fler написав:Уряд Польщі підготував законопроєкт про припинення дії спеціального статусу для українських біженців, який запровадили після початку повномасштабного вторгнення. Законопроєкт передбачає, що після 4 березня 2026 року всі українці матимуть такі самі права, як і інші мігранти в країні. Українці, як і раніше, зможуть отримувати невідкладну медичну допомогу, але якщо їм знадобляться інші медичні послуги, то доведеться працювати та сплачувати внески. Те саме стосується і програми «800 плюс». Програма передбачає щомісячну виплату 800 злотих (8 982 гривні) на дитину — вона буде доступна лише для працюючих батьків. При цьому законопроєкт гарантує українцям легальне перебування в Польщі щонайменше до 4 березня 2027 року.
А де шара? І дуже жаль що наші жінкині так радуються, що допомоги і захисту лишаться незахищені верстви населення. Ви пробиваєте дно. Зараз в Польщі біля 950 тис. українців зі статусом УКР - думаю саме незахищенні верстви і почнуть вертатися.
Дно пробиваешь завжди ти, своїм невиглаством ...
Чому ти вирішив, що допомога буде вічною ?
Тим більше, тут же постійно пишуть - мир, мир, скоро мир.
Hotab написав:ЛАД Я ніколи не топив за зелений тариф) Я завжди кажу «для власного споживання») .і обовʼязково з аккумами. Бо це дозволяє домогосподарству ще і вночі влітку бути автономним (не споживати мережу).
Немного добавлю к предыдущему ответе. К старому разговору об аккумуляторах. В сегодняшних условиях проблем с сетями мы, вроде, разобрались, что аккум. вреден, т.к. он увеличивает потребление при включении сети. В то время, как отключения применяются для того, чтобы ограничить потребляемую мощность. В ситуации нехватки генерации он тоже вреден, т.к. потребляет дополнительную энергию, обеспечивая потребителю возможность спокойно пользоваться ээ постоянно, в любое время независимо от выключений сети. При малом количестве/мощности аккум. это всё несущественно и оказывает весьма незначительное влияние. Спасает то, что народ достаточно беден, чтобы покупать достаточно много аккум. достаточной ёмкости. Слишком много "достаточно", но что поделаешь.
ЛАД написав:Насчёт перспективности. Я уже недавно напоминал о сообщении prodigy о низкой эффективности солнечной эл-станции зимой. Это было практическое, а не теоретическое подтверждение. Он в этом убедился на собственном опыте. Так это в Одессе, на юге. Что уж говорить о более северных областях. Так что перспективность больше связана с реальностью использования частными домохозяйствами. АЭС вы дома не установите, а солнечные панели вполне возможно. По принципу: с паршивой овцы хоть шерсти клок. Ну и какую-то экономию это всё же даёт. А аргумент о том, что это позволит отказаться от российского ядерного топлива (не помню, кто приводил, шаман?)... Месторождения урана есть не только в РФ. Просто надо их осваивать. Не делали это, потому что дешевле купить у РФ и не заморачиваться с добычей и обогащением.
Здравствуйте.
Каждый источник генерации электроэнергии требует определенных условий для работы в идеальном своем режиме. Существуют для каждого источника генерации также и условия, работа при которых неудовлетворительна или невозможна. Задача состоит в комбинации и модернизации этих источников с целью максимизации объемов генерации электроэнергии в целом за год.
Солнечные панели следует охлаждать в летнюю жаркую пору, что усилит электрогенерацию. Ночами и зимой, когда панели не работают, для домохозяйств надежда остается только на ветряные станции. А когда и ветер затихнет, то АЭС и ТЭС становятся критически важными. Короче, ничего нового пока я не придумал.
Что касается добычи урана в Украине и переработки его для АЭС, то запрещал это делать Украине никто иной как кремль. При этом в помощники привлекая США, которые боялись распространения боевых ядерных материалов по всему миру и следовали такой политике: "лучше перебдеть, чем недобдеть".
маячня дикая від вас обох
Доля сонячних електростанцій (СЕС) та вітрових електростанцій (ВЕС) у Китаї швидко зростає, досягнувши близько 45,8% сумарної встановленої потужності на середину 2025 року, при цьому Китай встановлює більше сонячних потужностей, ніж решта світу разом узята, лідируючи у світовому будівництві. У першій половині 2025 року Китай встановив більше СЕС, ніж усі інші країни, і становить понад 70% світового будівництва промислових ВЕС та СЕС. Загальна потужність: Сумарна потужність сонячних і вітрових електростанцій Китаю вперше перевищила потужність теплових електростанцій у першому кварталі 2025 року. Рекордне зростання: У 2024 році Китай встановив рекордні 278 ГВт фотоелектричних потужностей, а прогнози на 2025 рік свідчать про подальше значне зростання.
яку проблему для енергітичної системи України становлять СЄС (великі промислові і приватні), в період к березня по листопад пік генерації відбувається з 1100 до 1500, що ствоврює надлишок енергії в системі, до 2022р це легко регулювалось за допомогую гидро електростанцій.На сьогодні майже всі ГЄС в неробочому стані і потребують декілька років на відновлення. Тому для регуляції дісбаланса в 2024р вимикали нам електріку, щоб не було надлишка. А чому не продавали? а тому що в цей час в інших країнах теж надлишок ее, а дефіцит припадає на 1900-2300
стосовно моєї станції: виплати за 4 роки становлять десь 13200дол , 3300дол на рік, тобто 270дол на місяць (це альтернатива пенсії),моя станція 20кВТ, якщо була б 30к (максю дозволена), то на рік було б 4800дол (400дол на місяць) тариф кожного року зменшується, для мене 6грн/квт, для тих , хто побудував у 2025р 4,83грн/кт, а ті розумні люди, хто ризикнув вкласти в ЗТ у 2013-14р досі отримують досі отримують десь 12,02грн (вони за 4 роки окупили інвестиції), це як депо під 25% в валюті
моя станція окупиться за 5,2роки а ті хто побудували СЄС у 2025р не встигнуть окупити більше 60%, тому що ЗТ діє до 31/12/29 що буде далі з ринком електроенергії у 2030? існує декілька варіантів, але це не тему гілки.
Hotab написав:ЛАД Я ніколи не топив за зелений тариф) Я завжди кажу «для власного споживання») .і обовʼязково з аккумами. Бо це дозволяє домогосподарству ще і вночі влітку бути автономним (не споживати мережу).
Немного добавлю к предыдущему ответе. К старому разговору об аккумуляторах. В сегодняшних условиях проблем с сетями мы, вроде, разобрались, что аккум. вреден, т.к. он увеличивает потребление при включении сети. В то время, как отключения применяются для того, чтобы ограничить потребляемую мощность. В ситуации нехватки генерации он тоже вреден, т.к. потребляет дополнительную энергию, обеспечивая потребителю возможность спокойно пользоваться ээ постоянно, в любое время независимо от выключений сети. При малом количестве/мощности аккум. это всё несущественно и оказывает весьма незначительное влияние. Спасает то, что народ достаточно беден, чтобы покупать достаточно много аккум. достаточной ёмкости. Слишком много "достаточно", но что поделаешь.
чергова маячня від невігласа. акумулятори не мають шкоди, тому що експеримент не в вакуумі , тобто хто знає скільки я включив кондиціонерів з 14 наявних у мене , чи мої діти 5 годин користуватись пральною машиною і ще 4 години сушильної (бо мають немовля)
fler написав:Уряд Польщі підготував законопроєкт про припинення дії спеціального статусу для українських біженців, який запровадили після початку повномасштабного вторгнення. Законопроєкт передбачає, що після 4 березня 2026 року всі українці матимуть такі самі права, як і інші мігранти в країні. Українці, як і раніше, зможуть отримувати невідкладну медичну допомогу, але якщо їм знадобляться інші медичні послуги, то доведеться працювати та сплачувати внески. Те саме стосується і програми «800 плюс». Програма передбачає щомісячну виплату 800 злотих (8 982 гривні) на дитину — вона буде доступна лише для працюючих батьків. При цьому законопроєкт гарантує українцям легальне перебування в Польщі щонайменше до 4 березня 2027 року.
Не знаю, насколько это существенно, учитывая, что в Польше очень высокий % украинцев, которые уже работают. Но если говорить о женщинах с маленькими детьми, которые не могут работать, т.к. некуда деть детей, то это хамство. И прав BIGor, когда пишет:
дуже жаль що наші жінкині так радуються, що допомоги і захисту лишаться незахищені верстви населення. Ви пробиваєте дно. Зараз в Польщі біля 950 тис. українців зі статусом УКР - думаю саме незахищенні верстви і почнуть вертатися.
А, может, и не почнуть. За ту помощь, которую оказывают ВПО, они и здесь не проживут. Так что преимуществ от возврата сюда особо не вижу. Надо понимать ситуацию детальнее.
чергова маячня від невігласа. акумулятори не мають шкоди, тому що експеримент не в вакуумі , тобто хто знає скільки я включив кондиціонерів з 14 наявних у мене , чи мої діти 5 годин користуватись пральною машиною і ще 4 години сушильної (бо мають немовля)
Вот это как раз рассуждение "в вакууме". Объяснять не буду, бесполезно.
ЗТ гарна річ до 2022 року, це як депо в валюті під 20-25% річних
до грудня 2025 не було потреби в гібридному інверторі і дорогих літій-іонних акумуляторах (щоб мати електрику цілодобово), тому що у нас не було відключень і ми майже всю війну мали ее.
для будинку маю дві пари по 200ач резервних акумів(гелеві, по 58кг кожний) , які заряджаю від мережі), вся генерація на ЗТ (тобто при генерації 3500квт, моє споживання в травні-жовтні 110-120квт на місяць)
сьогодні , при аварійних відключеннях і відсутності сонця (два дні на грудень 13 грудня і 16 грудня частково, бо в 1400 вже не було сонця), всі літій-іонні акумулятори, це гроші на вітер, краще вже бензиновий генератор (але я не виношу звук і сморід), це не для мене
prodigy написав:......... маячня дикая від вас обох
Доля сонячних електростанцій (СЕС) та вітрових електростанцій (ВЕС) у Китаї швидко зростає, досягнувши близько 45,8% сумарної встановленої потужності на середину 2025 року, при цьому Китай встановлює більше сонячних потужностей, ніж решта світу разом узята, лідируючи у світовому будівництві. У першій половині 2025 року Китай встановив більше СЕС, ніж усі інші країни, і становить понад 70% світового будівництва промислових ВЕС та СЕС. Загальна потужність: Сумарна потужність сонячних і вітрових електростанцій Китаю вперше перевищила потужність теплових електростанцій у першому кварталі 2025 року. Рекордне зростання: У 2024 році Китай встановив рекордні 278 ГВт фотоелектричних потужностей, а прогнози на 2025 рік свідчать про подальше значне зростання.
яку проблему для енергітичної системи України становлять СЄС (великі промислові і приватні), в період к березня по листопад пік генерації відбувається з 1100 до 1500, що ствоврює надлишок енергії в системі, до 2022р це легко регулювалось за допомогую гидро електростанцій.На сьогодні майже всі ГЄС в неробочому стані і потребують декілька років на відновлення. Тому для регуляції дісбаланса в 2024р вимикали нам електріку, щоб не було надлишка. А чому не продавали? а тому що в цей час в інших країнах теж надлишок ее, а дефіцит припадає на 1900-2300
стосовно моєї станції: виплати за 4 роки становлять десь 13200дол , 3300дол на рік, тобто 270дол на місяць (це альтернатива пенсії),моя станція 20кВТ, якщо була б 30к (максю дозволена), то на рік було б 4800дол (400дол на місяць) тариф кожного року зменшується, для мене 6грн/квт, для тих , хто побудував у 2025р 4,83грн/кт, а ті розумні люди, хто ризикнув вкласти в ЗТ у 2013-14р досі отримують досі отримують десь 12,02грн (вони за 4 роки окупили інвестиції), це як депо під 25% в валюті
моя станція окупиться за 5,2роки а ті хто побудували СЄС у 2025р не встигнуть окупити більше 60%, тому що ЗТ діє до 31/12/29 що буде далі з ринком електроенергії у 2030? існує декілька варіантів, але це не тему гілки.
Скажите спасибо братьям Клюевым, которые выбили супервыгодные условия у Янука для себя и этим сумела/успела воспользоваться всякая ушлая мелочь. Но вообще-то, это чистый грабёж государства, т.е. налогоплательшиков. С нищего по нитке - богатому рубашка. В оригинале пословица звучит иначе, но у нас именно так.
ЛАДу очень скоро и с пересичного ухылянта будут сбивать 12грн за квт/ч в час/пик. Правда и курс может чуть подрасти, но не факт что тоже втрое Вспомните рост с 37коп до 1,68грн 11лет назад 8>>>21 рост курса был 0,37>>>1,68 ЭЭ
Востаннє редагувалось барабашов в Вів 16 гру, 2025 20:50, всього редагувалось 1 раз.