Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Потяг Київ- Хельм (або Варшава) перевіряється пробігом митника по коридору. (Паспорти збирають , то інша тема і інші обовʼязки прикордонника) Собакен може пройти понюхати зброю/вибухівку/наркотики. Все!! Ніхто не перевіряє ніякі сумки . Яка проблема провезти те золото в Європу?
Там максимум місяць тому була новина, що на тому ж переході валюту вилучили, щось коло 40 тис. дол чи євро. Не така. вже велика сума. То воно вже зовсім неадекватно мали поводитись, щоб їх на особистий взяли. Золото має густину майже вдвічі більшу ніж залізо.Тож по об"єму зовсім мало. Я коли до Польщі сигарети возив то тільки в канапки 4 пачки никав, ще 4 не буду писати куда. 🤪 Дехто з наших в черевикі теж чотири пачки никав. Що цікаво вони навіть сильно не посплющувались. Я раз навіть взав банки з пивом, аккуратно шприцы викачав з них вміст і назад залив спірт.Так проніс зо два літра. Але оскільки з тим було довго мурижитись більше так не носив. Наші баби просто брали і заливали спірт в чорні сміттєві пакети і сховали під одяг.митнтх мауає в одному місці, а спірт перетікаж в інше. Тож новина, що баба нем змогла сховати 36 грам ланцюжків крім фейспалму нічого не викликає. Хіба, як тут з 24.00
Можливо для чиєїсь дитини пригодиться: Apply today for the Cross-Regional Graduate Students Advising Program 2026! This program provides you with expert support and step-by-step guidance to help you prepare strong, competitive applications to U.S. Master’s and PhD programs.
Не для всіх: To participate, you must meet all of the following criteria: Be a citizen of Latvia, Moldova, Ukraine, Armenia, Georgia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Tajikistan, or Azerbaijan. Be in your final year (!) of undergraduate studies, a recent graduate (!), or a working professional on a gap year (!). Plan to apply to U.S. graduate programs (master’s or PhD) starting in Fall 2026 or Spring 2027 Have upper-intermediate or higher English proficiency — approximately TOEFL iBT 80+, IELTS 6.5+, Duolingo 110+ or equivalent. Докладно тут:
В Кракові в одному з ресторанів проходять такі собі зустрічі експатів. Збираються люди з різних країн, хтось іноземну мову практикує, хтось просто полялякати. Хлопець з Лондона. Здавалося б: де Лондон, а де Краків за розвитком та можливостями? Але, як каже, в Лондоні усе зароблене йшло на житло та повсякденні витрати. А в Польщі, при нижчіх доходах у абсолютних цифрах, може дозволити собі набагато більше. А ще відмічає, що тут почувається набагато безпечніше. Інший хлопець. Родом з Одеси, в дитинстві був перевезений у Канаду і має канадське громадянство. Теж відмічає, що в Канаді важко було підтримувати певний рівень життя і що у Польщі безпечніше.
Gastarbaiter написав:ідтримувати певний рівень життя і що у Польщі безпечніше.
я тут далеко не спец по економікам, але здається мені що це забезпечуються за рахунок +180млдр на 2026 від європи. От чи не буде тут колись кінець халяві, і як в лондоні, де та межа.
От, що я бачу що війна в Україні дуже додала полякам. Прямо як відрізано, до 2022 заводи закривались, а зараз як гриби будуються.
Gastarbaiter написав: Теж відмічає, що в Канаді важко було підтримувати певний рівень життя і що у Польщі безпечніше.
Сьогодні отримав документ саме про це. Документ надіслав колишній студент одного з вишів Дніпра (виїхав з батьками в літку 2021 року в Анталію), а потім - колишній мешканець Анталії (родина мешкала в орендованій квартирі неподалік від моря) - виїхав в Канаду в листопаді 2022 року. Працює саме над тим, щоби підтримувати певний рівень життя. Документом є фото, де він в робочих рукавицях на даху будівлі при мінус 33 на вулиці. Вінніпег. Канада. Працює.
News from Republic of Indonesia (is a country in Southeast Asia and Oceania, between the Indian and Pacific oceans).
Страшна війна призвела до дивних і часто-густо непередбачуваних вимушених подорожей. Звісно, легше тому, хто ВГАДАЄ наперед.
Рік 2021: одного програміста з України спрямовують у відрядження в Анталію підшукати місце для офісу однієї компанії. Ну, шукав шукав - та якось випадково купив і собі 2-к квартиру в новому будинку - за 50 000 доларів. Тоді ми з ним і познайомилися: я йому допомагав прокладувати автомаршрут з України та давав різні корисні поради по маршруту - а він мені - у вдячність - привіз упаковку румунського пива як презент...
Рік 2023: якось йому здалося, що жити в Туреччині дорого - я радив продати квартиру взяти профіт в сумі 100% по валюті - та забути. Бо він зібрався переіхати в Болгарію. Ось бажанням в Болгарію сильно здивував - але шукала людина, де краще...
Ну, не продав - не знаю чому - та взагалі виїхав не в Болгарію, а несподівано в Таїланд. Чому в Таїланд - а просто тому що приїхав в Стамбул і туди були найдешевші - за смішною ціною - авіаквитки. А ЙОМУ ОДНАКОВО З ЯКОЇ країни ПРАЦЮВАТИ.
Ну, пожив в Таїланді - там ніби-то було солодко, але виїхав та останні 1/2 року проживав - не повірите - на Балі.
Але ось і рай на Балі закінчився - на днях переїжджає разом з жінкою у цікаву країну під назвою В"єтнам...
А що з квартирою в Анталії? Ну, "запасний аеродром" їсти дуже багато не просить, зараз буде здавати в оренду...
Точні умови не питав, але орієнтиром може бути цифра в 600 доларів на місяць. Мабуть, у Вїєтнамі буде приємно їх отримувати... Там ціна оренди 350...400 доларів а гарному місці неподалік від моря. Треба ж якось жити в умовах, що склалися...
P.S. Цікава арифметика. - Мій приятель виїхав з Анталії у вересні 2023 року. - з тих пір здає весь час квартиру в оренду за ціною в 600 доларів. Тобто виручка за рік 12х600=7 200 доларів. - квартира з вересня 2023 по грудень 2025 принесла (4+12+12)х600=16 800 доларів США. - доходність квартири в Анталії, вчасно купленої: 50 000 - 100% 12х600 - х% х=12х600х100/50000=14,4% річних по валюті.