Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17301731173217331734 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 15:18

Еміграція, заробітчанство

News from Germany

Після 60 днів не зовсім спокійних і трохи нервових можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Родина стандартна: тато+мама+доня 10 років.
Батько - тато доні - з перших днів війни - на фронті, починав як волонтер. Так втягнувся в ту військову справу, що треба нам всім пишатися та радіти. Справжній герой.
Родину вивіз в Туреччину за тиждень до початку війни - передчуття було, що щось насувається.
Сам повернувся - не повірете (!!!!) - останнім авіарейсом в Україну - та вже так і залишився.

Жінка з донею жили в Анталії - отримали ВНП по оренді нерухомості - потім переселилися в курортне містечко на захід від Анталії... так, щоби з вікон було майже рукою дістати до Середземного моря...

10 грудня 2023 року купили авіаквитки за 40 євро з Анталії в Німеччину "на екскурсію" - просто так - і...
І...
Вже з Німеччини в Туреччину НЕ повернулися....
А чого ж повертатися: ціни в Німеччині зараз як в Туреччині. Точніше в Туреччині - як в Німеччині.
В морі вже накупалися так, що вже і ліньки до води підходити...

В Німеччині - поселилися недалеко від кордону з Люксембургом. Не саме велике місто в Німеччині. Але і не саме мале...
Отримали допомогу на двох - 1000 євро на місяць.
Плюс отримали окрему квартиру - за неї власник отримує від уряду пана Шольца 500 євро на місяць...
Всі задоволені.
В тому числі батько доні - реально зараз боронить Україну... Не ховається по хатках та сараях...

P.S. Проблема тільки одна: в квартирі НІХТО не жив: пуста, без меблів.
Але поламані табуретки без ніжок та радянські монети на смітниках не збирає: купує в комісійних магазинах вживані меблі, намагаюсь створити щось цікаве для душі та серця...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4459 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 16:26

akurt писал(а):Еміграція, заробітчанство

News from Germany

Після 60 днів не зовсім спокійних і трохи нервових можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Батько - тато доні - з перших днів війни - на фронті, починав як волонтер. Так втягнувся в ту військову справу, що треба нам всім пишатися та радіти. Справжній герой.
Родину вивіз в Туреччину за тиждень до початку війни - передчуття було, що щось насувається.
Сам повернувся - не повірете (!!!!) - останнім авіарейсом в Україну - та вже так і залишився.

Жінка з донею жили в Анталії - отримали ВНП по оренді нерухомості - потім переселилися в курортне містечко на захід від Анталії... так, щоби з вікон було майже рукою дістати до Середземного моря...

10 грудня 2023 року купили авіаквитки за 40 євро з Анталії в Німеччину "на екскурсію" - просто так - і...
І...
А чого ж повертатися: ціни в Німеччині зараз як в Туреччині. Точніше в Туреччині - як в Німеччині.

В Німеччині - поселилися недалеко від кордону з Люксембургом. Не саме велике місто в Німеччині. Але і не саме мале...
Плюс отримали окрему квартиру - за неї власник отримує від уряду пана Шольца 500 євро на місяць...
Всі задоволені.
В тому числі батько доні - реально зараз боронить Україну... Не ховається по хатках та сараях...

Але поламані табуретки без ніжок та радянські монети на смітниках не збирає: купує в комісійних магазинах вживані меблі, намагаюсь створити щось цікаве для душі та серця...

Простите, пару вопросов.
Вы пишете: "можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Родина стандартна: тато+мама+доня 10 років." Дальше сообщаете, что тато в армии. Т.е. в эмиграции не вся родина, а только "мама+доня 10 років". На двоих в Германии пособие трошки поменьше будет, чем 1000 евро. Даже сегодня, а до НГ было где-то 800. Но ладно, то мелочи. С "окремой квартирой" им крупно повезло. Вряд ли "місто ... не саме мале".
Третье.
В Турции "жінка з донею ... - отримали ВНП по оренді нерухомості", т.е. деньги были. И на аренду, и на жизнь. Теперь переехали в Германию, где за жильё им платить не надо + им ещё Германия помогает приличной суммой.
Простите, это не называется "хитрожопость"? Я не для осуждения, а исключительно для объективности.
Кстати, в Баварии у моих знакомых отслеживают, что они получают пенсию в Украине (невысокую) и на эту сумму помощь уменьшают. При этом они ещё что-то платят за жильё (немного). Живут в частном доме 4 семьи наших беженцев. До этого 3 месяца прожили в общаге со всякими сирийцами-афганцами.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 17:19

ЛАД писал(а):

News from Germany

І...

Всі задоволені.

Простите, пару вопросов.
Вы пишете: "можна відкрити завісу таємниці над Еміграцією та заробітчанством родини моїх приятелів в Німеччині.
Родина стандартна: тато+мама+доня 10 років." Дальше сообщаете, что тато в армии. Т.е. в эмиграции не вся родина, а только "мама+доня 10 років". На двоих в Германии пособие трошки поменьше будет, чем 1000 евро. Даже сегодня, а до НГ было где-то 800. Но ладно, то мелочи. С "окремой квартирой" им крупно повезло. Вряд ли "місто ... не саме мале".
Третье.
В Турции "жінка з донею ... - отримали ВНП по оренді нерухомості", т.е. деньги были. И на аренду, и на жизнь. Теперь переехали в Германию, где за жильё им платить не надо + им ещё Германия помогает приличной суммой.
Простите, это не называется "хитрожопость"? Я не для осуждения, а исключительно для объективности.
Кстати, в Баварии у моих знакомых отслеживают, что они получают пенсию в Украине (невысокую) и на эту сумму помощь уменьшают. При этом они ещё что-то платят за жильё (немного). Живут в частном доме 4 семьи наших беженцев. До этого 3 месяца прожили в общаге со всякими сирийцами-афганцами.

Хитрожопость - це історія одних моїх знайомих, що майнули до Німеччини в складі дідусь+бабуся пенси, прабабуся на візку, донька, онука. Потім всі повернулись на Львівщину, залишилась лише онука, яка вступила в німецький виш, отримує 5 допомог і доглядає два халявні помешкання ( в одному живе, інше «під пАром»). Ну але таке тре вміти)
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 17:38

Пане ЛАД, цифру 1000 євро - так мені сказала пані: 1000 євро. Я не питав як їй точно бухгалтерія нарахувала, але взагалі там так (з 01.01.24, а в дужках - в 2023 році):
• 563 євро для самотніх осіб (замість 502 євро);
• 506 євро для партнерів у сімейних парах (451 євро);
• 451 євро для дорослих у закладах (402 євро);
• 471 євро для підлітків 14-17 років (420 євро);
• 390 євро для дітей 6-13 років (348 євро);
• 357 євро для дітей до 5 років (318 євро).

Друге: жінка в Туреччині працювала за тією самою спеціальністю, що і до війни в Києві - приватні уроки з (видалено. Я не можу розкривати приватність). Якісь гроші заробляла, звісно я не питав, які саме.
Третє: чому вас так здивувало, що у тієї жінки були гроші на прожиття - ви ж не вважаєте, що людина їде за кордон без копійки в кармані. У віці 35+. Якісь гроші у родини, яка працювала в Києві, можуть бути чи не можуть бути? Я - наприклад не знаю - бо ніколи не жив у Києві.

Цікаво, що квартиру в Анталії передала в користування БЕЗКОШТОВНО наша українська родина, яка ту 3-к квартиру купила ще 10 років тому - родина українського моряка - фактично в ній НЕ проживали.
Це - до речі - цікавий факт - наша родина видала свою квартиру в Анталії безкоштовно для жінки та дочки офіцера.

Ну и последнее: вот это НЕ НАЗЫВАЕТСЯ "хитрожопость" (цитата): "В Турции "жінка з донею ... - отримали ВНП по оренді нерухомості", т.е. деньги были. И на аренду, и на жизнь. Теперь переехали в Германию, где за жильё им платить не надо + им ещё Германия помогает приличной суммой."

Вот вроде Вы взрослый человек, а надо объяснять ЭЛЕМЕНТАРНОЕ:
- деньги не бывают бесконечными. Первый год одна с дочкой жила бесплатно в квартире, которую дали наши украинцы. Второй год - уже платила за оренду, как как в свою квартиру приехали владельцы и она съехала - в маленький приморский городок. Где было дешевле.
- Вы наверно не поверите, но муж ёё защищает Украину - и она ЕЗДИЛА почти регулярно к нему в Киев на автобусе - что не близко и не дешево. Вот с Германии может будет дешевле и проще.
Вот такая она - "хитрожопость"...
Женщина с ребенком - "хитрожопая". Да... вот как бывает...
Война однако... женщины с детьми стали "хитрожопыми"...
Моя племянница кстати тоже в Германи уже больше года с двумя мальчишками. Муж в Днепре.
Я вот как-то и не задумывался, кто из них "хитрожопый"... Надо подумать...
Последний раз редактировалось akurt Ср 10 янв, 2024 18:31, всего редактировалось 4 раз(а).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 18:34

gonchik74 ,

Потім всі повернулись на Львівщину, залишилась лише онука, яка вступила в німецький виш, отримує 5 допомог

Таке можливо? Не потрібно відмічатись, курси мови і оте все? А відмітки в паспортах про перетин?
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 18:56

Вчора підкинув Ютуб відео по темі, найцікавіше не сам ролик а коментарі до нього. Чесно кажучи не думав що в Канаді така жесть...
https://www.youtube.com/watch?v=tzbAIS7L9-E
Sandor

С нами с: 27.08.20
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 19:22

ЛАД писал(а):

News from Germany

І...

Всі задоволені.

Простите, пару вопросов.
Третье.

Кто же им доктор, что они сразу же ломанулись в Баварию. Бавария - один из самых дорогих регионов Германии, там тяжело с арендой, она дорогая. Там много иностранцев, как результат курсы, детсады и школы забиты арабскими беженцами.
Конечно же будет весьма скрутно, и сирийцы с афганцами толпами под боком.
Они спокойно могли отправиться в небольшой городок Восточной Германии. Там и со школами полегче, и с языковыми курсами проще, и выплаты покрывают аренду практически на 100%. На почти 1000 евро на двоих могли бы жить вполне ненапряжно.
Подучить спокойно язык пару лет и уже затем искать рабочее место в более богатых регионах.
antey1969
1

С нами с: 30.11.11
Благодарил (а): 1701 раз.

2
2
1
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 21:29

Sandor писал(а):Вчора підкинув Ютуб відео по темі, найцікавіше не сам ролик а коментарі до нього. Чесно кажучи не думав що в Канаді така жесть...
https://www.youtube.com/watch?v=tzbAIS7L9-E

А де ви там побачили 'жесть"?
Мокрий сніг на вулицях?
Шикарний початок: "А я сиджу в Канаді тому що витратив багато грошей.." Оце справжня жесть!
Ідемо далі.
Я напишу не як дилетант, тому що: по-перше, сам був в Канаді. По-друге, прямо в ці хвилини готую до відльоту дві родини із "змішаних родин" - жінки наші українки, а чоловіки - не українці.
Вже пакують валізи. Сьогодні закупали теплі речі: хочуть в Едмонтон, а там тільки трохи тепліше, ніж у Львові в ці дні, бе дві доби було мінус 15.
Таким чином про "жесть":
1. Хлопичсна переїжджав туди-сюди як переїжджати сваха. Таке модна було родити мені, який взяв авто на прокат та 2 тижня іздив про різних провінціях на дуже великі відстані. А той хлопчина забув, що звуть його "Ніяк" та прізвище його "Ніхто". Думати треба куди їдеш. Вивчати можливість працевлаштування, а не кататися то у Монреаль, то в Ванкувер. Спроєктуйте на таке: "я поїду в Харків - не сподобалося - поіду в Тернопіль - не сподобалося - поїду в Київ. Блін, і чого це мене ніхто ніде не чекав..."

2. З приводу "підготуватися" - ніяк не можливо - за його словами, все брехня. Головна біда наших - НЕ ВЧИЛИ НЕ ХОТІЛИ НЕ ЗНАЮТЬ АНГЛІЙСЬКУ МОВУ. Так ми про це на цій гілці вже говоримо рік.
Нехай говоримо, але я ж знаю точно,: що і в Україні можна відмінно вивчити англійську. Звісно, там буле корекція, але ж...

3. На 02:20 він теоретично правий: ЯКЩО У ВАС ВСЕ ОК З РОБОТОЮ ТА ГРОШИМА ТО їхати В КАНАДУ НЕ ТРЕБА.
А у форумчан все нормально?
РЕМАРКА: я хоч і був в Канаді і хоч і там мав купити навеличку затишну хатку площею на 200-300 кв. м в одному з курортних міст - але НЕ купив. МЕНІ НЕ ТРЕБА (перехрещуся).
на 02:30 - "махнуть в Америку" - одноначно краще. А ви точно маєте можливість, а вас точно там чекають? Наприклад я сьогодні півночі проговорив з США - мене чекають разом відвідати Вашінгтон (не штат - там я був багато разів, а саме столицю) на початку квітня - дивлюсь квитки зараз.

4. На 03:03 - про хліб за маслом, якого ви НЕ бачили.
Бачили ж мабуть, чи не бачили?
Моя арифметика - а я вивчав і спілкувався з нашими в Канаді - при зарплатні 15+ доларів на годину - поїсти в кафе - 12-15 доларів. Тобто за 3/8 робочого часу ви однозначно заробите на харчування в кафе на цілий день - три рази. Наші в Канаді мені сказали: ми в кафе НЕ харчуємося. Купуємо готове - пічка СВЧ - розігріли - не голодні. Я спеціально пробував: щось атмосферне цікаве, фаршироване креветками (не замороженими в 4-х шарах льоду) - з пивом канадським можна їсти.
Не сумніваюсь, що ви їсте креветки кожного дня. Не свинину ж. яка в Канаді продається дешевше, ніж папір туалетний в Україні.

5. На 05:14 стало противно дивится: зараз в Канаді серед моїх приятелів олюди від 12 років (школярі в захваті від школи) до 60 років (крегосуть але терплять). Працюють. Живуть.
Відключень світла та ракет на голову не бояться.

Панове - я далі не дивися... Вибачайте...

Ну а приймати рішенння вам.
Я просто як репліка на слова вище "жесть".
Вас точно чекає хтось з розкритими руками десь в Харкові, Львові або Чернівцях?
З роботою та грошима?
Ну тоді вам повезло.
Тут один форумний легінь - здається 340 000 повідомлень - ще 2 роки тому запрошуувапв всіх разом з ним переїхати в Еквадор - країну чудес...
А не так сталося, як гадалося...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 21:33

antey1969 писал(а):Они спокойно могли отправиться в небольшой городок Восточной Германии.

Я так понимаю, что вы прикольно пошутили: женщине с ребенком, которая "человек искусства" из Киева и на этом МОЖЕТ/ЗАРАБАТЫВАЕТ деньги - ехать в нищий совок бывшего СССР на территории Германии.
"Нет, товарищ, только чай": я же написал: граница с Люксембургом.
Я - когда сегодня услышал - очень обрадовался, потому что мало стран в мире, которые в моей памяти оставили столь прекрасные воспоминания, как Люксембург.
Разве что еще Словения...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 10 янв, 2024 21:50

akurt писал(а):
  antey1969 писал(а):Они спокойно могли отправиться в небольшой городок Восточной Германии.

Я так понимаю, что вы прикольно пошутили: женщине с ребенком, которая "человек искусства" из Киева и на этом МОЖЕТ/ЗАРАБАТЫВАЕТ деньги - ехать в нищий совок бывшего СССР на территории Германии.
"Нет, товарищ, только чай": я же написал: граница с Люксембургом.
Я - когда сегодня услышал - очень обрадовался, потому что мало стран в мире, которые в моей памяти оставили столь прекрасные воспоминания, как Люксембург.
Разве что еще Словения...

Акурт, нет в Германии нищего совка от слова совсем.
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

#<1 ... 17301731173217331734 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама