Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 883884885886887 ... 2916>
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 19:57

Re: Еміграція, заробітчанство

Faceless написав:По-перше, тим, кому вже нарахували, в 0 не знімали після підвищення вимог, тож нічого неочікувано не мало бути.

Уявімо особу, яка мала необхідний стаж по старим законам, але не мала віку:
Для призначення пенсії за віком починаючи з 1 жовтня 2011 року і чоловікам, і жінкам необхідно мати не менше 15 років страхового стажу (до зазначеної дати необхідно було мати лише 5 років страхового стажу) http://www.golos.com.ua/article/100560

І тут вимоги до стажу починають шалено зростати - кожен рік на 1 рік, тобто догнати нема шансів. До 2028 р. по оцінкам більша частина 60-річних не буде мати необхідного на той момент стажу для виходу на пенсію.
3,5 тис суддів із середнім пожиттєвим близько 100 тис./міс це вже майже 1% бюджету ПФУ, для 0,03% "незахищених". І це якраз той чинник, що виштовхує працьовитих і креативних в еміграцію, бо це просто волаюча несправедливість, а ще є прокурори, що отримують необмежену лімітами пенсію з 20 роками стажу, держслужбовці.
До 90 років доживає 3% чоловіків та 5% жінок.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 20:16

Все очень верно про ПУ - как всегда у rjkz.
Мой знакомый так живет с мая 2014 года.
Живет в Чикаго.
Одна неприятность: нельзя выезжать из США.
Но он как-то и не переживает: к нему в гости прилетают мать и сестра.
Работает дальнобойщиком. Бывший студент 3-го курса.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 20:17

Ой+ написав:3,5 тис суддів із середнім пожиттєвим близько 100 тис./міс це вже майже 1% бюджету ПФУ, для 0,03% "незахищених". І це якраз той чинник, що виштовхує працьовитих і креативних в еміграцію, бо це просто волаюча несправедливість, а ще є прокурори, що отримують необмежену лімітами пенсію з 20 роками стажу, держслужбовці.

Щоб не вигадувати, ПФУ публікує (принаймні публікував) свій бюджет, де можна було оцінити долю "спецпенсій", і "в межах 1%" на всі таки спецпенсій взято звідти.
Питання несправедливості є, але за рахунок судів з прокурорами, на жаль, ПФ не врятувати
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 21:09

Faceless написав:ПФУ публікує (принаймні публікував) свій бюджет, де можна було оцінити долю "спецпенсій", і "в межах 1%" на всі таки спецпенсій взято звідти.

Знову ж таки "спецпенсії" це дещо ширша категорія і значно більші видатки:
За даними Мінсоцполітики, в Україні діє кілька спеціальних пенсійних режимів:
для колишніх військових та силовиків;
для "чорнобильців";
для колишніх прокурорів;
для колишніх держслужбовців;
для колишніх суддів. https://www.epravda.com.ua/news/2023/04/12/699076/
За даними Мінсоцполітики, в Україні 1 січня було 550 тис військових пенсіонерів (5,1% від усіх пенсіонерів). Середній розмір їх пенсій становив 9 463,1 грн на місяць.
Це стало причиною шквалу судових позовів проти держави, які уряд переважно програвав. Наразі заборгованість перед військовими пенсіонерами, які виграли суди, становить 24 млрд грн.
Загальний розмір заборгованості уряду перед усіма пенсіонерами, які виграли суди, сягає 47 млрд грн.

Із 1 липня зростуть спеціальні пенсії для трьох категорій громадян:
науковці;
державні службовці;
працівники органів місцевого самоврядування.
Пенсії буде проіндексовано на 19,7%. https://fakty.com.ua/ua/ukraine/2023070 ... -1-lypnya/

Можна тільки уявити, що чекає в близькому майбутньому зі щедрими обіцянками і неспроможністю їх виконати.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 22:16

akurt написав:Все очень верно про ПУ - как всегда у rjkz.
Мой знакомый так живет с мая 2014 года.
Живет в Чикаго.
Одна неприятность: нельзя выезжать из США.
Но он как-то и не переживает: к нему в гости прилетают мать и сестра.
Работает дальнобойщиком. Бывший студент 3-го курса.

Ну США ж не Молдова якась, майже всі широти представлені. Кажуть внутрішній туризм дуже розвинений. Думаю що можна жити десятиліттями не виїзжаючи.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 22:46

Так і є.
Тим більше, що у бідних американців мало місць для пляжного відпочинку: або Гавайі (а туди можна літати), або Мексика, або Кариби.
Тихий океан холодний - там тільки ходять по берегу.
А мандрувати є де…
Більш важливим є інше: право працювати і отримати американське водійське посвідчення.
Там на ШРТ практично ніхто не їздить.
Хіба що голота.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Вів 04 лип, 2023 23:45

rjkz написав:Секрет Полишинеля - идут на паспортный контроль США и просят ПУ.
Их впускают, дают временный статус (пендинг) до рассмотрения их кейса. Пендинг у них будет несколько лет. ЧЕрез некоторое время (раньше это были месяцы, сейчас недели), получат временный ССН и эмплои авторизейшн кард. На 2 года и то и другое. Потом надо обновить.
Все. В таком статусе могут быть много лет.

Хотите сказать, что они "могут быть много лет", а прибывших по Ю4Ю через положенные им 2 года депортируют (как нам это объяснили)?
Не верю я в такую "простоту". Иначе уже весь 3-й мир (и не только) давно перебазировался бы в Штаты.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 05 лип, 2023 07:02

Starikan написав:
  rjkz написав:Секрет Полишинеля - идут на паспортный контроль США и просят ПУ.
Их впускают, дают временный статус (пендинг) до рассмотрения их кейса. Пендинг у них будет несколько лет. ЧЕрез некоторое время (раньше это были месяцы, сейчас недели), получат временный ССН и эмплои авторизейшн кард. На 2 года и то и другое. Потом надо обновить.
Все. В таком статусе могут быть много лет.

Хотите сказать, что они "могут быть много лет", а прибывших по Ю4Ю через положенные им 2 года депортируют (как нам это объяснили)?
Не верю я в такую "простоту". Иначе уже весь 3-й мир (и не только) давно перебазировался бы в Штаты.

Если грубо говорить, то да.
Мне Вы можете и не верить. Откройте Ютьюб и посмотрите с десяток-два эмигрант-блогеров. Практически каждый рассказывает. Есть как минимум один блогер, бывший киевлянин, который еще и берет интервью у иммиграционных адвокатов, они тоже рассказывают.
Ну а я лично знаю несколько человек, которые приехали по турвизе и подались на ПУ, получили "пендинг" и дальше по тексту. Это им никак не мешает жить - один года 2,5 назад дом взял в мортгидж. Без статуса! В пендинге! То есть, в ожидании рассмотрения своего кейса. То есть, он - даже не беженец.
Только он на ПУ подался в НЙ, а дом купил в НДЖ. Теоретически, теперь его кейс должен перейти в новый штат в новую очередь....то есть, он 3 года был в очереди в НЙ, потом переехал и попал в конец очереди в НДЖ.Мысль продолжать?
И 3-й мир давно уже протоптал такую дорожку. Вы не знали?
А Ю4Ю планируют продлить еще на 2 года (?) и опять-же есть законодательная инициатива открыть путь к гринкард (это потенциально путь к гражданству).
Хочу подчеркнуть - я НЕ даю советы, НЕ рекомендую обманывать или предпринимать какие-либо незаконные действия. Я лишь повествую о том, что знаю о других людях или почерпнул из Интернета (Ютьюба). Если кто-то что-то решает делать, то это его решение, его ответственность и все что я пишу пусть перепроверяет.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 05 лип, 2023 08:48

Как всегда rjkz дает верную точную информацию: все так и есть.
1. По Программе U4U в самом деле планируется выдать людям Грин-карты. Где-то мелькала цифра, что таких людей примерно 165000. «Копейки» для США. Это при том, что они за год-два «ассимилируются» (не факт, конечно, мои приятели в Лос Анджелесе сказали, что живут только в Украине/русскоязычной среде).

2. По ПУ: между Мексикой и США работают 8 КПП. Ежедневная квота приема увеличена с 1000 уже до - если не ошибаюсь - до 1400 человек в сутки на все КПП. Подсчитайте, сколько в год оказывается на территории США без визы (конечно, на границе есть и отказы, но все равно).
Те люди, с которыми я общался во время перехода, конечно, посмотрели ролики на YouTube, почерпнули много интересного/практичного.
Но основную помощь и консультации им предоставлял адвокат, с которым заключили Договор и были на связи.

3. «Не зівай, Хомко, на те й ярмарок!» проще было попасть в США до 11.05.2023, когда ужесточили требования и условия. Еще проще было год - полтора назад: брат моего приятеля в Анталии тупо пересек границу Мексики и США. Их в группе было 10 человек. Пограничники их пропустили, но именно этого парня задержали и реально посадили в камеру для разбирательства. Я спросил, почему из 10-ти человек задержали именно его? Ответ был такой: «Вероятно, потому, что он в свои 20 лет покрыт татуировками с ног до головы и не только».
Это было не меньше полутора лет назад. Кажется, осень 2021. Из интереса сделаю запрос его брату в Анталии, чем закончилось.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 05 лип, 2023 09:08

Starikan написав:Иначе уже весь 3-й мир (и не только) давно перебазировался бы в Штаты.

в 2000 году население США было 280 млн. чел.
сейчас 340 млн
+60 млн, из них бОльшая часть мигранты, примерно все население Украины заехало за 20 лет, да, большинство, из стран 3-го мира
вы думаете как все сложно, а они просто лезут как тараканы :lol: , и живут получше нашего
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

#<1 ... 883884885886887 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор