Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12761277127812791280 ... 2925>
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 15:23

vitaliiangel написав:
  Дюрі-бачі написав:А сучасне покоління дуже ненадійне: можуть поробити втричі більше ніж від них просили, а можуть "передумати" посеред процесу виконання і піти робити щось інше
это проблемы саморегуляции. они присущи всем детям и подросткам и к 20-22 годам обычно проходит. Если не проходят, это уже инфантилизм в виде безответственности, игромании, реже наркомании и алкоголизма (саморегуляция в чистом виде). Таких людей сложно мотивировать к работе, они либо ничего не хотят, либо наоборот хотят слишком много.

Не так, а так:
вони знають свою цінність і свою міссію, тому всяку фігню для дяді можуть робити якщо вважатимуть за доцільне. (це ще нас виховували: "партія сказала надо, комсомол ответил есть")

Інші цінності, інші інтереси. Атци і дєті. Класіка.

- Да, были люди в наше время, Не то, что нынешнее племя: Богатыри - не вы! (с)
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 15:27

Дюрі-бачі написав:
  vitaliiangel написав:Таких людей сложно мотивировать, они либо ничего не хотят либо хотят слишком много.

В моєму оточенні "нічого не хочуть" це покоління 45-55 років, а от молодь явно хоче "все й одразу" і не готова йти до цього маленькими кроками. От між "поколінням Х" і "Міленіалами" я не можу провести чіткої межі. За описом всі знайомі мілішали після одруження поводять себе як Х. Хіба що вік утворення сім'ї змістився років на 10 до 30-35 років.

45-55 їх уже на "мякиш не проведеш", казками про "світле майбутнім" не замотивуєш, вони і совок бачили, і незалежану, і три Майдани, і 90і, і війну
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 15:47

fler написав:............
Правильне питання підняли - це звісно зона відповідальності батьків. А якщо батько покинув сім'ю? Чи може мати забезпечити дитину (двох, трьох) самостійно? Реальних прикладів багато, на жаль, інфантилізму там далеко не нуль. У ваших прикладах є чималі гроші, яких не мають переважна більшість людей в Україні. Тому ці приклади - скоріше винятки, але вони ніяк не відміняють "правило": інфантилізм дітей - це наслідки батьківського виховання та забезпечення.

Согласен, что инфантилизм детей зависит от родителей, от того, как они воспитывают.
Но не от "забезпечення". У той матери, о которой Вы пишете, дети должны быть менее инфантильными, чем в "забезпечених" семьях. Как раз избыточное "забезпечення" обычно приводит к инфантилизму.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 15:49

vitaliiangel написав:
  drevlyanin написав:мріють прокидатися щодня о 4-30 щоб потім цілий день копирсатися в землі,
вы где то преувеличиваете. Дед с бабой вдвоем держали огромное хозяйство (куры, утки, кролики, овцы, корова, свиньи) огород (не знаю сколько соток но до конца я ни разу не дошёл). При этом до пенсии баба ещё работала на ферме. Не знаю по своей ли воли или от закона о тунеядстве.

Было много ручного труда, точнее весь труд был ручной, сено косили косой, дрова рубили топором, привозили все это лошадью, воду грели дровами.

Сейчас ручного труда в разы меньше, во многих сёлах природный газ, воду можно качать насосом, сено косить мотокосой, привезти его на мини тракторе или мотоблоки. Без проблем продаются теплицы купил/собрал (в 80х Я частных теплиц не видел).

Кроме того, действительно они выращивали всё от картошки до кукурузы, помидор, клубника, огурцы, морковь, лук, чеснок, петрушку. Сами заготавливали посевмат.

Всего этого было в избытке, были большие помещения, где это все сушилось и хранилось. Чулан чердак и погреб. Был бы рядом рынок без проблем часть перечисленного можно было бы продать. А если по текущим ценам то за немалые деньги.

А де перебільшення? Ваші дід з бабою о котрій починали роботу і коли закінчували?
Механізація деяких процесів можлива але всі ці залізяки потребують грошей і купити все і одразу "з нуля" далеко не кожному по кишені. Наприклад фермерська теплиця вітчизняного виробництва з обладнанням(опалення, полив) обійдеться десь в 30-40 дол./метр кв. За 10 соток 30-40 кує відповідно. Фірмові(Нідерланди, Франція, Іспанія і т.д.) то взагалі 100-170 Євро/метр. Пробурити свердловину на воду вартує 15-20 долл/метр глибини тільки сама дірка в землі з поліетиленовою трубою, в мене біля дому 42 метра+приямок( два бетонні кідьця з дном та кришкою)+ насос з трубами, фітингами та автоматикою. Разом до 2 кує. І т.д. і т.п.
До того ж не варто порівнювати вирощування 30-40 років тому і зараз через геть інші вимоги покупців до товарного вигляду та асортименту овочі/фруктів. Для прикладу, якщо тоді на ринку в порядку речей були яблука/груші пари старих сортів, з плямами парші та "начинкою" то тепер на таке майже ніхто і не гляне. Покупці бажають великі та привабливого виду фрукти і більшість особливо не цікавить якою ціною то досягнуто. А ціна, по витратам грошей та праці, не мала в першу чергу через кардинальне збільшення кількості та "ассортименту" хвороб та шкідників, що завезені останніми десятиліттями з усього світу. Наприклад у 80-х майже ніхто й не чув, що є такий шкідник-білокрилка, а зараз у нас "прописалося" вже три її види і кожен дуже важко(майже не можливо) викорінити, використовуючи навіть найновіші та найдорожчі пестициди. Те ж саме з рослиноїдними кліщами та трипсами. А окрім грибкових захворювань рослин(які вже виробили стійкість до багатьох препаратів) з'явилися ще й бактеріальні та вірусні. З останніми взагалі нема дієвих засобів боротьби і хворі рослини тільки на викорчовку та спалення.
Ось такий він "новий чудовий світ".
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 15:59

Пане drevlyanin!
Не збивайте людей з ритму: всю суботу і неділю всіх умовляли - всі сотні тисяч людей - майнути на село.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1456 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 16:03

BIGor написав:
  drevlyanin написав:Молоді набагато приємніше бути(або мріяти про це) айтішнегом, блогером, тіктокером, інстасамкою чи професійним гравцем в Доту. На крайній випадок косметологом, дизайнером чи "юристом" але аж ніяк не "колгоспником".

А хто ж тоді ці мільйони на зборі яблук і трускавок в Польщі? Щось логіка не бьється.

А ви вважаєте, що вони все життя мріяли стояти раком в полі? Самі пробували колись полуницю на вагу збирати на протязі робочого дня?
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 16:21

Re: Еміграція, заробітчанство

Поділюсь своїм досвідом. Цього року інвестував у сад на 1,5 га землі, що дісталася мені у спадок. Нічого про це не знаю, але робив це більше для задоволення (спостерігати, як дерева будуть рости), чим для майбутнього доходу від реалізації. Тому і їздив з міста у село на роботу) Погоджуюсь з Древлянином і Ладом про найману працю. Це якщо у тебе вже все налагоджено і на постійній основі та у великих об'ємах, то можна когось знайти. А так важко знайти робітників в селі. Наприклад, тобі потрібно 4 робітника на цей тиждень, бо найняв трактора або приїхали саджданці. Домовився з ними, у підсумку двоє прийшли, двое пішли (у запой), то вся робота може бути коту під хвіст. Адже трактора потім не буде, або піде дощ і т.п.
Обійшлося на все про все 10 тис.уе, вкл огорожу навколо. А якийсь дохід може бути десь через 5-7 років, і то якщо все не посохне (частина вже посохла, бо не було часу займатися поливом, благо перша половина літа йшли дощі). Тому й рахуйте як це просто і чи мільйони зможуть цим займатися, в т.ч. переїхати в село) І це я ще не врахував вартість землі, яка мені дісталася в спадок, а у містян може і не бути родичів у селі, які залишать їм у спадок землю
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 16:52

vitaliiangel написав:
  Дюрі-бачі написав:скажімо квартири в Празі
а что в Праге нет проблем, все довольные и счастливые? для меня эмиграция смена одних проблем (материальные) на другие (социо-культурные)

У Празі дуже велика українська община, коли там жив півроку, то колега сказав, що його однокласників з закарпатського села уже більше в Празі та околицях, чим вдома, де вже нема з ким і поспілкуватись. Тому можна сказати, що він переїхав разом із своєю комюніті і соціо-культурні проблеми не відчуваються))
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 17:15

drevlyanin написав:Ваші дід з бабою о котрій починали роботу і коли закінчували?
так как вы говорите в 4:30, львиную долю времени (60%) отбирала заготовка сена и дров вручную. Много работы когда садят огород и когда убирают. Много времени отнимала корова, утки и овцы (их надо было пасти)

овцы нужны были ради шерсти, думаю сейчас не актуально
корову 1шт держать невыгодно, слишком много требует внимания.
куры/кроли беспроблемные. уткам нужен водоём.
свиньи на любителя, от них люто воняет.
заготовка дров вручную это трэш. Село должно быть с газом.
  The_Rebel написав:ому й рахуйте як це просто і чи мільйони зможуть цим займатися, в т.ч. переїхати в село)
Какая альтернатива? кейс - 3 млн безработных после войны, сомневаюсь что государство потянет какие то вменяемые пособия для них. 3 тыс заводов им тоже не построят.
  drevlyanin написав:Ось такий він "новий чудовий світ".
кто говорит что он чудовый? это инструмент выжить, не умереть с голода. Может кому то проще воровать или питаться на помойках. я хз. В моей модели кроме как в с/х пристроить 3млн безработных некуда. Или их Европа заберёт, здесь я затрудняюсь с прогнозами. В 90х годах основным работодателем был госсектор, где миллион статистов протирали штаны и юбки, выполняя ненужную работу. Сейчас уже такой шары не будет. Кругом сокращения. Кроме силовиков, но и их после войны сильно сократят.
  drevlyanin написав:Наприклад у 80-х майже ніхто й не чув, що є такий шкідник-білокрилка, а зараз у нас "прописалося" вже три її види і кожен дуже важко(майже не можливо) викорінити, використовуючи навіть найновіші та найдорожчі пестициди. Те ж саме з рослиноїдними кліщами та трипсами. А окрім грибкових захворювань рослин(які вже виробили стійкість до багатьох препаратів) з'явилися ще й бактеріальні та вірусні. З останніми взагалі нема дієвих засобів боротьби і хворі рослини тільки на викорчовку та спалення.
я понял, в с/х тоже добавилось проблем. Людей аттакуют со всех сторон, если не безработица то насекомые вредители.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 25 вер, 2023 17:34, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 25 вер, 2023 17:33

vitaliiangel написав:
  drevlyanin написав:Ваші дід з бабою о котрій починали роботу і коли закінчували?
так как вы говорите в 4:30, львиную долю времени (60%) отбирала заготовка сена и дров вручную. Много работы когда садят огород и когда убирают. Много времени отнимала корова, утки и овцы (их надо было пасти)

овцы нужны были ради шерсти, думаю сейчас не актуально
корову 1шт держать невыгодно, слишком много требует внимания.
куры/кроли беспроблемные. уткам нужен водоём.
свиньи на любителя, от них люто воняет.
заготовка дров вручную это трэш. Село должно быть с газом.
  The_Rebel написав:ому й рахуйте як це просто і чи мільйони зможуть цим займатися, в т.ч. переїхати в село)
Какая альтернатива? кейс - 3 млн безработных после войны, сомневаюсь что государство потянет какие то вменяемые пособия для них. 3 тыс заводов им тоже не построят.
  drevlyanin написав:Ось такий він "новий чудовий світ".
кто говорит что он чудовый? это инструмент выжить, не умереть с голода. Может кому то проще воровать или питаться на помойках. я хз. В моей моделе кроме как в с/х пристроить 3млн людей некуда.

А газ у нас будет?
Наверное, да. Но по какой цене?
О с/х Вы, похоже, знаете ещё меньше меня.
Кроли беспроблемные (относительно) пока здоровые.
Уток можно держать и без водоёма.
Свиньи, конечно, воняют, но мясо-то нужно. Или хватит курятины/крольчатины?
Корова требует внимания, но молоко нужно? Или обойдёмся?
В 90х годах основным работодателем был госсектор, где миллион статистов протирали штаны и юбки, выполняя ненужную работу.

В 90-х шли массовые сокращения на заводах и появлялась масса безработных. Возможно, значительно больше, чем есть сейчас.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 12761277127812791280 ... 2925>
Форум:
+ Додати
    тему