|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 19 жов, 2025 20:52
2587715 написав: BIGor написав:безземельна людина тому що не може заробити в своїй країні - а в іншій вона може бути затребуваним спеціалістом. Читаю багато емігрантів, навіть в Польщі собі люди з доволі посередніми доходами беруть житло в іпотеку, що в Україні взагалі було малореальним.
В нас не дають житло в іпотеку, бо в нас неможна викидувати людей з дітьми на вулицю по закону. Тому банки не хочуть давати гроші на те на що людина не здатна заробити. Практика автокредитування показала, що ризики несплати дуже високі - люди просто не планують своє життя на майбутнє - в них нема додаткових доходів, і коли вони втрачають роботу чи бізнес - вони перестають платити. А з повітря ж гроші не візьмуться. На Заході закони набагато жорсткіші і якщо будинок віднімуть, то органи опіки віднімуть і дітей. Можна поїхати в іншу країну і взяти іпотеку - але переважна більшість не зможе її виплатити. Чи виплатить вже десь під старість, та коли настає старість, то медичні рахунки можуть вже перевищити розмір моргіджу.
І в нас комунальні платежі можна не платити роками (лох сусід/сусідка заплатить і за себе і за цього розумного хлопця/дівчину)
-
flyman
-
-
- Подякував: 1617 раз.
- Подякували: 2863 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 20 жов, 2025 02:14
Сибарит написав: 2587715 написав: rjkz написав:Так что какой-то катастрофы не произойдет. Найдут рент, будут получать пособия, со временем вырулят. А в Украине ну прям таки медом намазано?
rjkz написав:Заберут кредное жилье и забирают детей за это? Серьезно? Так а зачем на этом останавливаться?
За пособие ты в безопасном районе жилье не снимешь, и школа будет муниципальной - с наркотой и прочими прелестями. Как вариант можешь на убере гасать от зари до зари - тогда хватит и на няню и на моргидж. Но хватит ли здоровья. Люди почему-то думают, что стоит им переехать и все чего у них не было в Украине им сразу бесплатно дадут. Дадут может и сразу, но в долг и по конской цене. rjkz написав:за еду - фудстемпы.
На продуктовых карточках долго не проживешь. Их хватит только на самую дешевую еду, от которой наберешь вес и посадишь все остальное - по внешности любого нейтива даже видно по карточкам ли он еду покупает или нет. Чудес не бывает - никто бесплатно тебе ничего не даст. Просто в Украине тебе сразу все прайсу предлагают, а в штатах по тройному прайсу, но с отложенным платежом. А платить сейчас и меньше или потом, но больше - выбор личный у каждого.
Кажется, скоро мы дойдем до линчевания негров 😁
\ \ Не у чувака угар, я уже его и в игнор отправил, но тут в Вашем посте это вижу и для информирования участников форума, чтоб не велись на эту дичь, отвечу. 8-й программе абсолютно пофиг куда платить абы человек не вылезал из бюджета и снимал там, где ведет его территориальный офис. То есть, если человек живет в НЙ, а хочет переехать в Калифорнию, то ему надо взять трансферваучер на Калифорнию. И офис в Калифорнии выдаст уже местный трансфер ваучер, в котором будут указаны требования к жилью и сумма, за которую нельзя вылазить. Например, несколько лет назад столкнулся с одной проблемой, в которой фигурировал ваучер одинокого человека. Там была сумма что-то порядка 1850 долларов и сказано что он может снять студию. Но человек нашел за эти деньги 1бдрм в хорошей локации южного Бруклина. Недавно на глаза попался экспленейшн оф ваучер другого человека. Там уже сумма чуть более 3 к долларов. Это очень некисло можно снять. Это уже в общем-то можно снять или 2 бдрм в хорошей локации южного Бруклина или даже в хорошем районе северозападного Бруклина и может даже на Манхеттене. К слову, познакомился во время ковида с парой свежих иммигрантов из Киева, молодая пара айтищников. Они сняли в Мидтауне Манхеттена (то есть, пуповее не может быть) студию за 2к. Ну, это им повезло конечно, но тем не менее это возможно. Хотя я там-бы жить не хотел с детьми. Фудстемпы. Для неработающего 440 долларов в месяц. Ну как-бы некисло. У нас, точно не считал, но на 4-х уходит где-то с 1,5 к в месяц. Это без безумия, но и не ужимаемся особо. Так что одинокому человеку, можно сказать, дают больше на шару, чем мы тратим заработанного на одного члена семьи. Школы - где живешь там дети и идут в школы. И то, что паблик скул - кошмар, это гон росийской пропаганды. Да, такие есть, но смотря в каком районе. Но и самые крутые школы НЙ - это паблик скулз. Стэвисент Хай Скул - это самая крутая школа НЙ, туда мечтает попасть каждый амбициозный студент. И это паблик скул. Бруклин тэк, Стейтен Айленд тэкникел хайскул - это крутейшие паблик скул с уклоном в хайтек. Есть хайскулз с медицинским, юридическим, научным и пр уклонами. Там часть предметов можно зачесть уже в коледже. И это все - паблик скулз. Есть школы чуть попроще, но с рейтингом до 5/10 вполне нормальные. Там действительно надо смотреть на район, ибо в черном районе будет контингент стремный, но там и рейтинга не будет. И в хайскул можно поступать куда угодно в пределах города, это в элементари и мидл скул надо ходить "по прописке". Но мои дети ходили в элементари скул 8\10 и после нее с блеском были приняты в частную мидл скул. И в мидл были с отличной успеваемостью после паблик скул. Старший сдает стейт тесты с результатами близкими к максимальным по штату. Младший чуть хуже, но все равно нормально. В общем, чувак не знаю где находится (обычно так линчуют Штаты на раше), но пробует убедить меня, что я не должен верить тому что вокруг меня и что я знаю. В Штатах много проблем, особенно сейчас. Вот, встретил знакомую, ее сын, который родился когда-то тут , получил американское образование в кампутерсайнс, в Калихворнии остался без работы и уже несколько месяцев не может найти работу. Ну так во-первых, сейчас у всех почти такая ситуация, что или в любой момент могут уволить...или уже уволили и с работой не фонтан. Ну и в ряде профессий ИИ выталкивает лишних и идут оптимизации за счет увольнений.
Востаннє редагувалось rjkz в Пон 20 жов, 2025 02:34, всього редагувалось 1 раз.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8750 раз.
- Подякували: 5526 раз.
-
-
Профіль
-
-
11
6
7
Додано: Пон 20 жов, 2025 02:24
Кстати, хотел спросить у того чувака, а сколько стоят продукты у них на раше? Ибо уже выяснили, что кроме "борщевого набора" в НЙ примерно сопоставимые с киевскими цены. Уже и яйца подешевели. Есть менее 3 долларов за дозу (12 щт). Ну и как в том, анекдоте, когда пуйло попал в будущее, идет по Маскве, все ему нравится, люди везде сытые, доброжелательные, вежливые. Жарко стало, защел пива попить, ему налили, он "Сколько с меня?"- "15 гривен".
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8750 раз.
- Подякували: 5526 раз.
-
-
Профіль
-
-
11
6
7
Додано: Пон 20 жов, 2025 09:25
flyman написав: 2587715 написав: BIGor написав:безземельна людина тому що не може заробити в своїй країні - а в іншій вона може бути затребуваним спеціалістом. Читаю багато емігрантів, навіть в Польщі собі люди з доволі посередніми доходами беруть житло в іпотеку, що в Україні взагалі було малореальним.
В нас не дають житло в іпотеку, бо в нас неможна викидувати людей з дітьми на вулицю по закону. Тому банки не хочуть давати гроші на те на що людина не здатна заробити. Практика автокредитування показала, що ризики несплати дуже високі - люди просто не планують своє життя на майбутнє - в них нема додаткових доходів, і коли вони втрачають роботу чи бізнес - вони перестають платити. А з повітря ж гроші не візьмуться. На Заході закони набагато жорсткіші і якщо будинок віднімуть, то органи опіки віднімуть і дітей. Можна поїхати в іншу країну і взяти іпотеку - але переважна більшість не зможе її виплатити. Чи виплатить вже десь під старість, та коли настає старість, то медичні рахунки можуть вже перевищити розмір моргіджу.
І в нас комунальні платежі можна не платити роками (лох сусід/сусідка заплатить і за себе і за цього розумного хлопця/дівчину)
Україна - це територія анархії, так!
-
Frant
-
-
- Подякував: 1778 раз.
- Подякували: 2581 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 20 жов, 2025 11:14
Ви особисто увірвалися на цю гілку несподівано і несете інколи дуже неперевірену інформацію, яку невідомо звідки берете.
Я НЕ з критикою - просто що я помічаю.
Такий собі "вінегрет" цікавий... Наприклад, я вже багато років не зустрічав таких виразів: "безземельный крестьянин" "Разница в Юрьев день" Явно "палится" випускник Новосибірського вищого військово-політичного училища.
Оригінальності додає доволі цікава та правильна українська мова - в половині дописів - але в наш час це вже не дивно. ТАМ теж вже вивчили українську.
Інколи можна зустріти доволі цікаві тексти, тут можна і аплодувати: "Вся эта красивая жизнь как на картинках, с домом и двумя машинами, не дается бесплатно - если нет каких-то уникальных талантов, то за это придется пахать по 50 часов в неделю без продыху." А хіба повинно бути інакiе, ніж написано? Що тут може дивувати? Десь є "манна" небесна та дармові гроші для всіх? І в США це нормальна стандартна сімейна практика (тут я погоджуюся з rjkz - за виключенням Нью Йорка) мати в родині 2 авто. Та й в Україні вже також.
Cаме цікаве, що написано все вірно. Я знайомий з двома рієлторами в штаті Південна Кароліна - один переїхав всього 2 роки тому - він одесит - то вчора на своєму каналі він анонсував введення в експлуатацію нових будинків ціною в 250 000...280 000 доларів. Підкреслюю: будинків на 1 родину, а не залізобетонних паралелепіпедів, які чомусь в Україні мають назву "квартира".
Це для цього штату, де кількість українського населення скоро буде перевищувати кількість корінного населення, доволі нормальна та приємна ціна. Для киян, які зараз виставляють ціни на свої квартири на Оболонській набережній в будинках, яким по 20 років, із ремонтом, яки сильно "устал" - це дешево. Для людини в США, яка працює та може зробити downpayment в сумі 20% - тобто смішні в наш час 50 000 доларів (а при деяких умовах і всього 5% - 12 500 доларів) - це пристойна ціна за бажання/можливість жити в пристойних умовах.
Хм... ще цікаво: працювати 50 годин на тиждень - я тільки зараз звернув увагу на це - та замислився - це якась кара чи злочин? Я працював свого часу і більше, ніж 50 годин на тиждень - в Україні - приходив на роботу о 5 ранку та тримався до 23:30 вечора. Нічого в цьому немає дивного..
Ну ось так - експромт... як просто відповідь на ваші здивування. Ні на що не натякаю та нічого не критикую. Просто експромт.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4047 раз.
- Подякували: 1509 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
6
Додано: Пон 20 жов, 2025 11:49
Та нема там такого, ви просто розповідаєте якісь казки зі слів третіх людей, які по-перше не факт шо самі таке казали, по-друге не факт що казали правду, по-третє, навіть якщо казали правду, то це лише 1%, а 99% пройшли через детеншн, живуть в трейлерах, підстригають газони, не володіють англійською, бо те що вони вчили в школі, чи у бабусь-репетиторів виявилась дещо не тою англійською. Їх діти торгують наркотою, та ненавидять батьків. Їх сусіди щотижнево влаштовують перестрілки, а поліція на виклики приїджає лише коли всі усіх вже постріляють.
Чому ви не розповідаєте про таке? Чому в вас тільки самі хрізантеми? Ну логічно було б якось всебічно освітлювати тамтешнє життя, а не тільки з точки зору 1%. Тут вже 100 сторінок про даунпеймент в 50к, але жодної сторінки як когось виселили за борги. Якщо ви імміграційний адвокат і ваші статки залежать від кількості новоприбулих - тоді це зрозуміло.
З приводу безземельних кріпаків - так а як ще називати? Нічого не змінилося за 200 років - бідні люди як раніше панщину відробляли, так і зараз відробляють, просто називається моргідж, а суть та сама.
-
2587715
-
-
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 7 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 20 жов, 2025 12:26
Цікава відповідь. Хіба вам невідомо, що соціум - спільнота людей не є однорідною та складається з різних шарів суспільства з різними успіхами, досягненнями та різним рівнем доходів? Я своїй жінці кажу доволі часто (після якихось побутових успіхів чи дій): «Нам везе на зустрічі з хорошими людьми». Ну, правда. Я щоденно спілкуюся з людьми, які мешкають в різних країнах світу - в тому числі в Україні - якимсь допомагаю, якім допомагають мені. Вчора мабуть дві години спілкувалися з товаришем юнацтва - він зараз мешкає в Ізраїлі - свого часу оженився на справжній представниці єврейського народу - та разом з народженим в Україні сином виїхали в Ізраїль. Згадували, як я на прохання його мами (мама зараз в Україні, спілкуємося з нею також) розтлумачував йому геометрію. А він розказував, що там зараз в Ізраїлі… до речі, сказав, що «толку не будет». Ну на справді всі - доволі успішні працьовиті та розумні люди. У українського громадянина Ізраїля син відслужив в армії Ізраїля та зараз розвиває власний бізнес, батько за нього радіє… Ну є такі, що поволі опустилися на дно життя. Або проґавили свою можливість в житті. Ну і таке буває: але в таких же вчитися не варто? Вірно ж? Тому саме так.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
6
Додано: Пон 20 жов, 2025 12:47
akurt написав:Ну є такі, що поволі опустилися на дно життя. Або проґавили свою можливість в житті. Ну і таке буває: але в таких же вчитися не варто? Вірно ж?
Просто таких в яких все більш-менш - 20%, в них і в Україні все було добре, а ті хто поїхали бо не мали в Україні житла від батьків і не мали шансу на нього заробити - і закордоном на продуктові картки все життя жити будуть - і таких 80%. Але всі розповідають лише про ті 20%, а точніше про 1% яким ну дуже повезло. І в усіх складається враження що таких там не 1%, а 99%.
Востаннє редагувалось 2587715 в Пон 20 жов, 2025 12:48, всього редагувалось 1 раз.
-
2587715
-
-
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 7 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 20 жов, 2025 12:48
Еміграція, заробітчанство
News from France
Я до середи ще перебуваю у Франції, активно спілкуюся та зустрічаюся з українською діаспорою. Сьогодні говорили про те, про що я написав тут на гілці про еміграцію та заробітчанство: у Францію активно прибуває українська молодь у віці 18…22 роки. Сьогодні одна пані задала доволі цікаве питання: «Скажіть будь ласка, мій син приїхав у Францію, я тут вже три роки, хоче подати на свій перший ТЗ, є житло, префектура Créteil, нам потрібно прямо в префекту (переживаю поки отримаю рандеву) чи на Port de Villette - як перший раз для всіх українців?» Доволі цікаве запитання, нашим українцям можливо пригодиться і зміст, і моя відповідь нашій пані. По змісту: - «ТЗ» - тимчасовий захист, у Франції має абревіатуру “APS”. Видає українцям державний орган, назву якого ми знаємо по французьких фільмах: «префектура». Не треба лякатися цього слова: це державний орган, який займається цивільними справами та іноземцями. Цікаво, що принципи роботи префектур з поки що незрозумілих для мене причин суттєво відрізняються. В деяких вимагають з українців карколомну кількість документів, ще й з перекладом. В деяких - нічого не вимагають та приймають документи в оригіналі без перекладу на французьку. В деяких префектурах на прийом попасти досить легко - достатньо відправити лист на e-mail, в деяких це величезна проблема з втратою нервів. Цікаво працюють французькі державні органи: «Хто як хоче - так і… виконує».
В Port de Villette (це майже Париж) на сьогодні працює ЄДИНИЙ на всю Францію пункт прийому біженців з України. Не слід в наші дні від нього очікувати занадто багато: дуже обмежені можливості в розміщення в таборі біженців із дуже скрутними умовами. Раніше пунктів було багато та вони надавали величезний спектр послуг та суттєво допомагали.
Все більш-менш нормально, якщо прибулець із України має родичів/приятелів/знайомих, які можуть надати житло. Це зараз саме головне! Пройшли ті часи, коли видавали навіть 3-к квартири в будинках, які належать меріям міст.
Саме така ситуація у цієї пані: вона мешкає у Франції вже три роки, житло має, тому я не бачу проблем для сина: вона оформить від руки спеціальний документ (підтвердження надання житла), додасть фотокопію свого паспорта та документа (того ж APS), обовʼязково двійку квитанцій сплати за електрику та воду - і хлопцеві не треба йти в табір переселенців. Треба йти в Префектуру за місцем проживання та отримати документ під назвою APS. Надає право працювати та вчитися. На відміну від інших країн ЄС треба поновлювати кожні 6 місяців.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1