Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28022803280428052806 ... 2903>
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 17:08

Сибарит написав:
  xaos_3 написав:Ананас, шт від 1.5+

Это азиатские с коричневой шкурой размером с крупную грушу?
Верхняя граница около 20?

ЦАР:
великий ананас, як мʼяч для регбі, 1.5 дол в селі, до 3 дол в столиці.
Але це повністю стиглий , ароматний, солодкий , сік тече по підборіддю. Не безсмакові зеленки , що лежать в супермаркетах Європи.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2446 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 17:31

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from USA

За повідполеннями наших українців, які працюють в компанії AMAZON - звісно не у доставці - а у мозкових центрах, які розташовані - наприклад в Чикаго, або в Сан Хосе та інших - це все ІТ-ники, 21 травня компанія - як і обіцяла/планувала - виплатила щорічний бонус в сумі 80 000 доларів.
Процес виплати цікавий: ці гроші не видають готівкою або шляхом перерахування на рахунок працівника, а на таку суму видають акції компанії.
Ну а потім роби що хочеш: хочеш продаси, а хочеш - протримай.

Ну це вестінг акцій, але там не все так шоколадно, це такий бонус типу частина зп, як я знаю від знайомих, дають тількіина 3-й рік роботи (типу замануха) бо сам амазон не славиться високими зарплатами, ну і ще хай не забудуть з них податки заплатити. Хоча по ідеї акціями має бути вигідніше ніж зарплатнею через всі податки по трудовому договору.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 17:49

BIGor написав:Ну це вестінг акцій, але там не все так шоколадно, це такий бонус типу частина зп, як я знаю від знайомих, дають тількіина 3-й рік роботи (типу замануха) бо сам амазон не славиться високими зарплатами, ну і ще хай не забудуть з них податки заплатити. Хоча по ідеї акціями має бути вигідніше ніж зарплатнею через всі податки по трудовому договору.

Ваш приятель надає ПОМИЛКОВУ і навіть НЕВІРНУ інформацію.
Ось з "перших рук" від наших українців, які реально там працюють, це ІТ-ники:

1. Новачку при прийомі на роботу в перший місяць відають акцій на суму не менше ніж 40 000 доларів (може бути і більше - в залежності від посади та місця роботи - в залежності од штату).
Кількість акцій визначається ціною на момент видачі.
"Замануха " там є але іншого гатунку: в перший рік роботи працівник має право продати не більше 5% акцій, в другий рік роботи - не більше 15% акцій, право продати всі отримані в якості подарунка акцій наступає після 4-х років роботи. Таким чином закріплюють кадри.

2. У подальшому зарплатня може нараховуватися ось так: 190 000 доларів "живими грошима" та 210 000 доларів у вигляді акцій. Разом 400 000 доларів. Це в перерахунку на рік. Цифра абсолютно точна наведена для штату Каліфорнія. Чи висока то зарплатня чи ні - вирішувати вам.

3. Бонус щорічний - до зарплатні. В 2025 році реально виплачено акціями 21.05.2025.

P.S. Про податки вірне зауваження - їх платять - як відомо - тільки боягузи.
У випадку з акціями ніхто не платить ніяких податків, поки не продасть акції та не зафіксує прибуток. Якщо прибутку немає, то і податки дорівнюють нулю.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 тра, 2025 18:31, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 18:17

Еміграція, заробітчанство.

News from USA

В ці дні приятелі, колеги та шанувальники поздоровляють відомого всім Ігоря Кондратюка: його дочка закінчила американський університет.
21-річна дівчина отримала диплом університету штату Арізона (Arizona State University) за спеціальністю «Аерокосмічна техніка».
Я трохи знаю цей університет: в 2020 році його закінчив син моїх приятелів - Артем на прізвище (видалено) - спеціальність якась "електрична" (Типу "Електротехнічні системи електроспоживання") та працює в фірмі свого батька (не в США).
Університет трохи нетиповий:
- навчається близько 100 000 (!!!!!!!!!!!) студентів.
- прийом абітурієнтів - в 100% випадків. Тобто всіх, хто подав он-лайн режимі свої бали з англійської мови (TOEFL) та математики (SAT), - приймають. Це досить цікава ситуація,- тому що коли я говорив із тим Артемом - він був ще школьником випускного класу - звісно НЕ перебував в США - а вже знав, що він прийнятий в університет.
- штат Арізона - досить незвичний за кліматом - влітку там спека +45 (!) градусів та тому після досить раннього закінчення семестру всі студенти МИТТЄВО розбігаються/розлітаються.
"Ніхто ніде не гомонів"... (Т.Шевченко)

Інформація для тих, у кого є діти та довго думають, де їм навчатися.

Не агітую нікого - університет не найкращий, просто "трохи специфічний".
#121 in National Universities.
Ціна навчання для українців порівняно невисока: 33 139 доларів США на рік.
Для тих, хто є мешканцем штату - всього 12 233 долари.
Сайт університету: https://www.asu.edu/
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 19:06

Hotab написав:
  Сибарит написав:Это азиатские с коричневой шкурой размером с крупную грушу?

ЦАР:
Але це повністю стиглий , ароматний, солодкий , сік тече по підборіддю. Не безсмакові зеленки , що лежать в супермаркетах Європи.

Я в Киеве покупал вполне вкусные ананасы самолетной доставки. Стоили около 20 баксов.
Думаю, что в Европе они тоже есть, но не в дешёвых супермаркетах.

Для места, где ананасы растут что-то дороговато. Или это специальная цена для белых? 😁

Степень обливания соком сильно зависит от способа нарезки.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6469 раз.
Подякували: 21613 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 19:11

Сибарит

Или это специальная цена для белых? 😁

Ну «музунгу-прайс».
Але ананас в принципі таки трохи клопіткіший, чим манго чи банан, які самі ростуть і тільки збирай.
Тому дорожчий.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2446 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 21:05

flyman написав:в Україні якраз було молоко, тому і "бурчало", що мало хто має відповідні гени, а те що в Франції "не бурчить" не означає, що акурт мутував, але якщо акурт це товарний знак колективу авторів, то не дивно, що в одного бурчить, а в іншо не бурчить

Нарешті пан flyman зрозумів, що в період з вересня 2018 року по листопад 2021 року з ним працював перевірений та досвідчений колектив авторів, який бажав йому добра, намагався спрямувати у вірному напрямку…
Але він продав своє майбутнє просто даром двом росіянам і працював ретельно на них.
Потім дивується, що втратив все в житті…

P.S. Оце думаю: можливо варто йому поставити від себе «плюс» за слова про «колектив авторів»: за те, що так високо оцінено мій світогляд та знання.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 23 тра, 2025 21:48, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 21:26

won написав:Козятинська лінійка м'ясопроду хороша.

По сирам: укр сирні продукти - то є таки дно. Хороші, як на мене - датські гауда, balgomilk.

Молоко - тільки місцеві роздачі (фермерське). Ну як і в США, треба шукати фермера. Благо, така можливість є. Магазинне - від нейтрально до поганого враження.

rjkz написав:Подкупало то, что Дитячи за несколько дней до срока годности уже пропадали даже в неначатой упаковке

В цілому має бути діаметрально протилежна оцінка по даному критерію: якщо продукт псується ще до завершення терміну придатності (при дотриманні умов зберігання), це говорить про порушення технологічної карти на виробництві. Таке купувати точно не можна. Але кожному своє... Може, вони дешевші. Але я б на родині не економив і точно таке б не брав.

Сосисок, которые не портились месяцами, на тот момент было дофигища.
Из именно сосисок они были едва-ли не самыми дорогими.
По памяти, состав был мясо свинины, мясо говядины, вода,соль, специи, аскорбиновая кислота (консервант), нитрит натрия (фиксатор цвета).
Да, если-бы был более жесткий консервант, скажем, бензоат натрия (запрещенный во всем мире, кроме рашки и не знаю как в Украине) или сорбат калия, то они могли-бы сохраняться намного дольше, а сс продукта их доли процента, зато увеличивая срок годности и учитывая утилизацию непроданной продукции, то от их НЕ применения финансовые потери намного выще.
Так-что [quote]Але кожному своє.../quote]
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 21:43

Сибарит написав:
  xaos_3 написав:Ананас, шт від 1.5+

Это азиатские с коричневой шкурой размером с крупную грушу?

Ні, ананас за такою ціною з Коста Рики, постачальник Fyffes, зареєстрований у Ірландії та Швейцарії. Максимальна ціна за ананас 2.29. Звісно, яку я бачив
xaos_3

Подякував: 3 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 тра, 2025 21:59

Сибарит написав:
  Hotab написав:
  Сибарит написав:Это азиатские с коричневой шкурой размером с крупную грушу?

ЦАР:

Я в Киеве покупал вполне вкусные ананасы самолетной доставки. Стоили около 20 баксов.
Думаю, что в Европе они тоже есть, но не в дешёвых супермаркетах.

Чесно кажучи, у Німеччині я не зустрічав дорогих супермаркетів. Цілком логічно, що є магазини із дорогою їжею, наприклад, бачив мисливські магазини з дичиною. Але вони вузькоспеціалізовані. А саме в формату супермаркету ціна на більшість позицій +- однакова (думаю до 15%), звісно є певні виключення, але то виключення. Наприклад, звичайна очищена газована вода у всіх супермаркетах коштує однаково, якщо й є відхилення, то до 5 єцентів, максимум. Аналогічно по олії, хлібу, яйцям та ін. Мова йде про нижчу ціну товару
xaos_3

Подякував: 3 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

#<1 ... 28022803280428052806 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор