Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 34133414341534163417 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:23

Дюрі-бачі писал(а):
  shapo писал(а):А я там прожил первую половину своей жизни и до сих пару родственников осталось

В мене шеф там живе з 2021, та і частина мого заробітку, яка йде із бюджету Казахстану, більша ніж із бюджету України.
Казахстан, на відміну від України, вкладає нормальні кошти в освіту і науку.
  shapo писал(а):Так что если сейчас кто-то и рожает больше, то это последние 20 лет.

так і є, особливо після 2008 росла народжуваність

До 2022 українці з вищ освітою, типу інженерів, їздили на заробки в Казахстан. За ту ж роботу - там платили в 3-4 рази більше. Добуваюча промисловість і біля неї.
Frant

С нами с: 12.09.11
Благодарил (а): 1867 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:33

Re: Еміграція, заробітчанство

Frant писал(а):там платили в 3-4 рази більше.

доценту минулого року там платили х4 відносно України (після підняття зарплат в січні і вересні 2026 буде х2.5), для професора взагалі було х5... От асистенту платили х1.5, а з вересня будуть майже порівну. Там дуже відчутна різниця між посадами
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 985 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:42

Кампус + ЧГ

Hotab писал(а):
  ЛАД писал(а):
  Hotab писал(а):...........
Зараз час дуже ймовірних раптових неочікуваних змін (в негативний бік) , тому скласти руки в зоні комфорту і заробляти просто мінімальну необхідну для життя суму - не достатньо.
Саме це сталося коли 90 квадратів в Херсоні раптом поплили з-під ніг як непридатні для життя, і заробляння 1.5 кілобакса + 0.6к пенсії раптом виявилося недостатньо. І гоу орбайтен як молодий !! Йа-йа!! :lol:

Это как? :shock:

Коли зникло єдине власне житло. Воно фізично є, але..
Постало питання «треба купити знов». І не «флайман-стайл», бо треба себе поважати.

по легенді було:
1. Кампус
2. ЧГ
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:45

flyman

по легенді було:
1. Кампус
2. ЧГ

Не «було» , а «зʼявилась» після виходу з зони комфорту.
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:55

Дюрі-бачі писал(а):
  shapo писал(а):А я там прожил первую половину своей жизни и до сих пару родственников осталось

В мене шеф там живе з 2021, та і частина мого заробітку, яка йде із бюджету Казахстану, більша ніж із бюджету України.
Казахстан, на відміну від України, вкладає нормальні кошти в освіту і науку

Возможно,что как и с рождаемостью что-то изменилось и с наукой,но до начала 2000-х там шли процессы почище чем в Украине.
Назарбаев ликвидировал академию наук, НИИ тоже влачили жалкое существование как и в Украине, зато вузов из бывших ПТУ понаделали столько же.
Единственное отличие в том,что там наштамповали британско-казахский американо-казахский и прочие совместные,по-моему,ещё и с турками вузы.
Правда,знакомый доцент с которым я в 80-х работал в ААСИ, сейчас называется частная контора КазГАСА работал в британо-казахском вузе и там поначалу пробовали преподавать на английском,но потом махнули рукой и преподают то ли на казахском,то ли на русском. Качество обучения,естественно,упало хотя и раньше было невысоким
shapo

С нами с: 29.05.18
Благодарил (а): 110 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 12:18

Ой+ писал(а):........
Стандарти зростають: і щодо житла і щодо дітей, розуміння базових потреб.
В мене по батьковій лінії обоє його дідів поставили на ноги по 8 дітей. Це ж не значить, що вони мали витрати нехай навіть в золоті співставимі з витратами на одну дитину зараз. Навпаки, тоді швидко переводили на самоокупність, а то і прибуток для сім'ї. З дітьми всі розвинуті країни заганяють себе в пастку постійно накручуючи вартість починають банально вимирати. От і в Україні з копицею демографічних проблем цього року вартість вищої освіти у півтора рази. Якраз додатковий стимул щоб діти-молодь підривались в еміграцію-заробітчанство.
Стандарти зростають.
Но это происходит не по желанию родителей, а по требованиям общества.
А, точнее, тех самых "богачей", которым нужны высококвалифицированные работники. Очень высококвалифицированные.
Если 100 лет назад на большинстве работ с лихвой хватало цпш (а то и без этого), то позже ввели обязательное начальное, позже - неполное среднее, потом среднее, а скоро уже обязательным станет высшее.
Но платить за это должны родители.
А богатые наниматели, которым это необходимо, не спешат делиться своими доходами на растущие требования.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 12:27

Frant писал(а):я спілкувався недавно з однокурсницями.
В Україні професори одного з кращих ВУЗів (перша трійка за рейтингом) мають ЗП аж 35000 грн чистими на руки.
Питання - нафіга треба таке професорство?? Покласти півжиття, щоб отримувати менше 1000 дол/міс - вершина самостійного жлобства

В конце 90-х при курсе 5 получали 200 грн,так что прогресс налицо
shapo

С нами с: 29.05.18
Благодарил (а): 110 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 13:07

Hotab писал(а):
  Frant писал(а):Цікава інформація для роздумів:

Станом на 2026 рік найменша офіційна мінімальна заробітна плата в Європі зафіксована в Україні (€173), Молдові (€319) та Албанії (€517). Якщо оцінювати виключно країни-члени Європейського Союзу, то найнижчий показник має Болгарія із виплатою у €620 на місяць

Мінімальна для розрахунку сторонніх податкових показників. Не є сумою яку по факту отримують. До неї завжди буде конверт.
Не завжди.
ЛАД
2

2
2
6
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 13:10

Re: Еміграція, заробітчанство

ЛАД писал(а):Мне ИИ выдал немного другие данные:

як би там не було, "99% це житло - спадок совка" все одно спростоване
  ЛАД писал(а):Много жилья купили бы лаборант, бібліотекар, поштар, вихователь?

Це якийсь вибір професії і посади на все життя?
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1510 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 13:12

Hotab писал(а):.........
Коли зникло єдине власне житло. Воно фізично є, але..
Постало питання «треба купити знов». І не «флайман-стайл», бо треба себе поважати.

Государство потерю жилья не компенсирует?
Если я правильно понимаю, что потеря вследствие разрушения.
ЛАД
2

2
2
6
  #<1 ... 34133414341534163417 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама