ЛАД написав:Экстремальные условия располагают. Недаром наши пешерные предки жили гораздо меньше.
Отже Коли я пишу що МОЇХ 30 років підприємництва в ЕКСТРЕМАЛЬНИХ умовах розвалу країни+первинного накопичення капіталу = втраті 10 років життя... то чомусь мене не слухають.
Интересно, только мне кажется несколько... неадекватным сравнение "ЕКСТРЕМАЛЬНИХ умоврозвалу країни" с экстремальными условиями фронта?
це при тому що якщо ймовірність відбудеться (не дай бог) , то ЙОГО сімя отримає БІЛЬШЕ ніж я залишу своїй...
Если "не дай бог", то говорить о том, сколько "отримає ЙОГО сімя", надо окончательно не иметь совести.
Banderlog написав:Наприклад елетрика по чому має бути для населення? Грн 8? Чи ахметову мало? І хочеться 16?
Електрика для населення повинна буть дорожча за тих, хто купує оптом. Це перше. Друге, будь-яка обленерго це тільки експлуатація мережі. Мережа повинна належать державі, генерація це все приватне. Стовп стоїть на моїй землі- сплатіть за оренду землі. Третє, оце все охорона офісів, директора, керівництва це все нафіг. Якщо керівник боїться власного наріду- це виключно його проблеми. Сама постановка питання шо нарід повинен кудись ходить, кланятись і чогось вимагать це звісно не європейська система. Шо там ще? А, так, на таких умовах, при прозорих податках, до нас зайде приватний бізнес і це не москалі.
Генерація поки не вся приватна. Вся приватна хіба "зелена енергетика" і дотується вона з державної. Ви рішили власників компаній повчити як вести бізнес і чи потрібна охорона на їх підприємствах?))) Скоро не тільки буде охорона директорів, але й самих підстанцій щоб народ їх не дерибанив на цвєтмєт. Мережа не належить державі. Про бізнес поки ми не говорили. Тільки про працездатне населення. Чого йому лишатись в "фортеці" з дорогою електроенергією?
Water написав:Електрика для населення повинна буть дорожча за тих, хто купує оптом.
Категорично не погоджуюсь. Електрика для населення, як і інші соціальні товари, має бути по мінімальній собівартості, які можуть забезпечити державні підприємства (без схематозу з компенсаціями і без "ринку"), а вже надлишки продавати бізнесу через "ринки". Зараз це 6-7 грн. за кВт*год
ЛАД написав:Экстремальные условия располагают. Недаром наши пешерные предки жили гораздо меньше.
Отже Коли я пишу що МОЇХ 30 років підприємництва в ЕКСТРЕМАЛЬНИХ умовах розвалу країни+первинного накопичення капіталу = втраті 10 років життя... то чомусь мене не слухають.
Интересно, только мне кажется несколько... неадекватным сравнение "ЕКСТРЕМАЛЬНИХ умоврозвалу країни" с экстремальными условиями фронта?
Це якщо ЗДУРІ рівняти день до дня... А якщо так як я описав Моїх 10 років до його року на фронті? Бо таскати контрабасом коньяк через Дністер не сплачуючи податків- то життя тоді точно легше ніж працювати в білу і віддавати 40% заробленого.
ЛАД написав:
budivelnik написав: це при тому що якщо ймовірність відбудеться (не дай бог) , то ЙОГО сімя отримає БІЛЬШЕ ніж я залишу своїй...
Если "не дай бог", то говорить о том, сколько "отримає ЙОГО сімя", надо окончательно не иметь совести.
1 Це страусина політика.. голову в пісок і не бачу що твориться-значить нічого не твориться, але проблема в тому що якщо голова в піску - то гола дупа без прикриття. 2 Якби я думав так само як ти -то кричав би що на фронті багато заробляють і не треба платити мільйони за втрату здоровья... Але ж на відміну від совка я а - так не виступаю б - закликаю ВСІХ ( і тебе в тому числі) допомагати тим хто воює.... І скільки б мене не діставали різні успіхи/бандерлоги - це не змінювало мого відношення до того що ПОВИНЕН робити для військових
Banderlog написав:Ви рішили власників компаній повчити як вести бізнес і чи потрібна охорона на їх підприємствах?))) Скоро не тільки буде охорона директорів, але й самих підстанцій щоб народ їх не дерибанив на цвєтмєт.
Звісно, ЗП охоронця офісу це все витрати, які лягають на споживачів і бюджет. До чого тут охорона ТП?
Мережа не належить державі.
Звісно, про що й мова.
Про бізнес поки ми не говорили. Тільки про працездатне населення. Чого йому лишатись в "фортеці" з дорогою електроенергією?
А я про бізнес, який сюди ніколи не зайде з Міндичами, москалями. Електрика дешева, плюс для населення вона якогось біса дотується державою. Все повинно бути прозорим, у т.ч. закупівлі, втрати, ремонт. Шо там ще, ручне керування за методом Міндича, плюс ручне керування штрафами.
Water написав:Електрика для населення повинна буть дорожча за тих, хто купує оптом.
Категорично не погоджуюсь. Електрика для населення, як і інші соціальні товари, має бути по мінімальній собівартості, які можуть забезпечити державні підприємства (без схематозу з компенсаціями і без "ринку"), а вже надлишки продавати бізнесу через "ринки". Зараз це 6-7 грн. за кВт*год
Для того щоб мати право на заявки що тебе хтось обдирає - ти повинне мати ДОСВІД виготовлення того де ти вважаєш що тебе обдирають... От Бандерлог вважає що ті хто за свої гроші купили і поставили СЕС дома - то вони його обдирають... бо отримують субсидії від Держави...
Це ШІ Основні ставки «зеленого» тарифу (для СЕС до 30 кВт, €/кВт·год): 0,193 € — підключені у 2016 р.___________________________9,50грн 0,183 € — підключені у 2017–2019 рр._____________________9,00 грн 0,164 € — підключені у 2020–2024 рр._____________________8,50 грн 0,146 € / 0,132 € — підключені у 2025–2029 рр____________7,30 грн А це - постанова Відповідно до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2024 р. №2422, що набрала чинності 01.01.2025 року вартість електроенергії виробленої генеруючими установками домашніх господарств було проіндексовано. «Зелені» тарифи розроблено з урахуванням курсу НБУ(відповідно до договорів, що підписані протягом 2013-2025 років.) з 01 січня 2017 року по 31 грудня 2019 року – 791,19 коп/кВт·год (без ПДВ); з 01 січня 2020 року по 31 грудня 2023 року – 711,13 коп/кВт·год (без ПДВ); з 01 січня 2024 року по 31 грудня 2024 року – 640,49 коп/кВт·год (без ПДВ); з 01 січня 2025 року по 31 грудня 2025 року – 576,91 коп/кВт·год (без ПДВ).
То як - обдирають чи ні? От і виходить Ти чомусь вважаєш що тобі недоплачують , але ти забуваєш що твій сусід вважає так само на рахунок того скільки ти отримуєш за свою роботу.. І це те що описував пару сторінок раніше
budivelnik написав:
andrijk777 написав:Звинувачувати в чомусь Єрмака - це тупість. Єрмак - ніхто, його не обирали. На цю посаду його призначив Зеленський і міг зняти його з цієї посади будь-коли. Тому за усіє дій Єрмака несе відповідальність виключно Зеленський.
Є два алгоритми людської поведінки.. Перший - легкий, доступний для усіх віків, соціальних станів, розумових здібностей, завжди вірний... ЦЕ - ЗНАЙТИ ВИНУВАТОГО..... Єдина проблема цього алгоритму в тому , що ті хто ним користуються як правило так і залишаються на найнижчих щаблях соціальної драбини.... Бо знайти крайнього -раз плюнути , знайти того хто не наказав знайденого крайнього - два рази плюнути... От тільки від цих пошуків , в особистому житті ( і в життя оточуючого суспільства) - нічого не зміниться..
Другий- на кілька порядків складніший, не завжди можна реалізувати, кардинально нічого не змінює.... ЦЕ - ЩО МЕНІ ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ЩОБ ЗМІНИ ВІДБУЛИСЬ (навіть на приватному, мікрорівні з точки зору суспільства) Цей алгоритм складний, потребує знань , витрат часу/енергії, не завжди приводить до вірних висновків, не завжди навіть привівши до вірних висновків-покращує життя....
Тому Якщо по Першому алгоритму живуть 95% , то по другому - 5%... Але якось так стається що ймовірність досягнення успіху ДРУГОЇ групи на два порядки вища ніж досягнення успіху в першій групі.
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 21 лют, 2026 19:17, всього редагувалось 1 раз.
Так а в чому справа? Для населення гривень 10, зразу будуть економить або красти. Тоді буде вигідна власна генерація для власного споживання.
За його словами, ураження по підприємству у Воткінську в Удмуртії здійснили підрозділи Ракетних військ і артилерії ЗСУ за допомогою далекобійних крилатих ракет FP-5 "Фламінго". ... "Воткинський завод" має такі функції: виробництво міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) РС-24 "Ярс", "Ярс-С", "Ярс-М" (на основі РС-24 "Ярс" розроблено ракети РС-26 "Рубіж", експериментальним варіантом якої є "Орєшнік" – Ред.), балістичних ракет ЗМ-30 (Р-30) "Булава" для підводних човнів проєкту 955А "Борей-А"; балістичних ракет типу 9М723-1 для оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М" та 9-С-7760 для авіаційного ракетного комплексу "Кинжал", – зауважили у Генштабі.
Так а в чому справа? Для населення гривень 10, зразу будуть економить або красти. Тоді буде вигідна власна генерація для власного споживання.
Справа в том: а зачем тогда государство нужно? - собственная электрика, собственная вода из скважины, собственная поатная медицина...
Соціальні товари мають бути для соціальнонезабезпечених, яких якщо більше 10%, то щось не так