Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19951996199719981999 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 09:14

Faceless писал(а):
ЛАД писал(а):
  Bolt писал(а):Поселились в невеликому містечку коло Дрездена. Оскільки в закінчила в Києві Універ по,, Німецькій філології"то прилаштувалась там в фірму по встановленою сонячних панелей викладати німецьку нашим біженцям, яких власник фірми охоче брав на роботу. З часом вони більш-менш освоїлись і ці заняття практично припинились. Якщо спочатку йшло на ставку по мінімалці, то пізніше півставки. +жила в помешканні, яке належало власнику фірми. Дитина (орієнтовно 5-тий клас) так і не змогла звикнути до німецької школи(мова не йшла) Ій навіть довелось викликати до себе маму з Києва, бо дитині ще не було 14-ти років і треба, щоб з нею хтось був.На рахунок того настучали у відповідні органи, а також на рахунок того, що вона своє сміття не в той смітник викидувала. Короче неможливість повноцінного навчання в Німеччині , і в зв'язку, що в школі малого в Києві більш-менш налагодили повноцінне оффлайн навчання, а також, що від того оточення почалась розвиватись депресія повернулись назад до Києва.
Пи. Си що мені особисто з того, що німці працелюбна нація? Були раніше...

Тут что-то не так.
Вызвать маму из Киева и "настучали у відповідні органи"? Какая проблема? Германия спокойно принимает наших беженцев. Ещё и пособие платит. О чём "стучать"?

Настучали що дитину залишали саму вдома вочевидь. Тому й викликали маму, щоб сиділа з дитиною.
В Європі ювенальна юстиція сувора. Особливо в тій ж Німеччині і особливо в Швеції. В останній масштаб примусового вилучення дітей у батьків і позбавлення батьківських прав просто колосальний, це тисячі і тисячі справ в рік, навіть просто по чиїмсь "доносам", і навіть по хибним

Вчора з троюрідним братом розмовляв, вирвався минуло року до Данії(там в нього рідний брат вже років 6 тусується). Казав, що до них дофіга народу з Норвегії повтікало з наших, так там взагалі жорстко з ювеналкою.
Дітей там в наших батьків аж бігом забирають і передать в норвежські родини. А бажаючих багато, бо в минулому сторіччі, там якісь експерименти по стерилізації населення проводились.
(Але, то, як говориться, за що купив, за то продав. Прохання тапками не кидатись.)
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 09:17

BIGor писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  Bolt писал(а):таблетки от давления, без рецепта врача не возможно было даже их купить в аптеке.

Аналогічні проблема: родичка хотіла деякі таблетки купити в аптеці (Адельфан), які в Україні не продають вже, не продали.

Яка проблема сходити до лікаря і отримати рецепт? В Польщі можна і по телефону отримати рецепт, якщо якісь не складні проблеми.

Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 09:29

Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):Аналогічні проблема: родичка хотіла деякі таблетки купити в аптеці (Адельфан), які в Україні не продають вже, не продали.

Яка проблема сходити до лікаря і отримати рецепт? В Польщі можна і по телефону отримати рецепт, якщо якісь не складні проблеми.

Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏

В Польщі коли влаштовуєшся на роботу - дають ще приватну страховку за якісь умовні гроші (80-100 зл на місяць) + на членів родини. Тому сходити до лікаря - не проблема. Ну хіба що до ЛОРа. Ця страховка навіть МРТ покриває.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 09:42

BIGor писал(а):
  Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):Яка проблема сходити до лікаря і отримати рецепт? В Польщі можна і по телефону отримати рецепт, якщо якісь не складні проблеми.

В Польщі коли влаштовуєшся на роботу - дають ще приватну страховку за якісь умовні гроші (80-100 зл на місяць) + на членів родини. Тому сходити до лікаря - не проблема. Ну хіба що до ЛОРа. Ця страховка навіть МРТ покриває.

Я приїхав до Польщі(не на роботу) в мене раптово підвищився тиск(таблетки забув з собою взяти) Мої подальші дії?!
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 09:51

Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):
  Bolt писал(а):Мабуть до того лікаря треба якось оформитись, якусь чергу по запису вичекати (а тиск вже зашкалює) , а, якщо приватно, то в Польщі то не зовсім щоб безкоштовно буде. 😏

Я приїхав до Польщі(не на роботу) в мене раптово підвищився тиск(таблетки забув з собою взяти) Мої подальші дії?!

Якщо приїхав як турист - маєте завчасно купити туристичну страховку. Коли купляєш тур в Єгипет чи Турцію - купляєш же страховку?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 10:01

BIGor писал(а):Якщо приїхав як турист - маєте завчасно купити туристичну страховку. Коли купляєш тур в Єгипет чи Турцію - купляєш же страховку?

Поліс туристичного страхування купують виключно боягузи. Зекономити за тижневий поліс 190 гривень - то найвища насолода!
Мене завжди дивують запитання від наших людей: "Чи перевіряє прикордонник наявність Поліса туристичного страхування при візиті в ту чи іншу країну?".
Пояснення про те, що то потрібно ДЛЯ ВАС, а не для нього - то на аргумент.
Пояснення, що прикордонник має поліс медичного страхування - і йому з цього приводу нема чого хвилюватися - то не аргумент.
Зекономити 190 гривень - то аргумент.... Сильний аргумент.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 10:34

Але економити 190 гривень на Полісі медичного страхування - то злочин проти себе.
Лікування в госпіталі за кордоном може забрати всі гроші родини...
Як сказала мені одна приятелька з приводу того, що її мама їде в гості та намагалася зекономити саме 190 гривень: "Я їй сказала, що в разі негараздів продам власну почку та заплачу за лікування!"

Інша приятелька - громадянка Німеччини (!) - приїхала відпочивати в Туреччину без такого Поліса - дитина все бовталася в басейні - почало боліти вухо - відвезли в лікарню в Анталії - огляд лікаря, діагностика, процедури та та лікування обійшлися в 500 (п"ятсот) євро - то німецька громадянка сказала що то було дуже дуже боляче і вона жалкує, що такого поліса на було... Зекономила...
Я завжди оформлюю такі поліси. 10 квітня відлітаю в США на 2 тижня у справах - то вже готовий Поліс від Привату "Весь світ" - заплатив щось в районі 700 гривень. То "дурняк"...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 11:06

Від колес пропоную повернутися до теми гілки...
Еміграція, заробітчанство.

News from USA

When he does feel happy?

Вчора спілкувався трохи з сусідом пана rjkz - мешкає в New York (Бруклін) і задавав питання саме про навчання дитини в школі. Перший клас. Наведено цитати.

- Привіт Максу! Слухай, а що в тебе зі школою для дитини – яка ситуація?
- У нас є початкова школа. Ми ходимо до школи, що "на районі".
- Просвіти з цікавості: платно/безкоштовно, яка в школі ситуація, режим за часом.
- Дивіться: школи безкоштовні. За часом – з 8.00 до 2.00 pm. Якщо потрібно - можна подавати заявку на продовження - до 4.00 pm або 5.00 pm (вечора).
- Cкільки учнів та контингент який?
- Контингент - «солянка» 😉- мексиканці, китайці, японці, казахстанці, американці, українці. Учнів за кількістю – 20 осіб (якщо не помиляюся).
- Ну ось зараз вінегрет скрізь такий - сваха у Франції працює в школі, чорненькі, жовтенькі, так каже "найгірші" - це афганці...
- Ось як... Ну ми з ними поки що тут не стикалися...
- Що вчать із незвичайного?
- Ви знаєте - з "незвичайного" мене вразило як у них подача йде матеріалу - порівняно як я навчався свого часу - це небо та земля (Примітка: хлопець народився та виріс в великому обласному центрі. Там же закінчив один з національних університетів).
- ЦІкаво, у нас за таке навчання у всіляких "ліцеях" платять більше, ніж за навчання в університетах Європи... а ще?
- У них все більш "грайливою" формою. У них немає такого, що сів за стіл, парту – все – ти штудуєш матеріал, вчиш і т.д. У них то під музику, то під мультфільм вони читають, вважають... Я так розумію, це зроблено для того, щоб було цікаво їм, бо 5 років - у деяких ще іграшки перед очима😉
- Ага ось уже чую таке по Канаді - діти бігом біжать до школи і вільний вибір предметів...
- У нас поки що немає вільного вибору предметів – вони англійську вчать, математику, листування (вчаться писати) проходять. Це вже трохи пізніше...
- Your lessons really help!
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 11:42

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz писал(а):Смотря с чем сравнивать.
5 куе после 17-18 лет работы не мегацифра - это точно. Пенсии.
А вот мега цифра в 5 кгрн - это точно мегацифра или не точно?

Ти порівнюєш гіпотетичне майбутнє в США з Україною 10-річної давнини. В мене мати таки відсудила пенсію в 12 тис. грн. і продовжує працювати і їй 62, а не 67, і з.п. десь 20 і до зп халтур каже, що вистачає. І своє житло і заощадження є. І навіть акції є.
І по факту. Нет цифра в неї вища зараз ніж у гіпотетичного пенсіонера в США з пенсією 2740, який орендує житло.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вт 26 мар, 2024 12:28

Denik писал(а):Ти порівнюєш гіпотетичне майбутнє в США з Україною 10-річної давнини. В мене мати таки відсудила пенсію в 12 тис. грн. і продовжує працювати і їй 62, а не 67, і з.п. десь 20 і до зп халтур каже, що вистачає. І своє житло і заощадження є. І навіть акції є.
І по факту. Нет цифра в неї вища зараз ніж у гіпотетичного пенсіонера в США з пенсією 2740, який орендує житло.

І це ж людина, мабуть, серйозно пише...
Пенсія 300 дол., яку ще треба відсудити. З/п 500 дол., яка подається як велике досягнення. І все це порівнюється з якимсь драматичним прикладом з США.
То порівняйте цього гіпотетичного пенсіонера з США з таким самим гіпотетичним пенсіонером з України з пенсією у 5000 грн. та без власного житла.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

#<1 ... 19951996199719981999 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама