Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1639116392163931639416395 ... 16403>
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 03:36

Banderlog написав:
  ЛАД написав:
Мой зять чисто русскоязычный и українську мову знает очень неважно. Он служит в подразделении, где основная масса україномовні, причём были такими всегда, а не после 2022. И никаких проблем не возникает. Ни одна с*** его этим не попрекнула. И в армию он пошёл не по повестке, а сам, предварительно за свои деньги подготовившись.

а він правда в зсу? І не чтіть святість львівської налівайки? :lol:
Чув я пару раз мовні дебати)
в армію попадають з того ж тилу і говна в людей в головах вистачає. просто коли твоє життя залежить від ближнього то якось стає понятно даж крайньому дибілу, що свій чужий визначається не мовою а цвітним скотчом :lol:
Вот и я об этом.
Поэтому посоветовал пойти в армию.
Может, ему повезло - крайних де*** нет.
ЛАД
2

Подякував: 5382 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 03:43

Hotab написав:ЛАД

второй задержанный танкер M Sophia

Звинувачувався в тіньовому флоті РФ , возив їх нафту, вимикав транспортер і перевантажував з судна на судно де інде. . Для вас недостатній аргумент??
Я таких обвинений пока не видел.

Доречі оце перевантаження нафти десь у морі з судна на судно , може матросікі про це не знають?)
Этого в адрес M Sophia тоже не видел.
Но если матрос в открытом море видит перезагрузку, что он может/должен делать?
Прыгать за борт? Максимум, может отказаться от следующего рейса после прихода в порт.
И не знаю, не используется такое в каких-то вполне "белых" целях. Хотя вряд ли.

Або те що вони будуть місяцями без транспондера , теж матросікі не знали, не сказали мамкам і дружинам «не хвилюйся, нас не буде видно , але у нас все ок, просто ми прізраки»?? Ви вірите в це? Хай «тапілі в тісє» корчить з себе, але ж ви не можете не розуміти.
А вот этого я просто не знаю.
Не знаю, где стоит транспондер и кто имеет право его включать-выключать. И кто это реально делает.
На самолете сигнал "свой-чужой" включает не стюард и сомневаюсь, что он знает включён сигнал или нет.
Но вообще, вы это написали до моего ответа viewtopic.php?p=5922085#p5922085.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 09 січ, 2026 03:53, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 03:47

ЛАД
Та ні! Завдяки AIS-транспондеру кожна мамка моряка може бачити де його сина «ходить». (Ясна справа що і сам моряк завжди маючи інтернет це може побачити)
Ну і ясна ж справа інші судна та контролюючі органи.
А коли діяльність незаконна , то ніхто не бачить. А тут і питання безпеки судноплавства.
(Я думаю проти небезпечного зближення там є і інші системи, як це є в авіації, але підозрюю що і їх вимикають).
В авіації аналогічно йде передача данних . І ви з дому бачите по Флайтрадар24 місце судна, номер, швидкість , курс , висоту
Прыгать за борт?

Що будуть робити він прекрасно знає ДО)
У них є групи в месенжерах , вони діляться інфо. Особливо русо-укр, та інший пост-совок. Вони знають яке це судно, який його стан, як його власник платить .
Востаннє редагувалось Hotab в П'ят 09 січ, 2026 04:08, всього редагувалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2558 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 04:06

Гепард" предназначен для непосредственного прикрытия сухопутных войск, т.е. он и должен стоять на передовой. Если он проживёт всего 2 часа, так зачем он вообще нужен?
Його розробляли коли про fpv уяви не мали. Сьогодні це прекрасна зброя прикриття тилу від шахедів. Але не здатна прожити біля ЛБЗ
Ни разу не видел fpv над Харьковом.
Но по такой логике никакая система ПВО невозможна вблизи ЛБЗ. На каком расстоянии от ЛБЗ?
Какие-то установки, тем не менее, стоят и работают. И не живут 2 часа.

Я, кстати, не очень понимаю разговоры о "теневом флоте" и его необходимость для РФ

Легальний флот не моде возити нафту дорожче цінової стелі. Тіньовий (вимкнений трансподер, страховка невідомо чия якщо взагалі є, судна не відповідають нормам) возить
А ловят танкеры с венесуэльской нефтью,

Може тому що в тій частині півкулі у США є можливість кошмарити тіньовий флот, а в іншій -ні?
Але флот цей той самий.
У США есть и Тихоокеанский флот.
И в Атлантике, как видим, поймали совсем не у берегов США.

Было бы желание.
Вы почему-то стараетесь оправдать действия США.
Но обратите внимание, суда, наверное, начали ходить туда не вчера. Но до тех пор, пока США не взялись за Венесуэлу, никаких задержаний не было.
Так что всё это явно связано не санкциями против РФ, а именно с Венесуэлой.

Hotab написав:......
Прыгать за борт?
Що будуть робити він прекрасно знає ДО)
У них є групи в месенжерах , вони діляться інфо. Особливо русо-укр, та інший пост-совок. Вони знають яке це судно, який його стан, як його власник платить .
Понятия не имею, знает ли он.
И не знаю, на сколько времени отключает транспондер на судах теневого флота.
И не знаю, есть ли у матроса интернет в открытом море. Мы еще не дожили до того, чтобы у каждого матроса был старлинк.
Но мы начали обсуждать не очень существенные мелочи. Это интересно, но не принципиально.
Важно то, что я сейчас специально выделил.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 09 січ, 2026 04:19, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 04:10

ЛАД

Підозрюю що там є і інші, недружні флоти))

Так їх дії тут повністю виправдані))
Може це саме ви намагаєтесь звинуватити США там, де нема їх порушень? Саме з притягуванням теми «просто вони можуть порушувати і роблять це»))
Але ж тут то все ок?))

На болотах:
Зображення

Нижче комент:

Вони як той нудьгуючий оболтус у класі, який намагається зачепити сконцентрованих на навчанні цілеспрямованих однокласників.
Коли вони раптово відкривають у собі гопників, це явно не те, до чого той оболтус готовий 🙂
В мене кузин є, своєрідний хлоп, спортсмен, то коли тато його малого по секціях ходив, на таеквондо йому не сподобалось, бо там він вдарив хлопчика і йому відразу у відповідь прилетіло з ноги 🙂 Сказав, «папа, пошли отсюда, они тут какие-то дурные» 😀
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2558 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 04:30

Підозрюю що там є і інші, недружні флоти))

Так їх дії тут повністю виправдані))
Може це саме ви намагаєтесь звинуватити США там, де нема їх порушень? Саме з притягуванням теми «просто вони можуть порушувати і роблять це»))
Але ж тут то все ок?))

Посмотрите, я там немного дописал предыдущий пост.
"тут то все ок?", - вы правильно поставили вопросительный знак.
На каком основании похищен президент независимой страны, с которой США вроде как не воюют?
На каком основании начата блокада Венесуэлы?
На каком основании требование продавать нефть только в США и за эти деньги покупать только американские товары?
Нормально было бы, если бы США потребовали от нас, например, продавать зерно и масло только им и покупать за эти средства только американские товары?
Так как, все ок?
нема їх порушень?

P.s. Кстати, сначала США говорили о блокаде в связи с наркотиками. И обстреливали, вроде бы, только суда наркоторговцев.

P.p.s. Недружній флот был и здесь. Если правду пишут, рядом крутилась росс. подлодка и какой-то надводный корабль.
Какие недружні флоти есть в Средиземном или в Атлантике?
Или в Чёрном море и в Усть-Луге или где там теневой флот не грузится? Только на Тихом?
Эти теневые суда никогда раньше не плавали в Атлантике?
Ещё раз - всё это явно связано не с санкциями против РФ, а именно с Венесуэлой.
А возмущения россиян... Да пусть себе возмущаются.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 09 січ, 2026 04:57, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 04:56

Ситуация в одном из ЖК.
Из подъезда выходит компания — девочки и мальчики. Следом выходит вторая компания — парни.

Один тип начинает доёбываться и спрашивать, военные они или нет.
Он блокирует двери подъезда и начинает угрожать, говоря, что выстрелит из пистолета в колено.

Парень пытается выйти — это уже третья компания))))). Дверь открывается, начинается потасовка.

Итог: тип достаёт пистолет и начинает стрелять.
t.me/jenya_zub_live_news/56925
........
«В ходе проверки информации установлено, что во время конфликта один из мужчин произвел два выстрела из стартового пистолета. В результате происшествия никто не пострадал», – выяснили правоохранители.
https://www.objectiv.tv/objectively/2026/01/08/vy-voennyj-strelba-na-territorii-zhk-v-harkove-npu-otkryla-delo/
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 07:54

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Ни разу не видел fpv над Харьковом.
Но по такой логике никакая система ПВО невозможна вблизи ЛБЗ. На каком расстоянии от ЛБЗ?

ПЗРК.
Наспрравді працюють і Шилки, і Гепарди, та й ті ж FPV. C-60 - не зстрічав, але думаю, що реально.
Тут питання маскування, прикриття ребом, зміни позицій. + ніхто не буде стріляти по шахеду, коли над тобою висить FPV. Ще питання пріоритетності цілей.
І в будь-якому разі, їх нема достатньо масово.
Щодо FPV - є обмеження по кількості каналів, та й не завжди підрозділ має дрони, які працюють на різних каналах.
Тому прикриття прифронтових міст від шахедів - така собі історія
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 08:06

ЛАД написав:
  fler написав:У берегов Турции атакован очередной танкер из российского теневого флота.
7 января дрон атаковал нефтяной танкер ELBUS в Черном море в 30 милях от побережья Турции (провинция Кастамона). Судно под флагом Палау направлялось в российский порт Новороссийск для загрузки нефтью. В результате атаки повреждена верхняя часть танкера, пишет газета Ortadoğu.
Атака произошла вчера между 08.57 и 11.18 по Гринвичу. Сейчас танкер находится на рейде турецкого порта Инеболу.
И что тут оскаржувати?
Мы с РФ воюем.
Всё. Вопросов нет.
Этот танкер вполне объект для нашей атаки.

А кто так решил ?, пусть докажут в суде.
может то турки если у их берегов :roll:
Vadim_

Подякував: 638 раз.
Подякували: 523 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 09 січ, 2026 08:32

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Hotab написав:D44 маніпулює, мовляв куєву тучу доонів-перезоплбвачів, а у нього в сумському прикордонні все літає і гуде.
Ну так пускові для дронів-перехоплювачів і не будуть біля кордону на відстані fpv. Думаєте він не розуміє цього, закочуючи істерику?
Де істеріка? Коли народ коментує рожеву вундерфавлю і питає чого вона ніяк не долетить до расії (хоча відвантажується регулярно "у війско" (з відповідним вілслюнявленням бюджетного бабала виробнику) - це хіба істеріка :)

викреслим Суми(там поки немає ФПВ, але народ в очікуванні) є Шостка, Бахмач, Конотоп, Корюківка, Короп... Ладно, закрили тему, Бандерлог ясно написав по відношенню війскового до цивільних. Це цивільному гинути за так можна, а війсковому ні. А спитаєш - якже так б..ть, тиж герой, збивай - та не получілось :mrgreen: Але сосісони наперед :)
d44

Подякував: 4 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1639116392163931639416395 ... 16403>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість