|
ПУМБ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
Додано: Сер 26 кві, 2023 08:38
Ferlakur написав: PUMB написав: Прораб написав:Поповнення мобільного у пільговому на все можу?
Вітаємо! Пільговий період поширюється на поповнення мобільного номеру телефону чи оплату комунальних послуг за допомогою застосунку ПУМБ Online.
Вітаю! А шо, на поповнення мобільного номеру телефону чи оплату комунальних послуг за допомогою інших сервісів пільговий період не поширюється? 
Коли застосовуються сторонні сервіси - для банку це банальна покупка. Він не знає що там - поповнення мобілки чи ще щось. Термінал йому присилає ознаку "покупка" і банку по великому рахунку байдуже що там таке. У той же час оплата мобільного чи комуналю у додатку - для банку є по суті переказом коштів. Ряд банків такі "перекази" у грейс не включали (наприклад покійний нині скунс) а розглядали їх не як покупку а саме як фінансову операцію. Тому цей момент - оплата чогось додатком - зазвичай банками і обговорюється - входить воно у грейс чи ні. Ну а покупки в таких випадках спеціально не обговорюються бо вони й так у грейсі
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Сер 26 кві, 2023 08:39
Amethyst написав:Так у него есть код авторизации, по нему всегда у квайра через саппорт можно найти де деньги 
Общаясь с поддержкой ПУМБ по нестандартным кейсам, я понимаю о её безнадёжности... Ты обращаешься и реакции может не быть.  ps PUMB, просьба отреагировать на моё сообщение в личке, которое отправил на выходных.
-
Howl
-
-
- Подякував: 581 раз.
- Подякували: 1140 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Сер 26 кві, 2023 10:34
Howl написав:Общаясь с поддержкой ПУМБ по нестандартным кейсам, я понимаю о её безнадёжности
Це правда. Колись була проблема по оплаті комунальних послуг в пумб онлайн: по одному з отримувачів коштів платіж автоматично повертався на карту. Скільки я не телефонував на гл, не писав листів зі скрінами (в т.ч. з додатка) - нуль реакції, не можуть чи не хочуть зрозуміти суть проблеми. Плюнув та плачу в приваті
-
otshelnick1
-
-
- Подякував: 16 раз.
- Подякували: 20 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 26 кві, 2023 12:03
otshelnick1 написав: Howl написав:Общаясь с поддержкой ПУМБ по нестандартным кейсам, я понимаю о её безнадёжности
Це правда. Колись була проблема по оплаті комунальних послуг в пумб онлайн: по одному з отримувачів коштів платіж автоматично повертався на карту. Скільки я не телефонував на гл, не писав листів зі скрінами (в т.ч. з додатка) - нуль реакції, не можуть чи не хочуть зрозуміти суть проблеми. Плюнув та плачу в приваті
"проблема по оплаті комунальних послуг в пумб онлайн: по одному з отримувачів коштів платіж автоматично повертався на карту" -- я такими багаточисельними "платежами" колись КЛ закривав. Тобто перетягував заборгованість на наступний місяць.
-
alibob
-
-
- Подякував: 169 раз.
- Подякували: 79 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 26 кві, 2023 19:34
Alien написав:Так. По віртуальній буде коміс. І, УВАГА, фізичну картку отримайте хоча б за день до отримання депо. При отриманні картки попросіть спеціаліста щоб він там пошаманив у себе у компУтері і вона пройшла по усіх їх пумбівських базах даних. Бо з щойно випущеної фізичної картки зняти безкомісу готівку не вийде. Треба буде чекати кілька годин пока вона кругом устаканиться. Дружина намагалась зняти з нової картки - в підсумку за готівкою прийшла о десятій - пумбівці пошаманили щось там і сказали йдіть додому - ми вам зателефонуємо коли уже буде можна безкоштовно зняти. Зателефонували вже після 14ї. Можна звичайно зняти готівку з комісом який потім повернеться на картку, але якщо це єдиний депо в цій валюті то зайвий раз у будь якому разі прийдеться йти до банку
Картку забрав тиждень тому, при спробі отримати на касі сказали сказали, що недостатньо коштів на рахунку для отримання замовленої суми. Виявилось, що система хоче комісію. Але спеціалістка в залі змогла роздрукувати "платіжну інструкцію на видачу готівки" і з нею отримав без комісій. В касі вся валюта лежала попакована і з іменами, написаними від руки (напевно під замовлення)
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 27 кві, 2023 22:09
FinTech написав: overfin написав: Alien написав:А що ви розумієте під переходом пумба на СЕП 4?
Дякую за відповідь. Так, я мав на увазі проведення платіжів по рахунку 2600 24/4. Чому, якщо є можливість це робити - не робити? В мене є декілька відкритих рахунків - приват, кредо, отп, пумб. Всі три перші банки десь с 5-7.04.23 досить опеперативно проводять вночі платежі. Наприклад приват в отп десь 15-20 хвилин. Чесно кажучі, мені - делитанту, ще і раніш зовсім не було зрозуміло в чому складність проводки платіжного доручення 24/4 при вірному заповненню всіх реквизітів.
Peгламентнi роботи 23 квітня 2023р.з 00:00 до 06:00. Можливо покращиться 😉
Сьогодні ще перевірив - не працює обробка платежів в ПУМБ юр осіб після 18:00. Відправив платіжку у 18:30, опрацюють зранку, як завжди. Для чого стільки галасу було навколо СЕП-4 не зрозуміло. Для юр клієнтів в ПУМБі нічого не змінилось.
-
overfin
-
-
- Подякував: 48 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 27 кві, 2023 22:55
overfin сеп-4 це чисто програма НБУ для обробки платежів між банками України по їх коррахунках саме в НБУ. Тобто програма дозволяє обробляти вхідні і вихідні платежі між банками в режимі 24/7. Що робити далі з отриманими платежами - скажімо у післяопераційний час - це виключне право самого банку. Лише банк вирішує чи зараховувати такі платежі 24/7 на клієнтські рахунки чи лише вранці наступного робочого дня. Це все питання виключно облікової політики конкретного банку. СЕП 4 до цих аґпитань не має аж ніякого відношення в принципі.
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: П'ят 28 кві, 2023 01:38
Alien наскільки я розумію сеп3(?) не дозволяв обробляти платежі 24/7, чи помиляюсь?
що я бачу, як клієнт декількох банків, в яких є відкриті рахунки юр осіб: НБУ з 01.04.2023 всім банкам дав можливість їхати на автомобілі по швидкісній трасі, а деякі банкі всеодно продовжили їздити на візках через ліс.
Цитата з сайту НБУ "За словами регулятора, це сприятиме ще більшій автоматизації та пришвидшенню оброблення платіжних операцій, підвищенню рівня обслуговування учасників СЕП та їхніх клієнтів. Крім того, тепер система працює в режимі 24/7, що передбачає цілодобове виконання міжбанківських платіжних операцій без призупинення роботи системи та миттєвий перехід від поточного до наступного календарного дня."
Цитата з розділу новин одного із банків, в якого це працює. "Таким чином, з 1 квітня 2023 року усі міжбанківські платіжні операції в гривні здійснюватимуться з урахуванням наступних особливостей: Буде розширено реквізити платіжних документів (платіжних інструкцій), а саме поля «Призначення платежу», «Платник», «Отримувач» та «Номер документу». Вхідні та вихідні перекази в національній валюті будуть опрацьовуватись щоденно, включаючи вихідні та святкові дні."
-
overfin
-
-
- Подякував: 48 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 кві, 2023 02:03
overfin написав:наскільки я розумію сеп3(?) не дозволяв обробляти платежі 24/7, чи помиляюсь?
Попередня версія давала можливість працювати 23/7, тепер прокачали до 24/7 та значно збільшили швидкість обробки платежів.
-
klug
-
-
- Подякував: 373 раз.
- Подякували: 1248 раз.
-
-
Профіль
-
-
1