Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20172018201920202021 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 08:20

BIGor писал(а):
  akurt писал(а):News from Canada

Перший досвід купівлі авто в кредит.
Цифри по памʼяті з розмови.

1. Підібрав в автосалоні новий автомобіль КІА.
2. Вніс завдаток в сумі 500 CAD - як гарантія майбутньноі купівлі авто, який прибуде в автосалон.
3. Звернувся в банк за кредитом. Кредитний рейтинг був «не дуже».
Банк пояснив:
- кредит на нове авто - відсоткова ставка 6%. При не дуже високому кредитному рейтингу може складати 7…8% річних, узгодили під 8,5% річних.
- відсоткова ставка для НЕ нових авто: 8…9% річних.
4. Дочекався прибуття авто та вніс додатково 500 доларів - разом було зараховано «перший внесок» в 1000 CAD.
5. Повна ціна авто 25 500 CAD.
6. Отримав авто прикольного коралового кольору.
7. Оплата за кредитом: 260 CAD в кожні 2 тижня. Примітка: в Канаді зарплатню виплачують кожні 2 тижня. Тому і платежі за кредитом - кожні 2 тижня.
Або 520 CAD на місяць.
8. Зарплатня: 21 CAD за годину без врахування податків. З врахуванням податків: приблизно 20 CAD.

От ніколи не розумів, навіщо люди з такими низькими доходами купляють такі авто в кредит на 6 років?

А я не розумію навіщо було купувати КІА?! Там в моторах задири вже на 60 тис км. 🤦‍♂️
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 09:14

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt писал(а):А я не розумію навіщо було купувати КІА?! Там в моторах задири вже на 60 тис км. 🤦‍♂️

Я 10 лет откатал на сиде, 150к км, вроде норм.
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 09:18

Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):

2. Вніс завдаток в сумі 500 CAD - як гарантія майбутньноі купівлі авто, який прибуде в автосалон.
Банк пояснив:
- кредит на нове авто - відсоткова ставка 6%. При не дуже високому кредитному рейтингу може складати 7…8% річних, узгодили під 8,5% річних.
4. Дочекався прибуття авто та вніс додатково 500 доларів - разом було зараховано «перший внесок» в 1000 CAD.
7. Оплата за кредитом: 260 CAD в кожні 2 тижня. Примітка: в Канаді зарплатню виплачують кожні 2 тижня. Тому і платежі за кредитом - кожні 2 тижня.
Або 520 CAD на місяць.
8. Зарплатня: 21 CAD за годину без врахування податків. З врахуванням податків: приблизно 20 CAD.

От ніколи не розумів, навіщо люди з такими низькими доходами купляють такі авто в кредит на 6 років?

А я не розумію навіщо було купувати КІА?! Там в моторах задири вже на 60 тис км.
Через роки 3 купить нову а цю здасть може навіть по трейд ін
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 11:26

BIGor писал(а):Ці всі порівняння - і з'їденого яйця не вартують, виходить чистими у нього виходить дуже мало, ужиматися нікуди, а далі витрати тільки ростуть.

Я би не був так занадто категоричним.
Давайте зробимо «мозковий штурм» («ділову гру») від зворотнього:
- хлопець 21 рік без освіти, кваліфікації та досвіду (хоча досвід роботи на авто мийці є важливим) прибуває на роботу скажімо в Тернопіль або Львів.
- йому треба орендувати житло та харчуватися.
Яку роботу він може знайти та скільки зможе заробити за рік?
Скільки би Ви платили в своїй фірмі/підприємстві/ВАТ?

Те саме можна змоделювати припустимо для Кракова.

Буде цікаво.
Последний раз редактировалось akurt Пт 05 апр, 2024 12:13, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 11:32

Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):

Банк пояснив:
Або 520 CAD на місяць.

А я не розумію навіщо було купувати КІА?! Там в моторах задири вже на 60 тис км. 🤦‍♂️

Удобно спать, если разложить сидушки
На жильё-то ему кредит не дали
anduzenko

С нами с: 18.10.17
Благодарил (а): 56 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 11:35

BIGor писал(а):От ніколи не розумів, навіщо люди з такими низькими доходами купляють такі авто в кредит на 6 років?

Ваша думка є цікавою та заслуговує на повагу.
В мене перед очима приклад одногрупника: працьовитий активний хлопець, який мав та має невеличкий для когось смішний бізнес в одному обласному центрі.
Наслухався реклами та «корисних порад» та взяв у ті часи, коли роздавали долари направо та наліво, велику нову квартиру в центрі обласного центра, дуже дороге авто собі та не дуже дороге - жінці.
Гуляти так гуляти!

Все закінчилося досить погано:
- приблизно 5 років або більше ховався від колекторів; причому ховався реально та ретельно, уявляєте чим це закінчується в справі спілкування з родичами та з приятелями?
- приблизно через 8 років або більше його виловили колектори та не тільки колектори. Невеличка операція з видалення тестикул призвела до реальних позитивних результатів: всі борги було погашено у простий спосіб: продано/аідібрано всі квартири та всі автівки.

Зараз живе щасливо в одній Шевченковій хаті одного села однієї області.

Так що я з Вами в цілому погоджуюсь.
Але в даному випадку на мою думку хлопець все робить вірно: нове авто є нове авто; розрахунок доходів та витрат показує, що з економічної точки зору не відбулося нічого страшного: достатньо кинути палити та економити на одній пачці цигарок в день.

Я всі свої авто купував виключно нові із салонів, тому його вибір розумію.
Правда, я ніколи не користувався ніякими кредитами.

P.S. Не знаю, чому панове так не люблять KIA. Останніми роками найцікавіший дизайн. Я на авто приятеля KIA Sportage пройшов дорогами Європи декілька тисяч кілометрів - був задоволений.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 11:49

anduzenko писал(а):Удобно спать, если разложить сидушки
На жильё-то ему кредит не дали

Ваш погляд на багато речей реально цікавий: на цьому тижні Ви особисто - разом з іншим дописувачем - активно аналізували наявність/відсутність - собак на вулицях різних країн світу.

Тепер теж цікаві зауваження. Їх аж два: перше - то спати на сидіннях авто. Нехай таку свіжу думку/пропозицію оцінять інші дописувачі Фінансового форуму України. Можливо в Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Кракові, Відні, Варшаві або в Берліні вони так і роблять. Я не знаю.

Друге здається логічним та має право на існування: але знову - з уточненням.

А Ви впевнені, що він просив Кредитний комітет банку дати йому кредит на купівлю житла?
У Вашому реченні міститься ствердження, що йому його не дали?

Ви можливо, не знаєте, але за статистикою в усьому світі приблизно 50% мешканців планети Земля живуть в орендованому житлі.
Уявляєте, щоби було якщо би:
А) це було б не так - то 2/3 дописувачів на цьому форумі перетворилися б на бідноту або жебраків бо є лендлордами;
Б) цікаво, як взагалі Ви собі уявляєте наступне:
З найбіднішої та на сьогодні і самої нещасної (ніде на жаль правду подіти) країни світу прибуває заробітчанин, голий, босий без родичів/знайомих/блату та без досвіду роботи та будь-якої освіти, влаштовуються на роботу з дошкою та шуроповертом - та через рік вселяється в двоповерховий власний будинок/квартиру в одному з центрів іншої держави?

Цікавий хід думок…
Последний раз редактировалось akurt Пт 05 апр, 2024 17:02, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 13:06

akurt писал(а):
  BIGor писал(а):Ці всі порівняння - і з'їденого яйця не вартують, виходить чистими у нього виходить дуже мало, ужиматися нікуди, а далі витрати тільки ростуть.

Я би не був так занадто категоричним.
Давайте зробимо «мозковий штурм» («ділову гру») від зворотнього:
- хлопець 21 рік без освіти, кваліфікації та досвіду (хоча досвід роботи на авто мийці є важливим) прибуває на роботу скажімо в Тернопіль або Львів.
- йому треба орендувати житло та харчуватися.
Яку роботу він може знайти та скільки зможе заробити за рік?
Скільки би Ви платили в своїй фірмі/підприємстві/ВАТ?

Те саме можна змоделювати припустимо для Кракова.

Буде цікаво.

Погоджуюся. Але зараз нарозповідають, що в Україні у нього були б перспективи стати доларовим мільйонером, а в Канаді вище кредитної Кіа не стрибне.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 13:23

akurt писал(а):Б) цікаво, як взагалі Ви собі уявляєте наступне:
З найбіднішої та на сьогодні і самої нещасної (ніде на жаль правду подіти) країни світу прибуває заробітчанин, голий, босий без родичів/знайомих/блату та без досвіду роботи та будь-якої освіти, влаштовуються на роботу з дошкою та шуроповертом - та через рік вселяється в двоповерховий власний будинок/квартиру в одному з центрів іншої держави?

Не потрібно вигадувати велосипед. Голий-босий заробітчанин повинен жити в службовому гуртожитку, а можливо трохи згодом - в службовій квартирі, поки не збере на перший внесок для власної.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 05 апр, 2024 13:47

І з вашою думкою можна погодитися.
Я правда ніколи не жив в гуртожитку.
Пропозиції жити в гуртожитку мабуть має місце, якщо ви - припустимо - прибули в Київ/Дніпро/Ужгород та - блукаючи вулицями та шукаючи роботу - погоджуєтеся працювати на роботодавця виключно, якщо він надає гуртожиток. Мабуть, такі є.
Тому є але:
- середня зарплатня в Канаді - якщо не помиляюся С$ 5500;
- людина почала своє життя в Канаді із зарплатні досить непоганої: орієнтовно С$ 4000 на місяць.
Чи логічно в цій ситуації спати на кроваті в гуртожитку? Якій ніхто не обіцяв?
Для роботи у відрядженні надавали і гуртожиток, і харчування. Але хіба то хвилює лендлорда?

Звісно, кращою би була інша ситуація, наприклад, така:
https://lviv1256.com/news/syn-student-k ... gs_JhcfKrs
Последний раз редактировалось akurt Пт 05 апр, 2024 14:12, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
  #<1 ... 20172018201920202021 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама