Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24422443244424452446 ... 2897>
Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 12:59

Дюрі-бачі
Моя перша робота у Польщі:
Сидів собі в Україні, нічого не шукав. Отримав повідомлення від рекрутера, проходив співбесіди через інтернет, отримав пропозицію, пішов робити візу і збирати валізи.
У той же самий час проходив співбесіду у ще одну країну ЄС (теж самі знайшли), тож мав навіть вибір куди поїхати.

Моя теперішня робота:
Сидів собі в Польщі, нічого не шукав. Отримав чергове повідомлення від рекрутера (пропозиції вакансій отримую приблизно 1-2 рази на місяць у пасивному режимі). Вирішив порозмовляти, хоча змінювати роботу бажання не було: перед цим у ковідні часи довго не вдалося змінити роботу, з/п влаштовувала, керівник адекватний. Поки йшли перемовини, поїхав у відпустку. Співбесіди проходив практично з пляжу. Щоб було цікавіше, додав +20% до своєї з/п у попередній фірмі (хоча та була теж доволі високою для цієї роботи). Коли мені зателефонували з підтвердженням, що готові підписувати договір, був у дорозі, не був готовий приймати остаточне рішення, попросив почекати до завтра. Хотів перед цим порозмовляти зі своїм керівником. Але так сталося, що її на наступний день (останній робочий день місяця) не було на місці. І тут ситуація: якщо я подаю заяву на звільнення у той день, то маю відпрацювати до кінця наступного місяця. Якщо заяву подаю вже 1 числа, то маю відпрацювати знову таки до кінця наступного місяця, але фактично це буде вже 2 місяці. Нова фірма, звісно, хоче якнайшвидше, але я кажу, що не хочу цього робити без розмови і якщо їм так пече, то хай запропонують це місце іншому кандидатові. Відповіли, що хочуть саме мене і будуть чекати.

А Ви кажете "знайомства, блат".
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:08

Gastarbaiter
В Німеччині прям зараз: після того як у кума оголосили на роботі, що з Нового року звільнять 2/11 то вже 4 самі звільнились і пішли на іншу роботу. При чому всі 4 вимагали "позитивних рекомендацій" від боса. І от HR перш ніж публікувати вакансію, підійшла до всіх працівників із питанням "може Ви знаєте когось на вакансію?". Кум пропонував мені, але потім запропонував нашого спільного знайомого і того взяли після 1 співбесіди з тімлідом, а не 3-4, як в них зазвичай.
Єдине, що кум тепер мусить місяць ревювити весь код нового працівника...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 16 лис, 2024 13:17, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:12

Re: Еміграція, заробітчанство

Всюди і завжди є по блату, просто як каже Дюрі-бачі це по іншому називається. Наприклад, коли я працював у банках, то як один чел займав якусь значну посаду (напр. директор департаменту), то дивишся вже в тому департаменті по вертикалі (начальники управлінь/відділів) більшість з його колишнього банку, звідки він перейшов і переманив своїх людей. Так у середині нового банку з'являються групи, у нас була група Альфа, Укрсибу в тд. Потім так само така група вже з нашого банку з'явилася у одному з банків Німеччини🙂.
В айті так само, зараз працюю на міжнародну компанію, то є свої цілі групи з інших айті-компаній, які перейшли до нас по зв'язках. А по співбесідах би довго відсіювались.
Та і самі дівчата hr дуже раді коли приходить чел по "рекомендації", бо у 80% випадках його зразу беруть після короткого знайомства і вона отримає свій бонус за закриття позиції, а не проходить з кандидатом 5 турів виснажливих співбесід по стандартній процедурі
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:26

Gastarbaiter написав:Так навіщо

Ось бачете, більше опитні форумчани вам все докладно розповіли. З прикладами, таке життя, так все влаштовано вже століттями. Зауважте все таки, що ви не звернули увагу не те що я написав що є ще життя ПОЗА ІТ, і привів приклад заводу, великого, більшого від вашої фірмочки яка займає нехай поверх в якомусь хмарочосі кракова.

Також, звертаю увагу що я наводив цитату не свою, а професора, тобто мені нічого не пишіть.

ПС. Можете озвучити в якому секторі працює Ваша дружина, також якийсь девелопер?

ПС2. Ви будете здивовані. Але одна фірмочка задрипана з ваших слів може обслуговувати 80% ВСІХ 'переміщень нелюдських' по воєводству. ОЦЕ так справи, нікому цього не говоріть.
BeneFuckTor

Подякував: 261 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:37

Ще мене здивувало, що один з цих 4 ІТ-шників, з багатьма роками досвіду JS, перейшов в сервіс по роботі з вентиляцією і кондиціонерами, де треба їздити на об'єкти і робити руками.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:45

The_Rebel написав:Всюди і завжди є по блату, просто як каже Дюрі-бачі це по іншому називається. Наприклад, коли я працював у банках, то як один чел займав якусь значну посаду (напр. директор департаменту), то дивишся вже в тому департаменті по вертикалі (начальники управлінь/відділів) більшість з його колишнього банку, звідки він перейшов і переманив своїх людей. Так у середині нового банку з'являються групи, у нас була група Альфа, Укрсибу в тд. Потім так само така група вже з нашого банку з'явилася у одному з банків Німеччини🙂.
В айті так само, зараз працюю на міжнародну компанію, то є свої цілі групи з інших айті-компаній, які перейшли до нас по зв'язках. А по співбесідах би довго відсіювались.
Та і самі дівчата hr дуже раді коли приходить чел по "рекомендації", бо у 80% випадках його зразу беруть після короткого знайомства і вона отримає свій бонус за закриття позиції, а не проходить з кандидатом 5 турів виснажливих співбесід по стандартній процедурі

Для компанії дешевше виплатити бонус за рекомендацію, ніж платити зовнішнім рекрутерам.
Ну і, здається, мова йде не про те, що керівник може наймати людей, з якими він вже працював на попередньому місці і яких вже знає. А про те, що без знайомств влаштуватися вкрай важко. А це не так. Є приклади, що не беруть гідного кандидата, а тримають місце для "своїх", які мають гірші здібності до цієї роботи?
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:48

Gastarbaiter написав:А про те, що без знайомств влаштуватися вкрай важко.

Це актуально для новачків без досвіду.
Для людей з досвідом влаштуватись можливо і без знайомств, але коли є знайомства то це значно швидше. І знайомство може перекрити різницю в скілах і компанія замість працівника, який працює на "відмінно" по блату отримає того, хто працює "задовільно".
Звісно якщо працювати "незадовільно", то блат допоможе тільки в держструктурах.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 16 лис, 2024 13:51, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:50

Дюрі-бачі написав:Ще мене здивувало, що один з цих 4 ІТ-шників, з багатьма роками досвіду JS, перейшов в сервіс по роботі з вентиляцією і кондиціонерами, де треба їздити на об'єкти і робити руками.

Ну тут не дуже дивно. Бо зарплата мабуть десь така сама, а може ще і більше надгодин. + там буде авто, це теж по бюджету б'є добре, оскільки на робочому такому авто дозволяють їздити по своїх справах туди-сюди.
Також поняття сервіс може мати на увазі що потрібно саме підтримувати роботу це може означати і роботу з якимось програмуванням - тобто цілий спектр, хоча іноді потрібно якийсь вентелятор замінити.
Німці))
BeneFuckTor

Подякував: 261 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:53

Дюрі-бачі
Може вигорів. Не кожному в кайф багато років підряд бути у перманентній стадії навчання якоїсь новомодної хріні, яка завтра вже буде неактуальна. Я так на даній роботі вибрав свідомо старий (але важливий) проект зі старими технологіями, зате уже пропустив і не вивчав декілька "новинок", які на сьогодні вже застарілі :)
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 16 лис, 2024 13:55

BeneFuckTor написав:Ось бачете, більше опитні форумчани вам все докладно розповіли. З прикладами, таке життя, так все влаштовано вже століттями. Зауважте все таки, що ви не звернули увагу не те що я написав що є ще життя ПОЗА ІТ, і привів приклад заводу, великого, більшого від вашої фірмочки яка займає нехай поверх в якомусь хмарочосі кракова.

Також, звертаю увагу що я наводив цитату не свою, а професора, тобто мені нічого не пишіть.

ПС. Можете озвучити в якому секторі працює Ваша дружина, також якийсь девелопер?

ПС2. Ви будете здивовані. Але одна фірмочка задрипана з ваших слів може обслуговувати 80% ВСІХ 'переміщень нелюдських' по воєводству. ОЦЕ так справи, нікому цього не говоріть.

Я не в ІТ, я як раз з тих "бухгалтерів". Самі компанії були з різних галузей, зараз дійсно щось "околоайтішне". Але робота з циферками у екселі, а не з кодом. І дружина не в ІТ і ніяк не пов'язана з нерухомістю, працює у відділі планування міжнародної компанії.
Припускаю, що є фірми (навіть відносно велики), де беруть виключно "по знайомству". Але одночасно з тим є багато фірм, де беруть "з вулиці" і пропонують кращі умови. Тому не бачу сенсу жалітися, що без знайомств неможливо влаштуватися. Хіба що комусь потрібна робота у конкретній фірмі.
Gastarbaiter

Профіль

#<1 ... 24422443244424452446 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор