Letusrock написав:земляче це не дуже ок, прикритись викладацтвом і видавати людожерські пропозиції як краще "ізловіть клятих ухилянтів". не будь схожим на нафронтниць та місцевих заброньованих патріотів.. Думаю трьохдітні комбайнери можуть мати схожі думки а-ля "кому потрібні ті універи під час війни, розігнати всіх, і викладачів-ухилянтів (в т.ч. Дюрі-бачі) на фронт"
Я вже готую плани Б, В, Г бо ситуація така, що або влада прямо зараз почне щось робити, або треба капітулювати прямо зараз. Бо при поточній бездіяльності влади ми не доживемо до перемоги.
Це як влада Венесуели умудрилась довести країну до дефіциту бензину так і наша доводить до дефіциту людей на фронті.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 16 лис, 2025 12:40, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik написав:Як на мене - той хто ЗАХИЩАЄ сімю ЄС- той будебажаним родичем в ЄС
ИМХО це буде як з ветеранами ЗСУ, які переважній більшості в тилу не потрібні, і їх бояться / уникають через їх травми / зміни в психіці. Так і нам буде важче в ЄС. Навіть коли приймуть, то придумають 1000500 перехідних дискредитаційних положень, щоб українці не були рівними німцям чи французам в ЄС.
Не треба свої внутрішні переконання-розносити на загал. В мене працюють два Ветерани.... В порівнянні з іншими працівниками - у Ветеранів - найбільше прав( точніше я стараюсь їх прохання враховувати на всі сто , в той час коли прохання/пропозиції інших розглядаються крізь призму економічної доцільності) І останнє Ветеранів буде НЕБАГАТО в порівнянні з простими людьми (менше 5% працездатного населення) Тому ДВАДЦЯТЬ працівників втративши 5% свого доходу - піднімуть на 100% дохід Ветерана ( а з урахуванням того що по обєктивним причинам працездатність Ветерана -нижча) то цей СВІДОМИЙ перерозподіл дозволить відчувати себе нормально Ветерану в колективі.
Дюрі-бачі написав:Так і нам буде важче в ЄС. Навіть коли приймуть, то придумають 1000500 перехідних дискредитаційних положень, щоб українці не були рівними німцям чи французам в ЄС.
Так історично побудовано що ЗА МЕЖАМИ дому-ГІРШЕ ніж дома. Тому завжди буде якась дискримінація... але в ПЕРШОМУ поколінні - відчутна В Другому - віртуальна в Третьому- відсутня.
budivelnik написав:Не треба свої внутрішні переконання-розносити на загал.
Та от я трохи приймаю участь в перекваліфікації ветеранів і наслухався таких історій пошуку роботи і сенсу життя... Добре якщо таких як Ви в Закарпатті хоча б 20% роботодавців.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 16 лис, 2025 12:43, всього редагувалось 1 раз.
Letusrock написав:земляче це не дуже ок, прикритись викладацтвом і видавати людожерські пропозиції як краще "ізловіть клятих ухилянтів". не будь схожим на нафронтниць та місцевих заброньованих патріотів.. Думаю трьохдітні комбайнери можуть мати схожі думки а-ля "кому потрібні ті універи під час війни, розігнати всіх, і викладачів-ухилянтів (в т.ч. Дюрі-бачі) на фронт"
Я вже готую плани Б, В, Г бо ситуація така, що або влада прямо зараз почне щось робити, або треба капітулювати прямо зараз. Бо при поточній бездіяльності влади ми не доживемо до перемоги.
Це як влада Венесуели умудрилась довести країну до дефіциту бензину так і наша доводить до дефіциту людей на фронті.
Наша оборона розвалюється. Не буде змін - танки РФ у Запоріжжі чи Дніпрі стануть питанням часу, - Стерненко
"Ми прямуємо до катастрофи стратегічного масштабу, яка може призвести до втрати державності. І це ще дуже дипломатична оцінка. Не помічати цього - злочин. Мовчати - злочин", - стверджує Стерненко.
"За наявних обставин і без глобальних змін на рівні не лише військового управління, а і політичного підходу до оборонної війни, питання коли російські танки заїдуть в умовне Запоріжжя або Дніпро є лише питанням часу. Наша оборона розвалюється. Під приголомшливу тишу про це", - додав він.
GALeon написав: Наша оборона розвалюється. Не буде змін - танки РФ у Запоріжжі чи Дніпрі стануть питанням часу, - Стерненко
"Ми прямуємо до катастрофи стратегічного масштабу, яка може призвести до втрати державності. І це ще дуже дипломатична оцінка. Не помічати цього - злочин. Мовчати - злочин", - стверджує Стерненко.
"За наявних обставин і без глобальних змін на рівні не лише військового управління, а і політичного підходу до оборонної війни, питання коли російські танки заїдуть в умовне Запоріжжя або Дніпро є лише питанням часу. Наша оборона розвалюється. Під приголомшливу тишу про це", - додав він.
але основне акцент зроблено, що треба змінити, щоб цього не сталося...
budivelnik написав:Не треба свої внутрішні переконання-розносити на загал.
Та от я трохи приймаю участь в перекваліфікації ветеранів і наслухався таких історій пошуку роботи і сенсу життя... Добре якщо таких як Ви в Закарпатті хоча б 20% роботодавців.
На жаль зовнішнє оточення(працедавці/сімя) НЕ МОЖУТЬ повністю змінити СВІТОГЛЯД Ветерана з війни на мирне життя (а це докорінно різні речі). Тому людям які опустили руки (не важливо чому поранення/птср/алкголізм....) часто допомогти буває НЕМОЖЛИВО От це якраз буде найбільшою бідою для нас, не тому що ми НЕ ХОЧЕМ А тому що МИ НЕ ЗМОЖЕМО допомогти людині , яка відкидає нашу руку допомоги.
ПС простий приклад Я пишу Кожен хто буде вкладати в своє майбутнє 20% своїх доходів - буде мільйонером на пенсії.. Чи правий я? - ТАК, правий Чи всі використають це примітивне правило - Ні, використає 3-5 %(максимум) А хто тоді винуватий в негараздах тих 95-97% які не використали?
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 16 лис, 2025 12:53, всього редагувалось 1 раз.
Letusrock написав:............. А що це буде за Україна через 20 років війни? Навіть для концепції "понад усе" це вже занадто. Можна спрогнозувати склад тої "збереженої України": -прострочена на 15 років влада з новими "Міндичами" - млн ЗСУ які звикли мати автомат в руках, і які впевнені що тиловик-будівельник чи шаман їм сильно заборгував - млн тилових силовиків (в тч. судді, прокурори і т.д.) що звикли до доплат військового часу та збивати по 5 куо з пішохода - пенсіонери та інваліди - залишки українців для обслуговування інфраструктури та критичних виробництв - як мінімум пару млн "бангладешців" які будуть працювати у решті секторів економіки де закінчились чоловіки та/або не дають бронь. І яким буде глибоко начхати на "мова це зброя", вишиванки, ПЦУ/УПЦ, портрети лідерів упа та на решту "понад усе"
Вы правильно описываете перспективы. Кроме, возможно, последнего пункта - кому нужны "решта секторів економіки"? Достаточно с/х для обеспечения едой. А остальное, как писал детройт - фортеця. А в фортеці нужны только армия и еда. Разница с вашими оппонентами в том, что вы описываете перспективы, исходя из сегодняшних реальных тенденций, а оппоненты из розовых мечтаний и "веры". Кроме "веры" никаких аргументов нет. Вот "верю" и всё тут! Верю, что в ЕС скоро обязательно примут. Верю, что долги простят. Верю, что рашка вот-вот развалится и мы її відспіваємо. Ну, на крайний случай не развалится, так её экономика потерпит полный крах и будет неспособна поддерживать продолжение войны. Верю, что отток людей за границу прекратится, а выехавшие в основной массе вернутся обратно. Верю, что Запад из "благодарности" от пуза кормит наших беженцев (правда, почему-то "забывают", что эта поддержка постепенно сворачивается и даже Германия уже начинает урезать пособия). Верю, что благодаря сегодняшней мобилизации наша армия будет способна продолжать успешно бороться с врагом, а я буду успешно сидеть в тылу на тёплом диване и продолжать на форуме "верить" и рассказывать "патриотичные" сказки о "росте жиров в масле" и стойкости нашей энергетики, которой не страшны никакие обстрелы. Может, ещё что забыл. Понятно, что с верой спорить бесполезно.
И да, идея о "финском варианте" не моя, но умный человек отличается тем, что он не отбрасывает сходу идею, которая ему даже не нравится, а рассматривает её в сравнении с другими идеями. И если нет ничего лучшего, то может принять и её, прекрасно понимая её недостатки. Есть и другой подход по принципу: " Скажи дураку богу молиться, он и лоб расшибёт". Кстати, для шамана - "властні" українською "владні".