|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: П'ят 29 тра, 2026 16:23
sashaqbl написав:........... Ви пробували? Ні разу не бачив від вас нормального терміну. Тільки єбучий вов.
Я дописал предыдущий пост. Посмотрите. Так что не "єбучий". А термин может быть любой, если он правильно характеризует событие.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: П'ят 29 тра, 2026 16:26
ЛАД написав:На основе вашего же сравнения с американским дроном, сомнительно. В чём могло быть преимущество наших дронов? И что могла сделать (или не сделать) влада? Насколько понимаю, техника ещё совершенно неустоявшаяся, требования и характеристики меняются очень быстро.
Є багато моментів. Я писав про один конкретний дрон в конкретній ніші, який зявився тільки зараз. Перевага наших дронів у тому, що вони випробувані на полі бої, це готове рішення, разом з тактикою застосування. Що могла зробити влада - розблокувати експорт.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 тра, 2026 16:32
ЛАД написав:Я дописал предыдущий пост. Посмотрите. Так что не "єбучий". А термин может быть любой, если он правильно характеризует событие.
Для мого прадіда це була війна, після якої він отримав 25 років таборів. Ще землю відбрали. Так що термін саме "єбучий". Радянсько-німецька війна. Почергова зміна окупантів. Концтабори. З обох боків при чому.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 тра, 2026 16:46
sashaqbl написав: ЛАД написав:На основе вашего же сравнения с американским дроном, сомнительно. В чём могло быть преимущество наших дронов? И что могла сделать (или не сделать) влада? Насколько понимаю, техника ещё совершенно неустоявшаяся, требования и характеристики меняются очень быстро.
Є багато моментів. Я писав про один конкретний дрон в конкретній ніші, який зявився тільки зараз. Перевага наших дронів у тому, що вони випробувані на полі бої, це готове рішення, разом з тактикою застосування.
Испытаны - это безусловное преимущество. Но меняются очень быстро. Те, что испытаны полгода назад или даже меньше, уже вчерашний день. Верно, вы написали про один конкретний дрон в конкретній ніші, який зявився тільки зараз, но то же самое, вполне вероятно, появится завтра в другой нише. Тактика застосування это вообще другой вопрос. Що могла зробити влада - розблокувати експорт.
Может быть, не берусь судить. Но вы учитываете, что при этом была вполне реальная опасность, что производители гнали бы продукцию на экспорт, а у вас была бы резкая нехватка дронов? Кстати, об их избытке я ни от кого ни разу не слышал. И было бы интересно, если бы потом наши волонтёры закупали бы дроны нашего производства за границей, но, понятно, уже значительно дороже.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: П'ят 29 тра, 2026 16:50
sashaqbl написав: Перевага наших дронів у тому, що вони випробувані на полі бої, це готове рішення, разом з тактикою застосування. Що могла зробити влада - розблокувати експорт.
рішення готове. Питання тільки, яку проблему ти думаєш вирішувати  і хто міг б бути покупцем? І раптом вийде що це ринок збуту для наших дронів це хезбола й талібан, ну можливо ще якісь білі колоністи африки та наркокартелі латинської америки. Для "цивілізованих" країн ці технології несуть лише неконтрольовану загрозу.
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 123 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: П'ят 29 тра, 2026 16:57
sashaqbl написав: ЛАД написав:Я дописал предыдущий пост. Посмотрите. Так что не "єбучий". А термин может быть любой, если он правильно характеризует событие.
Для мого прадіда це була війна, після якої він отримав 25 років таборів. Ще землю відбрали. Так що термін саме "єбучий". Радянсько-німецька війна. Почергова зміна окупантів. Концтабори. З обох боків при чому.
Не знаю историю вашей семьи. Для разных людей было по-разному. Как и при любом историческом событии. "Лес рубят, щепки летят", - нехорошее высказывание, но, к сожалению, соответствуют реалиям жизни. Недаром есть проклятие: "Чтоб вам жить в эпоху перемен". Говорят, что оригинальное китайское высказывание звучит как: "Лучше быть собакой в спокойное время, чем человеком в эпоху хаоса". Можете не сомневаться, что нынешнюю войну тоже разные люди будут вспоминать сильно по-разному.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: П'ят 29 тра, 2026 17:10
ЛАД написав:"Лес рубят, щепки летят", - нехорошее высказывание, но, к сожалению, соответствуют реалиям жизни.
Это оправдание любых зверств и убийств россиянами ... "щепки летят", "война же" ... это когда про других, а когда про себя ... так другие слова используются ...
-
pesikot
-
-
- Подякував: 551 раз.
- Подякували: 1261 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: П'ят 29 тра, 2026 17:13
ЛАД написав: В каких направлениях мы могли бы, по вашему мнению, відгризти доволі значний шмат?
Дельта. Дуже сильний продукт, визнаний багатьма. Різних якісних рішень достатньо. Інша справа, що з цього доведено до стану продукта. Але озброєння дуже специфічна річ. Потрібно вміти його продати. Що є дуже важливим, - статистика реального бою. Типу, на сьогодні, "Нептун" найкраща протикорабельна ракета. 
-
vt313
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 29 тра, 2026 17:36
vt313 написав: ЛАД написав: В каких направлениях мы могли бы, по вашему мнению, відгризти доволі значний шмат?
Дельта. Дуже сильний продукт, визнаний багатьма. Різних якісних рішень достатньо. Інша справа, що з цього доведено до стану продукта. Але озброєння дуже специфічна річ.
озброєння це інструмент для вирішення конкретних задач конкретними людьми. Без участі заходу в масовій довготривалій війні там не буде ринку для дешевого дрону. Грубо кажучи в нас аналог автомата калашнікова і потенційні покупці знаходяться там де і покупці калаша. Щодо "програмного забезпечення" і якихось напрацювань то куди логічніша еміграція наших інженерів в китай ніж на захід. Тому що наш дрон це надбудова китайця. Якщо ж запустити виробництво на заході то це буде інший продукт з іншою філософією.
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 123 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: П'ят 29 тра, 2026 17:53
Banderlog написав: Щодо "програмного забезпечення" і якихось напрацювань то куди логічніша еміграція наших інженерів в китай ніж на захід. Тому що наш дрон це надбудова китайця. Якщо ж запустити виробництво на заході то це буде інший продукт з іншою філософією.
Що до надбудови китайця, я не зрозумів. А виробництво в ЕС запущене. І рішення по стандартам НАТО прийняте.
-
vt313
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
|