Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3167316831693170
Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 07:26

Striker написав:
  slonomag написав:А чем своя недвига так сильно привязывает к локации?

Я в Украине за 5 лет 3 своих квартиры сменил. Ну да, за неделю не переедешь, продажа/покупка занимает 3-4 месяца.

А податки кожного разу і нотаріусу за оформлення не треба платити? Там також сума хороша виходить, щоб кожні 2 роки так просто її віддавати. І де гарантія, що за 3-4 місяці зможете продати за нормальну ціну? Деякі роками не можуть продати, або доводиться скидувати ціну. Щось я ніяк не можу прикинути в чому тут вигода, якщо відкинути іспанський кейс, а брати тільки наші реалії. Плюс ще один фактор - війна. Продати квартиру в умовному прифронтовому Дніпрі, щоб купити тут же, тільки в іншій локації? Таке шось. В іншому місті є сенс купити, але тут тримає робота і родичі. Щось мені це все здається як із розряду натягування сови на глобус. Інша справа оренда - я зараз платю 7к грн (135€) за нормальну 2к в потрібному мені районі, біля роботи. Так дешево, бо не було майже нічого - привіз свою пралку, холодильник, вся кухонна техніка, половина меблів мої (комоди, ліжко 2 спальне, стіл комп'ютерний і т. д.). Проблема тільки буде це все вивозити назад, але я може просто все продам і наступного разу зніму вже дорожче з усім необхідним. Коротше, чи є сенс купувати зараз хату за умовні 30к $, якщо оренда коштує 160$? З ризиком втратити все в один момент.

Тут на ветке не про Украину в основном, но если интересно.
Если такие вещи уже РИЕЛТОР говорит, то совсем плохо значит.
rjkz

Подякував: 8839 раз.
Подякували: 5590 раз.

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 07:30

Vadim_ написав:
  xaos_3 написав:Vadim_
Не зовсім зрозумів ваш допис.
Для коректного порівняння, що вигідніше, треба враховувати по максимуму платежі/податки з власника, про які мало хто згадує.

я сужу со своей колокольни в Україні, податки на хату 0 (до 120)и пару соток грн за участок у рік,
а сколько аренда даже обоссаного хруща?

Для полноты картины.
Мои знакомые в США, НДж, Берген каунти, платят налог на недвигу 14 (было пару лет назад, повышается каждый год, в 2014 было 11) куе в год.
Например, спринг клининг, уборка бэкярда, спиливание сухих веток деревьев на участке - 4 куе каждую весну разово.
rjkz

Подякував: 8839 раз.
Подякували: 5590 раз.

Профіль

14
9
7
Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 07:46

rjkz написав:Но! Буквально через 3 месяца им объявили, что собирают ассесмент по 10 куе с квартиры на ремонт чего-то там. Разово. Вот так, на ровном месте, только выложив 900 куе, пришлось выложить еще 10 куе.
В одном из домов, где я бываю по работе, ассесмент в 10% был около 5 лет на одно, потом на другое,потом на третье. Одно время существовало сразу 3 ассесмента. А есть здания, в форме кооперативов, где правление залезло в долги и в результате, банк стал владельцем дома, а шерхолдеры (то есть участники кооператива) стали арендаторами. Нормально? Купили квартиры на свою голову, но стали арендаторами собственных некогда квартир.
Вот и думайте, насколько рисковано и выгодно владеть или арендовать.

Мне кажется, что тут есть две проблемы, которые стоит разделить.
Целесообразность покупки собственного жилья стоит рассматривать на примере собственной земли с домом. Это собственность, которой можно достаточно свободно, хоть тоже не без ограничений, распоряжаться. Грубо говоря, владелец может сам решить, ремонтировать крышу или покупать много тазиков?
Целесообразность же покупки кусочка чего-то неделимого, коей по сути является покупка квартиры - это отдельный вопрос.
И это все в контексте покупки для себя.
Покупка для сдачи - отдельная математика и отдельные риски.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6510 раз.
Подякували: 21724 раз.

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 08:00

rjkz написав:
  Vadim_ написав:
  akurt написав:Питання про те, що краще:
- жити в орендованому (чужому) житлі;
- жити у власному житлі
є цікавим та теоретично не має точної відповіді.

каждому своё(с)
вот я задумался над этим вопросом своё/аренда ? пока молодой и есть работа
а чем будешь платить за аренду на пенсии при отсутствии работы?

Ветка про эмиграцию, верно?
Вот в США это так не работает как в Украине.
Тут деньги делают деньги намного эффективнее, то есть, создают денежный поток, который и будет обеспечивать аренду.

можно поподробнее?
  rjkz написав:Ну и вполне нормальный сценарий, когда, скажем в НЙ, аренда настолько отстает от роста коммуналки, что вполне сопоставимо платить рент и платить коммуналь (мейнтаненс) "за свое".
Я тут приводил примеры в свое врмея.

вообще не понял :oops:
Vadim_

Подякував: 646 раз.
Подякували: 529 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 10:07

rjkz написав:
  Vadim_ написав:
Для коректного порівняння, що вигідніше, треба враховувати по максимуму платежі/податки з власника, про які мало хто згадує.

я сужу со своей колокольни в Україні, податки на хату 0 (до 120)и пару соток грн за участок у рік,

Для полноты картины.
Мои знакомые в США, НДж, Берген каунти, платят налог на недвигу 14 (было пару лет назад, повышается каждый год, в 2014 было 11) куе в год.
Например, спринг клининг, уборка бэкярда, спиливание сухих веток деревьев на участке - 4 куе каждую весну разово.

Совершенно бесполезная информация в отрыве от того, сколько стоит аренда такого же дома в таком же месте.
Не для "полноты картины", а для информационного мусора, разве что.
anduzenko

Подякував: 54 раз.
Подякували: 32 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 10:14

rjkz написав:
  Vadim_ написав:

Для полноты картины.

просьба , на украинскорусскоязічном форуме віражаться не на фене, у меня английский 0,001 :oops:
или ві уехали туда в первом классе школи и біло єто 40 лет назад?
Vadim_

Подякував: 646 раз.
Подякували: 529 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 11 лют, 2026 11:30

Еміграція, заробітчанство

News from Canada
(Або сходинки великої дороги)

Сьогодні спілкувався із похресником своєї жінки.
Мешкає зараз в місті Торонто. І не перший рік.
Доволі цікаво:
- закінчення одного університету в Україні. Щось там «економічно-фінансове»;
- робота на протязі 1,5 роки в будівельній компанії у відповідності до спеціальності;
- підготовка до вступу в один з університетів в Канаді для отримання освітнього рівня «магістр»;
- виїзд в Канаду та навчання в університеті; отримання освітнього рівня «магістр» за напрямом «Економіка».
- робота в найбільшому банку Канади;
- підвищення в посаді в банку.

Вчора: отримав запрошення на подачу на Постійне місце проживання.
Документи подав тоді, коли виповнилося рівно 2 роки роботи в штаті банку.

P.S. Всі ці роки - тут панове все сперечаються, чи варто жити в орендованому - мешкає в орендованій квартирі в центрі Торонто. Орендує велику квартиру разом ще з двома українцями (к кожного своя кімната). Веде здоровий спосіб життя: дівчина з ним разом мешкає, авто Honda HR-V в кредит давно купив.
akurt

Подякував: 4166 раз.
Подякували: 1533 раз.

Профіль

1
2
7
  #<1 ... 3167316831693170
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти