Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Gastarbaiter написав:В Україні вже платні школи та садки? Я щось пропустив?
Коли по результатам навчання в українській школі витрачаєш 6-7 тис грн/міс на репетиторів,не враховуючи бензину і втраченого часу, то подумаєш, що може дійсно в приватну школу було віддати дітей.
Отут я не зрозумів: з одного боку пан Gastarbaiter говорить, що в Україні все навчання в школах та догляд за дитиною в дитячому садку - безкоштовний. З іншого боку пан Bolt говорить щось на кшталт того: що "Лечиться даром - всё равно, что лечиться даром!"
Істина мабуть посередині - тобто в тому, що я написав вище: якщо Польська щедра держава платить тобі по 500 злотих на забавки для дитини, а ти сам отримуєш, клацаючи на клавіатурі по вечорах, по 3000 доларів на місяць, то треба дякувати Івану Павлу Другому за можливість навчання дітей в школі безкоштовно та за утримування дитини в дитячому садочку теж безкоштовно... Я думав, що я не правий. А таки все ж таки правий...
Gastarbaiter написав:В Україні вже платні школи та садки? Я щось пропустив?
Коли по результатам навчання в українській школі витрачаєш 6-7 тис грн/міс на репетиторів,не враховуючи бензину і втраченого часу, то подумаєш, що може дійсно в приватну школу було віддати дітей.
Отут я не зрозумів: з одного боку пан Gastarbaiter говорить, що в Україні все навчання в школах та догляд за дитиною в дитячому садку - безкоштовний. З іншого боку пан Bolt говорить щось на кшталт того: що "Лечиться даром - всё равно, что лечиться даром!"
Істина мабуть посередині - тобто в тому, що я написав вище: якщо Польська щедра держава платить тобі по 500 злотих на забавки для дитини, а ти сам отримуєш, клацаючи на клавіатурі по вечорах, по 3000 доларів на місяць, то треба дякувати Івану Павлу Другому за можливість навчання дітей в школі безкоштовно та за утримування дитини в дитячому садочку теж безкоштовно... Я думав, що я не правий. А таки все ж таки правий...
Bolt написав:Коли по результатам навчання в українській школі витрачаєш 6-7 тис грн/міс на репетиторів,не враховуючи бензину і втраченого часу, то подумаєш, що може дійсно в приватну школу було віддати дітей.
А що змінилося в українській школі за останні 20 років, що там тепер нічого не вчать? Як це виглядає? Як у Польщі, коли півроку не могли знайти викладача з фізики, а з якогось іншого предмету викладач практично усі уроки вів розмови "за життя" замість предмету? І це в доньки ще вважається непогана школа. Але якщо дитина хоче - то зможе навчитися навіть у таких умовах. Якщо не хоче - не навчіться навіть у найкращій приватній школі.
Преподаватель в школе находится в доминирующем положении как по возрасту так и по статусу. Ребенок не всегда может критически осмыслить, что учитель делает что-то не то. Особенно в раннем и среднем щкольном возрасте. Это ребенка учат, а не наоборот. Как в такой ситуации научиться невзирая?
А він перший понтифік слов"янського походження і перший, хто сказав світу, що з країни, майже радянської, і населеної тим що мало назву "Советский человек" можна зробити щось путнє. Світ не вірив. Але саме він перевернув Польщу з голови (дурної) на ноги (впевнені) та навіяв (внушив) полякам, що краще думати головОМ, а не ногОМ. Така моя думка. То був рік 1976... і потім 1980, 1985, 1990... Згадайте, що було в ці роки в Україні.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 15 лис, 2023 01:47, всього редагувалось 1 раз.
Bolt написав:Про те що в польских школах 17 тис вакансій вчителів особливо z nauk ścislych я знаю з преси. Вчителі розбігаються із-за зарплат, щось на рівні двох з копійками тисяч злотих на руки. Батьки ведуть дітей в приватні школи, які коштують приблизно 1800-2000 зл на місяць, маючи надію, що так будуть якісно вчити, але і то не факт.
На руки вчителі мають десь від 3000, але то все рівно дуже мало за таку працю. Враховуючи, що зараз середня нетто десь коло 5000. Щодо приватних шкіл, то серед моїх знайомих нікого не застрічав, щоб діти ходили до приватної школи. Тим більше, що дітей у польських сім'ях зазвичай 2-3. Кожного у приватну школу - це вже доволі чутливо для родинного бюджету. Може серед людей з доходом від 25-30000 нетто на родину воно і практикується.
Gastarbaiter написав:Щодо приватних шкіл, то серед моїх знайомих нікого не зустрічав, щоб діти ходили до приватної школи.
Якось не по-людськи живуть...
Gastarbaiter написав:Кожного у приватну школу - це вже доволі чутливо для родинного бюджету. Може серед людей з доходом від 25-30000 нетто на родину воно і практикується.
25000...30000 злотих то 6000...7500 долларов на рік. То зрозуміло, що дорого, бо поляки - люди доволі бідні. От в Україні люди платять більше за 10 800...12 000 доларів і стоїть черга... https://nashemisto.dp.ua/ru/2023/08/01/ ... ija-v-nih/
Востаннє редагувалось akurt в Сер 15 лис, 2023 02:05, всього редагувалось 1 раз.
В Испании суть частных школ сводится к языку преподавания. Больше всего английских, чуток немецких, и даже 1 французскую видел. Тоесть для иностранцев которые не хотят ассимилироваться, но детей куда-то водить надо. В Торевьехе вроде даже русская школа есть, но я особо не узнавал так как не интересует. Программа/качество образования/отношение учителетей +/- как и в гос школах. Стоит такое удовольствие не дешево, 500-700евро в месяц. Ну богатым англичанам мб и норм. Знаю пару наших ИТ семей которые еще не определились что делать дальше, поэтому решили на этот год пойти в англ школу. Ну и у них класс уже 8 или 9, там где без знания языка проблематично, а так дети в Украине еще английский норм учили, тоесть могут тянуть учебу.
rjkz написав:Преподаватель в школе находится в доминирующем положении как по возрасту так и по статусу. Ребенок не всегда может критически осмыслить, что учитель делает что-то не то. Особенно в раннем и среднем щкольном возрасте. Это ребенка учат, а не наоборот. Как в такой ситуации научиться невзирая?
Можно порадоваться, что вместо физики целый урок смотрели какой-то фильм. А можно прийти домой и с помощью учебника и родителей попытаться хоть немного разобраться в пропущеном материале. Я уверен, что в вашем классе были как отличники, так и двоечники. У одних и тех же учителей.
Gastarbaiter написав:Кожного у приватну школу - це вже доволі чутливо для родинного бюджету. Може серед людей з доходом від 25-30000 нетто на родину воно і практикується.
25000...30000 злотих то 6000...7500 долларов на рік. То зрозуміло, що дорого, бо поляки - люди доволі бідні. От в Україні люди платять більше за 10 800...12 000 доларів і стоїть черга... https://nashemisto.dp.ua/ru/2023/08/01/ ... ija-v-nih/