|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 13 гру, 2024 18:50
Ну так та не так трохи... Я маю приятеля з Ужгорода - програміст, який закінчив Львівську політехніку - називав такі самі цифри зарплат і навіть менше (в Ужгороді він починав з 1000 доларів на місяць). Але переїхав у Львів вже 2 роки як - купив собі квартиру ще й в непоганому місці - приблизно навпроти Храму свв. Ольги і Єлізавети (УГКЦ). Все те саме: треба мати клепку в голові.
Цікавий факт: він має бабусю-угорку - то має і паспорт громадянина Угорщини - навіть по ньому виїжджав в Лондон - десь рік там жив - працював в кафе - принеси/подай - не прижився там, повернувся в Україну. Згадав що є диплом "правильний", спеціальність "правильна" та наповнення голови - "правильне". Я випадково познайомився десь в 2016 році - я їхав на авто в Ужгород зі Львова, а на узбіччі стояв хлопець з рюкзаком - голосував, щоби підвезли. Один я і зупинився... По дорозі він мені таку купу маршрутів по горах розказував, що ого-го... Реалізували з жінкою з його переліку деякі - "Словацький рай" наприклад... Там так налазилися, в тому "раю", що я потім два дні шевелитися не міг. А потім - Румунія - там такі є місця, що ого-го...
-
akurt
-
-
- Подякував: 3979 раз.
- Подякували: 1430 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:03
якщо за логікою, то маємо почути байку, як дрюкають за незаконно отриману допомогу. бо при призначенні допомоги дивляться й залишки, й з залишками кілька сотень тисяч євро допомогу по ідеї не мають призначити...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 763 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:05
Дюрі-бачі написав: flyman написав:можна просто зняти обмеження, відкрити кордон М1860, а не банкувати крапленими картами та робити гарний покер фейс при поганій грі
ИМХО навіть після перемоги доведеться виборювати наші права. ИМХО преЗЕдент буде триматись за крісло до останнього
може хтось з оточення й хотів, але гадаю не буде...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:06
Дюрі-бачі написав: akurt написав:маючи високу кваліфікацію та клепку в голові - мають відповідно високу зарплатню
Я вже писав про життя типового ІТ-шника в Закарпатті до війни: отримав 3-4 тис. $, витратив 1 тис. $ на їжу / розваги, решту відклав на депозит чи під подушку. А раз в 2 роки купив квартиру, зробив ремонт. В Європі так не вийде...
це без сім'ї?..
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:10
Shaman написав:це без сім'ї?..
В це з співмешканкою / дружиною. З 1 дитиною хай буде 1500. Самому можна і на 500$ жити нормально
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 13 гру, 2024 19:11, всього редагувалось 2 разів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 866 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:11
Shaman написав:якщо за логікою, то маємо почути байку, як дрюкають за незаконно отриману допомогу. бо при призначенні допомоги дивляться й залишки, й з залишками кілька сотень тисяч євро допомогу по ідеї не мають призначити...
Мабуть "дрюкають"... Я у Франції в жовтні був з нашими людьми в організації, яка призначає нашим біженцям допомогу, то там вони заповнювали анкету і було питання який мають дохід - якщо вище здається цифри в 12 000 євро на рік - то допомоги немає. Я своїми очима бачив внизу був текст, що якщо буде обман або неправдива інформація то штраф в 5 000 євро. Та повернення всього сплаченого.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:13
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:це без сім'ї?..
В це з співмешканкою / дружиною. З 1 дитиною хай буде 1500. Самому можна і на 500$ жити нормально Еміграція, заробітчанствоNews from Canada Цього разу новини сумні. Я прямо в розпачі. От що порадите, панове? Родина племінниці - чоловік та 2 синів 10 та 12 років - з 27 лютого живуть в місті Едмонтон. Я писав з подробицями: - шикарна дворівнева квартира - "повний фарш" - при чому той фарш за рахунок благодійності канадських громадян. - повний холодильник продуктів/харчів та поруч ще в коробках - їдять так, що молодший син вже схожий на Василя з базару у Вінниці, де торгують салом. - двоє дітей ходять в канадську школу, при чому молодший вивчає і англійську, і французьку мову, а старший вже майже вільно говорить англійською (до цього щось трохи вчив в школі). - є робота - але працює тільки племінниця - продавець в супермаркеті Second hand - 5-ти денний робочий тиждень з 08:00 до 16:00. Заробляє 2100...2200 канадських доларів. Після сплати всіх платежів за оренду квартири та комуналку реально відкладає 400 доларів на місяць, бо витрати на харчі = 0 реально (всі харчі дає food-market та якась там церква.). - авто купили. Б/в не нове, але непогане... - за цей час отримували півроку від Уряду Канади соціальну допомогу - щомісяця по 2 200 доларів на родину. В чом же проблема? А в тому що чоловік НЕ ХОЧЕ ні шукати роботу, ні працювати. Живе як вареник у сметані: прокинувся: вдома немає жінки, бо вже поїхала на роботу (двома автобусами з пересадкою), синів немає - бо до вечора в школі. Жінка просить хоч з роботи забирати о 16-00 - так є причина НЕ забирати: на вулиці мороз та сніг - і їздити по снігу боїться. Раніше щось заробляв на ЮБЕР - зараз не заробляє, бо ж сніг на дворі та мороз... А тепер говорить: "Мені за оренду квартири приходить щомісяця 400 доларів - я й живу в свої 40 років як вареник у сметані: на 400 доларів я можу купити 800 банок пива!"А цигарки у індійців такі дешеві.... Три долари пачка... Бухає та курить. Потім знову бухає та курить. "Щастя є - його не може не бути!"Жінка запропонувала тому жовніру кинути їх та повернутися додому. Хоч повітря в хаті не псуватиме... Так не хоче!!!!!!!!!!!!!!! НЕ_ХО_ЧЕ!
Востаннє редагувалось akurt в Суб 14 гру, 2024 06:57, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:13
mazurkevych написав: Shaman написав:так кажіть чесно - всі тікають від війни, що зрозуміло. а як там добре живеться за кордоном - подивимось, що буде з еміграцією після закінчення війни. сидячи на допомозі в Німеччині легко мріяти, як ти залишаєшся в Європі, а коли тобі прямим текстом кажуть - вперед в Lidl, а там зп виходить менше допомоги, яку знімають - то повертаються до реальності...
Ну… можу посперечатись… Де платять і кому платять ту допомогу? Німці бургергельд в 560 ойро - так це якимось поцом треба бути щоб 2,5 роки на ній «сидіти» (мова про працездатних), бо «мінімалка» після оподаткування вийде десь не менше 1600. А якщо вміти щось робити руками, то від 20 євро за годину можна заробити. Навіть підліткам - в мене старший син (15 років) після школи по суботам сортирує електробарахло - отримує дитина по 50 евро за 3-4 години. Що тоді про дорослих говорити… Чи повернуться? Звісно що повернуться - місяця на 2-3: щоб поновити паспорт, зробити зуби, продати кавалірку і поїхати назад… навіть ті, що зараз думають інакше. Приїдуть, побачать і зроблять висновки. Повернуться дійсно ті, які без соціалу там ніяк: пенсіонери та жінки передпенсійного віку. Інша справа, що можуть безвіз скасувати: в Європі валина біженців після війни не потрібна - будуть по візах відбирати собі затребуваних працівників… ну і Зе тому буде тільки радий - протестний електорат виїде до решти «ухилянтів», а кріпаки будуть сидіти і податки платити, чом і ні…
ви реально забуваєте про оплату житла - це найбільша складова допомоги... тому так, бажано на роботу влаштовуватися одночасно вдвох, бо якщо на роботу виходить одна людина, то на мінімальних зп втрати будуть більші, ніж зп. окрім вміти руками, головне мова. й поки досвід показує, що з цим ок лише у 20% - не знаю чому так... не уподобляйтесь тим емігрантам, які презирливо починають повчати тих, хто залишився - в Україні багато людей залишилось. є ще й ті, завдяки кому Європа може жити майже, як й раніше - бо навалу орков тримають саме українці...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:16
akurt написав:Може й так, але... цитата... M-Audio написав:Якщо вірити самим німцям (Примітка моя: застосовано слово «німцям» без лапок), то 80% таки "сидять" на допомозі… місцева молодь… Місцева молодь, що ще без сім'ї і гарної освіти, і без перспектив на гарну роботу з гарною зарплатою, також не дуже хоче працювати, порахувавши оце все...
а ви наведіть й попередню цитату, й все стане зрозуміло. чому в голові не тримається весь діалог, а лише останнє повідомлення? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 гру, 2024 19:23
Виконую ваше побажання. M-Audio написав: mazurkevych написав:Де платять і кому платять ту допомогу? Німці бургергельд в 560 ойро - так це якимось поцом треба бути щоб 2,5 роки на ній «сидіти» (мова про працездатних), бо «мінімалка» після оподаткування вийде десь не менше 1600. Якщо вірити самим німцям, то 80% таки "сидять" на допомозі. Не впевнений про суму, але нехай буде 560, але ж це на людину, та ще й допомога на житло. На родину з 3-4 людей вже так непогано й набігає. Авжеж, комфортного життя на ті гроші там не вийде, але якщо хтось один виходить працювати, то допомогу втрачають всі. От і виходить, що людина пішла впахувати 8 годин на день, а грошей по факту всього на 100-200 євро більше на місяць вийшло. І чи воно того варте? Ця проблема, до речі, не специфічна для біженців. Місцева молодь, що ще без сім'ї і гарної освіти, і без перспектив на гарну роботу з гарною зарплатою, також не дуже хоче працювати, порахувавши оце все.
Можливо, тепер ви відкриєте для себе таємницю буття...
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 13 гру, 2024 20:22, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4