Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
барабашов написав:60куе хата и 80 ремонт или 20 ремонт(это как и чем?)? В случае 140куе суммарно то в этих мини-яремчах лучше не лезть в такую доходность Сомневаюсь что квартира вырастет в цене до убития ремонта
Сегодня клиенты покупают недвигу в Болгарии - Святой Влас. Едут др. после 15 числа ещё смотреть. Цены ниже Киевских, с мая по октябрь нормально сдаются 600-1000евро. Плюс недвига в цене прибавляет.
Игорь Алексеевич написав:Сегодня клиенты покупают недвигу в Болгарии - Святой Влас. Едут др. после 15 числа ещё смотреть. Цены ниже Киевских, с мая по октябрь нормально сдаются 600-1000евро. Плюс недвига в цене прибавляет.
Игорь Алексеевич написав:Сегодня клиенты покупают недвигу в Болгарии - Святой Влас. Едут др. после 15 числа ещё смотреть. Цены ниже Киевских, с мая по октябрь нормально сдаются 600-1000евро. Плюс недвига в цене прибавляет.
Всё правильно 150 евро сейчас и по май. Май - 600 евро. Июнь - 800евро. Июль, август - 1100евро, Сентябрь - 1000евро, октябрь - 500евро В этом году сдавали по таким ценам. Сейчас туры уже на 7 дней в ту же Болгарию стоят на чел. от 700евро. Поэтому кв. не плохо сдаются по этим ценам. Болгария летом был спрос, т.к. ехать ближе, чем летать в Турцию или Египет из Польши или Молдовы. Купить можно смарты на берегу моря на порядок дешевле, чем в Киеве и аренда получается выше.
Всё правильно 150 евро сейчас и по май. Май - 600 евро. Июнь - 800евро. Июль, август - 1100евро, Сентябрь - 1000евро, октябрь - 500евро В этом году сдавали по таким ценам. Сейчас туры уже на 7 дней в ту же Болгарию стоят на чел. от 700евро. Поэтому кв. не плохо сдаются по этим ценам. Болгария летом был спрос, т.к. ехать ближе, чем летать в Турцию или Египет из Польши или Молдовы. Купить можно смарты на берегу моря на порядок дешевле, чем в Киеве и аренда получается выше.
Є один момент. Щоб здавати в сезон, потрібно або самому знаходитись на місці, або віддати на управляючій компанії. В першому випадку потрібно мати ще одне житло, в другому - отримаєте значно менше озвучених сум. В Болгарію і в Туреччину їздить різний контингент.
Отже, рахуємо по наведеним ставкам - за рік (і це якщо взагалі пощастить здати в несезон) 5850, або 487 дол на міс в середньому. За умови простоїв в несезон - 425 І це ще питання податків і витрат на управління не розкрите
Faceless Так є. В несезон в чисто туристичних локаціях стоять зачиненими 8 квартир з десяти. Принаймні таку статистику видали знавці нерухомості в Макарській.
Ну навіщо ж ви так жорстко? «Хто не ризикує - той не пʼє шампанське!» Я для себе тему інвестицій в Болгарію закрив ще в 2013 році. Ми з друзями сиділи в ресторані в Криму і одне подружжя раптом розказало, що продають, відриваючи від серця, свою інвестицію: квартиру в Болгарії. Подробиці були такі: - купили 2 роки тому за 20 000€; - вклали в ремонт та меблі 2 000€. Ось і намагаються продати саме за 22 000€ просто щоби повернути гроші. Просто щоби повернути гроші. Я навіть запропонував потім своєму братові викупити ту нерухомість - типу дешево - бери! - і брат не захотів. Подальшу долю тієї квартири не знаю. Більше не цікавився. Я люблю все дивитися та мацати самому, тому в квітні 2022 року, перебуваючи у справах в Стамбулі, плигнув у власне авто та проїхався на болгарське узбережжя Чорного моря. Ніхто там нічого знімати в оренду в квітні - як зазначено вище - не буде, бо прохолодно. Хіба що погуляти по приморському парку. Не більше. 90% кафе було зачинено. Ледве знайшли де пообідати. Правда, асортимент блюд був дивовижний - це правда. Але все дорожче, ніж в Румунії. Ще варто врахувати: наприклад вода в Чорному морі у берегів Болгарії зараз +12 (дванадцять) градусів. Єдине, чим приємна Болгарія: на ній багатіє мій приятель. Все літо відправляє на відпочинок в Болгарію - цитую - «мамочок з дітьми». Купив собі ще одне BMW. Сам в Болгарію свою жінку з двома дітьми не відправляє.
Сьогодні я поздоровляв пана (ім"я видалено) колишнього мешканця обласного центра (видалено), який сьогодні завершив купівлю цього обʼєкта у Великій Британії:
(Примітка: посилання на рієлторський сайт, де ще видно інформацію про об"єкт, видалено мною через 1 годину після публікації. Логіка: містить приватну інформацію. Додам що ціна орієнтовно 220 000 британських фунтів)).
Інформацію даю для визначення рівня цін. Кінцева ціна угоди трохи менша за зазначену. Ще для оцінки: 100 британських фунтів = 126,66 долара США.
P.S. Там на сторінці є цікавий іпотечний калькулятор. Я змоделював ситуацію, що іпотека на 30 років з первинним внеском в 10%. Получилося виплата в 1027 фунтів на місяць. Я не орієнтуюся в британських фунтах - мало це чи багато. Допомогою можуть бути такі цифри: - моя приятелька працює вже третій рік в Британії, виїхала після війни - здається заробляє 22 000 фунтів на рік. Бухгалтер. - мої приятелі живуть як біженці в Британії - виплата на місяць на двох складає близько 1500 фунтів.