Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 34053406340734083409>
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 07:16

Сибарит написав:
  Faceless написав:Падажіті. Я хочу багатство і працювати менше 20 годин на тиждень
Переубєждайте

Переубеждаю.
Богатство вообще не подразумевает необходимость работать 😁

З того що я бачив у 95% той хто багато працює - заробляє мало.
BIGor

Подякував: 1552 раз.
Подякували: 1969 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 07:33

Re: Еміграція, заробітчанство

Ой+ написав:В абсолютному вимірі ні

саме в абсолютному вимірі. Якщо порівняти звичайного працівника в 1970-і в 2010-і та зараз то:
1. Кількість зарплат необхідних для покупки ідентичного житла зростає.
2. Можливість утримувати дружину і 2-3 дітей на одну зарплату, яка була в 70-і, зникла повністю. Взагалі зараз діти - це дуже дорого для пересічного
3. % витрат на базові потреби росте (з 36% в 70-і до 54% у 2024).
4. В США ще додалась величезна проблема із банкрутством від медичних рахунків, коли значна частина людей просто не може собі дозволити лікування, але це специфіка їх системи медицини.

https://www.lisdatacenter.org/wps/liswps/781.pdf
Дюрі-бачі

Подякував: 969 раз.
Подякували: 682 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 07:51

Дюрі-бачі написав:
  Ой+ написав:В абсолютному вимірі ні

саме в абсолютному вимірі. Якщо порівняти звичайного працівника в 1970-і в 2010-і та зараз то:
1. Кількість зарплат необхідних для покупки ідентичного житла зростає.
2. Можливість утримувати дружину і 2-3 дітей на одну зарплату, яка була в 70-і, зникла повністю. Взагалі зараз діти - це дуже дорого для пересічного
3. % витрат на базові потреби росте.
4. В США ще додалась величезна проблема із банкрутством від медичних рахунків, коли значна частина людей просто не може собі дозволити лікування, але це специфіка їх системи медицини.

Стандарти зростають: і щодо житла і щодо дітей, розуміння базових потреб.
В мене по батьковій лінії обоє його дідів поставили на ноги по 8 дітей. Це ж не значить, що вони мали витрати нехай навіть в золоті співставимі з витратами на одну дитину зараз. Навпаки, тоді швидко переводили на самоокупність, а то і прибуток для сім'ї. З дітьми всі розвинуті країни заганяють себе в пастку постійно накручуючи вартість починають банально вимирати. От і в Україні з копицею демографічних проблем цього року вартість вищої освіти у півтора рази. Якраз додатковий стимул щоб діти-молодь підривались в еміграцію-заробітчанство.
Ой+

Подякував: 113 раз.
Подякували: 1205 раз.

Профіль

2
6
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 07:54

Ой+ стандарти з 70-х років в США / ЄС не особливо зросли. А вартість найняти няню, оплатити садок, школу, вищу освіту, гуртки у % до зарплати зросла суттєво.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 07:56

Ой+ написав:В мене по батьковій лінії обоє його дідів поставили на ноги по 8 дітей

"поставили на ноги" це поняття відносне. Згадуючи власного діда, де в родині із 11 дітей до дорослого віку дожило 8, а житло від батьків отримав 1, то неможливо сказати, що вони "поставили на ноги" дітей
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 08:15

Дюрі-бачі написав:вартість найняти няню, оплатити садок, школу, вищу освіту, гуртки у % до зарплати зросла суттєво.

Капіталізм сам себе зжирає, гонитва за суперприбутками б'є по карману пересічних, а пересічні не народжують нових споживачів для капіталістів.

В ЄС пробували це вирішати просто завезенням арабів/чорних, але це ще погіршило ситуацію, бо на шию пересічних ще добавилис витрати на соціал чорним/арабам. Офіс простих рішень тут не працює.
BIGor

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 08:17

Дюрі-бачі написав:
  Ой+ написав:В мене по батьковій лінії обоє його дідів поставили на ноги по 8 дітей

"поставили на ноги" це поняття відносне. Згадуючи власного діда, де в родині із 11 дітей до дорослого віку дожило 8, а житло від батьків отримав 1, то неможливо сказати, що вони "поставили на ноги" дітей

Скоріше всього вони жили на селі, продукти були в достатку (картопля цілий рік, м'ясо на великодень), стандарт життя - одні черевики на 8 дітей. Хата з говна і палок (в мене в бабусі така сама).

Стандарти життя дійсно виросли, але і продуктивність праці теж підвищилась. От я недавно дивися на своїй околиці, заливали фундамент дуже великого 10-поверхового монолітного будинку. За 1,5 доби чуваки (оператор машини + 2-3 робочих) за допомогою спеціальної насосної машини і дофіга міксерів залили фундамент. Раніше для цього треба було сотні людей і спеціальні технології. Думаю зараз моноліт дешевше будувати, ніж ті хати з кізяків і палок 100 років тому.
BIGor

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 08:59

BIGor написав:За 1,5 доби чуваки (оператор машини + 2-3 робочих) за допомогою спеціальної насосної машини і дофіга міксерів залили фундамент. Раніше для цього треба було сотні людей і спеціальні технології. Думаю зараз моноліт дешевше будувати, ніж ті хати з кізяків і палок 100 років тому.

А сколько времени перед этим ушло на сборку опалубки и вязание арматуры? Это не так быстро и не так дёшево, как кажется стороннему наблюдателю.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6540 раз.
Подякували: 21818 раз.

Профіль

136
85
39
2
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 09:02

Дюрі-бачі написав:вартість найняти няню, оплатити садок, школу, вищу освіту, гуртки у % до зарплати зросла суттєво.

Вообще-то, подорожание услуг няни - это и есть рост зарплат на самой нижней ступени пирамиды.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6540 раз.
Подякували: 21818 раз.

Профіль

136
85
39
2
Повідомлення Додано: Пон 29 чер, 2026 09:02

BIGor написав:Стандарти життя дійсно виросли,

В Україні - так, в США чи ЄС - вже давно стандарти життя не ростуть, вони там 50 років тому вже були високі
Дюрі-бачі

Профіль

1
  #<1 ... 34053406340734083409>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей