Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Дюрі-бачі написав:А потім мені кажуть, що я вигадав "кредитне рабство"
Ну да это личный выбор каждого. Кто-то нагребает кредиты в 0 и живет от зп до зп, кто-то все-таки что-то откладывает и имеет больше возможностей. Купить те же квартиры под аренду например. Я просто к тому что если человек звезд с неба не хватает, имеет 9 классов образования, то все равно у него есть все шансы нормально прожить жизнь тут. А не как в Украине у меня знакомые остались, людям уже по 55лет, живут в аренде от зп до зп и перспективы очень не радужные, так как вджобывать в 60+ на аренду не факт что выйдет. А наши пенсии с арендой вообще не совместимы от слова "совсем"...
slonomag написав:Ну поэтому тут и работают десятилетиями на 1й работе. Я вроде уже писал, у меня соседи работают кассирами (оба) уже 10+ лет. Я так ненавязчиво спрашивал, типа а как же прогрес, надо же на что-то более серьезное переходить, а они такие, а зачем? Их зп покрывает ипотеку, машину, на еду хватает, на отпуск тоже, им больше и не надо. Лет через 15 закроют ипотеку, будет дом с собственности, к тому времени дети вырастут и съедут, можно будет продать, купить квартиру по меньше, еще и сдача на погулять останется. Ну или доживать в этом доме. В любом случае вероятность в старости стать бомжом около 0. Да и пенсии тут повыгоднее чем в Украине, 30 лет стажа набил и норм, 1000евро+ в месяц для пенсионера когда все кредиты выплачены более чем достаточно.
Так что по сути будучи самым обычным среднестатистическим обывателем ты уже в 30 лет можешь распланировать свою жизнь до старости и на 90% все так и сложится. И нормально проживешь без всяких гонок за деньгами как это происходит в Украине, когда ты до 35лет ж*пу рвешь чтобы чего-то добиться.
пенсійна система накопичувальна чи все-таки солідарна? бо врешті-решт касир - й квартира, машина, пенсія - в США так не працює.
й звідки ж тоді беруться ці окупаси, якщо все так добре. припускаю, є якийсь нюанс
Так эти мексы или хз кто они там по национальности ни 1 дня в жизни не работают. Принципиально. В их понимании работа это для лохов. Свои же заплюют если узнают что какой-то мекс куда-то устроился работать. Там совсем другое мировозрение. Только халява, мутные подработки и воровство. Больше ничем заниматься нельзя - религия запрещает ) Тоесть на них ориентироваться такое... Я бы не стал ) Пенсионная система тут солидарная + частные фонды по желанию. Social security платишь каждый месяц, там градация 200-500евро в месяц в зависимости от зп, потом в зависимости от того сколько накидал, получил пенсию. При минимальных взносах это 30 лет, в моем случае показывает 15лет. Все что накидаю сверху будет уже + к пенсии. Ну там в % все считается, с учетом инфляции, индексирования и тд, я пока так сильно не вникал так как в ближ 20 лет еще 100% собираюсь работать, а там посмотрим.
Ну да это личный выбор каждого. Кто-то нагребает кредиты в 0 и живет от зп до зп, кто-то все-таки что-то откладывает и имеет больше возможностей. Купить те же квартиры под аренду например. Я просто к тому что если человек звезд с неба не хватает, имеет 9 классов образования, то все равно у него есть все шансы нормально прожить жизнь тут. А не как в Украине у меня знакомые остались, людям уже по 55лет, живут в аренде от зп до зп и перспективы очень не радужные, так как вджобывать в 60+ на аренду не факт что выйдет. А наши пенсии с арендой вообще не совместимы от слова "совсем"...
вибачте, але не вірю. на касі на житло не заробиш, щоб нормально жити треба мати добре оплачувану роботу, й освіта необов'язково - можна щось якісне й руками робити.
до речі, як вже казали, в США та Німеччині, якщо немає власного житла, держава оплатить чи надасть соціальне - оце більш вірогідний шлях касира. чи батьківське житло.
в Україні так, на соціал житло не орендуєш, вся надія на батьків до речі, а у ваших знайомих де поділося житло батьків?
Звичайно, людина, у якої немає роботи, відзначати свято не буде. Можливо безробітні сьогодні навіть засумують більше, ніж звичайно. Насправді, опускати руки не варто.
Якщо Ви втратили роботу, найголовніше в цій ситуації - не дозволяти сформувати у себе характер безробітного. Вчіться правильно поводитися в кризові моменти свого життя, не бійтеся ризикувати! Будіть в собі інтерес до життя, пробуючи нові види діяльності!
вибачте, але не вірю. на касі на житло не заробиш, щоб нормально жити треба мати добре оплачувану роботу, й освіта необов'язково - можна щось якісне й руками робити.
до речі, як вже казали, в США та Німеччині, якщо немає власного житла, держава оплатить чи надасть соціальне - оце більш вірогідний шлях касира. чи батьківське житло.
в Україні так, на соціал житло не орендуєш, вся надія на батьків до речі, а у ваших знайомих де поділося житло батьків?
slonomag написав:Ну да это личный выбор каждого. Кто-то нагребает кредиты в 0 и живет от зп до зп, кто-то все-таки что-то откладывает и имеет больше возможностей. Купить те же квартиры под аренду например. Я просто к тому что если человек звезд с неба не хватает, имеет 9 классов образования, то все равно у него есть все шансы нормально прожить жизнь тут. А не как в Украине у меня знакомые остались, людям уже по 55лет, живут в аренде от зп до зп и перспективы очень не радужные, так как вджобывать в 60+ на аренду не факт что выйдет. А наши пенсии с арендой вообще не совместимы от слова "совсем"...
Може понаїхи, житло батьків - хата в задуппі.
але тоді на пенсію - повертаєшся назад додому. таке життя. та й жити дешевше.
оце основне, що втримує людей від еміграції у немолодому віці. на житло на новому місці не заробиш, а вдома зазвичай якийсь куток є
Shaman написав:ужные, так как вджобывать в 60+ на аренду не факт что выйдет. А наши пенсии с арендой вообще не совместимы от слова "совсем"...[/ вибачте, але не вірю. на касі на житло не заробиш, щоб нормально жити треба мати добре оплачувану роботу, й освіта необов'язково - можна щось якісне й руками робити.
Може понаїхи, житло батьків - хата в задуппі.
але тоді на пенсію - повертаєшся назад додому. таке життя. та й жити дешевше.
оце основне, що втримує людей від еміграції у немолодому віці. на житло на новому місці не заробиш, а вдома зазвичай якийсь куток є
Безліч варіантів, в їх братів декілька дітей, або що більш імовірно, батьки теж жили в батьківській хаті, а тепер там живуе хтось з родичів батьків (рідні брати, сестри) яких вже звідти не викинеш.
akurt написав:Що не так? Не враховано витрати на туалетний папір? Не враховано витрати на презервативи? Не вказано витрати на проїзд в тролейбусі/автобусі/метро?
Добрий день, дякую за увагу на мій пост. Напишу прямо, ви перебільшуєте легкість життя і історії успіху. Ваші недоречні підковки про маму і папір залиште собі, якщо ви не знали він є в Університетах безкоштовно, можливо Вам стане у нагоді(подобається така фігура мови?)
По друге, я прорахував кошти життя і вказав вам вже готову цифру. 1. Щоб заплатити 7200е за рік потрібно в місяць відкладати 2700зл!! 2. Додаємо 350 гуртожиток. 3. Мама винаймує квартиру +2000 мінімум.
І це без життя. Так ось для того щоб тянути таке на горбу, студент не підпрацьовує іноді як ви написали, а працює повні зміни, що є ок і дуже добре і всі так роблять. Наприклад беремо, пункт 1 та 2 маємо 4700зл тільки до відкладання, з цього випливає гарне питання ким працює мама, бо це не звичайна робота на заводі, а з цього випливає що це не звичайний ємігрант. Або є якісь інші доходи сім'ї? І мама тут ніяк помешкання не знімає, а кімнату.
Якось не так круто написати допис типу мама в 50 працює на заводі по 280 годин з суботами, щоб жити і платити за навчання, я розумію, але така правда і це не легко і не кожний так потягне))
Ось BIGor, виклав звичайного пересічного якому все падає на голову)
Shaman написав:в Україні так, на соціал житло не орендуєш, вся надія на батьків до речі, а у ваших знайомих де поділося житло батьків?
В оккупации. Там был домик, они туда раньше наведывались, поддерживали в состоянии чтобы на пенсию туда вернуться. Но последние пол года там уже орки живут, так что на том домике пришлось поставить крест...