BIGor написав:[ ........ ІТ-шка України - це зазвичай дешевий аутсорс - тому захмарних ЗП немає у більшості. І дійсно великий шматок віддають мідлам розробникам і мануальщикам - так як це зазвичай йде для економії Індії чи Україні на аутсорс.
Уточните, пожалуйста, какие зарплаты для украинского айтишника вы считаете захмарними, а какие нормальными, обычными.
При медиане 3400 уе о какой пропаганде не знаю чего вы писали? Я там вчера посчитал, что можно было купить за 3 года квартиру в любом городе, кроме Киева при зарплате 2000 уе. При 3600 это уже вполне можно даже в Киеве. А в других городах можно купить уже весьма приличную квартиру. Если вы не сумели, то... не буду комментировать. И если вы рискнёте сказать, что это невысокая зарплата для Украины, то могу только сказать, что вы зажрались.
budivelnik написав:Можна розганяти страшилки - можна подивитись статистику Видобуток рідкоземів місце__країна______обєм 1_____Китай______210 000 тонн 2_____США_________43 000 тонн 3_____Австралія___18 000 4_____Мянма_______12 000 5_____Таїланд______7 100 6_____Вєтнам_______4 300 7_____Індія________2 900 8_____Росія________2 600 9_____Мадагаскар_____960 10____Бразилія_______800
І якщо згадати що використання рідкоземів йде 62% це каталізатори авто, хімічна промисловість(очистка нафти) 13% це металургія , в тому числі і батарейки автомобілі 9% кераміка, оптика 7% зелена енергетика, спутники 3% ледлампи , монітори 6% - те що залишилось(атомна і так далі)
То НІЯКОГО критичного стану для США/Європи - не має, по тій простій причині що США+Австралія на душу населення добувають БІЛЬШЕ рідкоземів ніж це робить китай.
А _перерабатывают_ из добытого -- сколько?
я уже забыл немного основы и терминологию но кажется мне что процессоры для датаценторв это немного другая категория товаров чем колбаса с хлебом, чтобы ее на душу населения считать
1 Все що добувають - все переробляють , бо пенреробка дає більше доданої вартості ніж видобуток, тому підозрювати високотехнологічний Захід що він видобуває для низькотехнологічних країн - як мінімум - не серьозно 2 Про розподіл видобутого Як видно з розподілу рідкоземів - 62+13+9=84% - відношення до процесорів не мають Тому дико великі циффри обємів китаю повязані з літієм який використовують в виробництві електроакамуляторів... Світ на місці не стоїть... тай й літію в акамуляторі менше ніж в породах з яких його добувають (5-10% від маси виробу) 3 Про душу населення. Якщо для нормального життя треба одну пралку на 10 років... то тоді кількість процесорів в цій пралці можна показати на душу населення. Так само як і інші товари які використовуються для покращення життя. Просто зерна треба 1 тонну на душу в рік А кобальту 1 грам на душу в рік... От і вся різниця.
ПС ті самі Китайці за часів мао -проаналізувавши світовий ринок знайшли параметр виплавка сталі на душу населення і вирішили що це підніме їх рівень життя.. експеримент банально не вдався, але як бачите метал ( що рідкозем що розповсюджений) можна рахувати як використання на душу населення.
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 26 жов, 2025 14:33, всього редагувалось 1 раз.
Water написав:Гражданє-повертальщики, куди ви повернете сім`ю з Вовчанська та студента з Маріуполя? Є якісь реальні пропозиції?
Я пропонував професійним хвилювальщикам і плакальницям за ВПО узяти до себе по одній сім'ї з окупованих територій, тим паче якщо вони і не воюють. Зважаючи, що війна - справа всього українського народу, то це і продемонструвало б єдність народу. Відповідей отримав нуль.
Faceless написав:........ Скажімо так, це консенсус з відкритих джерел, оцінки коливаються від трохи менше 300к і до трохи більше
Спасибо. Не очень понимаю, откуда такой рост.
Ріст порівняно з яким роком? Ця цифра +/- ще з 22 року (зростання останні роки є, але незначне), до того приростало швидше, і потроїлося за останні років 10
Ви багато що прозівали... Айтішники -це яскравий приклад зростання рівня послуг у ВВП будь-якої країни яка пробує закріпитись вище середини з загального списку країн.
ПС у ВВП - податки( а це ПОСЛУГА ) становлять 35-42%.... Ви й далі будете дивуватись що в сучасної країни рівень доданої вартості від послуг більше 70% ? ППС якщо в країні 300 000 айтішників з 12 млн працюючих - 2,5% , отримують рази в 3-4 більше ніж середньостатистичний-то тільки вони створюють 7-10% ВВП держави.
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 26 жов, 2025 14:41, всього редагувалось 1 раз.
Water написав:Гражданє-повертальщики, куди ви повернете сім`ю з Вовчанська та студента з Маріуполя? Є якісь реальні пропозиції?
От і я кажу - про повернення можно говорити тільки по відношенню до тих, кому є куди повертатись. Для тих, кому немає куди -- це не повернення, це переїзд. Відповідно, в опитуваннях треба чітко розділити ці категорії, і тоді, можливо, стане видно, що бажаючих саме _повернутись_ більше, ніж зараз публікують, а от бажаючих _переїхати_ близько нуля, що й зрозуміло, бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
_hunter написав:[quote="5902402:Faceless"]Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну
Начало СВО - это довольно-таки "глазаоткрывательное" событие. А если быт - за 4 года-то - налажен, мелкие местные нэгаразды - стали привычны - с чего срываться-то с насиченого места? Нет, я не спорю - есть незначительная группка бездетных Ж, что все это время по разным странам катаются - но речь-то не про них. Да и их, в принципе, с баланса можно смело списывать.
Я так підозрюю Хантер в Німеччину з якогось Ростова переїхав Яке есвеоу?
Ну "кризис в ближнем заевропье". По терминологии ООН "агрессия против ...". Но что первый что второй варианты слишком длинные для удобного набора. Или местная пресса какое-то свое короткое название для происходящего придумала? [/quote]Війна для вас занадто складне слово чи що?
Faceless написав:....... Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну
Нам-то что с этого?
Це я додав для більшої обʼєктивності. Тобто брєд оце про "за штири роки корені пустив і нікуди не поїде і не повернеться". Хто зірвався з місця раз (неважливо, з яких причин), переїде вдруге вже легше
От і я кажу - про повернення можно говорити тільки по відношенню до тих, кому є куди повертатись. Для тих, кому немає куди -- це не повернення, це переїзд. Відповідно, в опитуваннях треба чітко розділити ці категорії, і тоді, можливо, стане видно, що бажаючих саме _повернутись_ більше, ніж зараз публікують, а от бажаючих _переїхати_ близько нуля, що й зрозуміло, бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
Даже для тех, кому есть куда (не Мариуполь или Волчанск), это тоже не совсем повернення. Украина после войны будет... не совсем такая, как до войны.