Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Hotab писал(а):А у вас виходило яка щомісячна сума по імпотеці? Великий відсоток від доходу? Доречі там наче є опція звʼязатись і дізнатись причину відмови.
Та наче дрібна: з пільговими 3% десь 12-18k в місяць, навіть якщо рахувати повні 7%, то 20-30k. Причина відмови - низький дохід. От я й питаю: скільки має бути, щоб з точки зору банку міг платити 20k в місяць, невже 60k недостатньо... Кредитна історія позитивна, лімітів банки наливають без питань (сумарно ліміт понад 400k) Єдиний раз перетелефонували з Сенсу, але запропонували мені дати максимум 600k і то я маю зробити від 50% першого внеску. І це при тому, що в мене в них депозит і ОВДП на майже таку суму, яку вони готові позичити. Житло все переписав, тому на момент подачі заявки в мене 0м2...
Ну так житла нема, зарплатня маленька, дохід фора думаю не враховують бо ФОП сьогодні є а завтра нема)
Hotab писал(а):Дюрі-бачі може зараз лавочку прикривають… Мені наввипередки ще і з чи не кожного банку перетелефонували. А у вас виходило яка щомісячна сума по імпотеці? Великий відсоток від доходу? Доречі там наче є опція звʼязатись і дізнатись причину відмови.
Не по єОселі, з досвіду 2021 року - брали розрахунок максимальної суми кредиту, виходячи з того, що платіж не більше 30% від офіційного доходу. Більше можна було тільки якщо подати ще офіційні доходи дружини, але розрахунок навантаження той самий
cherchiltank писал(а):дохід фопа думаю не враховують
а от це цікаве припущення, яке може багато чого пояснити...
Раніше враховували (не Єоселя)і проблем з ФОП не було. Хіба що, залежно від кведвв, можуть брати різне допустиме навантаження, бо оборот по ФОП це не чистий прибуток насправді може бути
cherchiltank писал(а):Треба просто запитати бо одне діло айтівці фопи з доходами за 100 тисяч грн а інше просто фопи
Faceless писал(а):Хіба що, залежно від кведвв,
В мене основний 72 (наука), але вказую як допоміжні і 62 (ІТ)
Ось дивись, в мене взагалі нема основного місця роботи, але кредит мені дадуть хоч на 10 мільйонів) Там проблема саме в форі або в недостатності коштів на програму є оселя в бюджеті
Мені не дають еОселю, бо в мене кредит непогашений ще майже із студентських років тягнеться на 21 тис. (на той час 3 тис. Дол. було). Причому я вже давно виграв суд по строку давності від колекторів, але в бюро висить. Але це мій принциповий кредит, банк мене кинув скоротивши і не виплативши за 2 місяці законних виплат. А я його кинув на кредит)
Попробував ще з кількома знайомими подати заявки на єОселю: і чистий ФОП ІТ-шник, і вчителька в школі і майстер на авторемонті і пенсіонерка - всім відмова.
Дюрі-бачі писал(а):Попробував ще з кількома знайомими подати заявки на єОселю: і чистий ФОП ІТ-шник, і вчителька в школі і майстер на авторемонті і пенсіонерка - всім відмова.
Може гроші закінчились. У мене отак. 30 березня. В банки не ходив і поки не планую.