ЦАР:
великий ананас, як мʼяч для регбі, 1.5 дол в селі, до 3 дол в столиці.
Але це повністю стиглий , ароматний, солодкий , сік тече по підборіддю. Не безсмакові зеленки , що лежать в супермаркетах Європи.
|
|
![]()
Ну це вестінг акцій, але там не все так шоколадно, це такий бонус типу частина зп, як я знаю від знайомих, дають тількіина 3-й рік роботи (типу замануха) бо сам амазон не славиться високими зарплатами, ну і ще хай не забудуть з них податки заплатити. Хоча по ідеї акціями має бути вигідніше ніж зарплатнею через всі податки по трудовому договору. ![]()
Ваш приятель надає ПОМИЛКОВУ і навіть НЕВІРНУ інформацію. Ось з "перших рук" від наших українців, які реально там працюють, це ІТ-ники: 1. Новачку при прийомі на роботу в перший місяць відають акцій на суму не менше ніж 40 000 доларів (може бути і більше - в залежності від посади та місця роботи - в залежності од штату). Кількість акцій визначається ціною на момент видачі. "Замануха " там є але іншого гатунку: в перший рік роботи працівник має право продати не більше 5% акцій, в другий рік роботи - не більше 15% акцій, право продати всі отримані в якості подарунка акцій наступає після 4-х років роботи. Таким чином закріплюють кадри. 2. У подальшому зарплатня може нараховуватися ось так: 190 000 доларів "живими грошима" та 210 000 доларів у вигляді акцій. Разом 400 000 доларів. Це в перерахунку на рік. Цифра абсолютно точна наведена для штату Каліфорнія. Чи висока то зарплатня чи ні - вирішувати вам. 3. Бонус щорічний - до зарплатні. В 2025 році реально виплачено акціями 21.05.2025. P.S. Про податки вірне зауваження - їх платять - як відомо - тільки боягузи. У випадку з акціями ніхто не платить ніяких податків, поки не продасть акції та не зафіксує прибуток. Якщо прибутку немає, то і податки дорівнюють нулю. Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 тра, 2025 18:31, всього редагувалось 1 раз.
![]() Еміграція, заробітчанство.
News from USA В ці дні приятелі, колеги та шанувальники поздоровляють відомого всім Ігоря Кондратюка: його дочка закінчила американський університет. 21-річна дівчина отримала диплом університету штату Арізона (Arizona State University) за спеціальністю «Аерокосмічна техніка». Я трохи знаю цей університет: в 2020 році його закінчив син моїх приятелів - Артем на прізвище (видалено) - спеціальність якась "електрична" (Типу "Електротехнічні системи електроспоживання") та працює в фірмі свого батька (не в США). Університет трохи нетиповий: - навчається близько 100 000 (!!!!!!!!!!!) студентів. - прийом абітурієнтів - в 100% випадків. Тобто всіх, хто подав он-лайн режимі свої бали з англійської мови (TOEFL) та математики (SAT), - приймають. Це досить цікава ситуація,- тому що коли я говорив із тим Артемом - він був ще школьником випускного класу - звісно НЕ перебував в США - а вже знав, що він прийнятий в університет. - штат Арізона - досить незвичний за кліматом - влітку там спека +45 (!) градусів та тому після досить раннього закінчення семестру всі студенти МИТТЄВО розбігаються/розлітаються. "Ніхто ніде не гомонів"... (Т.Шевченко) Інформація для тих, у кого є діти та довго думають, де їм навчатися. Не агітую нікого - університет не найкращий, просто "трохи специфічний". #121 in National Universities. Ціна навчання для українців порівняно невисока: 33 139 доларів США на рік. Для тих, хто є мешканцем штату - всього 12 233 долари. Сайт університету: ![]() Я в Киеве покупал вполне вкусные ананасы самолетной доставки. Стоили около 20 баксов. Думаю, что в Европе они тоже есть, но не в дешёвых супермаркетах. Для места, где ананасы растут что-то дороговато. Или это специальная цена для белых? 😁 Степень обливания соком сильно зависит от способа нарезки. ![]() Нарешті пан flyman зрозумів, що в період з вересня 2018 року по листопад 2021 року з ним працював перевірений та досвідчений колектив авторів, який бажав йому добра, намагався спрямувати у вірному напрямку… Але він продав своє майбутнє просто даром двом росіянам і працював ретельно на них. Потім дивується, що втратив все в житті… P.S. Оце думаю: можливо варто йому поставити від себе «плюс» за слова про «колектив авторів»: за те, що так високо оцінено мій світогляд та знання. Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 тра, 2025 21:48, всього редагувалось 1 раз.
![]()
Сосисок, которые не портились месяцами, на тот момент было дофигища. Из именно сосисок они были едва-ли не самыми дорогими. По памяти, состав был мясо свинины, мясо говядины, вода,соль, специи, аскорбиновая кислота (консервант), нитрит натрия (фиксатор цвета). Да, если-бы был более жесткий консервант, скажем, бензоат натрия (запрещенный во всем мире, кроме рашки и не знаю как в Украине) или сорбат калия, то они могли-бы сохраняться намного дольше, а сс продукта их доли процента, зато увеличивая срок годности и учитывая утилизацию непроданной продукции, то от их НЕ применения финансовые потери намного выще. Так-что [quote]Але кожному своє.../quote] ![]()
Чесно кажучи, у Німеччині я не зустрічав дорогих супермаркетів. Цілком логічно, що є магазини із дорогою їжею, наприклад, бачив мисливські магазини з дичиною. Але вони вузькоспеціалізовані. А саме в формату супермаркету ціна на більшість позицій +- однакова (думаю до 15%), звісно є певні виключення, але то виключення. Наприклад, звичайна очищена газована вода у всіх супермаркетах коштує однаково, якщо й є відхилення, то до 5 єцентів, максимум. Аналогічно по олії, хлібу, яйцям та ін. Мова йде про нижчу ціну товару
|
|