Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 32143215321632173218 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 21:44

Hotab писал(а):Water

Припустимо ти купив авто в Іспанії, а живеш де, припустимо у Польщі, то іспанці тобі видадуть шо? Тимчасові номери,

А залишитись на гешпанських не можна?

Тимчасових? В них є строк дії.
Water

С нами с: 06.03.12
Благодарил (а): 76 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 21:58

Water писал(а):
  Hotab писал(а):Water

Припустимо ти купив авто в Іспанії, а живеш де, припустимо у Польщі, то іспанці тобі видадуть шо? Тимчасові номери,

А залишитись на гешпанських не можна?

Тимчасових? В них є строк дії.

Та чому. Номерах старого власника. Чи у них нема такого як у нас?
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 22:09

Hotab писал(а):
  Water писал(а):Тимчасових? В них є строк дії.

Та можеш забрать у нього ключі, машину та техпаспорт і їздить низенько.
На практиці я не знаю, у мене нема знайомих, які так їздять.
Water

С нами с: 06.03.12
Благодарил (а): 76 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 22:29

Water писал(а):
  Hotab писал(а):
  Water писал(а):Тимчасових? В них є строк дії.

Та можеш забрать у нього ключі, машину та техпаспорт і їздить низенько.
На практиці я не знаю, у мене нема знайомих, які так їздять.

Ну я ж про це саме .
Це ж ойропейська практика: «машина в руках не власника є законно, поки нема заяви на угон» .
Інша справа, що кожна країна може практикувати свої нюанси .
Як проходити чергові ТО не власнику?
Може ще щось…
Hotab
Форумчанин року

7
8
6
Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 22:58

M-Audio
Ваш знайомий вам не правду розповів. Можливо він не обізнаний, але у Німеччині страховку повинні мати усі. Виключення - туристи та нелегали, їм дозволяється не мати. Страховку, медичну, оплачує працівник, агентство з працевлаштування (безробітні), джобцентр (особи на тимчасовому захисті, які не працевлаштовані). Платити за прийом у лікаря може будь-хто, навіть той, хто має державну страховку. Як правило це дозволяє швидше попасти на прийом до вузького спеціаліста (не завжди), або замовити аналізи/дослідження за власним бажанням.
Якщо людина не має страховку і з часом звертається на отримання Посвідки на Прожиття, йому "заднім числом" донарахують не сплачену суму медичної страховки з моменту проживання у Німеччині. Це абсолютно точно. Сума буде катастрофічно великою, спокійно 10-14 тис євро за рік-два. Не сплата - суд і примусове стягнення
xaos_3

С нами с: 11.12.20
Благодарил (а): 6 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 23:07

Hotab писал(а):Та чому. Номерах старого власника. Чи у них нема такого як у нас?

Здається, немає такої країни, щоб дозволяла використовувати автомобілі на іноземних номерах на постійній основі, навіть в межах Євросоюзу. Ніколи не чув, щоб таке було. Всі вимагають ставити на облік в своїй країні. А ось щодо митних платежів і такого іншого, то не впевнений, митна зона ЄС єдина. Тобто не повинні ще раз змушувати такі платежі сплачувати, якщо продаж всередині.
M-Audio

С нами с: 23.03.11
Благодарил (а): 667 раз.

2
4
1
Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 23:14

xaos_3 писал(а):M-Audio Страховку, медичну, оплачує працівник, агентство з працевлаштування (безробітні), джобцентр (особи на тимчасовому захисті, які не працевлаштовані).
Так от він ніде з цього не зареєстрований, і не працює в Німеччині. Тому й каже, що ніхто не може змусити, поки він на захисті.
Якщо людина не має страховку і з часом звертається на отримання Посвідки на Прожиття, йому "заднім числом" донарахують не сплачену суму медичної страховки з моменту проживання у Німеччині. Це абсолютно точно.
Значить, буде сюрпризом. Хоча сумнівно виглядає, як на мене. Бо нарахування страховки заднім числом взагалі протирічить принципам страхування.
M-Audio

С нами с: 23.03.11
Благодарил (а): 667 раз.

2
4
1
Сообщение Добавлено: Пт 13 мар, 2026 23:42

M-Audio писал(а):
  Hotab писал(а):Та чому. Номерах старого власника. Чи у них нема такого як у нас?

Здається, немає такої країни, щоб дозволяла використовувати автомобілі на іноземних номерах на постійній основі, навіть в межах Євросоюзу. Ніколи не чув, щоб таке було. Всі вимагають ставити на облік в своїй країні. А ось щодо митних платежів і такого іншого, то не впевнений, митна зона ЄС єдина. Тобто не повинні ще раз змушувати такі платежі сплачувати, якщо продаж всередині.

Я зрозумів ваш поінт.
Давайте про практичну сторону.
Фактично кордонів в межах ЕС нема. Я їздив, знаю, усвідомлюю як це на практиці виглядає.
Як в умовній Гешпаніі хтось (з полісменів) може виявити, що умовний Вотер на польських номерах їздить по Валенсії вже 3-й рік, а не наприклад заїхав вчора покупатись в морі?? . Як це розрізнити?
Hotab
Форумчанин року

7
8
6
Сообщение Добавлено: Сб 14 мар, 2026 03:06

В мене знайомий вже скоро два роки в Іспаніі, їздить на німецьких номерах.
Не чув від нього про проблеми.
До цього рік жив в Польщі. Також на німецьких номерах.
Хомякоид

С нами с: 19.09.14
Благодарил (а): 3333 раз.

3
1
Сообщение Добавлено: Сб 14 мар, 2026 04:09

airmax78 писал(а):
  rjkz писал(а):
  airmax78 писал(а):Відень - це наша стара українська метрополія, в якій найбільш щаслива та свідома частина України розвивалась та квітла. Саме тому українці відчувають себе у Відні як вдома. І їм тут не потрібні ані зелені картки, ані навіть австрійськи номери чи водійські посвідчення. І до чого тут Трамп та ICE? І що мені тут здобувати? І про яку втечу розмова? Я ж був в Києві в червні минулого року. Як можна втекти, повернутись а потім знову втекти?

Как-же, как-же.
Помню.
Вы кажется к чему-то себя готовили, в спортзал ходили, вес сбрасывали.
Может даже броник примеряли перед зеркалом?
Геройски вернулись в Украину. Я уж готовился увидеть фотку автомата с выцарапанным airmax78 (как наш геройский Долярчик выложил). Не, не увидел.
Небось пошли в ТЦК и ...не взяли? Сказали что в Вене вы нужнее Родине?
ШтЫрлиц вы наш. Мы вами гордимся неописяемо. Когда возвращались в Вену, вы как, на коровьих копытах контрольную полосу переходили? Или как в прошлый раз - на парашюте прыгали?
Извините, не могу писать, все плывет перед глазами, это слезы умиления и гордости за вас. Берегите себя. На рожон не лезьте. Хотя, я знаю, вы меня не послушаете, герой вы наш. Да прибудет с вами Сила!

Тримайте себе в руках. На потязі Укрзалізниці "Київ - Пшемшль" я повертався. У військоматі був. Медичну комісію пройшов. Військовий квиток отримав. Сказали що поки я більш потрібний на економічному фронті. Але сказали бути до всього готовим і форму підтримувати. Чим я і займаюсь сумлінно. 193 см - 83 кг.

Плачу от умиления.
Ну вы там держите экономический фронт, панфиловец вы наш.
Если шо, обвязывайтесь гранатами и под банкомат бросайтесь.
Вам памятник нужно поставить нерукотворный.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
  #<1 ... 32143215321632173218 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама