Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 153154155156
Повідомлення Додано: П'ят 26 гру, 2025 11:38

prodigy

електрокар (при наявності електрики) гарна річ для міста, і якщо дешево заряджаєте вдома, як друге авто для родини

Можливо і ні)
Треба рахувати)
Якщо вам не треба саме ще одне авто (достатньо одного) , а береться воно виключно для поїздок «на дешевій (безкоштовній) електриці по місту щоб економити» , то що ми маємо?
1 авто не їздить. Але все одно з роками дешевшає
Друге авто їздить (майже) безкоштовно на електриці, але також стрімко дешевшає.
Чи не перекриє оте з роками здешевлення китайської електрички гіпотетичні витрати на бензин першого (основного) і єдиного авто?)))
Hotab

Подякував: 401 раз.
Подякували: 2555 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: П'ят 26 гру, 2025 13:06

Hotab написав:prodigy

електрокар (при наявності електрики) гарна річ для міста, і якщо дешево заряджаєте вдома, як друге авто для родини

Можливо і ні)
Треба рахувати)
Якщо вам не треба саме ще одне авто (достатньо одного) , а береться воно виключно для поїздок «на дешевій (безкоштовній) електриці по місту щоб економити» , то що ми маємо?
1 авто не їздить. Але все одно з роками дешевшає
Друге авто їздить (майже) безкоштовно на електриці, але також стрімко дешевшає.
Чи не перекриє оте з роками здешевлення китайської електрички гіпотетичні витрати на бензин першого (основного) і єдиного авто?)))

мабуть, що ніколи не перекриє (тільки часткого компенсує)
електрокар-це різні емоції від авто, багато хто хоче спробувати
два роки дивлюсь різних блогерів-деякі кажуть таке: після 70к пробігу на електрокарі, хочу знов відчути рев двигуна, турбояму чи ще щось, шо дає двс, але на іншому рівні (типу після TESLA бажають Porschre 911)
у мене стареньки Lexus RX350 2006 (пробіг 77к)-все влаштовує і не бачу сенсу купувати електрічку за 35-40к тим паче під час війни, але як би хтось подарував-то не відмовився :mrgreen:
кожного року прогрес рухає ринок, припускаю що у 2030 гібридні авто будуть мати батарею 100квт (сьогодні вже 70квт) і мати пробіг за 1500км без підзарядки і на одному баку пального (ось тоді і поговорим)
prodigy

Подякував: 3375 раз.
Подякували: 3358 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 26 гру, 2025 15:19

prodigy написав:
  Ой+ написав:З Різдвом поважне панство!
Християнської поведінки хоч на день.
Електрики без обмежень.
Заряджальна лихоманка: чверть киян почали споживати більше світла під час відключень https://kiev.informator.ua/uk/zaryadzha ... idklyuchen
Парадокс листопада показав, що навіть за тривалих знеструмлень частина мешканців столиці не лише не скоротила, а й збільшила споживання електроенергії
Цікаве спостереження про зміну споживання електроенергії під час відключень оприлюднив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. За його даними, у листопаді 26% киян збільшили споживання, ще 20% залишили його без змін, а 54% - зменшили, при цьому середній показник у місті впав на 20%. Йдеться саме про період, коли в Києві вже діяли графіки, і світло часто було відсутнє годинами.
Судячи з коментарів під дописом, кияни добре впізнають себе у цій статистиці. Мешканці міста описують масову “заряджальну лихоманку”, коли після появи світла одночасно заряджають телефони, ноутбуки, павербанки та домашні зарядні станції. Додаткове споживання створюють і системи накопичення енергії, які через втрати під час заряджання і розряджання беруть з мережі більше електроенергії.

Потрібно перепрограмувати лічильники з тим, щоб могти в певні пікові періоди не відключати, а обмежувати споживання, наприклад, максимум 1 кВт/год, а не 3 по замовчуванню теперішні.

вибачте, якісь дурнуваті поради про 1квт
у мене великий будинок і коли у нас по 48 годин не було світла, то не працювали навіть газові котли (я не кажу про електро-котли і кондиціонери), в домі темп. 15-16с (я трохи захворів, бо замерз, спати при такій температурі важко),
потім почали давати енергію з 2300 до 0900 (вмикаєш все і грієш будинок), влітку я заплатив 47700грн (збільшив потужність з 20квт до 37квт), тобто я тепер взмозі вмикати два електро-котри (сумарна їх потужність 36квт)
сьогодні в ранку включив 3 кондіціонери (з 14 наявних), 2 газових котла і 1 електро.--на годину тільки(бо в нас зараз -5с (по відчуттям -22с, бо вітер 12м/с)-по факту спалив 6 газу і 15квт електрики за годину (витрати десь 115-120грн за годину)-підняв температуру у приміщеннях швидко з 14,5С до 16,2-16,5С

потім через 2 години прогріву залишив 1 газаовий котел (підігрів підлоги вимкнув, бо це дадаткові 5 кубів газу на день) і залишив 1 кондіціонер у великий залі. З такою економію буду мати десь 15,5-15,0спо всім приміщенням і витрати 150-200грн на день, якщо взагалі не топити -то буде 10с

(у спальні тримаю 19с коли маю енергію), бо при 15с я довго не витримаю,захворію

стосовно витрат енергії киянами-у мене дочка з зятем і дитиной маленькою мешкають у 25 поверхівкі, все на електріці, окрім опалення, 1200квт на місяць -це витрати у відносно теплому листопаді, взимку буде 1500-1800квт. в Києві температура два місяці буде -7с-5с
Тому людям байдуже до цих експертів, треба дитей не заморозити

:shock: это Эрмитаж?
Vadim_

Подякував: 632 раз.
Подякували: 513 раз.

Профіль

#<1 ... 153154155156
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему