|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 29 чер, 2023 12:45
28.06 ВР проголосувала законопроект 9342 про звуження переліку осіб-доглядальників за інвалідами, що мають право на відстрочку. Що це означає? Те, що боряться не з тими, хто платить кешом, а з тими, хто користуючись прогалинами в законодавстві, але ЛЕГАЛЬНО хоче пропетляти. До чого це я? Думав надіслати комплект документів в ТЦК, та, отримавши відстрочку, повертатись. Тепер Максим поїде сам))) Сьогодні мав розмову з родичами. Жінка з одною дитиною поїхала по u4u. Чоловік з другою лишився в Україні. Я припустив, що чоловіка не випустили. Вони посміялись, мовляв якась проблема з отриманням коду по u4u на чоловіка і дитину, а так 5-10$ за перетин і погнали. Боряться з законослухняними, з корупцією ніхто і не збирається.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 29 чер, 2023 13:01
gonchik74 написав:28.06 ВР проголосувала законопроект 9342 про звуження переліку осіб-доглядальників за інвалідами, що мають право на відстрочку. Що це означає? Те, що боряться не з тими, хто платить кешом, а з тими, хто користуючись прогалинами в законодавстві, але ЛЕГАЛЬНО хоче пропетляти. До чого це я? Думав надіслати комплект документів в ТЦК, та, отримавши відстрочку, повертатись. Тепер Максим поїде сам))) Сьогодні мав розмову з родичами. Жінка з одною дитиною поїхала по u4u. Чоловік з другою лишився в Україні. Я припустив, що чоловіка не випустили. Вони посміялись, мовляв якась проблема з отриманням коду по u4u на чоловіка і дитину, а так 5-10$ за перетин і погнали. Боряться з законослухняними, з корупцією ніхто і не збирається.
Да таких дофига уехало. И катались туда-сюда так как была отсрочка и знали что в любой момент взял инвалида и с ним пересек границу. А теперь все, возвращение будет в один конец.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Чет 29 чер, 2023 13:07
slonomag написав: gonchik74 написав:28.06 ВР проголосувала законопроект 9342 про звуження переліку осіб-доглядальників за інвалідами, що мають право на відстрочку. Що це означає? Те, що боряться не з тими, хто платить кешом, а з тими, хто користуючись прогалинами в законодавстві, але ЛЕГАЛЬНО хоче пропетляти. До чого це я? Думав надіслати комплект документів в ТЦК, та, отримавши відстрочку, повертатись. Тепер Максим поїде сам))) Сьогодні мав розмову з родичами. Жінка з одною дитиною поїхала по u4u. Чоловік з другою лишився в Україні. Я припустив, що чоловіка не випустили. Вони посміялись, мовляв якась проблема з отриманням коду по u4u на чоловіка і дитину, а так 5-10$ за перетин і погнали. Боряться з законослухняними, з корупцією ніхто і не збирається.
Да таких дофига уехало. И катались туда-сюда так как была отсрочка и знали что в любой момент взял инвалида и с ним пересек границу. А теперь все, возвращение будет в один конец.
Тобто держава робить все, щоб повернути працездатних громадян)))
-
gonchik74
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 29 чер, 2023 13:15
Wisznia2021 написав:Другий раз в 2015 році їхали поступати в уні, посольство дало візу точнісінько на 4 дні під квитки туди- назад.
Мабуть не розуміли тоді, яке там важке життя? А тепер вже зворотнього шляху немає - кому той диплом німецький потрібен у нормальних країнах?
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 29 чер, 2023 13:36
gonchik74 написав:Сьогодні мав розмову з родичами. Жінка з одною дитиною поїхала по u4u. Чоловік з другою лишився в Україні. Я припустив, що чоловіка не випустили. Вони посміялись, мовляв якась проблема з отриманням коду по u4u на чоловіка і дитину, а так 5-10$ за перетин і погнали.
его оформят по какой-то категории для выезда? или просто пропустят через КПП без проверки вроде его там и не было?
-
nekefer
-
-
- Подякував: 65 раз.
- Подякували: 123 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 29 чер, 2023 14:16
gonchik74 написав:Англомовні програми в Польщі - профанація. Моя донька, провчилась рік і поїхала далі. Саме через їх доступність дуже низький рівень, як студентів, так і викладачів.
Цікаво, що я з вами згодний: маю приклад сина приятеля, який закінчив пару років тому університет в Варшаві та сказав, що не варто йти на навчання з англійською мовою, краще польською. Аргументація була така: фактично за 2 роки однаково вивчиш англійську під час навчання. Але тут абітурієнт прожив майже 1,5 року в Чехії, паралельно навчався в українській школі в он-лайн режимі і переїхав в Польщу не далі 2-з місяців тому. Польську не знає. А англійську знав. Тому такий саме вибір. А ось для новачків порада вчитися в Польщі на польській вірна.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4007 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Чет 29 чер, 2023 14:47
nekefer написав: gonchik74 написав:Сьогодні мав розмову з родичами. Жінка з одною дитиною поїхала по u4u. Чоловік з другою лишився в Україні. Я припустив, що чоловіка не випустили. Вони посміялись, мовляв якась проблема з отриманням коду по u4u на чоловіка і дитину, а так 5-10$ за перетин і погнали.
его оформят по какой-то категории для выезда? или просто пропустят через КПП без проверки вроде его там и не было?
Я не задаю людям незручних запитань. Тим більше, що відповідь мене не дуже цікавить. Скажу одне - з мого кола спілкування всі хто хотів виїхати виїхали. Спроби перекрити потік полягають в тому, щоб щемити законослухняних легальних/напівлегальних. Це лише збільшує вартість послуги)
-
gonchik74
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 29 чер, 2023 14:58
stm написав: akurt написав:Еміграція, заробітчанство....В ці дні надаю консультацію приятелям з приводу навчання в одному з європейських університетів їх онука 17 років (тут на форумі одна якась пані розгледіла в мені, дивлячись бінокль, скручений з газети Abendzeitung торгівця дипломами університетів США та Європи - хі-хі та та ха-ха-ха) Історія масова та банальна: виїхали в березні 2022 року з України в Чехію, батько в ЗСУ, а мати абітурієнта знайшла роботу на складі (не питав, скільки платили) - орендували житло - здається, за 750 євро на місяць. Син вчився в чеській школі. Але час вирішувати долю подальшу. Подав документи в Празький університет і - що цікаво - був прийнятий (з оплатою за навчання). Якось навіть і дешево я здивувався - 5000 євро на рік. Але Чехія зовсім "не зайшла" ні його матері, ні хлопцю. Виїхали в Україну - заїхали з України в Польщу. Хлопець на сьогодні здав вже 5 екзаменів - у різних університетах різні вимоги. Англійську вже непогано знає і здав необхідні екзамени англійською. Вибір спеціальності - моя остаточна порада з багатьох ( у хлопця були дивовижні але непрактичні мрії) - Computer science.А ось в який університет вступити після здачі всіх екзаменів та формальностей - буде сімейна рада. З точку зору фінансів: у Вроцлаві навчання всього 3000 євро на рік. На диво дешево. У Варшавському виші - 3600 в семестр, тобто 7200 євро на рік. В принципі ціни невисокі, можна навіть сказати смішні. Хлопець повернувся з Варшавського університету з щелепою, яка відвисла і досі не підіймається: "Боже, які там аудиторії, Боже, який університет!"Я порадив перед сімейною радою "погуглити" та з"ясувати, як йде працевлаштування випускників кожного з вишів: можливо, не варто економити 7200-3000=4200 євро на навчанні. Мама не хоче відпускати сина з Вроцлава в Варшаву: не близько, плюс витрати на проживання, харчування, та проїзд. Ну, нехай думають... Але вектор правильний...Еміграція та заробітчанство допоможуть... Що робити: часи важкі...
У меня мама психолог и читая лекции увидела молодую пару, оба юристы а ребенок конечно должен стать Компьютер сайнс. Только так и будет. Тут вообще мама молодец на заводах оплачивает проживание питание и университет. Наверное Старикан никогда не занимался с детьми математикой и физикой, бесполезное это занятие )))
Хороша професія, якщо є хист - то вивчиться. Хоча за моєю суб'єктивною думкою до програмування мають хист дуже маленький відсоток людей...
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 29 чер, 2023 16:20
Сьогодні наші українці в Канаді отримали такі дуже приємні листи. Згідно з новою доктриною українці, які приїхали за програмою CUAET, отримали право навчатися в Канаді: «Отримавши це листування електронною поштою, ви маєте право навчатися без дозволу на навчання з 27 червня 2023 року відповідно до нової тимчасової державної політики.
Міністерство імміграції, біженців і громадянства Канади (IRCC) запровадило державну політику, яка тимчасово дозволяє власникам дозволу на роботу, які відповідають вимогам, і особам, яким дозволено працювати без дозволу згідно з R186(u) Правил імміграції та захисту біженців, навчатися без дозволу на навчання.» Важлива новина.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4007 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5