку у інших країнах. Не думаю, що у селах Сербії, Босніії чи Румунії якось там переймаються екологічністю опалення. А "зелененький" Кривий Ріг?
Не буду спростовувати польські показники, гадаю, що так воно і є. Але, окрім гірський районів, переважно повітря у "жовтій" зоні. Шматки сажі зранку не відхаркуються. Гадаю, що у вас теж. Тому не варто драматизувати.

"Не смотри вверх" :D
Альтернативщик

#<1 ... 819820821822823 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 0
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор