В Мико зараз сонячно. Щойно над головою пролетів літак, десь високо, не видно, але добре чутно. Ось ще один пролетів. Перед цим було з десяток глухих вибухів (відльоти) арти. Працюють хлопці, наші красені.
В честь свята "100тис. білих лад" хочу спитати в місцевих, хто що думає про цю статистику. В колі моїх знайомих є два лагері - ті що вірять в нехай приблизно, але 100 тис. вбитими і ті, що кажуть, що наші вписують туди всі втрати (і покалічені/поранені і 500-ті і полонені).
Позиція з 100тис. вбитими більше вписується в логіку мобілізації 300-тисяч чмобіків (заміщення втрат).
Другий варіант більше сходиться з міжнародними оцінками. Плюс на початку війни я кілька раз особисто слухаючи виступ офіційних військових представників, чув, що про цю цифру говорили як про "вбитими і пораненими". Пізніше ж говорили тільки як "вбитими". Плюс, на мою думку, було б дивно дещо не завищити втрати ворога для підвищення морального духу.
fler написав:Характеристики українського дрона "Сокіл-300". апарат озброюється керованими ракетами РК-2П, Р2-М та РК-10 з радіусом дії до 10 км. Корисне навантаження: до 300 кг; Максимальна швидкість: 580 км/год; Тривалість польоту: до 26 год; Максимальна висота: 12 км; Вартість: близько 2 млн дол. Залежно від ваги корисного навантаження "Сокіл-300" може долати від 1300 до 3000 км. Українські підприємства можуть випускати десятки таких безпілотників щомісяця https://focus.ua/uk/digital/541279-bude ... -300-video
Щось мені підказує, шо ці дрони вже пройшли випробування та працюють
Просто чудова новина. Рейди в глибокий тил, з бавовною і без втрат, як в Енгельсі. Нарешті.
abvertaras написав:В честь свята "100тис. білих лад" хочу спитати в місцевих, хто що думає про цю статистику. В колі моїх знайомих є два лагері - ті що вірять в нехай приблизно, але 100 тис. вбитими і ті, що кажуть, що наші вписують туди всі втрати (і покалічені/поранені і 500-ті і полонені).
Позиція з 100тис. вбитими більше вписується в логіку мобілізації 300-тисяч чмобіків (заміщення втрат).
Другий варіант більше сходиться з міжнародними оцінками. Плюс на початку війни я кілька раз особисто слухаючи виступ офіційних військових представників, чув, що про цю цифру говорили як про "вбитими і пораненими". Пізніше ж говорили тільки як "вбитими". Плюс, на мою думку, було б дивно дещо не завищити втрати ворога для підвищення морального духу.
Хто як думає?
100 тисяч це "безвозвратные потери". Почитайте в Вікі що це таке.
Путин позвонил 8-летней девочке из оккупированной части Запорожской области Украины и попросил, чтобы она «прислала ему огурчиков».
Кремлевские СМИ сообщили, что Путин «выполнил новогоднее желание» 8-летней Александры Титаренко из Запорожской области, которая хотела попасть в резиденцию Деда Мороза в Великий Устюг. Путин позвонил девочке, спросил, «как ей нравится у Деда Мороза?» и сказал:
abvertaras написав:В честь свята "100тис. білих лад" хочу спитати в місцевих, хто що думає про цю статистику. В колі моїх знайомих є два лагері - ті що вірять в нехай приблизно, але 100 тис. вбитими і ті, що кажуть, що наші вписують туди всі втрати (і покалічені/поранені і 500-ті і полонені).
Хто як думає?
Суббота 17.12.2022г, в утреннем отчете президенту россии владимиру тупину безвозвратные военно-оперативные потери живой силы личного состава вс рф- 99435 человек. Данные на 6:00 по московскому времени сегодня. Эта цифра без учёта данных о потерях российских ЧВК, принимающих участие в боевых действиях на территории Украины, на пятницу 16 декабря это 31822 погибших. Очередные итоговые данные о потерях бойцов ЧВК должны поступить в пятницу 23 декабря. И в дальнейшем будут обновляться раз в неделю. Потери росгвардии с начала военных действий 5856 убитыми и пропавшими безвести. сложите на калькуляторе москальские данные...
Хто як думає?
100 тисяч це "безвозвратные потери". Почитайте в Вікі що це таке.
В інфографіках зазначається "Ліквідовано особового складу". Люди, наскільки я знаю, ліквідуються тільки одним способом.
Температура на перше січня в деяких європейських столицях
Київ +12 Варшава +14 Берлін +16 Париж +15 Копенгаген +9
Схоже, мерзнути буде не Європа. Якщо русня повні дибіли, то, ймовірно, нанесуть черговий удар по інфраструктурі напередодні нового року. Якщо хоч трошки вчаться - то чекатимуть хоч якихось морозів...
Путин позвонил 8-летней девочке из оккупированной части Запорожской области Украины и попросил, чтобы она «прислала ему огурчиков».
Кремлевские СМИ сообщили, что Путин «выполнил новогоднее желание» 8-летней Александры Титаренко из Запорожской области, которая хотела попасть в резиденцию Деда Мороза в Великий Устюг. Путин позвонил девочке, спросил, «как ей нравится у Деда Мороза?» и сказал:
Хто як думає?
Подсчитать убитых противника не реально. Коношенков сказал что наших 100000. Позавчера чечена какого то обдолбаного слушал, так те только побеждают. Уже наших разбили, воевать некому Реально, думаю, цифра в двое ниже. Еще не понятно как там с пропавшими без вести. По слухам их больше чем убитых. Что касаемо мобилизации, так и 50 тыс это много. Это мин четверть из тех кто начинал эту войну.