Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 877878879880881 ... 2916>
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 20:16

Hotab
По старше 60 за 2022-2019 роста просто нет.
А вот старше 65 рост в 2021 по сравнению с 2019 с 247 до 258 +4,5%.
Не беру даже цифру за 2022, тут уже просто не известно, как считали.
Ну и неизвестно, сколько молодых выехало. Скорее больше, чем в возрасте.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 20:21

fler написав:
  ЛАД написав:Hotab
Посмотрите табл.1.17 по моей ссылке выше.
Демографическая нагрузка стариков старше 65 растёт последние 10 лет. А старше 60 вообще с 2008. В т.ч. и в 2020-2022.

І що з того? Статистика під час війни не велася і зараз є тільки приблизні експертні оцінки. На окупованих територіях залишалися переважно літні люди, які не хотіли та/або не могли евакуюватись. Скільки їх загинуло та померло від хвороб одному Богу відомо, але точно більше, ніж від ковіду, адже стрес на порядки вищий, а медична допомога - як пощастить. Крім того, інфарктів побільшало і на неокупованих територіях, де теж прилітало, теж втрачали рідних/друзів/знайомих, які загинули на фронті тощо.
Я не стверджую, що війна кардинально змінила демографічне навантаження літніх людей, але припускаю, що вона здійснила більший вплив, ніж ковід.

Я, вроде, нигде не писал о влиянии войны.
Последние 10 лет войны не было. АТО вряд ли сильно повлияло. А если верить Вам и предполагать, что в то время в ОРДЛО тоже оставались в основном пожилые, то это должно было привести к уменьшению их численности в Украине.
И обычно в результате войны доля стариков возрастает.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 20:24

Перепису не було дуже давно

ЛАД , так, я бачу ці цифри. Почуйте про що я.
20 з лишнім років з країни виїжджали мільйони. Всі ці мільйони зараз все ще є в офіційній статистиці населення України. Наймолодшому з них 22 роки, а він ні року не жив в Україні, хоча всі вважають, що він тут живе. Старші вже давно в Ізраїлях померли, а ми думаємо що ці 70-90 річні ще живуть десь в Бердичеві. Країна, в якій більш менш точно рахують новонароджених в укр.роддомах , але зеленої уяви не мають де їх старики. Бо 20 років не рахували населення.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 20:37

Re: Еміграція, заробітчанство

Hotab написав:Старші вже давно в Ізраїлях померли, а ми думаємо що ці 70-90 річні ще живуть десь в Бердичеві. Країна, в якій більш менш точно рахують новонароджених в укр.роддомах , але зеленої уяви не мають де їх старики. Бо 20 років не рахували населення.

Ну з цією категорією, напевно, якраз облік є. Щоб отримувати пенсію потрібно час від часу показуватись наживо чи в Україні чи за кордоном, навіть якщо на карту.
30 червня
Водночас українцям, які знайшли прихисток за кордоном, виплата пенсії буде здійснюватися на поточні рахунки, відкриті в банках України. При цьому таким людям потрібно буде до 31 грудня кожного року проходити фізичну ідентифікацію. https://suspilne.media/519339-kabmin-pi ... -kordonom/

Взагалі то дивно, що можуть так заникатись у внутрішню еміграцію в 21 ст. нащадки Сковороди.
От помолодші так чимало зараз абсолютно нелегально вискочили з країни.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 20:46

Ой+ ,

Ну з цією категорією, напевно, якраз облік є. Щоб отримувати пенсію потрібно час від часу показуватись наживо чи в Україні чи за кордоном, навіть якщо на карту.

А якщо на момент виїзду був ще не пенс? Або пенс, але через мізерність пенсії (100 доларів) забив на щорічну верифікацію вживу, бо воно того не варте?
Hotab

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 21:16

ЛАД написав:Кроме того, рассуждение
При всіх інших рівних умовах, якщо до сукупності додати 1% людей похилого віку, то при тій самій кількості народжених показник народжуваності впаде приблизно на той самий 1%

вообще говоря неверно.

А ну, великий ви наш математик. Дано - збільшення населення за рахунок міграції людей віком вище середнього (те що військові в Україну переводилися на пенсію, відносно ранню наприклад, чи просто переїздили), при інших рівних умовах. Народжуваність - кількість народжених за рік, поділене на середню чисельність населення. Отже, за інших рівних умов, чисельник залишається той самий, а знаменник - зростає на 1%. Що буде зі значенням народжуваності?
У випадку зі смертністю ситуація протилежна: чисельник зросте (і навіть трохи більше, ніж на 1%, бо смертність серед тих, кого додали, вище за базову, через вік прибулих), знаменник - рівно на 1%, отже результат трішечки виросте.
  ЛАД написав:Можете рассказать Либановой, что кризи нет.

Я бачу ви знов за своє, а саме - брехати. Хіба я казав, що кризи (в даному випадку демографічної) немає. Отже, ви перебріхуєте. приписуючи мені того, чого я не писав.
  ЛАД написав:Ещё можно глянуть

Нічого особливо нового там не з'явилося.
  ЛАД написав:rjkz даёт прогноз на весьма отдалённое время (несколько десятилетий), исходя из предположения, что сейчас в результате войны доля стариков резко выросла. Не берусь судить, насколько такое предположение оправдано.
В Вашем сообщении вижу совершенно необъяснимый оптимизм, не оправданный никакой логикой. Если не учитывать влияние войны (которое может только ухудшить ситуацию), то доля стариков за прошедшие 30 лет не уменьшилась, хотя старики 1992 года давно умерли.

Не певен, що частка людей похилого віку знов почала рости від початку повномасштабних бойових дій. Можна, звичайно, припустити що мігрували більше молоді, але оціночне судження, виїздила як молодь, так і люди постарше. Крім того, стрес і війна взагалі життя не продовжують, а скоріше навпаки, нічого не поробиш.
За останні 30 років може ще не зменшилась, я писав, що падіння почалося приблизно 10 років тому (табличку не зводив, тому приблихно). Чого взагалі будувати гіпотезу на "старики 1992 года" (то ви про тих, хто в 1992 вийшов на пенсію, мабуть)? По-перше, як би не малось на увазі, що в Україну переміщували виключно в перший день виходу на пенсію. По-друге, я вказував, що це не єдиний фактор. На додачу ковід підкосив частину людей похилого віку (рівень смертності зріс з 2019).
Звісно, активні бойові дії - це не те, що стимулює демографію. Але процес вирівнювання демографічної структури (зменшення частки людей похилог овіку в структурі населення), як на мене, вже почався, хоч і на фоні прискорення скорочення населення загалом.
А щодо оптимізму? Ми всі обов'язково здохнемо. Але зовсім необов'язково переконувати себе й навколишніх, що все відбувається під час катастрофи, що не має кінця й краю. Епічності результату це не додасть.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 21:19

Я не знаю, хто написав цю фразу: "Ну з цією категорією, напевно, якраз облік є. Щоб отримувати пенсію потрібно час від часу показуватись наживо чи в Україні чи за кордоном, навіть якщо на карту."
Але вона невірна.
Згідно з законодавством України є проблема для того пенсіонера, який НЕ ОТРИМУЄ пенсію на протязі 6 місяців. Тоді виплата тимчасово припиняється.
Якщо пенсіонер "виявився", то виплата поновлюється, може частково втратити пенсію, тільки якщо не звертався великий проміжок часу: тоді за заявою пенсія виплачується, але не більше, ніж за 2 роки.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 21:22

Ой+ написав:Ну з цією категорією, напевно, якраз облік є. Щоб отримувати пенсію потрібно час від часу показуватись наживо чи в Україні чи за кордоном, навіть якщо на карту.

Знаю людей, хто отримує українську пенсію, живучи багато років за кордоном. Ото єдине що треба - періодично картку перевипускати, раз на кілька років.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 21:43

Faceless , а в наш час мабуть якщо є карта в додатку, то її закінчення не означає закриття рахунку і пенсію можна успішно витрачати без дійсної картки))
Hotab

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 21:45

Hotab написав:А якщо на момент виїзду був ще не пенс? Або пенс, але через мізерність пенсії (100 доларів) забив на щорічну верифікацію вживу, бо воно того не варте?

Також є механізм оформлення:
Українці, які через війну виїхали за межі своєї держави і досягли пенсійного віку, можуть оформити та отримувати пенсію, перебуваючи за кордоном. https://legalaid.gov.ua/publikatsiyi/ya ... -kordonom/

Тут на гілці якось обговорювалась можливість отримувати польську пенсію за рахунок загального стажу і в Україні і в Польщі. І це виглядало якби вигідно, але є нюанс - тільки якщо проживаєш на постійній основі в Польщі. Скористалось наразі тільки чуть більше 1 тис. осіб. І чимало випадків, коли люди втрачали пенсію чи інші виплати від Польщі, навіть не порушивши їхні закони та нормативи.
Облік громадян потрібно покращити і дивно, що такі провали в цьому питанні.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
  #<1 ... 877878879880881 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему