Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1042810429104301043110432 ... 14691>
Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:04

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Wirująświatła написав:Русские пишут что 1/4 от оккупированной курской области они уже освободили. Проект оказался авантюрным, затратным и бесполезным. Ни на что мы захваченный кусок не обменяли, а для других целей он нам не нужен. Ещё один фронт кормить.

мене більше турбує що в цій авантюрі можуть спалити можливо останні чи передостанні дійсно боєздатні резерви. А толку від цього близько нуля. рф настільки велика що захопи хоч і дві області повністю, для решти ерефівців нічого незміниться
Шкода що не заскрінив хто це (і не один) в 2022 на форумі доводив що як тільки вийдемо на кордони91 то рф відразу розпадеться.
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:08

andrijk777 написав:Я навіть більше скажу - зменшення населення призведе до покращення рівня життя, тому що більше ресурсів буде припадати но одного жителя
нет. Ресурсы распределяются неравномерно. Кто то заберёт всё себе. Целые поселки вымирают, но уровень жизни там нифига не растёт.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:24

sashaqbl написав:
  ЛАД написав:1. Минские договорённости были нужны и сыграли свою роль? Оттянули войну на 7 лет?
2. Сегодня переговоры нужны?
3. Условия для переговоров сегодня хуже, чем в 2020-21?

Я не відповідав на ці питання, тому що вони мають зміст тільки у вашій системі координат, коли якісь поступки Росії давали можливість уникнути війни. Я не вважаю, що будь які поступки, крім повної капітуляції, після виборів 19 року давали можливість уникнути війни.
Тому мої відповіді:
1. Скоріш так, ніж ні, Мінські угоди дали 7 років миру, які ми просрали...
2. Не знаю. Багато що залежить від виборів у США. Якщо в США виберуть Трампа, то ми опинимось наполовину в позиції Чехословаччини 39 року. Якщо ж ні, тоді є шанси боротися далі.
3. Ні, не гірше. Росія виснажена війною, і тепер територіальні поступки можуть принести 5, 10 а може й навіть більше років миру. Натомість поступки в 21-22 відтягнули б війну максимум на рік.
Тепер питання до вас:
1. Скільки років миру принесли Чехословаччині поступки у Мюнхені?
2. Скільки років миру приніс Україні Брестська угода 1918 року?
3. Скільки років миру пренесла згода на розміщення радянських баз у країнах балтії(на противагу Фінляндії)?
4.Скільки років миру принесло Іспанії надання Кубі автономії у 1898 році?
І ще два питання, на тему що було б:
1. Як ви думаєте, чи на скільки відтягнуло б початок Першої Світової війни повне прийняття Сербією ультиматуму Австро-Угорщини(теж недостатньо старалась).
2. І скільки проіснував би Карфаген, якби прийняв усі вимоги Риму напередодні Третьої пунічної війни?

Вы очень много написали и много вопросов в ответ на мои 3. Простите, отвечать подробно не буду - получится не ответ, а трактат. :)
1. Проще было ответить просто "да".
И "просрали" это явно перебор. Армия 2022 и армия 2015 это. как говорят в Одессе. две большие разницы. С армией 2015 в 2022 мы бы очень быстро проиграли, возможно, за те самые "3 дня".
2. На 2-й вопрос вы не ответили. Точнее, ответили "не знаю". Я не спрашивал "є шанси" чи ні. Т.е. вы частично подменили вопрос.
3. Ваш ответ - "нет".
Объяснение - "Росія виснажена війною". А мы нет? Мне почему-то казалось, что это у нас разбита энергетика, разрушены многие промпредприятия, миллионы беженцев. Или я ошибся и всё это в РФ?
Откуда у вас уверенность, что "поступки в 21-22 відтягнули б війну максимум на рік" в то время, когда вы сами признаёте, что не очень значительные уступки в 2015 позволили отложить войну на 7 лет?
А из-за нашего сегодняшнего положения совсем не очевидно, что РФ пойдёт сегодня на переговоры, а не будет пытаться добивать. И уступки с нашей стороны должны будут быть более существенные, чем в 21-22. Тогда даже мыслей у РФ не возникло бы требовать Херсонскую и Запорожскую области.

Теперь ответы на ваши вопросы.
1. Чехословакия не уступила в Мюнхене. Её уступили. И эта уступка только ухудшила ситуацию. Но уступка не Чехословакии (её мнение и решение ничего бы не поменяло), а уступка Англии и Франции. Если бы Чехословакия не подчинилась, а решила сражаться, это ничего не изменило бы, а только принесло бы разрушения и смерти. Если бы в нашей ситуации Запад так же уступил, то война бы уже давно закончилась и, к сожалению, не в нашу пользу.
2. Нисколько. Хотя не понял вопроса - было 2 Брестских договора. Один подписывала Россия. И, как показала жизнь, вполне оправданно. Несмотря даже на нарушение Германией условий договора, "недолго музыка играла".
Второй подписывала УНР со странами оси и никаких плохих последствий не принёс. Но и мира тоже. Но война началась с большевиками, с которыми никаких договоров, насколько знаю, не подписывали. Но в любом случае это не имеет никакого отношения к Брестскому миру.
3. Просто не понял, о чём вы. Это о 1940 или что-то другое? И кому эта (не знаю какая) згода должна была принести мир?
4. Опять не понял. Испания пошла на некоторые уступки Кубе, но это не было основой для мира с США и с США Испания не подписывала никаких договоров перед войной. Был подписан Парижский мирный договор 1898 года по окончании войны.
И последние 2 вопроса.
1. Вы всерьёз полагаете, что Сербия играла хоть какую-то роль в начале 1 МВ? И война началась из-за "несчастного эрцгерцога Австро-Венгрии Франца Фердинанда и его морганатической супруги чешки Софии Хотек" и "боснийского серба Гаврило Принципа"? :shock:
Это был такой же повод, как сейчас "защита русскоязычных" в Украине. И никакого отношения к причинам войны не имело. Не о чем даже говорить.
2. Карфаген и Рим были жёсткими конкурентами в Средиземном море. А конкурента, по возможности, следует уничтожить. Это стараются сделать и сегодня. Не обязательно военными методами. Но тогда это старались/стремились добиться полного уничтожения и именно войной.
И фактически спровоцировал эту войну именно Карфаген:
Врешті у Карфагені до влади прийшла воєнна партія, що вважала, що тільки силою можна заімпонувати Римові. У 151 до н. е. сталося збройне зіткнення. Карфагенські полководці несподівано з 50 000 війська рушили на Масиніссу, думаючи цілком знищити його країну.

http://surl.li/xisdnj

Надеюсь, вас удовлетворил мой ответ.
Но "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam" ("Карфаген должен быть разрушен!").
Мир/перемирие с РФ заключать надо!
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:31

_hunter написав:Не знаете - ничего страшного: перечитайте Статью 85ю Конституции. С больших букв - чтобы лучше видно было :lol:

хотелось бы от вас услышать что собой подразумевает "стан війни" с точки зрения нашего законодательства а не международного.
где прописано что это такое и какие последствия внутри страны возникают законодательные после того как было бы допустим объявлено. Конституция это хорошо но к ней нужна законодательная обвязка.
Поясните что нам бы дало это внутри?
tester7336

Заблокований
Подякував: 11 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:33

ЛАД написав:Надеюсь, вас удовлетворил мой ответ.
Но "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam" ("Карфаген должен быть разрушен!").
Мир/перемирие с РФ заключать надо!

Не задовільнив. Бо ви просто перекрутили мої питання і відповіді.
Почитайте про радянську окупацію прибалтики в 40му році.
І про третю пунічну.
Суть моєї відповіді в тому, що поступки агресору у більшості випадків не дозволяли уникнути війни, а тільки розпалювали апетити...
Востаннє редагувалось sashaqbl в Вів 15 жов, 2024 16:38, всього редагувалось 1 раз.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:37

Wirująświatła написав:
  andrijk777 написав:Я навіть більше скажу - зменшення населення призведе до покращення рівня життя, тому що більше ресурсів буде припадати но одного жителя
нет. Ресурсы распределяются неравномерно. Кто то заберёт всё себе. Целые поселки вымирают, но уровень жизни там нифига не растёт.

В усіх країнах без виключення ресурси розподіляються нерівномірно.
Поселки вимирають(бідося вимирає) зате міста ростуть - в середньому добробут росте. (це в мирний час звичайно)
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:43

andrijk777 написав:В усіх країнах без виключення ресурси розподіляються нерівномірно.
Поселки вимирають(бідося вимирає) зате міста ростуть - в середньому добробут росте. (це в мирний час звичайно)

давайте я вам источники что уровень жизни падает, а вы мне что растёт?
З 2020 року до сьогодні кількість українців, що живуть за межею бідності, зросла на 1,8 млн людей — нині їх кількість становить 29% усього населення України. Основною причиною цього є російська агресія.

Про це свідчить дослідження Світового банку, передає Reuters.

Окрім російської агресії, серед причин зростання кількості людей за межею бідності називають безробіття. Так, за даними дослідження, нині більш ніж п'ята частина дорослого населення втратила роботу.

За словами регіонального директора Світового банку Арупа Банерджі, ситуація могла б бути набагато гіршою, якби Україна не отримала значну зовнішню бюджетну підтримку, зокрема для виплати пенсій, зарплат вчителям, лікарям та іншим.

За його підрахунками, без американської фінансової допомоги, за межею бідності могло б опинитися на три мільйони людей більше, ніж зараз.

Разом із цим, у звіті відзначили, що в Україні вчасно виплачують пенсії та соціальні виплати. Щонайменше 89% дітей у віці 6-18 років продовжували відвідувати школу, однак у районах активних бойових дій 72% учнів навчаються дистанційно. А станом на 2023 рік в Україні повністю функціонували 85-92% медзакладів.

https://www.reuters.com/world/europe/wo ... 024-05-30/
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 15 жов, 2024 16:45, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:44

Ой яка краса.Зображення
русні-пи..a!
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:50

sashaqbl написав:І про третю пунічну.

Ага. Карфаген должен быть разрушен!
Вывод -хоть мирись,хоть сопротивляйся- один хрен плугом перепашут и засыпят солью.
Господар Вельзевула

Подякував: 7 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 жов, 2024 16:50

Бетон написав:В Польше сейчас жить дешевле.
А с подорожанием продуктов на 10%-15% будет ещё дороже

Здорожчання продуктів носитиме глобальний характер. Польща не допоможе.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
  #<1 ... 1042810429104301043110432 ... 14691>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему