|
Понад чверть електроенергії у квартирах "з'їдають" лише... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: П'ят 14 жов, 2022 12:52
Faceless написав:BIGor написав: tolpekin_vladimir написав:Усе гаразд з підрахунками. Чайник працює хвилину 1квт/год*0.016год=16 ватт. Бойлер, прска та інше споживають періодично невеликі проміжки часу. Телевізор 100 ват/год *3 год = 300 ватт Комп'ютер взагалі не вимикають
Бойлер найбільший споживач, особливо взимку коли вода холодніша. Множте 2кВт на 3 години в день. Вийде 180 кВт/год. Далі електроплита. Компьютер (тдп процесору - 14 вт, тобто в загальному до 50 вт), телевізор щось типу А++.
З бойлером насправді навіть більше, бо йому необхідно підтримувати температуру води фактично 24/7, хіба що є можливість програмувати графік роботи на добу.
одразу видно хто не має бойлера і теоретезує про це) Бойлер на 100 літрів, 2-3 людини миються, постійно увімкнений, температура виставлена десь 60-70 градусів, споживає 80-120 КВт на місяць.
-
equinox
-
-
- Подякував: 156 раз.
- Подякували: 133 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 14 жов, 2022 12:54
equinox написав: Faceless написав:BIGor написав:[quote="5496596:tolpekin_vladimir"]Усе гаразд з підрахунками. Чайник працює хвилину 1квт/год*0.016год=16 ватт. Бойлер, прска та інше споживають періодично невеликі проміжки часу.
Телевізор 100 ват/год *3 год = 300 ватт
Комп'ютер взагалі не вимикають
Бойлер найбільший споживач, особливо взимку коли вода холодніша. Множте 2кВт на 3 години в день. Вийде 180 кВт/год. Далі електроплита. Компьютер (тдп процесору - 14 вт, тобто в загальному до 50 вт), телевізор щось типу А++.
З бойлером насправді навіть більше, бо йому необхідно підтримувати температуру води фактично 24/7, хіба що є можливість програмувати графік роботи на добу.
одразу видно хто не має бойлера і теоретезує про це) Бойлер на 100 літрів, 2-3 людини миються, постійно увімкнений, температура виставлена десь 60-70 градусів, споживає 80-120 КВт на місяць.[/quote]Я на свій не ставив датчиків, щоб рахувати, скільки він споживає, то ж цифру не скажу. А фантазувати можете на здоров'я
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8242 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: П'ят 14 жов, 2022 12:55
Faceless написав:Я на свій не ставив датчиків, щоб рахувати, скільки він споживає, то ж цифру не скажу.
датчики не потрібні, бойлер це термос, він не повинен постійно споживати максимальну потужність. І вимикати його не треба. Протягом доби на підігрів води, нехай з'їсть 1-2 КВт. Ввечері на помитись і заново нагріти (підігріти що залишилось) нехай ще 1-2 КВт. Максимум 120 КВТ/місяць. Якщо ж митись декілька разів на день то буде більше, думаю ще +100 КВт.
-
equinox
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 14 жов, 2022 13:12
equinox написав: Faceless написав:Я на свій не ставив датчиків, щоб рахувати, скільки він споживає, то ж цифру не скажу.
датчики не потрібні, бойлер це термос, він не повинен постійно споживати максимальну потужність. І вимикати його не треба. Протягом доби на підігрів води, нехай з'їсть 1-2 КВт. Ввечері на помитись і заново нагріти (підігріти що залишилось) нехай ще 1-2 КВт. Максимум 120 КВТ/місяць. Якщо ж митись декілька разів на день то буде більше, думаю ще +100 КВт.
Я хіба щось казав про споживання максимальної потужності весь день? Він має підтримувати температуру, тож постійно на короткий час вмикає обігрів, бо вода витрачається регулярно потроху, і хоч який він термос - є тепловтрати. Тому до розрахунку на нагрів споживаної гарячої води варто накидати ще 5-10%.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: П'ят 14 жов, 2022 13:36
Faceless написав:equinox написав: Faceless написав:Я на свій не ставив датчиків, щоб рахувати, скільки він споживає, то ж цифру не скажу.
Я хіба щось казав про споживання максимальної потужності весь день? Він має підтримувати температуру, тож постійно на короткий час вмикає обігрів, бо вода витрачається регулярно потроху, і хоч який він термос - є тепловтрати. Тому до розрахунку на нагрів споживаної гарячої води варто накидати ще 5-10%.
В мене бойлер, ззовні повністю холодний, рукою я не відчуваю ніякого тепла від нього. Ще, якщо ви виставили на ньому маленьку температуру води, то звісно ви будете її постійно використовувати (всю зливати) і бойлеру доведеться постійно нагрівати холодну воду.
-
equinox
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 14 жов, 2022 13:54
equinox написав:В мене бойлер, ззовні повністю холодний, рукою я не відчуваю ніякого тепла від нього. Ще, якщо ви виставили на ньому маленьку температуру води, то звісно ви будете її постійно використовувати (всю зливати) і бойлеру доведеться постійно нагрівати холодну воду.
Ну це нормально що він не гарячий на дотик, але це не каже про відсутність тепловтрат. Термос він теж не гарячий якщо що. Виставляти на бойлері високу температуру - погана ідея насправді, рекомендується, якщо не помиляюсь, десь 55 чи 60, не більше
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 15 жов, 2022 21:15
Чим гарячіший бойлер - тим більші втрати (там в формулі різниця температур води і повітря в кімнаті). Тому для однієї людини рекомендується ставити Т води таку, щоб навіть не розбавляти. Нвйбільші втрати не через стінки (звичайно вони на дотик не гарячі) , а дно. Де електрична частина під кришкою.
Втрати бойлера взимку - умовно це не втрати. Це підігрів кімнати. Менше треба отримувати від батарей чи теплої підлоги.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 395 раз.
- Подякували: 2488 раз.
-
-
Профіль
-
-
4