budivelnik написав:заслуги сраліна по зменшенню населення України
Загалом у 1941–1945 роках депортація українців могла торкнутися до 700–800 тисяч осіб, до 500 тисяч українців було депортовано за політичними мотивами.
budivelnik написав:заслуги сраліна по зменшенню населення України
Загалом у 1941–1945 роках депортація українців могла торкнутися до 700–800 тисяч осіб, до 500 тисяч українців було депортовано за політичними мотивами.
ладів цим не проймеш.. він зараз почне розповідати що сралін збільшив Україну приєднавши до неї Західну Україну. Аргументація що в 2 світовій воювали не тільки педераційники і що УКРАЇНЦІ які воювали в лавах зс срср також внесли вклад в перемогу чим приєднали до себе Західну Україну, Буковину і Закарпаття...
ЛАД написав:prodigy Какое отношение всё это ваше историческое исследование имеет к теме разговора? Эвакуация в Союзе была именно во время ВОВ, а не с началом 2 МВ. Население Украины уменьшилось во время войны из-за Сталина? Я до сих пор полагал, что из-за Гитлера. А Польша и Румыния тогда не были под Гитлером? Особенно, Польша? Вы сейчас разочаровались в Солонине, но длительное увлечение не прошло даром.
ЛАД, ВОВ не існувало, це дитина пропоганди комунистів населенення України активно знищували комуністи ще з 1918р, потім немецькі окупанти, і з 1943 знов Сталін ,коли мобілізували майже з 16років і замість зброї з циглинами погнали "іскупать вину в окупації"
Називала війну вітчизняною може той, хто захищав свою вітчизну. Українці захищали не свою вітчизну, а воювали за Російську імперію (що до 8 грудня 1991 року звалася Союз РСР) проти гітлерівської імперії.
Україна не оголошувала війни Німеччині і не оголошувала стану війни з нею. Україна не була суб’єктом міжнародного права і тому не воювала з Німеччиною. Україна була колонією Москви, українці, — громадянами Союзу РСР. Керівництво Союзу мобілізувало українців до імперської армії і погнало на війну: до 1941 року на загарбання чужих країн і розширення меж імперії, від 1941 року — на захист загарбаних територій від іншого загарбника — гітлерівської Німеччини.
Українці в цій війні були гарматним м’ясом, а по-заяк у Москві на нас завжди дивилися з підозрою, то маршал Жуков від початку й до кінця війни з Німеччиною послідовно і завзято старався убивати українців якомога більше. Верхом його українофобства був наказ, що він його підписав 1944 року разом з Берією, про примусове виселення всіх українців, які жили на окупованій німцями українській території, в «отдаленные края СССР».
1943 року, коли німецька окупація на Чернігівщині змінилася російською, мого батька і всіх дорослих чоловіків села забрали (силою) до Червоної армії. Ця Червона армія була російською армією: уніформа, статути і мова були російські, у ній плекали російські військові традиції, і Сталін у переговорах з Рузвельтом і Черчілем постійно вживав вирази «русские войска», «русский маршал Жуков», «русский генерал» тощо.
Мого батька і всіх мобілізованих селян без жодного військового навчання, у своєму цивільному одязі через два тижні після мобілізації привезли на фронт біля Лоєва на Дніпрі, дали одну гвинтівку на кілька чоловіків і по свіжому білому сніжку в сірих, чорних та інших темних піджаках кинули німцям під кулі. До села почали щодень надходити повідомлення про смерть, їх було все більше. Одного разу прийшло повідомлення про смерть 25 чоловік. Так російська імперія перетворила їх на гарматне м’ясо!
Наприкінці 1944 року і мене, 16-річного хлопця, взяли до тієї ж армії зброєю захищати московські імперські інтереси. І був я в армії до 1953 року. Тепер маю статус учасника бойових дій. https://www.museum-ukraine.info/?p=880
у мене немає розчарування Солониным стосовно Другої Світової, Солонина має фото-копії архівних документів, які він зачитує на каналі Ютуб, він навмисно не робить ніяких висновків
я не згоден з ним стосовно війни з рф, і стосовно того що у нього існує (мабуть навіяна Любарським) віра в Трампа (що той або, або), або мир на умовах х... (це поразка України), або допомога, но значно більша за демократів, а про третій варіант він мовчить (бо не знає, чи боїться озвучити)
Востаннє редагувалось prodigy в Суб 16 лис, 2024 20:02, всього редагувалось 1 раз.
Hotab написав:Тут взагалі якась маячня закарпатська.
пропий таблетки від регіонального шовінізму, забагато писанини про нашу область. під час повеней 1998 і 2017 теж строчив стільки, чи тоді було пох а лише зараз муляє очі?
Hotab написав:Тут взагалі якась маячня закарпатська.
пропий таблетки від регіонального шовінізму, забагато писанини про нашу область. під час повеней 1998 і 2017 теж строчив стільки, чи тоді було пох а лише зараз муляє очі?
напевно це хотаб, а не місцеві, повирубував дерева на схилах, що в результаті гори лисі стоять і були такі катаклізми, і він мав першим бігти щось робити? прикольно, одні рублять дерева і заодно "капусту", але коли в результаті настає дупа, то винен хотаб, а не лісоруби.
хоча не виключаю можливості, що може і там хотаб побував, в якості рятувальника на хелікоптері. його колеги якісь точно були.
ЛАД написав:У Гітлера в 1945 не закінчились ані гроші, ані солдати, ані підтримка народу.
Гроші закінчилися в 44: Беремо ціну 1 кг. масла в Берліні: 39 рік - 1 марка. 40 рік - 1 марка. 41 рік - 2 марки 42 рік - 2 марки 43 рік - 3 марки 44 рік - 100 марок 45 рік - 1000+ марок.
Тем не менее на производство оружия денег хватало. Но интересно было бы сравнить ваши цифры с такими же, например, в Союзе. Только, я так понимаю, вы привели немецкие цены чёрного рынка. Так что если будете сравнивать, то в Союзе тоже берите цены чёрного рынка. Не уверен, что в Англии было намного лучше. Почитайте, например, https://en.wikipedia.org/wiki/Rationing и https://www.svoboda.org/a/2040970.html. Там, правда, не указаны нормы.
ЛАД написав:Только, я так понимаю, вы привели немецкие цены чёрного рынка.
Так ціни чорного ринку найкраще показують реальну картину. Тут как би виключно економіка- ніякої політики Баланс попиту і пропозиції через ціну. Якщо ціна масла зросла в 1000 разів, то підозррю що ціна хліба/картоплі чи мяса - зросли не менше.
Сполучені Штати будуть співпрацювати з Україною, щоб перевести українські вугільні електростанції на невеликі модульні ядерні реактори та використовувати їх для декарбонізації сталеливарної промисловості.
"Те, кто ждет деэскалации под руководством Трампа, могут быть шокированы в ближайшие месяцы", — Кулеба Война в Украине при Трампе может только усилиться — он не может позволить, чтобы Украина стала его Афганистаном, считает экс-министр иностранных дел. "Даже если бы Зеленский согласился на неприемлемые условия, внутренние волнения в обществе угрожали бы распадом. Это дало бы путину победу, которую он давно желал. Но ответственность за это ляжет прямо на Трампа. Трамп не позволит, чтобы Украина стала его Афганистаном".