Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27082709271027112712 ... 2906>
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 10:24

Підтримую шановне панство: треба повчити цих америкосів будувати і жити...
І жити навчити, і будувати!

В мене для того, щоби натикати їх носом у лайно та палки, є цікаві фото - зроблені власноруч.
Фото 1
Зображення
Фото 2
Зображення
Фото 3
Зображення
Фото зроблені мною в жовтні 2022 року на розі вулиць Bay street and Liberty street (ти ба, які назви цікаві) ось тут:
https://maps.app.goo.gl/SFhZKG9d7ZCNxdUL7
Цікаво, що Google maps дозволяє нам відвідати саме це місто і є фото від них за червень 2024 року
(це той самий будинок):
Зображення

Ну дійсно НЕ схоже на лайно і палки, які застосовувалися для будівництва обсягів повітря, які містяться між двома плитами з/б перекриття, та оточеного по боках чимось схожим на цеглу або газобетон. В такому обсязі повітря громадянину України Забудовники - мешканці Відня, Монако або Куршавеля - де живуть самі з родинами - дозволяють створити учасникам форуму ласкаве гніздечко - за додаткову плату десь в районі 500 доларів за кв. м.

На жаль, саме цей будинок сьогодні НЕ продається, але на сусідній вулиці виставлено значно менший - площею в 100 кв. м - і УВАГА!!!!!! побудови 1946 року - всього за 1 498 000 доларів.
Зображення

З цього моменту можна обговорювати івно і палки далі - але оглядуючись по боках своєї вулиці та шукаючи приватний будинок побудови 1946 року.
Тільки для точності порівняння щоби було саме так: 3 Beds, 2 Baths, 1,056 sqft. І щоби між зовнішніми та внутрішніми стінами було покладені МІДНІ трубки водопостачання, електричні кідін трубки системи опалення, електричні кабелі з міді, а також - обов"язково - я це все бачив своїми очами - трубки розгалуженої по будинку системи для порохотяга ("пилососа").
Ну і щоби опис будинка був хоча б приблизно такий:
Welcome to 101 Graham, a beautifully updated 3BR/2BA single-level gem on the coveted lower westside on an oversized 5,000+ sqft lot. Enter into the living room with LVP flooring, recessed lighting, and dual pane windows, opening onto the open concept kitchen with a 5-burner Thermador range. Almost completely remodeled from the ground up, the center hall floor plan leads to ample-sized three bedrooms, with the primary suite accessible via a separate entrance and with its own spa-like bathroom, complete with a soaking tub and bidet/toilet combo. A manual gate grants owners access to a gated parking pad and spacious backyard, big enough for a garden, ADU, office, pool, or myriad other options. Extra storage, a tankless water heater, new insulation and updated electrical and plumbing make this like-new house in an ideal location a rare offering. Just a few short blocks to West Cliff Dr., grocery stores, coffee shops, restaurants, schools, and much much more!

Саме тоді можна сісти в крісло з бокалом пива та починати їх вчити жити...
Тих дурнуватих, що ліплять хто зна що з гімна та палок, можна називати так: "Телепні безтолкові" - саме так називав мій тесть безтолкових сусідів.
akurt

Подякував: 4006 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 11:23

СПРОСТУВАННЯ невірної інформації
Я оприлюднив інформацію, яка є невірною щодо цін на нерухомість в місті Гданьськ (Польщя):
Еміграція, заробітчанство

Сьогодні говорив з людьми знову, як з"ясувалося - це вони (вибачаюсь, "прикинулися дурниками") назвали ціну в 1300 доларів за кв. м НЕ в Гданьську, а у Львові, де купили в новобудові 2-к квартиру площею в 64 кв.м. та зараз закінчують ремонт.
В Гданьську ціну купівлі назвати відмовилися.
Якщо мені вдасться умовити їх розказати правду - напишу.
Підозрюю, що купили щось дуже НЕ дешеве.
Тому і не признаються.
Можливо і правильно роблять...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 11:29

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Сьогодні говорив з людьми знову, як з"ясувалося - це вони (вибачаюсь, "прикинулися дурниками") назвали ціну в 1300 доларів за кв. м НЕ в Гданьську, а у Львові, де купили в новобудові 2-к квартиру площею в 64 кв.м. та зараз закінчують ремонт.
В Гданьську ціну купівлі назвати відмовилися.
Якщо мені вдасться умовити їх розказати правду - напишу.
Підозрюю, що купили щось дуже НЕ дешеве.
Тому і не признаються.
Можливо і правильно роблять...

Навскидку ціна двух квартир в Гданську від 0,5 млн. дол США. От цікаво, люди взагалі не паряться за курс/втрати на курсі. Напевно мають верстат ФРС вдома, або гроші дуже легко прийшли.
BIGor

Подякував: 1459 раз.
Подякували: 1865 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 11:30

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Підозрюю, що купили щось дуже НЕ дешеве.

От що мене вражає. Всі нищі пенсіонери вільно купують собі недешеву нерухомість в Європі, а куму, який готував всі документи, голову морочать. Інший знайомий, який привіз трохи готівки з США, в Чехії теж мав проблеми при покупці авто...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:24

BIGor написав:Навскидку ціна двух квартир в Гданську від 0,5 млн. дол США. От цікаво, люди взагалі не паряться за курс/втрати на курсі. Напевно мають верстат ФРС вдома, або гроші дуже легко прийшли.

Я говорив О.Бендер - "Если в стране ходят денежные знаки, то должны быть и люди, у которых их очень много."
Та й приклади відкрито публікує українська преса щодня - рідко якийсь держслужбовець в гарному українському дуже маленькому місті - я там лазив по залишках фортеці - на ім"я "Хуст" не візьме - і не хоче - пачку в 10 000 доларів.

На скільки я знаю, ці люди дуже вдало продали приватний будинок в одному обласному центрі.
І там сума могла бути як зазначена вища.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 13:35

Дюрі-бачі написав:

От що мене вражає. Всі нищі пенсіонери вільно купують собі недешеву нерухомість в Європі.

Вже невеликий ювілей: 2 роки тому я саме про це написав фразу - в моїй транскрипції було здається так:
"Рідко у якогось українського пенсіонера не закопано під грушею 50 000 доларів"

Так на мене учасники форуму лаялися.
А правда ж. Ну реальна правда.

Та й українські пенсіонери - напрочуд дивні, думаю таких немає ніде в світі: на днях по телебаченню розказали, що якась там поважна бабуся - чи металург, чи аптекарка, чи можливо працювала з радіоактивними рідинами - відсудила у Пенсійного фонду пенсію розміром в 385 000 гривень на місяць.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 18:20

akurt питання не в наявності грошей. А в тому, що їх без питань приймають
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 18:52

Дюрі-бачі написав:

От що мене вражає. Всі нищі пенсіонери вільно купують собі недешеву нерухомість в Європі, а куму, який готував всі документи, голову морочать. Інший знайомий, який привіз трохи готівки з США, в Чехії теж мав проблеми при покупці авто...

пишуть, що вони купують - є нюанс :D

й чомусь моє припущення, що коли пишуть, що хтось купив щось на узбережжі Іспанії - насправді купують якийсь офшорки, й там не вимагають підтвердження походження коштів...
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 19:15

Та ні, пане Шамане, ви помиляєтеся.
Купують - аж гай шумить.
На фізичних осіб - тобто українців.

Мене зараз цікавить інше питання.
Прогнозують закінчення військового стану в квітні.
Мабуть відкриють кордони.
Ось і питання на тему гілки: чи всі кинуться виїжджати.
Питання важливе.
З моїх родичів майже всі, хто виїхав за кордонон - в Німеччину - повернулися ще рік тому.
Племінник по лінії рідного брата взагалі не виїжджав.

На жаль дуже багато сьогодні працював і не мав можливості оприлюднити матеріал з Канади - від від песиміста.
Там цікаві цифри: скільки заробляє, де працює в Торонто та яка арифметика не сходиться.
Чисто для інтриги.
Сказав, що щомісяця повинно залишатися 1000$ в кишені.
Але НЕ ЗАЛИШАЄТЬСЯ.
Матеріал дам завтра: зараз вечеря, до якої я ледве доповз, бо було дуже реально багато роботи в тому числі фізичної…
Востаннє редагувалось akurt в Нед 30 бер, 2025 19:36, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 30 бер, 2025 19:20

akurt

Это все интересно, но никак не отменяет тот факт, что все это имеет ценность только в локации и только в условиях живой американской экономики.
В США есть масса таких-же домов с ценой в 200 куе и меньше. Например, в апстейте НЙ и в неближнем НДЖ. Всего-то пару часов на машине от Манхеттена.
Во Флориде есть целые городки, где дома менее чем за 100 куе.
Там сейчас вообще обвал маркета.
Можно как угодно долго умиляться зеленой лужайке, покрашенному домику из овнаипалок, расставленной мебели и цене в хренилион.
Но это не отменяет тот факт, что это цена сформирована только спросом, но не качеством.
Еще раз, такая-же холобуда в другой локации стоит на порядок меньше.
Это цена за землю в данной локации. Не более того.
Насчет того, что "он построен в 1946 году"
Не построе он в 1946 году.
В 1946 году построен дом, на месте которого построен этот дом.
Потом он был раза 2 перестроен, может снесен начисто и построен новый.
Просто никто не файлил снос и построение нового.
В зависимости от штата и каунти это требует долгого времени на получение пермитов как на снос так и на новое строительство. Время-деньги. Поэтому обычно делают ремонт с перестройкой (иногда полной), потом приглащают инспектора из каунти, он все фиксирует по факту, платят символический штраф (размер которого установлен, возможно в том самом 1946 году в тех еще долларах). И в результате имеют новый дом, построенный в 1946 году.
Про вечную ценность дендрофекальной технологии могут рассказать погорельцы ЛА, потерявшие дома от ураганов, торнадо и наводнений по всем штатам.
Про термитов я уже и молчу. Хотя они научились обрабатывать древесину перед постройкой, но порой термиты сжирают и новые дома, я уж не говорю про старые.
Молд, то есть плесень - частый элемент. Ее может быть не видно, она внутри. Но дышать ей ничего не мешает. Запахи гнилой древесины в домах за 500+К придают непередаваемое послевкусие к впечатлениям.
Я, конечно, 1\2 столетия никогда не был в том, о чем пишу и еще 1\2 не буду, но как-то набрался наглости так написать.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 27082709271027112712 ... 2906>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти