Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17591760176117621763 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 16:17

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz писал(а):Не совсем понял зависимость между качественной работой и "кредитным рабством".
Разве что Вы имели ввиду, что человек отягощенный ипотекой вынужден выпрыгивать из щтанов чтобы его не уволили первым в случае сокращения.

Саме так: в Україні можна змолоду "порвати жили" 5-10 років, а далі до пенсії без кредитів можна дозволити собі рік-другий посидіти без роботи, як зараз сидить значна частина заробітчан. От в США посидів рік без роботи - залишився без житла, 20 років життя в трубу.
  Shaman писал(а):щоб якісно працювати, людину не треба змушувати.
Ну не знаю, з мого оточення без чарівних пенделів якісно ніхто працювати не буде.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 16:24

Пан Дюрі-бачі!
Ви так не пишіть:
  Дюрі-бачі писал(а):
Ну не знаю, з мого оточення без чарівних пенделів якісно ніхто працювати не буде.

Ви так не пишіть - людина, яка НЕ працює, якій НЕ світить Еміграція та НЕ світить Заробітчанство краще знає, як треба працювати.
А там все просто: "людину не треба змушувати".
Так було написано на плакаті в Ленінській кімнаті:
"Кожному за потребою, від кожного - за здібностями".
"Пенделів" - то не той стиль.
Последний раз редактировалось akurt Пт 19 янв, 2024 16:34, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 16:27

При чому нема різниці іпотека чи аренда - без свого житла все рівно в "добровільному" рабстві, не кажучи вже про кредити на освіту і медичні рахунки.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 16:47

akurt писал(а):"Кожному за потребою, від кожного - за здібностями".
Мені подобається китайський стиль управління (нещодавно викупили завод в Ужгороді): вони встановили диф. лінійку зарплати: в дусі робити треба 30 джгутів на день, а за кожен понад норму +100 грн. премії, а також топ 10% працівників дають додаткові відгули, а за них працюють (безкоштовно) топ 10% гірших працівників. Ну і звісно щоденний пендель від начальства.
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Пт 19 янв, 2024 16:51, всего редактировалось 2 раз(а).
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 16:50

Дюрі-бачі писал(а):При чому нема різниці іпотека чи аренда - без свого житла все рівно в "добровільному" рабстві, не кажучи вже про кредити на освіту і медичні рахунки.

Ну так надо брать ипотеку/аренду так чтобы расходы не были = доходам. Берешь что-то попроще, тратишь условно 80% от зп, 20% в копилку. За 5 лет у тебя в копилке 1 год жизни без работы.
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 16:59

Тут потрібні уточнення:
1. Про кредити на медицину жодного разу не чув від наших людей. Вся медицина - страхова.
Ви отримуєте всі послугги або безкоштовно, або частково сплачує страхова компанія, або заплатите готівкою. "Спасение утопающих - дело рук НЕ утопающих, а страховх компаній". В США неймовірна кількість всіляких страхових Програм від штату або від Федерального Уряду, вони всі дуже різні.

2. Кредити на освіту - то подарунок долі, який не є доступним для всіх.
Але реально подарунок - з пільговими умовами погашення та сплати.
На жаль не є доступним для пересічного українця (або я не знаю випадків).

Але в двох словах на реальному прикладі:
- хлопчик з однієї з найбідніших країн світу. Але дядько - брат батька - "зачепився" в Лос Анджелесі.
- дядько оформив кредит на навчання племінника в університеті, який входить в ТОР-100 університетів США, а за деякими напрямами - в ТОР-10.
https://www.usnews.com/education/best-g ... s/rankings
Спеціальність "Робототехінка" (наснилося під час денного сну під деревом на березі не самої брудної річки, поки паслися кози).
- термін навчання - 4 роки - загальна сума на навчання в цінах 2014-2018 років: (36000+12000)х4=192 000 доларів США.
- кредит на 20 років після закінчення. Відсоткову ставку не пам"ятаю, але якась пільгова.
- через 2 (два) місяця після закінчення хлопчик з реально бідної нещасної країни влаштувався на роботу на посаду з оплатою (не знаю якою - було не Full Time) але вже через рік - в 200 000...240 000 доларів на рік (звісно, він не знав про існування одного фахівця з цього форуму, фахівця з того, що змушувати працювати нікого не треба - приблизно мабуть як сказав би Воланд: "Не ходіть і не просіть: Гроші принесуть і самі дадуть!").
- ще через рік/два я з ним реально сперечався - з приводу того, що він може влаштуватися на 340 000....360 000 доларів на рік на роботу в Сан Францисько - але він НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ.
БРРРРРРРРР! Це я так крутив головою, не розуміючи...

Як це... А просто: хлопчик з дуже віддаленої "дєрєвні" на краю світу сказав, що він не погоджується втрачати на дорогу 3 (три) години на день або платити за оренду квартири 4000 доларів на місяць. З урахуванням попадання в іншу категорію оподаткування він реально буде отримувати всього приблизно на 30 000 доларів на рік більше. Він не по-год-жу-єть-ся. Втрачати в день 3 години свого життя! Всього за 30 000 доларів профіту на рік!!!! Ось він такий.
- на сьогодні працює в компанії - можливо хтось чув назву - Microsoft - у відділенні в місті San Diego. За чутками (я особисто не бачив його вже десь 3 чи 4 роки) отримує 350 000 доларів на рік. Не так давно його жінка зажадала купити песика такої дорогої породи, що я не запам"ятав.

До погашення кредиту на навчання залишилося 16 років (на сьогодні 15,5).
Міг би погасити своєю зарплатнею за пару кварталів - але навіщо: так в нього "Кредитний рейтинг" буде вищим!
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 17:20

Дюрі-бачі писал(а):
  rjkz писал(а):Не совсем понял зависимость между качественной работой и "кредитным рабством".
Разве что Вы имели ввиду, что человек отягощенный ипотекой вынужден выпрыгивать из щтанов чтобы его не уволили первым в случае сокращения.

Саме так: в Україні можна змолоду "порвати жили" 5-10 років, а далі до пенсії без кредитів можна дозволити собі рік-другий посидіти без роботи, як зараз сидить значна частина заробітчан. От в США посидів рік без роботи - залишився без житла, 20 років життя в трубу.

Почему Вы думаете, что в США нельзя заработать на жилье за 5-10 лет?
Вопрос что это за жилье?
В одном только НЙ можно купить квартиру и за 200 куе и за 200 млн .
Многие просто берут мортгидж на максимальную сумму, которую может дать банк.
Можно так не париться, а купить стартовое жилье и по мере надобности "улучшать жилищные условия". Такая стратегия тут тоже в ходу.
И, насколько я понял, тут есть определенная часть людей, которые устраивают себе "каникулы".
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 17:31

rjkz писал(а):Почему Вы думаете, что в США нельзя заработать на жилье за 5-10 лет?

Отже в мене хибне сприйняття.
А то я читаю статті, а там пише, що в половини американців Іпотека закривається в 65 років, а в 45 - одиниці...
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Пт 19 янв, 2024 17:36, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 17:35

BIGor писал(а):
  rjkz писал(а):Знакомую когда-то уволили невзирая на ее заслуги (а может даже из-за них). Решили, что на нее стало слищком много завязано.
Когда уволили - на входе в офис дали уведомление, дальше не подпустили к рабочему месту, чтобы не имела возможности удалить/скопировать/переслать информацию с компа, записи и тд. Даже туфли, которые переобувала в офисе пришлось оставить и личные мелочи. Это был ее первый такой опыт в жизни.
Полгода отходила. Но работу нашла довольно быстро и уже с бОльшим пониманием расставляла приоритеты между своими интересами и интересами работодателя.

Багато таких історій бачив в консалтингу. Завжди треба мати якісь бекапи вдома, та і знання всі то в голові.

В мене в компанії, коли була реструктуризація, то такі суми виплачували, що навіть не знаю, хто опинився у кращому становищу: той, кого звільнили, чи той, кого залишили?
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 19 янв, 2024 17:38

akurt писал(а):Тут потрібні уточнення:
1. Про кредити на медицину жодного разу не чув від наших людей. Вся медицина - страхова.
Ви отримуєте всі послугги або безкоштовно, або частково сплачує страхова компанія, або заплатите готівкою. "Спасение утопающих - дело рук НЕ утопающих, а страховх компаній". В США неймовірна кількість всіляких страхових Програм від штату або від Федерального Уряду, вони всі дуже різні.

2. Кредити на освіту - то подарунок долі, який не є доступним для всіх.
Але реально подарунок - з пільговими умовами погашення та сплати.
На жаль не є доступним для пересічного українця (або я не знаю випадків).

Але в двох словах на реальному прикладі:
- хлопчик з однієї з найбідніших країн світу. Але дядько - брат батька - "зачепився" в Лос Анджелесі.
- дядько оформив кредит на навчання племінника в університеті, який входить в ТОР-100 університетів США, а за деякими напрямами - в ТОР-10.
https://www.usnews.com/education/best-g ... s/rankings
Спеціальність "Робототехінка" (наснилося під час денного сну під деревом на березі не самої брудної річки, поки паслися кози).
- термін навчання - 4 роки - загальна сума на навчання в цінах 2014-2018 років: (36000+12000)х4=192 000 доларів США.
- кредит на 20 років після закінчення. Відсоткову ставку не пам"ятаю, але якась пільгова.
- через 2 (два) місяця після закінчення хлопчик з реально бідної нещасної країни влаштувався на роботу на посаду з оплатою (не знаю якою - було не Full Time) але вже через рік - в 200 000...240 000 доларів на рік (звісно, він не знав про існування одного фахівця з цього форуму, фахівця з того, що змушувати працювати нікого не треба - приблизно мабуть як сказав би Воланд: "Не ходіть і не просіть: Гроші принесуть і самі дадуть!").
- ще через рік/два я з ним реально сперечався - з приводу того, що він може влаштуватися на 340 000....360 000 доларів на рік на роботу в Сан Францисько - але він НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ.
БРРРРРРРРР! Це я так крутив головою, не розуміючи...

Як це... А просто: хлопчик з дуже віддаленої "дєрєвні" на краю світу сказав, що він не погоджується втрачати на дорогу 3 (три) години на день або платити за оренду квартири 4000 доларів на місяць. З урахуванням попадання в іншу категорію оподаткування він реально буде отримувати всього приблизно на 30 000 доларів на рік більше. Він не по-год-жу-єть-ся. Втрачати в день 3 години свого життя! Всього за 30 000 доларів профіту на рік!!!! Ось він такий.
- на сьогодні працює в компанії - можливо хтось чув назву - Microsoft - у відділенні в місті San Diego. За чутками (я особисто не бачив його вже десь 3 чи 4 роки) отримує 350 000 доларів на рік. Не так давно його жінка зажадала купити песика такої дорогої породи, що я не запам"ятав.

До погашення кредиту на навчання залишилося 16 років (на сьогодні 15,5).
Міг би погасити своєю зарплатнею за пару кварталів - але навіщо: так в нього "Кредитний рейтинг" буде вищим!

чергові побрехеньки.

якщо ти вирішив на мене, як дрібний капосник, щось накидати, то вибач :D

по-перше, була така програма маскі (англійської абревіатури не пам'ятаю)- так за нею знаю двох людей, які отримали американський MBA ще в 90х роках БЕЗКОШТОВНО. чи працює ця програма зараз, не скажу.

по-друге, не так давно, якщо ти здавав вступні іспити на той же MBA в американському ВНЗ - кредит надавався майже автоматично. так отримав освіту інший мій знайомий, так громадянство Росія, але в цьому випадку тоді це було непринципово.

висновок - нічого ти не знаєш - що прочитав в інеті, то й копіюєш, як воно насправді - звідки тобі знати. я гадаю, якщо уважно перечитати твої звіти з турецької нерухомості - там теж одна маячня- просто вони нікому не потрібні, тому їх й не читають ;)

й ще тобі підкажу - структура витрат в Америці трохи інша - якщо відняти всі кредити (нерухомість, машина), страхування та поточні витрати - на руках залишається не дуже багато, тому оце - закрити кредит за півроку - теж чергова маячня.

й так у ваших випадках все добре (що там про рожеві окуляри? :D ). а є непоодинокі випадки, коли люди не можуть виплати ці кредити та подають на банкрутство. але це в реальному житті. тому якщо є хист, краще отримувати європейську освіту.

ну давай, бреши далі :lol:
Последний раз редактировалось Shaman Пт 19 янв, 2024 18:04, всего редактировалось 1 раз.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
  #<1 ... 17591760176117621763 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама