|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 25 січ, 2026 23:10
Треба подякувати пану Water, який поставив питання, та пану M-Audio, який дав відповідь у вигляді відео вище - одна справа читати (як я), а інша слухати з чудовим перекладом. Всім рекомендую знайти 1 годину часу та уважно послухати.
Гадаю, ви ніколи нічого насиченого від президента жодної країни не слухали. Не буду коментувати, але мені найбільше сподобалося про: - Китай, вітряки та «глупців», яких так круто надурили китайці в усьому світі. - вкрай важливий розділ про NATO та його перспективи: за все NATO платили виключно США, а ті красені та красуні у вигляді європейських лідерів не платити навіть 2% від свого ВВП, про що домовлялися. Захист Європи від «імперії зла» - це справа Європи, а не США, яке від імперії зла відгороджені «чудовим красивим океаном». - на 37-ій хвилині про Україну - рекомендую уважно слухати. - просто шедеври про Макрона в красивих окулярах та про годинники Швейцарії. - дуже класний економічний обґрунтований розділ про житло пересічного американця. Будинок - це його фортеця. Вони будуть робити так, щоби всі могли купити житло. Це з одного боку. А з іншого: не можна зробити раптом бідними тих, хто купив житло раніше. Америка не повинна бути країною орендарів!
Дуже рекомендую знайти годину часу та уважно послухати.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4138 раз.
- Подякували: 1529 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Пон 26 січ, 2026 11:09
Еміграція, заробітчанство
News from Lithuania
Майже як пісня; «Ах, країна, перлина у моря…» Ну справжня перлина! Коли про неї думаю, в очах виникає то мʼякий та білий Вільнюс, то суворий Каунас, то театральний Panevėžys…
Саме там не перший рік мешкає родина біженців з України. Не лайтеся: голова родини під час початку війни був в морському поході, він звичайний моряк… Із тих, які під час походу заробляють зовсім невеликі гроші: до 1400€ на місяць. А місяців таких в рік буває не більше шести… Старший син був студентом Херсонськоі морєходки, передостанній курс… Разом з бабусею та дідусем тікав реально майже в одних трусах по полях від навали бурятів, якутів та кабардино-балкарців… А в Херсоні була чудова квартира…
Опинилися в столиці дружньої Литви. Я спілкуюся і з колишнім студентом, і з його батьками. Ну що: не сильно в Литві медом намазано, але жити можна.
В оренді 3-к квартира. З України ввезли авто… Колишній студент працює продавцем-консультантом в супермаркеті. Я спитав про режим роботи, він якось сумно відповів: «4+4».
Цифри «4+4» мають таку несподівану розшифровку: 4 дні працюєш по 12 годин і 4 дні відпочиваєш. Сказав, що це важко… Важко? Я відразу пригадав свою студентську юність: під час літньої практики працював за графіком «день через день» - і це були «іменини серця»: відпрацював зміну 12 годин, прийняв після роботи душ - і попереду - весь світ! Класно ж! - Важко 4 дні по 12 годин… - А що платять? - 900€ на місяць… - Ну не жирно, але я точно знаю: за 900€ в місяць в Європі можна жити - і жити досить непогано, тим більше в Литві, де ціни такі ж, як в Німеччині, а то й нижче… Але… але…. Так можна жити на 900€ до пенсії… Хм… як воно далі буде… в Херсоні було так все класно… Бабуся випікала справжні круасани, а дідусь реально купив онуку 1-к квартиру, в яку студент не встиг поселитися…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Пон 26 січ, 2026 19:22
Bolt написав:В Минеаполисе вчера ІСЕ ещё мужика вроде какого-то застрелили?!
Вся Америка цікаво чи обговорює новину останньої години? “У селищі Немішаєве Бучанського району Київської області поліцейські застосували вогнепальну зброю до чоловіка з гранатою, що перебував на вулиці і поводився агресивно…” А попросили застрелити - як пише «Українська правда» - перехожі… Коментар під матеріалом «Украінська правда»: «Так і потрібно реагувати, а не соплі жувати як часто - густо буває!»
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Пон 26 січ, 2026 20:36
Неймовірно цікаво! Я думаю, що це самий цікавий диспут за останній час. Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Вів 27 січ, 2026 12:44
у катрусіному кінозалі казочка про Ванкувер
-
flyman
-
-
- Подякував: 1625 раз.
- Подякували: 2874 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Вів 27 січ, 2026 15:48
Найкращі казочки зараз розказує пан flyman на іншій гілці, там диспут продовжується вже не один день. Я просто в захваті, як майстерно локшину на вуха вішає автор «флайманового кінозалу». Локшина така товста, але нічим від бідності не змащена. Всім рекомендую читати. Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомостіЯ не знаю, там треба сміятися, чи реготати, чи плакати, чи ридати, але воно того варто…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Вів 27 січ, 2026 16:08
akurt написав: Bolt написав:В Минеаполисе вчера ІСЕ ещё мужика вроде какого-то застрелили?!
Гадаю, після сьогоднішніх жахливих подій на Черкащині, де загинуло відразу четверо поліцейських, ні в кого не буде сумнівів щодо дій американських офіцерів, якими було вбито переодягненого в арабського терориста 37-и річного «мед брата» із зброєю. В той же час є новина про той інцидент (з преси США): «26 січня федеральний суддя заслухав аргументи штату Міннесота, які закликали до надзвичайного блокування розгортання адміністрацією Трампа тисяч федеральних імміграційних агентів до міст-близнюків протягом останніх двох місяців. Позивачі стверджують, що нарощування кількості імміграційних агентів федеральним урядом, операція «Metro Surge», порушує суверенітет штату Міннесота та 10-ту поправку, яка надає штатам повноваження, які Конституція прямо не делегує федеральному уряду.”
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Вів 27 січ, 2026 17:30
akurt написав: akurt написав: Bolt написав:В Минеаполисе вчера ІСЕ ещё мужика вроде какого-то застрелили?!
Гадаю, після сьогоднішніх жахливих подій на Черкащині, де загинуло відразу четверо поліцейських, ні в кого не буде сумнівів щодо дій американських офіцерів, якими було вбито переодягненого в арабського терориста 37-и річного «мед брата» із зброєю. В той же час є новина про той інцидент (з преси США): «26 січня федеральний суддя заслухав аргументи штату Міннесота, які закликали до надзвичайного блокування розгортання адміністрацією Трампа тисяч федеральних імміграційних агентів до міст-близнюків протягом останніх двох місяців. Позивачі стверджують, що нарощування кількості імміграційних агентів федеральним урядом, операція «Metro Surge», порушує суверенітет штату Міннесота та 10-ту поправку, яка надає штатам повноваження, які Конституція прямо не делегує федеральному уряду.”
Відколи ви таким завзятим трампістом стали!!
-
Bolt
-
-
- Подякував: 24 раз.
- Подякували: 291 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 27 січ, 2026 17:55
Я просто завжди реально дивлюся на речі. Якщо доля українського гвардійця, якого алкаш задавив дорогою автівкою на блок-посту, або доля 4-х розстріляних сьогодні українських поліцейських є далекою та не цікавою, то це одне. Якщо доля нікому не відомого порушника закону, який загинув на іншому боці Земної кулі неймовірно цікава та важлива - то це зовсім інше.
З цього приводу дуже влучно відповів наш колишній українець, а зараз вже громадянин США, пан Тарас, який мешкає в столиці штату Каліфорнія. Він сказав сьогодні приблизно так: - дійсно, загиблий за законом штату мав право вийти на вулицю із зброєю; - коли людина із зброєю виходить не просто на вулицю, а для того, щоби прийняти участь у демонстрації та чинити опір поліції - то він повинен розуміти наслідки своєї дії. ПОВИНЕН РОЗУМІТИ. Наслідки. Знати, з ким можна жартувати. Попередньо спитати в офіцера, чи хоче він жартувати.
В минулому році, коли я був в серпні у відряджені в Силіконовій долині, мені надали в користування авто - при цьому провели інструктаж приблизно такого змісту: - якщо зупинить поліція, то обовʼязково обидві руки покласти на кермо і в ніякому разі ці дві свої руки не відривати від керма без дозволу та безпосередньої команди поліцейського. - стріляти буде без попередження.
Бачте, як все просто… і не треба бути трампістом. Просто треба памʼятати, що «Закон є суворим, але він - закон!»
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Вів 27 січ, 2026 18:19
akurt написав:Просто треба памʼятати, що «Закон є суворим, але він - закон!»
Мій погляд співпадає з поглядом одного відомого професора з Нью-Йорка, який родом теж із Закарпаття: зараз в США діє "Своїм можна все, зокрема не виконувати рішення суда, а ворогам - строгий закон". Але є сподівання на осінні вибори і що цю недодиктатуру таки викорінять.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 930 раз.
- Подякували: 647 раз.
-
-
Профіль
-
-
1