Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
gonchik74 написав:Вчорашнє треба було заскрінити, зранку поляки пʼєци мало палять) Тіште себе і далі ілюзіями, що все ок. Жінчин брат, що забетонувався по притомній ціні вже думає, щоб смикнути. Легені свої і дитини дорожчі. Щоб нормально жити в Кракові, на зимові місяці треба десь виїжджати. На тлі цього взагалі питання про доцільність купівлі по 14-20 зл/метр (3.5-5$).
akurt написав:Родзинки оголошенню додає той факт, що будинок юридично НЕ знаходиться в Анталії, мікрорайон Алтинташ знаходиться в сусідньому місті, територія якого межує з територією Анталії. Але провінція та сама - Анталія, тому недосвідчений покупець буде думати, що він інвестував 200к$ в Анталію.
Ну конечно, он же тупой - 200 т. заработать смог, а в карту посмотреть - не судьба. Если к вам не обратиться, то точно вляпается. Вы прям лучик просвещения.
Востаннє редагувалось Richi в Суб 09 гру, 2023 20:25, всього редагувалось 2 разів.
Саме від Вас не очікував такого примітивізму думок. Аж не зручно за Вас. Тим більше, що ви не вгадали, що я ще торгую кульковими ручками, зубними пастами та б/в стаканчиками із Starbucks. Дуже вигідна на грошовита справа на великих обсягах.
Зараз не можу дати Вам урок фінансів, маркетингу та формування ціни на ринку нерухомості: чекаю початку ось цього концерту. Україна. Харьківчани. Повна зала, повна парковка. Спробую продати пару квартир по 200к$. https://prime-orchestra.com/
Вчора говорив з нашими людьми, які мешкають в курортному місті на березі Середземного моря - в Фетхіє. Орендують квартиру за 350$ (досить дешево). Сказали, що хотіли б викупити ту квартиру - власник озвучив захмарну (на їх погляд) ціну в 160 000$. Я сказав, що нехай не поспішають: в лютому- березні куплять за 60 000$. Можливо, я поспішив так сказати. Сьогодні із цікавості переговорив з рієлтором з наших українців - паном X. - щодо тих обʼєктів, які я точно знаю, та проїжджаю повз них щоденно. Це обʼєкти верхнього цінового діапазону - реально не дешево. Але мені здалося цікавим, які ціни позиціонує наш український рієлтор. Теоретично він може мати від цих цін від 2% до 10% комісійних (2 - це мінімум, 10 - якщо клієнт приїде на перегляд з золотими ланцюгами та на авто типу Ауді А8, українська реєстрація). Ось що получилося. Звісно, це «хотєлки» ріелтора, реальну ціну ми навряд чи дізнаємося (я можу отримати інсайдерську інформацію тільки по одному обʼєкту - у Забудовника працює наша Оксана), але як орієнтир можна поцікавитися.
ЖК Сasa Luna 2+1 450.000- 550.000$ 4+1 650.000$ [Примітка моя: найновіший комплекс, введений в експлуатацію десь 3 місяці тому. Точно знаю ціну на старті продажів: за 3+1 ціна була восени 2020 в 1800000 лір або близько 250 000$. Цей забудовник здав в експлуатацію ще два нових комплекса, там ціни за 2+1 - 11 000 000 лір або приблизно 390 000$ - є в вільному продажу. Тому ціна рієлтора виглядає завищеною, хоча розташування саме цього ЖК в більш престижному місці].
Gardenia Residanse 3+1 750.000 $
[Тут ціна стабільна, пан Ali Kemal Gürdal - власник компанії - свою ціну знає. Є недолік: в комплексі 44 квартири, з них 20 не продається (віддали власнику ділянки землі і він не має права продавати на протязі 3-х років), всі витрати на утримання комплекса припадають на 24 квартири, дуже висока квартплата: здається 2700 лір, або орієнтовно 100$ на місяць. З 24 квартир: 2/3 - росіяни, 1/3 - українці із числа сталеварів, слюсарів з ремонту рухомого складу та колгоспників].
Casa Max 2+1 430.000$ 3+1 750.000 $
[Примітка: такі ціни зазначено і на сайті оголошень. Але я товаришую з гарним хлопцем - азербайджанець, він рієлтор, в тому ЖК вже продала його фірма вже 10 квартир, то реальними називав цифри такі (реальні факти продажу): замість 430000$ - 360000$, замість 750000$ - навіть 460 000$. Цей ЖК на 10 корпусів дуже люблять українці - знаю декількох - один працював на ремонті плугів неподалік від Харкова, другий не знаю, ким працював, мабуть в Жомовій ямі. Авто на українських номерах].
Casa Grande 2+1 330.000$
[В цей ЖК я рекомендував учасникам форуму інвестувати в 2019 та 2020 роках. Стартова ціна була 96 000€. Останні квартири продавалися за 118 000€ за прайс- листом Забудовника. Саме за цією ціною - підвищеною на останні квартири - я рекомендував інвестувати одному з учасників форуму. Але здається, він інвестував в щось комерційне в Києві.]
Orizapark Residence перша берегова лінія з видом на море 2+1 1.185 млн € 3+1 1.5 млн € , є торг [Не знаю, що це, треба дивитися в мережі, але така ціна може бути: принаймні в схожому комплексі SunIsBlue чув про ціну 1 000 000$+. На старті продажів - десь 3 або 4 роки тому - було по 350 000$. Непоганий профіт. В 2019 та в 2020 роках я крутив пальцем біля скроні за ціну в 350000$].
Midtown Residance в Муратпаша 3+1 430.000 $ [це самий центр Анталії, там розташовано Консульство України. Реально новий комплекс від відомого забудовника. Недоліком є те, що реально звідти на пляж попасти складно і далеко: вся центральна частина Анталії розташована на дуже високому камʼянистому плато. ].
Ну інколи останок: Terra від Забудовника Pinarlar, остання квартира с прямим видом на море, гори, і всю Анталію 3+1 1 млн $, є торг. Ціні здивований, хоча мені цей новий ЖК дуже подобається: корпуси стрімко піднімаються вверх і виглядають дуже стильно, здається по 16 поверхів. З позитиву: мешканці - багаті студенти з середземноморського університету (він через дорогу). Негатив: дуже напружена швидкісна тома з трьома смугами в кожному напрямку, але в часи «пік» не вистачає і трьох смуг : корки корки, орієнтовно з 16-30 до 19-00.
Висновки: - нове та дороге завжди буде користуватися попитом, ціни будуть триматися, тому що були і є в світі люди, які заробляють багато грошей. - треба не забувати, що цифри надав наш український рієлтор з мабуть українськими апетитами.
akurt написав:Ви впевнені, що крихітні квартири - це @америкаський стандарт@? Для довідки: серед всіх всіх всіх всіх всіх родин, з якими я товаришую в США, тільки одна родина мешкає в новобудові в новій квартирі площею в 700 кв.футів - це трохи менше 70 кв. м. (салон+спальня). Це молода родина без дітей але із песиком.
Стандартом для будинка в США варто вважати площу в 2000 кв.футів, або близько 200 кв.м. При бажанні після довгих пошуків можна знайти житло в 1500 кв. футів. Квартира площею в 1000 кв.футів (салон плюс спальня) вважається придатною для проживання родини без дітей.
Погоджуюсь, що в Польщі зовсім інші стандарти для житла і параметри, які я сьогодні навів - інфа з Варшави - в 55 кв. за 3-к квартиру є нормальним.
gonchik74 написав:Вчорашнє треба було заскрінити, зранку поляки пʼєци мало палять) Тіште себе і далі ілюзіями, що все ок. Жінчин брат, що забетонувався по притомній ціні вже думає, щоб смикнути. Легені свої і дитини дорожчі. Щоб нормально жити в Кракові, на зимові місяці треба десь виїжджати. На тлі цього взагалі питання про доцільність купівлі по 14-20 зл/метр (3.5-5$).
Добре на карті видно ху із ху в Європі. Але понауєхі все одно будуть казати про кисельні береги. Нагадує повідомлення українців які зараз у Ірландії, що +15 у кімнатах це навіть корисно, а пліснява також нічого страшного , місцеві живуть та їм ок, треба покращувати імунітет та буде все добре.
В мене +17 і на опалення і приготування їжі, холодильник, і т.п. біля 50кВт за два тижні , думаю 100кВт буде за грудень
flyman написав:В мене +17 і на опалення і приготування їжі, холодильник, і т.п. біля 50кВт за два тижні , думаю 100кВт буде за грудень
Треба брати житло на верхніх поверхах. Тоді і на опаленні можна добряче зекономити за рахунок сусідів знизу А якщо їжу купувати і відразу з'їдати, то холодильник стає зайвим. Якщо сирою - то і плита не потрібна.
flyman написав:В мене +17 і на опалення і приготування їжі, холодильник, і т.п. біля 50кВт за два тижні , думаю 100кВт буде за грудень
Треба брати житло на верхніх поверхах. Тоді і на опаленні можна добряче зекономити за рахунок сусідів знизу А якщо їжу купувати і відразу з'їдати, то холодильник стає зайвим. Якщо сирою - то і плита не потрібна.
Зміна режиму громадянства в Туреччині для іноземців з грошима Як я писав раніше: всі очікували підвищення нижньої планки інвестицій в нерухомість заради отримання громадянства з суми в 400 000 доларів до 750 000 або навіть до 1 000 000 доларів. Але вийшло дещо хитріше...
Указ Президента, опублікований в Офіційному віснику, вніс поправку до положення, яке надає громадянство іноземцям в обмін на інвестиції. Всього декілька слів змінили багато чого і різко звузили перелік тих, хто зможе отримати громадянство в Туреччині через інвестиції. У постанові щодо надання громадянства іноземцям шляхом купівлі нерухомості вартістю 400 тисяч доларів словосполучення «нерухоме майно в іноземній валюті» замінено на «нерухоме майно в іноземній валюті, яке кваліфікується як кондомініум або земельна ділянка з встановленим поверховим сервітутом або будівля на ньому». В перекладі на зрозумілу мову: раніше інвестори робили дуже просту річ: купували ЗЕМЛЮ: лани та ліси. Нерухомість тепер трактується виключно як "Земельна нерухомість із будівлею на ній" (наприклад приватна оселя чи вілла). В той же час іноземці можуть купувати землю в дозволених районах, але не можуть використовувати її для отримання громадянства. Уряд діє послідовно правильно: за даними, які я знайшов у звітах Інституту статистики Туреччини, у січні-липні 2023 найбільше за весь час було досягнуто продажів нежитлової нерухомості, більшість з яких становили земля та поля, - 942 тис. 485 одиниць. Порівняно з відповідним періодом минулого року загальний обсяг продажів житла зменшився на 17,7 відсотка, а нежитлової нерухомості – зріс (!) на 3,3 відсотка. Частка нежитлової нерухомості в загальному обсязі продажів вперше досягла 58,3 відсотка, в той час як за останні 10 років цей показник коливався між 44,07 і 54,07 відсотка. Бачите, як діють справжні інвестори: "Земля - то нерухомість?" - Так, нерухомість. -"Беру! Загорніть. Ось папірці з обличчями президентів!" Ціна продажу ділянок землі, ланів, виноградників (!!!!) та садів, проданих іноземцям, становила 8 мільярдів 471 мільйонів 692 тисячі TL (орієнтовно 300 000 000 доларів США). Ну ось, Уряд відреагував досить швидко та рішуче.... То в деяких інших країнах власниками то найбільшого мобільного оператора, то газового оператора є братні росіяни, а тут на помилках інших вчаться...
Чисто для роздумів та планування. Сьогодні Туреччина продовжила перебування всіх авто української реєстрації (без розмитнення, будь-якого оформлення та будь яких платежів) до закінчення війни. Тобто - так написано в офіційному документі - до 30 червня 2024 року.