Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 944945946947948 ... 2897>
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 19:48

BIGor написав:
  fler написав:
  Дюрі-бачі написав:Зараз з України поїхало більше 8 млн. десь половина з них може вернутись, а поїхати хочуть ще 5-6 млн. .

Хочуть, але не факт, що зможуть. Як не крути, але виїзд за кордон потребує наявності певної кількості грошей (подушка безпеки) та сприятливих обставин (відсутність хворих батьків чи якогось господарства, яке не можна залишити надовго тощо). Вагомий фактор - робота, хз як за кордоном може статися. Коротше, не вірю, що ті 5-6 млн., які хочуть виїхати, зможуть вдало це зробити, про швидко нема й мови.

Чого так песимистично? Українці дуже трудолюбиві люди, так у всіх країнах ціняться.
До речі, про що мовиться коли вдало? Це має бути власне житло + робота не менш 2 кує міс?

Вдало - це коли їм вдалося досягнути мети виїзду - влаштуватися там, куди вони виїхали та забезпечувати своє життя. Яке житло і робота - то у кожного своя планка.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 19:49

Re: Еміграція, заробітчанство

antey1969 написав:Работают под Берлином на птицефабрике - упаковка курятины по пакетам. Ну как упаковка... после автомата поправляют, если что-то торчит в сторону. 35 часов в неделю, на руки получают порядка 2000 евро в месяц.
Я от щось не розумію, в мене донька вивчилася у Франції, отримала їх освіту ( фахову), працює офіційно за безстроковим контрактом, з людьми, не на заводі з прцєю для нерозуміючих мову, отримує на руки десь 1700. Каже що багато французів років до 30 живуть на таку зарплату. Має страховку, платить податки, знімає житло. Інколи захожу в цю гілку і бачу цифри якісь нереальні. Проясніть що не так :roll: Якось багато тут пишуть про Європу, м'яко кажучі, нівідповідного.
Довольны, как слоны.
Пока в планах за год собрать 30 тыс.
2000Х12 це зовсім не 30 тисяч
Востаннє редагувалось d44 в Суб 15 лип, 2023 19:53, всього редагувалось 1 раз.
d44

Подякував: 4 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 19:52

Faceless написав:
  BIGor написав:По Куает отримало дозволів всього 800 тис. українців

Ще не всім видали хто подавав документи в травні, тож врешті має бути більше

Faceless, ви б туди поїхали, якщо б вас випустили за кордон зараз або трохи пізніше?
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 19:56

antey1969 написав:
  BIGor написав:По Куает отримало дозволів всього 800 тис. українців .
Цифри вражають, звичайно не всі поїдуть, але все ж таки подавались.

Честно говоря, даже не предполагал такой порядок цифр, думал, что раза в три меньше планирующих в Канаду.
В Германии наших начинают потихоньку подталкивать на работу с последующим сменой 24 статьи на рабочую визу. Собирают на консультации, отмечают у кого какая специальность. На днях приехали к знакомым две родственницы лет 40-45. Работают под Берлином на птицефабрике - упаковка курятины по пакетам. Ну как упаковка... после автомата поправляют, если что-то торчит в сторону. 35 часов в неделю, на руки получают порядка 2000 евро в месяц. Жилье снимают за 250 евро на человека от фабрики. Язык не нужен. Довольны, как слоны.
Пока в планах за год собрать 30 тыс.

На двоих?
А потом? Домой или остаться?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 19:58

Shaman написав:
  ЛАД написав:
це ж не перший невідомий виклик суспільству.

А Вы знаете, даже не могу припомнить такого принципиально нового вызова в истории.
Пока что все вызовы решались на уровне каменного века - дубину в руки и на врага. Менялась только дубина. :)

взагалі-то зараз світ на межі знову зробити цей крок.

бо ці зміни створили багато протирічь, й офіс простих рішень - це проблема не лише України. тому парад лідерів-популістів схильних до авторитарного керування в різних країнах, навіть розвинених, дуже збільшує ризик простого вирішення питань пошуком винних...

Вы правы.
Но это не решит проблемы.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 20:01

Re: Еміграція, заробітчанство

ЛАД написав:
  beee написав:Шось прыуныв я)
Кто то мне сказал, что пережить взрыв это некая закалка для детей. Типа полезно.
Я смотрю на 3 летнюю дочь и что то мне подсказывает, что это неправильно.
Кстати, говорят так, в основном те, кто из 73% вывез семью в первый же день.
Как известно, они самые перепуганные. Эдакий эксперимент меньшинства над образом жизни большинства. Демократия кароч.
Есть мысль покинуть землю обетованную. Осталось придумать, пустячок. Чем дальше в этой жизни заниматься.

Чувство знакомое, но можно вспомнить: "Снаряд в одну воронку дважды не попадает".
Читаете мои мысли.
Но с другой стороны с моим то везением. Династия на 5 квартир выше. Парковый.
"Шахєд мене ловив, але не впіймав".(с)
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 405 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 20:05

rjkz написав:........
Я ни в коем случае не хочу никого унизить за работу на кого-то, в данный момент сам такой.
Но очень рекомендую помнить про связку "колено-зад".
И в первую очередь думать о своей семье.

Связка есть.
Но Вы знаете, мне кажется, что хороший специалист найдёт себе работу быстрее, чем восстановится разорившийся предприниматель (о таком варианте тоже ведь не надо забывать).
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 20:09

beee написав:
ЛАД написав:
  beee написав:Шось прыуныв я)
Кто то мне сказал, что пережить взрыв это некая закалка для детей. Типа полезно.
Я смотрю на 3 летнюю дочь и что то мне подсказывает, что это неправильно.
Кстати, говорят так, в основном те, кто из 73% вывез семью в первый же день.
Как известно, они самые перепуганные. Эдакий эксперимент меньшинства над образом жизни большинства. Демократия кароч.
Есть мысль покинуть землю обетованную. Осталось придумать, пустячок. Чем дальше в этой жизни заниматься.

Чувство знакомое, но можно вспомнить: "Снаряд в одну воронку дважды не попадает".
Читаете мои мысли.
Но с другой стороны с моим то везением. Династия на 5 квартир выше. Парковый.
"Шахєд мене ловив, але не впіймав".(с)

Мысли не читаю - не умею. :)
Просто было примерно так же в прошлом сентябре.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 20:32

fler написав:
  Faceless написав:
  BIGor написав:По Куает отримало дозволів всього 800 тис. українців

Ще не всім видали хто подавав документи в травні, тож врешті має бути більше

Faceless, ви б туди поїхали, якщо б вас випустили за кордон зараз або трохи пізніше?

Я подав документи на турвізу - все ж таки віза на 10 років на дорозі не валяється.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 15 лип, 2023 20:56

Shaman написав:
  vitaliiangel написав:
  Shaman написав:це відповідний склад характеру.
какой склад характера у парикмахера или сантехника, которые работают на себя? не выдумывай.

як раз я згоден з cherchiltank. я вважаю підприємцями тих, хто відкриває бізнес.

а в твоєму прикладі - повторю запитання -як інженер може працювати на себе?

а в наведених прикладах - якщо людина профі - то може пробувати сам на себе (але таких теж умовно 20%). а більшості потрібні постійний потік клієнтів - у сантехніка це мешканці району, за яким він закріплений. й навіть профі воліють мати якусь роботу з фіксованою оплатою. у парикмахера - простіше орендувати місце в салоні, чим сам салон - бо є клієнти, нема клієнтів - оренду треба платити. так, vitaliiangel? :D

Я - инженер-строитель.
Годится?
Мой друг - инженер-строитель, до войны делал ремонты, выступая подрядчиком.
Он делал все то, что делал-бы работая на дядю, работая на себя.
Архитектор - тоже инженер, масса архитекторов работает на себя.
Есть вентиляционщики, инженеры-сантехники и тд.
Или это другое?
Я знаю инженера электронщика, который разрабатывает "железо" для разных заказчиков по всему миру - от Азии до Северной Америки. Тот самый, который не нужен был вместе со своим институтом Украине.
У Вас очень узкое представление о людях делающих бизнес.
Это не только торговля. Торговля - для людей, которые не владеют специфическими знаниями и\или умениями.
У меня знакомая, про которую раньше писал, врач-кардиолог в Киеве.
Цепочка - районная киевская поликлинника-частная клиника-свой кабинет. Работает на себя. Это - не торговля.
Есть знакомый инженер по обслуживанию медицинского оборудования, который работает на себя сейчас. Когда-то работал в госпитале.
Есть знакомая, бывшая главный бухгалтер представительства европейской компании в Украине, сейчас ведет бухгалтерский учет нескольких нескольких небольших бизнесов, помимо своего бизнеса-хобби.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5464 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 944945946947948 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти