Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 213214215216217 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 07:25

Gastarbaiter писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):економія опалення

То навіщо на опаленні економити? Вжарив на повну, ходи у самісіньких трусах - і грибка немає.
ПС. Якщо ви не в курсі, то в Греції, Італії, Іспанії опалення зазвичай взагалі відсутнє. Гріються взимку кондиціонерами, електрообігрівачами. Як вони жили раніше (до ери електрики) - взагалі не розумію. Хоча, якщо в тебе взимку за вікном +15, то дійсно - навіщо ті батареї та котли?
ПС. До речі, від якої температури в Україні централізоване опалення вмикали?

Я ж про це і пишу- що багато хто хоче позакривали всі вікна і вжарити +25. А тут - чорна плєсєнь. Караул, буду жаловацца!!! Арендодавці не включають " на всю" опалення, а наші теж не розуміють, як можна в листопаді відкрити вікно і зробити зквозняк. А тут без цього- ніяк, навіть в договорах оренди це прописують
В кімнатах датчики стоять на вологість, як тільки збільшується- треба відкривати вікна( і не на провітрювання- бо то нічого не дає). Ми ж раніше, як?- приїздили у відпустку в Іспанію, перед сезоном власник всю плєсень обробив, закрасив фарбою, - і ми її не бачимо і ні про що не здогадуємося! А багато хто до війни взагалі в Європах не був. А тут- плєсєнь!!! Народ фотографує на телефон , друг другу показують- " мєряються плєсєнью".
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 07:34

Re: Еміграція, заробітчанство

Gastarbaiter писал(а):До речі, від якої температури в Україні централізоване опалення вмикали?

Bolt писал(а):Раніше врубали, коли середньодобова т-ра менше 10°С протягом трьох діб.

І раніше і тепер 3 по 8:
В Україні цього року опалювальний сезон почнеться, коли середньодобова температура 3 дні поспіль буде не вищою +8°. Опалення відключать весною, коли середньодобова температура за 3 дні перевищить це значення. https://tsn.ua/ukrayina/koli-vklyuchat- ... 66607.html
Ой+

С нами с: 19.04.12
Благодарил (а): 113 раз.

2
6
Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 08:07

барабашов писал(а):Ну так те 600грн в день на еду наши на НГ 21-22 трансформировались бы в нынешние 1000 на плюшки только, а не на все расходы тыща в день, если б не разнесли разнесли в пятницу 11.03.22 территорию, где я практику в 96м проходил и жена в 93-94 в отделе кадров Петровки работала
А сейчас в Баварии тысячи евро впритык на троих без аренды, коммуналки и машины естественно, стоит Патфайдер 95% времени и не дырчит больше чем полчаса на выхи
Так что жду от вас хоть какого то расписания трат в червонец в день на еду в ваших забугорьях

Слава тебе, Господи, что это не читают flyman и jump.
Они бы Вам рассказали про 600, про тысячу и про инфляцию!
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 08:31

Ой+ писал(а):І раніше і тепер 3 по 8:

Тож якби Україна опинилася на узбережжі Середземного моря, сиділи би так само без опалення і з пліснявою.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 08:43

барабашов писал(а):Так что жду от вас хоть какого то расписания трат в червонец в день на еду в ваших забугорьях

1. У нас всё-таки не Бавария, цены, думаю, пониже будут.
2. Отмена НДС на продукты тоже сделала свое дело (хотя уже вроде вернули).
3. В магазин ездили со списком. Жена предварительно смотрела буклеты различных сетей. А дальше заехали в один магазин, взяли по списку, заехали в другой, в третий. Реально на недельной закупке можно сэкономить было процентов 10-20. Соответственно, что-то бралось с запасом. Но опять же, это не значит, что нужно брать мешок гнилой картошки только потому, что на нее скидка.
4. Список продуктов расписывать не буду, уж увольте.
Gastarbaiter

Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 08:48

Wisznia2021 писал(а):якщо в Європі так просто купити житло- чому вся Німеччина сидить на оренді?

А Нідерланди всі сидять в іпотеці. Що з того? Чи Ви тут пишете про еміграцію, але не вистачає кваліфікації для місцевого ринку праці, але хочете жити в Парижі у власному житлі - так не буває, треба вибирати країну проживання по можливостям.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 09:08

Gastarbaiter писал(а):Отмена НДС на продукты тоже сделала свое дело (хотя уже вроде вернули).

Глянув останній чек - сир, хліб, яблука, банани - ПДВ 0%. А от Кока-Кола, шоколад - 23%.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 11:17

Wisznia2021 писал(а):По младшему ребенку- все ок, старшая девочка ходит в интеграционний класс? По ценам в Испании- я в курсе: любимая страна для отдиха. Но для жизни ( Вам вже це писали)- я б не орієнтувалася на свою віддалену роботу- курортне місто- то для відпочинку( тому і ціни на нерухомість такі). Я тепер зрозуміла, чому Ви так пишете про доступність житла. Просто не поспішайте з нерухомістю рік- другий. В курортних містах, дуже часто, нерухомість ще й побудована з "картону"- взимку аж просвічується на вітру. І плєсень, бо волого і нема опалення.

Тут нет такого, типа "интеграционний класс". Вообще тут школы маленькие, нет всяких А-Б-В-Г-Д как у нас. Поэтому если 5 класс, то идешь со всеми в 5 класс. Но учителя норм, старшей часто отдельно на английском объясняют (лично для нее). И планшет выдают на уроках где все на английском есть.
За недвигу я жду пол года, как раз перезимую. Но пока 20-25 градусов, до декабря отоплением можно не париться. И даже когда похолодает, кондиционер на отопление я думаю спасет. Заодно посмотрю сколько за сезон выйдет ээ - в Украине мне отопление выходило 80уе месяц, посмотрим сколько тут кондер накрутит.
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 11:25

BIGor писал(а):
  andrijk777 писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):А так м'ясо, овочі, фрукти, сири, йогурти, шоколад, печиво, якісь снеки. Середній сегмент, не аби що, тільки б найдешевше.

Ну не хватає 12000 на цей набір продуктів на 4 особи без економії. Якщо вам хватає - значить ви економите.

Це Ви по цінам в Україні судите?

Я взагалі про Україну говорив(не Київ), а виявляється мова йшла про Польщу. :D :D :D
Ну якщо це Польща і судячи по постах людина веде чіткий облік + купляє по акціях - то це не просто економія, а достатньо серйозна економія.
Але вважає що "без особливих обмежень". :D
В кожного з нас суб'єктивна оцінка це очевидно, тому важно знайти спільний знаменник в таких питаннях.
І цей пост лишній раз підтвердило мою думку:
  Gastarbaiter писал(а):В магазин ездили со списком. Жена предварительно смотрела буклеты различных сетей. А дальше заехали в один магазин, взяли по списку, заехали в другой, в третий. Реально на недельной закупке можно сэкономить было процентов 10-20.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 ноя, 2022 12:00

andrijk777 писал(а):Ну якщо це Польща і судячи по постах людина веде чіткий облік + купляє по акціях - то це не просто економія, а достатньо серйозна економія.
Але вважає що "без особливих обмежень". :D
В кожного з нас суб'єктивна оцінка це очевидно, тому важно знайти спільний знаменник в таких питаннях.
І цей пост лишній раз підтвердило мою думку:
  Gastarbaiter писал(а):В магазин ездили со списком. Жена предварительно смотрела буклеты различных сетей. А дальше заехали в один магазин, взяли по списку, заехали в другой, в третий. Реально на недельной закупке можно сэкономить было процентов 10-20.

В моєму розумінні "обмеження" - це коли треба обирати: купити шоколадку чи м'ясо, купити філе чи стегно і т.п. А коли ти просто нагрібаєш собі тих шоколадок (улюблених) на 2 тижні тому що на них зараз акція, і на додачу 3-4 кг м'яса за 14 злотих замість регулярної ціни у 21 - то у чому обмеження? Що хотіли - то і купували.
Gastarbaiter

#<1 ... 213214215216217 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: Сибарит + гостей: 2