Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3213321432153216
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 21:42

Water

Припустимо ти купив авто в Іспанії, а живеш де, припустимо у Польщі, то іспанці тобі видадуть шо? Тимчасові номери,

А залишитись на гешпанських не можна?
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 406 раз.
Подякували: 2591 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 21:44

Hotab написав:Water

Припустимо ти купив авто в Іспанії, а живеш де, припустимо у Польщі, то іспанці тобі видадуть шо? Тимчасові номери,

Тимчасових? В них є строк дії.
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 264 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 21:58

Water написав:
  Hotab написав:Water

Тимчасових? В них є строк дії.

Та чому. Номерах старого власника. Чи у них нема такого як у нас?
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 22:09

Hotab написав:
  Water написав:Тимчасових? В них є строк дії.

Та можеш забрать у нього ключі, машину та техпаспорт і їздить низенько.
На практиці я не знаю, у мене нема знайомих, які так їздять.
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 264 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 22:29

Water написав:
  Hotab написав:
  Water написав:Тимчасових? В них є строк дії.

Та можеш забрать у нього ключі, машину та техпаспорт і їздить низенько.
На практиці я не знаю, у мене нема знайомих, які так їздять.

Ну я ж про це саме .
Це ж ойропейська практика: «машина в руках не власника є законно, поки нема заяви на угон» .
Інша справа, що кожна країна може практикувати свої нюанси .
Як проходити чергові ТО не власнику?
Може ще щось…
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 22:58

M-Audio
Ваш знайомий вам не правду розповів. Можливо він не обізнаний, але у Німеччині страховку повинні мати усі. Виключення - туристи та нелегали, їм дозволяється не мати. Страховку, медичну, оплачує працівник, агентство з працевлаштування (безробітні), джобцентр (особи на тимчасовому захисті, які не працевлаштовані). Платити за прийом у лікаря може будь-хто, навіть той, хто має державну страховку. Як правило це дозволяє швидше попасти на прийом до вузького спеціаліста (не завжди), або замовити аналізи/дослідження за власним бажанням.
Якщо людина не має страховку і з часом звертається на отримання Посвідки на Прожиття, йому "заднім числом" донарахують не сплачену суму медичної страховки з моменту проживання у Німеччині. Це абсолютно точно. Сума буде катастрофічно великою, спокійно 10-14 тис євро за рік-два. Не сплата - суд і примусове стягнення
xaos_3

Подякував: 6 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 23:07

Hotab написав:Та чому. Номерах старого власника. Чи у них нема такого як у нас?

Здається, немає такої країни, щоб дозволяла використовувати автомобілі на іноземних номерах на постійній основі, навіть в межах Євросоюзу. Ніколи не чув, щоб таке було. Всі вимагають ставити на облік в своїй країні. А ось щодо митних платежів і такого іншого, то не впевнений, митна зона ЄС єдина. Тобто не повинні ще раз змушувати такі платежі сплачувати, якщо продаж всередині.
M-Audio

Подякував: 657 раз.
Подякували: 541 раз.

Профіль

1
3
1
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 23:14

xaos_3 написав:M-Audio Страховку, медичну, оплачує працівник, агентство з працевлаштування (безробітні), джобцентр (особи на тимчасовому захисті, які не працевлаштовані).
Так от він ніде з цього не зареєстрований, і не працює в Німеччині. Тому й каже, що ніхто не може змусити, поки він на захисті.
[/quote]Якщо людина не має страховку і з часом звертається на отримання Посвідки на Прожиття, йому "заднім числом" донарахують не сплачену суму медичної страховки з моменту проживання у Німеччині. Це абсолютно точно.[/quote]Значить, буде сюрпризом. Хоча сумнівно виглядає, як на мене. Бо нарахування страховки заднім числом взагалі протирічить принципам страхування.
M-Audio

Подякував: 657 раз.
Подякували: 541 раз.

Профіль

1
3
1
  #<1 ... 3213321432153216
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти