|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 02 тра, 2025 18:29
Дюрі-бачі написав:Не багато працював з американцями, але склалось враження, що всі вони фальшиві актори, для яких вдавати бурну діяльність і щастя значно важливіше ніж результат.
Ці рядки мені нагадали зміст гумористичного оповідання одного дуже відомого письменника «Про жінок». Там на двох з половиною сторінках наведене наукове точне і безперечне доведення того, що немає в світі більшої та жахливої істоти, ніж жінка. Доводиться автором фактами. І тільки в останньому рядку - вже посередині третьоі сторінки - записано приблизно так: «Єдине, за що можна вибачити цих потвор - це те, що вони випускають на світ Божий таких умілих красенів, як чоловіки». Якщо адаптувати, то вийде так: «Ми цих бездарів та ледарів американців терпимо тільки того, що дають таким вдалим працьовитим розумникам, як ми, крім Айфонів та Макбуків, ще і сотні мільярдів доларів!»
-
akurt
-
-
- Подякував: 3999 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 02 тра, 2025 19:25
xaos_3 написав:ісля отримання листа про звільнення (рідше усно), як правило, дається час на завершення справ, він залежить від часу роботи на конкретній фірмі, можливо місяць-два. Конкретика зазначена у контракті і жодних місяць... може й не бути.
Запитав в кума, цікавий в нього пункт в контракті про звільнення: маю попередити за місяць до звільнення, а оплачують останній місяць роботи + ще 2 після звільнення. І ще: якщо він 3 роки після звільнення не працює на їх конкурентів, то дають бонус в розмірі 6 зарплат. akurt Не знаю як в інших сферах, а комп'ютерні науку в США на 90+% тягнуть азіатські аспіранти під керівництвом єврейських професорів
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 02 тра, 2025 20:02
Сибарит написав: akurt написав:Ось прямо при вас відкриваю сайт Zillow - набираю місто Austin, ставлю фільтр «нове» - вуаля - купа варіантів нових «під ключ» будинків ціною орієнтовно в 350 000$.
Стоит отметить, что Остин сейчас стремительно растет, в основном, за счёт беженцев из Калифорнии, которым там дорого. Да и расположен он в климатически привлекательной части Техаса. Искать лень, но думаю, что где-нибудь в Amarillo можно поселиться значительно дешевле.
до войны на ветке тусил чувак(ник забыл, вроде из Днепра был) который иммигрировал в Остин, ему был близок дух реднеков(ну типа 6л V8 пикап и т.д.) так что "каждому свое"... Я вам больше скажу, в США можно купить дом ГОРАЗДО дешевле чем 350к, если локация не интересует в принципе)
-
Прохожий
-
-
- Подякував: 926 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 02 тра, 2025 20:42
Дюрі-бачі написав:akurt Не знаю як в інших сферах, а комп'ютерні науку в США на 90+% тягнуть азіатські аспіранти під керівництвом єврейських професорів
Тільки за одне це варто розформувати всі університети США. Єдине, що стримує: якщо взяти УРСР у складі СРСР, то всю компʼютерну (і не тільки) науку тягнули на 90% аспіранти-переводняки невідомих націй під керівництвом єврейських професорів. Далі була помилка: вчасно не розформували, бо наукою керував дідусь, якого на початку 60-х років призначив керувати Микита Сергійовичем Хрущов. Потім сталася негаразда: Микиту Сергійовича відправили на пенсію і нікому було звільнити з тієї посади дідуся, якому прийшлося керувати ще майже 100 років. Поки під керівництвом його заступників не розікрали все майно Науково-дослідних інститутів, а будівлі приватизували.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 02 тра, 2025 20:45, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 02 тра, 2025 20:45
akurt написав: Дюрі-бачі написав:Не багато працював з американцями, але склалось враження, що всі вони фальшиві актори, для яких вдавати бурну діяльність і щастя значно важливіше ніж результат.
Ці рядки мені нагадали зміст гумористичного оповідання одного дуже відомого письменника «Про жінок». Там на двох з половиною сторінках наведене наукове точне і безперечне доведення того, що немає в світі більшої та жахливої істоти, ніж жінка. Доводиться автором фактами. І тільки в останньому рядку - вже посередині третьоі сторінки - записано приблизно так: «Єдине, за що можна вибачити цих потвор - це те, що вони випускають на світ Божий таких умілих красенів, як чоловіки». Якщо адаптувати, то вийде так: «Ми цих бездарів та ледарів американців терпимо тільки того, що дають таким вдалим працьовитим розумникам, як ми, крім Айфонів та Макбуків, ще і сотні мільярдів доларів!»
автор Ніцше?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 02 тра, 2025 20:47
Я навів переказ останньої фрази з оповідання «О женщинах» - написав А.П.Чехов. Рекомендую. Здається том 5 Повного зібрання творів в 30-ти томах. В мене таке є ще із студентських часів. Там самі цікаві останні 12 томів - це записники письменника, за якими можна прослідкувати, як формувалися ідеї та думки. Цікаві фрази, почуті від людей [на форумах].
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 02 тра, 2025 21:58
Сибарит написав: rjkz написав:Сказал что больше выходить не будет. Ничего от них не ожидал совсем. НО по почте пришел чек с более чем достаточной суммой. Ресторан американский.
Я, конечно, очень-очень сторонний наблюдатель, но у меня сложилось устойчивое ощущение, что большинство мифов о жизни в Америке возникли на основе образа жизни "советской" диаспоры, который очень сильно отличается от американского. Кажется, там удалось построить локальные очаги дикого капитализма. Это образ жизни очень активных людей, которые решились в зрелом возрасте начать жизнь сначала, многие из которых изо всех сил стараются наверстать то, что пропустили. Отсюда жёсткий стиль бизнеса и неуёмное рвение в работе. Насколько я могу судить, начиная со второго поколения, большинство американцев живёт значительно расслабленной. И они даже могут себе позволить быть не столь меркантильными. Не раз встречался с мнением наших иммигрантов о том, что американцы ленивые бездельники.
Разные есть мнения, но тут не о стиле ведения бизнеса. А о моральной чистоплотности и мелочности. Многие из них уехали в бедные 90-е и то скупердяйство и мелочность привезли с собой. Равно как и стиль поведения. У них уже давно есть финансовые достижения, но нищебродство сидит в костном мозге. Если они будут уверены, что можно что-то (хоть копейку) урвать и им за это ничего не будет - сделают это. Воруют с работы все что плохо лежит - это я своими глазами видел. Оно может им нафиг не надо, но несут как будто с голоду умирают. Даже лампочки выкручивают и туалетную бумагу воруют.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8653 раз.
- Подякували: 5449 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: П'ят 02 тра, 2025 22:10
Прохожий написав: Сибарит написав: akurt написав:Ось прямо при вас відкриваю сайт Zillow - набираю місто Austin, ставлю фільтр «нове» - вуаля - купа варіантів нових «під ключ» будинків ціною орієнтовно в 350 000$.
Стоит отметить, что Остин сейчас стремительно растет, в основном, за счёт беженцев из Калифорнии, которым там дорого. Да и расположен он в климатически привлекательной части Техаса. Искать лень, но думаю, что где-нибудь в Amarillo можно поселиться значительно дешевле.
до войны на ветке тусил чувак(ник забыл, вроде из Днепра был) который иммигрировал в Остин, ему был близок дух реднеков(ну типа 6л V8 пикап и т.д.) так что "каждому свое"... Я вам больше скажу, в США можно купить дом ГОРАЗДО дешевле чем 350к, если локация не интересует в принципе)
Был такой Понаехал (он?). Если пожертвовать локацией...в часе с небольшим езды от НЙ по хайвею на юг НДЖ есть городки с домами в примерно 200К. Это не самая печальная локация. Школы средненькие, публика приличная, но в основном пенсы. Работы там нет, а до НЙ на работу добираться далековато. Есть еще городок Рингвуд на север от НЙ в НДж, это для нижнего среднего класса. Не путать с Риджвудом, это - для верхнего среднего класса. Там отличнейшие школы, природа, час добираться до Манхеттена. Как-то смотрели на Трулии очень симпатичный дом за 375 К, он долго не продавался, продался кажется ближе к 350К. Народ там едет на машине до электрички, паркуется и дальше на ШРТ (ТМ) едет в Манхеттен.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8653 раз.
- Подякували: 5449 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: П'ят 02 тра, 2025 22:53
rjkz написав: Сибарит написав: rjkz написав:Сказал что больше выходить не будет. Ничего от них не ожидал совсем. НО по почте пришел чек с более чем достаточной суммой. Ресторан американский.
Я, конечно, очень-очень сторонний наблюдатель, но у меня сложилось устойчивое ощущение, что большинство мифов о жизни в Америке возникли на основе образа жизни "советской" диаспоры, который очень сильно отличается от американского. Кажется, там удалось построить локальные очаги дикого капитализма. Это образ жизни очень активных людей, которые решились в зрелом возрасте начать жизнь сначала, многие из которых изо всех сил стараются наверстать то, что пропустили. Отсюда жёсткий стиль бизнеса и неуёмное рвение в работе. Насколько я могу судить, начиная со второго поколения, большинство американцев живёт значительно расслабленной. И они даже могут себе позволить быть не столь меркантильными. Не раз встречался с мнением наших иммигрантов о том, что американцы ленивые бездельники.
Разные есть мнения, но тут не о стиле ведения бизнеса. А о моральной чистоплотности и мелочности. Многие из них уехали в бедные 90-е и то скупердяйство и мелочность привезли с собой. Равно как и стиль поведения. У них уже давно есть финансовые достижения, но нищебродство сидит в костном мозге. Если они будут уверены, что можно что-то (хоть копейку) урвать и им за это ничего не будет - сделают это. Воруют с работы все что плохо лежит - это я своими глазами видел. Оно может им нафиг не надо, но несут как будто с голоду умирают. Даже лампочки выкручивают и туалетную бумагу воруют.
Так и на стиле ведения бизнеса это не может не отразиться. И на предпочтениях при устройстве на работу. Мы говорим об одном и том же, но Вы зрите в корень, а я деликатно описал последствия 😁
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6461 раз.
- Подякували: 21601 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Суб 03 тра, 2025 16:30
Дюрі-бачі написав: xaos_3 написав:ісля отримання листа про звільнення (рідше усно), як правило, дається час на завершення справ, він залежить від часу роботи на конкретній фірмі, можливо місяць-два. Конкретика зазначена у контракті і жодних місяць... може й не бути.
Запитав в кума, цікавий в нього пункт в контракті про звільнення: маю попередити за місяць до звільнення, а оплачують останній місяць роботи + ще 2 після звільнення. І ще: якщо він 3 роки після звільнення не працює на їх конкурентів, то дають бонус в розмірі 6 зарплат.
Дуже гарні умови контракту у вашого кума
-
xaos_3
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 10 раз.
-
-
Профіль
-
-