Xenon писал(а):мир настане тільки у випадку повного знищення раші як держави, або знищення діючого політичного режиму. все інше - "віддати Донбас, віддати Запоріжжя/Херсон - це все тимчасові припарки на пару місяців"
ЛАД писал(а):"накрити і зачистити ту нещасну ГАЗУ", безусловно, не проблема. Но сколько при этом будет погибших? И тогда уж точно весь мир будет кричать о геноциде. И это и будет геноцидом. Вот и приходится ... выкручиваться.
ГАЗА - це 5х40 км. Моя рота працює на значно більшій ділянці. БЕЗ СУПУТНІХ ВТРАТ. Тому я добре знаю, про що говорю. Якщо Ізраїль досі цього не зробив то в нього ймовірно інші цілі.
На территории, где работает ваша рота, тоже живёт 2 с лишним млн. человек и плотная городская застройка?
Последний раз редактировалось ЛАД Ср 08 июл, 2026 16:17, всего редактировалось 1 раз.
ЛАД писал(а):Согласен, что это образец пропаганды. Но признаётся, что опирается на "реальную историческую основу ... и реальные воспоминания односельчан". Вот что для меня было важно в этом посте. Эмоции я отметаю. При этом не утверждается, что это фейк. Реальность/возможность событий вы тоже признаёте. Это всё, что требуется.
Що щось схоже теоретично могло трапитися - я визнаю. Люди приходять на війну різні. Йдуть з неї як правило гірші ніж прийшли. Що конкретна історія яку ви з летусроком розповюджуєтесь опираючись на радянського пропагандиста та "свідчення односільчан" в особі голови колгоспу, вібулася - я категорично заперечую.
Я этого сделать не могу. Но повторю, для нашего разговора это не так важно.
ЛАД писал(а):На территории, де работает ваша рота, тоже живёт 2 с лишним млн. человек и плотная городская застройка?
НІТ. Звідки на Донбасі міська забудова? Що ви таке говорите. Це ж суцільні степи. б***, ЛАД, ви ж часом здатні адекватно мислити. Невже поява на форумі іншого ідейного совка настільки змушує включатися за нього, що геть відрубує здатність адекватно мислити?
Окремий пункт присвячений Україні. Союзники наголосили, що Україна робить внесок у трансатлантичну безпеку, а країни НАТО залишаються єдиними у своїй незмінній підтримці її боротьби за свободу, суверенітет і територіальну цілісність.
У документі зазначається, що європейські союзники та Канада нині забезпечують переважну більшість безпекової допомоги Україні як у двосторонньому, так і в багатосторонньому форматах. Союзники підкреслили, що така підтримка має бути справедливою, передбачуваною та довгостроковою.
На 2026 рік країни НАТО зобов'язалися надати Україні військову допомогу, озброєння та навчання на суму 70 млрд євро, а також підтвердили намір зберегти щонайменше такий самий рівень підтримки у 2027 році. У декларації також привітали рішення Європейського Союзу забезпечити багаторічне фінансування України через механізм Ukraine Support Loan.
ЛАД писал(а):На территории, де работает ваша рота, тоже живёт 2 с лишним млн. человек и плотная городская застройка?
НІТ. Звідки на Донбасі міська забудова? Що ви таке говорите. Це ж суцільні степи. б***, ЛАД, ви ж часом здатні адекватно мислити. Невже поява на форумі іншого ідейного совка настільки змушує включатися за нього, що геть відрубує здатність адекватно мислити?
Территория Газы даже несколько больше, чем вы указали - площадь 365 км². Население оценивается в 2,1 млн. человек. Т.о. плотность населения - примерно 5700 чел. на км². В самом городе Газа этот показатель до начала конфликтов превышал 9900 человек На территории Донбасса есть городская застройка, но такой плотности населения там не было и до войны. А сегодня в зоне вашей работы, подозреваю, гражданского населения осталось, как бы помягче... очень немного.
ЛАД писал(а):Я этого сделать не могу. Но повторю, для нашего разговора это не так важно.
Повторюю питання, якщо ви його не помітили: ВИ МОЖЕТЕ ХОЧА Б ПРО ОДНУ ЗІ СТОРІН ТІЄЇ ВІЙНИ СКАЗАТИ, ЩО ТАМ НЕ БУЛО ЛЮДЕЙ, ЯКІ МОГЛИ ВЧИНИТИ ПОДІБНЕ?
Конечно, нет. Думал, это и так понятно, из моих сообщений. Но есть вопрос, как это оценивается командованием. Вопрос не изучал, что-то утверждать не могу. Но, думаю, что партизанским формированиям обеспечить снабжение значительно сложнее. Да и вообще борьба намного тяжелее. Поэтому вероятность "эксцессов", думаю, выше и отношение командования... помягче. Если даже не просто одобряется.
Последний раз редактировалось ЛАД Ср 08 июл, 2026 16:35, всего редактировалось 1 раз.
ЛАД писал(а):Территория Газы даже несколько больше, чем вы указали - площадь 365 км². Население оценивается в 2,1 млн. человек. Т.о. плотность населения - примерно 5700 чел. на км². В самом городе Газа этот показатель до начала конфликтов превышал 9900 человек На территории Донбасса есть городская застройка, но такой плотности населения там не было и до войны. А сегодня в зоне вашей работы, подозреваю, гражданского населения осталось, как бы помягче... очень немного.
Так. Тим не менше, ми спокійно сортуємо цілі і знищуємо першопріоритетні. Є можливості знищувати конкретну визначену одиницю техніки, конкретного солдата/офіцера. Якщо відмовитися від мінування - то ефективність трохи знизиться, але кожна ціль буде чітко визначатися оператором. І я не думаю, що ЦАХАЛ не має таких можливостей. Зараз не 82 рік, коли треба бомбити міста і вводити на вулиці бронетехніку.