|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Сер 01 лип, 2026 09:04
Еміграція, заробітчанство
News from UAE
Вчора трохи говорили з сусідом по Львову: він скинув відео, до росіянин жаліється, що даремно купив квартиру в Аланіі (Туреччина, десь 140 км від Анталії на схід). Ну, добре що росіянин мучається і реально попав в халепу: купив квартиру в 2022 році, коли ціни підняли і росіяни, і наші українці, які рятувалися від війни. Ажіотаж був страшний: десь до літа 2023 року я свою 2-к квартиру, куплену у вересні 2017 року за 50 000, міг би продати приблизно за 150 000$. Хто брав «на хаях» - той реально влетів. Я знаю випадки купівлі 2-к квартир і по 200 000$, і 3-к по 700 000$.
Так ось, наші люди, які в ці дні не один рік мешкають в ОАЕ, підтверджують таку тенденцію і для тієї дивної країни. Так ось, сказали, що саме в 2022…2023 роках там шукали місце під сонцем і росіяни, і наші. І на цінах на нерухомість нажилися Продавці так, що і не мріяли. Зараз все змінилося: стагнація. Більше того: погляди людей змінилися під час іранської війни: наприклад в сусідній з його будинком хмарочос на його очах влучив іранський шахед. Мій приятель сказав, що відчував себе так, наче він не в ОАЕ, а в Харкові, Миколаєві чи в Одесі.
До цього додав так: «в нас вже плюс 35, жити дуже не комфортно». От блін, і де ж його краще в світі жити? Як виявилося, і в Монако не дуже комфортно…
-
akurt
-
-
- Подякував: 4437 раз.
- Подякували: 1578 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Чет 02 лип, 2026 07:51
В Германії, схоже, Мерц підписав політичне самогубство і запускає пенсійну реформу, де +2% зборів в накопичувальний фонд і вік виходу на пенсію росте до 70 років...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 969 раз.
- Подякували: 682 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 02 лип, 2026 08:00
Дюрі-бачі написав:В Германії, схоже, Мерц підписав політичне самогубство і запускає пенсійну реформу, де +2% зборів в накопичувальний фонд і вік виходу на пенсію росте до 70 років...
Та яке там самогубство - то ви в Європі не буваєте та не бачите: я там живу і бачу людей у віці як мінімум 75 років, а то і 85. На роверах дорогами іздять діди з бородами - не жартую - до пасу. Жінка ходить 4 рази на тиждень в спортивний зал на "Динамічну гімнастику" - 25 людей в групі - так там дядьки по 87 (!) років "планку" витворяють. Альтернатиива: родина приятелів в Запоріжжі: - чоловік співробітник університету - хворий такий, що цілодобово лежить і тільки 2 рази на тиждень ледве добирається до місця роботи "сіяти добре та вічне" наївним студентам. - жінка - пів життя була в "комсомолі", а пів життя - "Перший відділ" (погодьтеся, не у мартена стояти). З лікарень не вилазить - ось була чергова операція. Все життя їли дешевий та смачний "сирний продукт" (виробляється без додавання молока та будь-яких природних компонентів - дуже популярна єжа в Запоріжжі); - син - типу "програміст" (навчився сам в сараї батька) - весь перекошений, як горбун та хворий. Так що там просто враховування РЕАЛЬНОСТІ, а не фантазій.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 02 лип, 2026 08:30, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Чет 02 лип, 2026 11:37
Еміграція, заробітчанство
News from Spain
Вдумайтеся в історично знамениту фразу: «Дан приказ: ему — на запад, Ей — в другую сторону…»
Саме таким в давнину був вектор руху наших людей…
Сьогодні, плаваючі в теплому Середземному морі в Анталії, слухав сповідь нашого українця про Іспанію… Сповідь сувора. Прожила родина українців рівно 1 рік. Послухали дописувачів на цьому форумі про те, що жити краще в оренді, тобто бути класичним гидомирним квартирантом. Основна задача якого носити щомісячно в дзьобику гроші орендодавцю. Не дай Боже купити само в житло десь в світі. Ну в підлягає людина, яка купить житло спалюванню живцем. Це доведено точно в неодноразово на цій гілці.
Так ось після року в Іспанії: - третина прибутку - оренда; - третина поиьутку - податки; - ціни на досуг дуже високі; - ще й «докторів» та «інженерів» з кожним днем все більше… - І Санчес захотів пів мільйона взагалі легалізувати… - сорношкірому щоб легалізуватися треба просто доказати, що він 5 місяців в Іспанії прожив. А білому по висококваліфікованій роботі показати мінімум 2800 євро зарплатні тільки на себе і ще документів зібрати на 2-3 тисячі євро…
Людина сказала «пас». Буде виіжджати з Іспанії…
-
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Чет 02 лип, 2026 12:08
akurt написав:Еміграція, заробітчанство News from Spain Вдумайтеся в історично знамениту фразу: «Дан приказ: ему — на запад,Ей — в другую сторону…» Саме таким в давнину був вектор руху наших людей… Сьогодні, плаваючі в теплому Середземному морі в Анталії, слухав сповідь нашого українця про Іспанію… Сповідь сувора. Прожила родина українців рівно 1 рік. Послухали дописувачів на цьому форумі про те, що жити краще в оренді, тобто бути класичним гидомирним квартирантом. Основна задача якого носити щомісячно в дзьобику гроші орендодавцю. Не дай Боже купити само в житло десь в світі. Ну в підлягає людина, яка купить житло спалюванню живцем. Це доведено точно в неодноразово на цій гілці. Так ось після року в Іспанії: - третина прибутку - оренда; - третина поиьутку - податки; - ціни на досуг дуже високі; - ще й «докторів» та «інженерів» з кожним днем все більше… - І Санчес захотів пів мільйона взагалі легалізувати… - сорношкірому щоб легалізуватися треба просто доказати, що він 5 місяців в Іспанії прожив. А білому по висококваліфікованій роботі показати мінімум 2800 євро зарплатні тільки на себе і ще документів зібрати на 2-3 тисячі євро… Людина сказала «пас». Буде виіжджати з Іспанії… -
Устаревшая инфа. С конца июня для украинцев легализация доступна если прожил хотя бы 1 год. Просто имей работу хотя бы с мин зп. 2800 это про номада, который уже для украинцев не актуальный. Сбор доков для легализации впринципе бесплатный кроме переводов, но там максимум 300евро за все (если без украинцев-помогаторов, те конечно могут и на 2000евро поиметь). 1/3 аренда и 1/3 налоги не могут быть одновременно. При средней аренде 1000евро зп получается 3000евро, с которой будет максимум 20% налогов. А если налоги 30%, так это и зп уже под 7000евро, но тогда аренда будет на уровне 15% от зп. Так что математика слегка не сходится. Дорогой досуг... Ну хз, смотря с чем сравнивать. 25евро с взрослого в ресторане это дорого или дешево? Для Украины мб дорого, для Англии почти бесплатно. То же самое и остальное - в среднем по Европе если сравнивать с Англией/Германией/Францией - у нас дешевле. Если сравнивать с Украиной/Болгарией/Молдовой, то конечно у нас скорей всего будет дороже.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 16 раз.
- Подякували: 228 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Чет 02 лип, 2026 12:10
Хачю в анталию Çiğ кёфте и искендер кебабас лахманджуном поесть
-
барабашов
-
-
- Подякував: 295 раз.
- Подякували: 392 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 лип, 2026 12:44
Дякую, пане Slonomag, за чудовий коментар. Розмова реально сьогодні під час плавання в теплому морі. Скажу відверто, що людина мене СИЛЬНО здивувала такою сповіддю... Звісно, кожен має свою думку. Мені ваша звіт/думка подобається більше.
Там ще цікавіше є деталі - але я не все можу розказувати - справи приватні. Людина експериментує: прожила 1 рік в Польщі, потім 1 рік в Іспанії...
Так ось виникає питання про те, що далі.
Звісно, я НЕ пропонував їм те, про що тут написано найбільшу кількість повідомлень мрійниками - Філіппіни. Але поговорити з нашим спільним знайомим, якй вже 1/2 року мешкають в Таїланді - порекомендував. Далі буде. Мабуть...
Востаннє редагувалось akurt в Чет 02 лип, 2026 14:44, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Чет 02 лип, 2026 12:51
барабашов написав:Хачю в анталию Çiğ кёфте и искендер кебабас лахманджуном поесть
Навіщо нам ця інформація про твої нереалізовані бажання? Грошей не дамо!
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 396 раз.
- Подякували: 2635 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
8
6
Додано: Чет 02 лип, 2026 12:58
akurt написав:Еміграція, заробітчанство News from Spain Вдумайтеся в історично знамениту фразу: «Дан приказ: ему — на запад,Ей — в другую сторону…» Саме таким в давнину був вектор руху наших людей… Сьогодні, плаваючі в теплому Середземному морі в Анталії, слухав сповідь нашого українця про Іспанію… Сповідь сувора. Прожила родина українців рівно 1 рік. Послухали дописувачів на цьому форумі про те, що жити краще в оренді, тобто бути класичним гидомирним квартирантом. Основна задача якого носити щомісячно в дзьобику гроші орендодавцю. Не дай Боже купити само в житло десь в світі. Ну в підлягає людина, яка купить житло спалюванню живцем. Це доведено точно в неодноразово на цій гілці. Так ось після року в Іспанії: - третина прибутку - оренда; - третина поиьутку - податки; - ціни на досуг дуже високі; - ще й «докторів» та «інженерів» з кожним днем все більше… - І Санчес захотів пів мільйона взагалі легалізувати… - сорношкірому щоб легалізуватися треба просто доказати, що він 5 місяців в Іспанії прожив. А білому по висококваліфікованій роботі показати мінімум 2800 євро зарплатні тільки на себе і ще документів зібрати на 2-3 тисячі євро… Людина сказала «пас». Буде виіжджати з Іспанії… -
Доволі справедливий допис. Далі, якщо на захід то або Португалія або Новий Світ. Питання конкуренції з мігрантами з ЛАТАМ думаю актуальне, але для робітників без кваліфікації. Для ІТ тут думаю немає конкуренції. До громадянства в Іспанії білій людині всі 10 років як я знаю. Теж не густо.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1552 раз.
- Подякували: 1970 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Чет 02 лип, 2026 13:09
BIGor Швидких європейських громадянств зараз начебто нема. Але в чому проблема його очікувати з ВНЖ (ПМЖ)? Це ж не тягар нести всі ці 10 років.. хоча відносно мене , цей термін взагалі мчить до перевернутої вісімки. Адже я не можу виконувати вимогу «відсутній не більше 30 днів на рік» , щоб ВНЖ саме продовжувати, а не отримувати щороку знову.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 396 раз.
- Подякували: 2635 раз.
-
-
Профіль
-
-