|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 15 лип, 2023 18:33
ЛАД написав: Shaman написав:...... але так, є тенденція, що зі зростанням автоматизації виробництва, доля людей самозайнятих або у дрібному бізнесі зростає. в якийсь момент почнеться й базовий дохід. але це наслідок подальшого розвитку суспільства - люди би з задоволенням й далі працювали в компаніях 
Боюсь, что с ростом автоматизации, роботизации и пр. "...заций" человечество ещё столкнётся с колоссальными проблемами. И как они буду решаться пока никто себе не представляет. И, думаю, даже приличный базовый доход не спасёт и не поможет. Но пока это вопрос будущего. Хорошо бы отдалённого. Потому что это задача, с которой человечество не сталкивалось никогда в истории. Нет никаких даже подходов к решению.
з розвитком автоматизації ... настане те про що так довго ... більшовики ... від кожного по здібностям, кожному по потребам ... (базовий дохід? нє?)
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 18:36
vitaliiangel написав: Shaman написав:а про те, що якщо хтось відкрив свій бізнес - той же шиномонтаж/мійку - то йому вже потрібно 5-10 робітників. а якщо виробництво? кількість людей вимірюється сотнями-тисячами на одного підприємця.
смотрите эра индустриализации закончилась. Заводов более чем хватает, и постепенно роботы вытесняют человека с конвеера. Если каждый не спросит себя "а что я могу", домашние котики станут бездомными, потому что при капитализме владелец капитала думает о своей прибыли, а не о том как трудоустроить Shaman и ЛАД. Хотя бы по этой причине Shamanу и ЛАДу надо подумать а что они будут делать, если безработица достигнет 80% и работы по найму не будет.
Віталіан, а хто буде споживати? щоб те що виробить капіталіст, треба щоб хтось купив, а гроші заробляють роботи, а не людина. Звідки попит?
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 18:40
ЛАД написав: vitaliiangel написав: ЛАД написав:Если даже Вы лично будете иметь какую-то работу, то 80% безработных создадут Вам бо-о-ольшие проблемы
ниже кому написано мне, или 80% потенциально безработным? может таки шото представляю, не? vitaliiangel написав:Если каждый не спросит себя "а что я могу", домашние котики станут бездомными, потому что при капитализме владелец капитала думает о своей прибыли, а не о том как трудоустроить Shaman и ЛАД. Хотя бы по этой причине Shamanу и ЛАДу надо подумать а что они будут делать, если безработица достигнет 80% и работы по найму не будет.
Ваш ответ не понял. Но, думаю, что эти 80% (и я в том числе, если бы мне было лет 20-30-40) взяли в руки... условно, вилы и... Вам пришлось бы плохо. Я понятно ответил, что будут делать "Shaman и ЛАД" и остальные 80% безработных? Так что проблемы будут у Вас, а не у 80%.
варіантів багато, якщо не придумають нічого, то утилізація традиційна (епідемія, війна), або гуманна (обмеження народжуваності, в тому числі через "вакцинацію", або урбанізацію та високі ціни на житло, або 72 гендера але заборона "він і вона")
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 18:43
Дюрі-бачі написав: vitaliiangel написав:что то изменилось за это время?
Все капець як змінилось буквально за 20 років. Це тоді можна було взяти і забрати хліб (золото), а ще буквально кілька років і влада (диктатор/держава/корпоорація) : 1. зможе обнулити людину 1 кліком клавіші і залити без грошей, житла, зв'язку... 2. зможе відстежити всіх потенційних лідерів бунту засобами Штучного інтелекту.
блажєн кто вєруєт
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 18:44
fler написав: Дюрі-бачі написав:Зараз з України поїхало більше 8 млн. десь половина з них може вернутись, а поїхати хочуть ще 5-6 млн. ы поки я не особливо бачу передумов для зміни цього.
Хочуть, але не факт, що зможуть. Як не крути, але виїзд за кордон потребує наявності певної кількості грошей (подушка безпеки) та сприятливих обставин (відсутність хворих батьків чи якогось господарства, яке не можна залишити надовго тощо). Вагомий фактор - робота, хз як за кордоном може статися. Коротше, не вірю, що ті 5-6 млн., які хочуть виїхати, зможуть вдало це зробити, про швидко нема й мови.
Чого так песимистично? Українці дуже трудолюбиві люди, так у всіх країнах ціняться. До речі, про що мовиться коли вдало? Це має бути власне житло + робота не менш 2 кує міс?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1454 раз.
- Подякували: 1860 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 15 лип, 2023 18:45
Сибарит написав: vitaliiangel написав:Если каждый не спросит себя "а что я могу"
Я сейчас напишу совершенно аморальную и демотивирующую мысль, которая вызовет резкое неприятие. Главный вопрос, с которого надо начинать: "Чего я хочу" А уже потом пытаться подтянуть под желания возможности. А дальше окажется, что продвигать некую модель поведения совершенно бессмысленно. И коль тема об эмиграции, должен заметить, что человек живущий под мостом в Калифорнии может быть абсолютно счастлив и не иметь никакого желания морочить себе голову бизнесом 
не так, який стиль життя я хочу вести (як варіант, домашній кот, чи вільний коте бомж, і так до нескінченності... в кінці-кінців багаті теж плачуть)
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 19:03
antey1969 написав: BIGor написав:По Куает отримало дозволів всього 800 тис. українців . Цифри вражають, звичайно не всі поїдуть, але все ж таки подавались.
Честно говоря, даже не предполагал такой порядок цифр, думал, что раза в три меньше планирующих в Канаду. В Германии наших начинают потихоньку подталкивать на работу с последующим сменой 24 статьи на рабочую визу. Собирают на консультации, отмечают у кого какая специальность. На днях приехали к знакомым две родственницы лет 40-45. Работают под Берлином на птицефабрике - упаковка курятины по пакетам. Ну как упаковка... после автомата поправляют, если что-то торчит в сторону. 35 часов в неделю, на руки получают порядка 2000 евро в месяц. Жилье снимают за 250 евро на человека от фабрики. Язык не нужен. Довольны, как слоны. Пока в планах за год собрать 30 тыс.
зберуть і що далі? куплять житло у ФРН? навряд чи, а в Україні можуть.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 19:21
flyman написав:зберуть і що далі? куплять житло у ФРН? навряд чи, а в Україні можуть.
Більшість моїх колег / знайомих які зараз працюють в Німеччині планують зібрати кілька десятків тисяч Є для першого внеску за іпотеку десь в Чехії, Італії, навіть в Болгарії, але не в Україні. В них величезне бажання повернутись було в квітні-травні 2022 і повністю воно зникло десь в листопаді (коли пішли блекаути) І наші політики навіть не обіцяють після перемоги 2 ключові речі, які категорично відбивають бажання повертатись: 1. Гарантії безпеки (ніколи знову війні). 2. Індексацію доходів, щоб середня зарплата дорівнювала європейській.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 15 лип, 2023 19:29, всього редагувалось 3 разів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 15 лип, 2023 19:27
BIGor написав:По Куает отримало дозволів всього 800 тис. українців
Ще не всім видали хто подавав документи в травні, тож врешті має бути більше
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 15 лип, 2023 19:35
ЛАД написав: барабашов написав:......... А что он ел на зарплату в 4000(это на моменте было хоть больше минималки?) и как оплачивал коммуналку? В какой сфере он был технолог?
Хочу напомнить, что в 2017 средняя зарплата по Украине была до конца лета в районе 6800, а минимальная 3200. Если учесть даже официальный индекс инфляции с 2017 по 2022, то тогдашние 4000 соответствуют сегодняшним 7600. Тоже немного, но на еду и коммуналку хватит. Скромно. Стоит заметить, что официальному индексу инфляции не особо доверяю, по-моему, он заметно занижен. Что касается спора, что лучше (точнее будет - как надо) - работать на себя или "на дядю", присоединюсь к Shamanпитання, краще працювати на дядю чи на себе, це як куриця та яйце - воно вічне, й немає однозначної відповіді. окрім того, що за статистикою підприємцями можуть бути 10-20%, а інші - на дядю чи на державу. тому навіть не хочу витрачати час. я за працювати на дядю
. Цифру точно не помню, мне кажется, встречал цифру, что способны к предпринимательству не более 10%. Но дело даже не в этом. Не могут все быть предпринимателями - кто тогда будет работать? Всё же явно дворников, рабочих, сантехников, продавцов и т.п. надо намного больше чем предпринимателей. В любом обществе.
Я ни в коем случае не хочу никого унизить за работу на кого-то, в данный момент сам такой. Но очень рекомендую помнить про связку "колено-зад". И в первую очередь думать о своей семье.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8661 раз.
- Подякували: 5464 раз.
-
-
Профіль
-
-
9