Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Bolt написав:Пы. Сы. Тоже в некотором роде мувингом занимаюсь. Скупаю старые стиралки, телики, компы. Поскольку сам работаю, то иногда прям в квартире, где беру стиралку, немного разбираю её, снимаю бетонные противовесы, а без них она раза в два легче. Вчера фартовый день был, чувак отдавал телик, приехал по факту ещё 4 материки одтал и ДДРок ещё накидал. Короче за пол часа работы, и пусть дома ещё час пораскидывать думаю на 600 грн получится, чисто на вес.
Суть занятия разобрать старую технику на компоненты и продать по частям/запчастям годное ?
якщо пральні машини, то просто на брухт - як оплата за вивезти
Bolt написав:Пы. Сы. Тоже в некотором роде мувингом занимаюсь. Скупаю старые стиралки, телики, компы. Поскольку сам работаю, то иногда прям в квартире, где беру стиралку, немного разбираю её, снимаю бетонные противовесы, а без них она раза в два легче. Вчера фартовый день был, чувак отдавал телик, приехал по факту ещё 4 материки одтал и ДДРок ещё накидал. Короче за пол часа работы, и пусть дома ещё час пораскидывать думаю на 600 грн получится, чисто на вес.
Суть занятия разобрать старую технику на компоненты и продать по частям/запчастям годное ?
На лом. Если условный движок от стиралки продают на ОЛХ по 250, а разобрать на цветмет 150.То я лучше разберу и сдам на скуп. (Имел опыт: продавал гену от Сьеры, дважды возвращали :первый раз чел взял, а у него не подошла (объем движка другой, другое крепление), а второй чел сказал, что мол он выдаёт 14, 3, вместо 14, 7.какая разница, у нас норм заряжал.) Платы на вес. Кто-то и продаёт как детали, я не хочу заморачиваться. Хотя недавно продал транс с купленного за 50 грн телика за 250.И иголку с Ноты купленной за 150грн, за 100-ку и там ещё 7 КМ-ок оказалось(коплю пока, цена 97 до 75 грн/грам упала) не говоря про 840-е и полевички. 💪 На жизнь не заработаешь, но на пиво вполне. Ну и как хоби вместо тупого залипания в телефончик сойдет.В некоторой степени воспринимаю даже как спорт...😎Опередить на ОЛХ конкуренцию и первому прискакать на место(кто-то резервирует товар за первым позвонившим даже на пару дней , а кто-то хочет отдать быстрее.
Більша частина українських біженців шкільного віку залишаються поза системою польської освіти
Кількість українських дітей біженців, які навчаються в польських школах, постійно зменшується і з жовтня 2022 року скоротилась на 10 тисяч. Про це йдеться в дослідженні фонду «Центр громадянської освіти», з посиланням на Rzeczpospolita.
За даними освітньої інформаційної системи Польщі, лише 22% дітей середнього шкільного віку серед українських біженців навчаються в польських школах, що свідчить про те, що 56% біженців не мають доступу до освіти в Польщі.
За останні півроку 10 тисяч, або понад 8% українських учнів середніх шкіл вибули із системи освіти Польщі.
Автори дослідження вказують на кілька причин відтоку українських учнів із польських шкіл. Одна з них – повернення українських сімей додому. Але, наголошують вони, багато українців не можуть впоратися в польській школі, мають проблеми з адаптацією або бояться подальшого навчання в польських університетах.
«Частина дітей навчається у двох системах – польській стаціонарній та українській онлайн. Для таких дітей це дуже складно», – пояснює Наталія Кравець, голова фонду «Український освітній центр».
«Тому деякі з них кидають польську школу. Вони вірять, що війна скоро закінчиться і вони повернуться в Україну. Вони не хочуть відставати. Але тоді вони втрачають контакт зі своїми однолітками», – додала вона.
Також вона зауважила, що було б добре, якби українські діти мали можливість вчитися польської та англійської мов, ходити на майстер-класи в польські школи та отримувати психологічну підтримку, адже багато з них відчувають велику втрату, з якою важко справлятись.
Водночас ідеться в дослідженні «Центру громадянської освіти», форми підтримки українських учнів у школах Польщі зменшуються. Скорочується кількість підготовчих класів, де зараз навчаються лише 11% українських школярів. При цьому дані свідчать, що учні середніх шкіл, які відвідують підготовчі класи, найменше кидають навчання.
У Польщі за приблизними оцінками перебувають до 3,5 мільйона українців, з яких до 1,3 мільйона прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. https://www.rp.pl/cudzoziemcy/art384308 ... kich-szkol
Багато поставлені на шпагат, хоча треба визначатися, де ти. Ось стаття трохи в тему https://aninjusticemag.com/immigration-why-moving-back-to-india-is-so-hard-6186fb531f28 Якщо коротко: кидаєш все ідеш в азиль починаєш з нуля, щось досягаєш, і бац, знову взад і знову з нуля, питання а напоркуа такі танці? А ще якщо діти, то як бути їм? Дабл пейн ін асс
В виборчій недавно була статейка на рахунок навчання наших дітей і Польщі. Було в тч, що польські діти починають вороже ставитись до наших дітей бо викладачі завищують нашим оцінки. І тут є декілька варіантів, або таким чином вчителі хочуть заохотити наших дітей, або за винятком польської мови, наші діти мали кращу підготовку отриману в українській школі, можливо суміш першого з другим.
Там може бути інше. Зараз спілкуюся з батьками хлопця, який проходить дипломування в Клайпедському морському університеті (Литва). Там вони проходять тренажери руху судна в морі. Це дуже сучасне обладнання - я особисто якось дивився в іншому університеті - моделюється рух судна на великих екранах - студент стоїть на капітанському мостику та керує судном. І я стояв, але звісно, ніякі кнопки або важелі не натискав. Це нелегко: той хлопець спочатку два рази втопив судно та один раз викликав пожежу в машинному відділенні: давав невірні команди в машинне відділення. Для того і тренажер: вчити. Так ось: там студент набирає бали за шкалою в 100 балів. Литовські студенти ще жодного разу не набрали більше 69-ти балів. А наші українські студенти вже набирають по 97-98. Це викликало підозру та звинувачення в тому, що вони навчилися обманювати компьютерну систему тренажера. Хоча це не так. Там інше: наші ведуть справжню боротьбу за виживання тому стараються більше за інших. Можливо, лінивих…
Bolt написав:В виборчій недавно була статейка на рахунок навчання наших дітей і Польщі. Було в тч, що польські діти починають вороже ставитись до наших дітей бо викладачі завищують нашим оцінки. І тут є декілька варіантів, або таким чином вчителі хочуть заохотити наших дітей, або за винятком польської мови, наші діти мали кращу підготовку отриману в українській школі, можливо суміш першого з другим.
Это нормально, дети есть дети. А тут все еще и на польский менталитет наложилось.
Со мною мне всё ясно - зовут меня Трофим Как трудно стать хорошим, как тяжко быть плохим. Я ж никому не нужен, я бедный и больной И люди повернулись ко мне своей спиной. Ой-ой-ой! Отец и мать в могиле от горя я кричу: "Как жаль, что не еврей я - в Америку хочу! Пришлите мне, евреи, ваш вызов на ОВИР Пришлите поскорее мне тошен Армавир".
Почула інфу, що школи в Україні з нового ( навчального?) року будуть навчати тільки дітей, які знаходяться в Україні. Це казала одна наша українка- біженка- мати двох дітей(5-6 класи). Як це перевірити- не знаю, можливо, скоро щось почуємо. Можливо, таке новшество саме в їх регіоні( Волинь), бо дійсно, щоб навчати всіх дітей треба більше вчителів і грошей їм на зарплату. Як би, - можна зрозуміти.