Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Hotab написав:trololo Сьогодні не вдалось зробити фото своєї менюшки, не було вимкнень. Завтра знову без вимкнень. Пізніше покажу , де ви знайдете втрати))
у вас дейе? до речі сьогодні трохи світліше, панелі в 10-30 вже давали 700 ватт із (2х4квт)
trololo написав:інвертор бере від мережі 20 ват (можна збільшити або зменшити по бажанню). чисто для того, щоб контролювати наявність мережі
А не сильно ли дофига 20 Вт только для проверки сети? Такой диодной лампочкой можно немаленькую комнату неплохо осветить. У меня оффлайновый UPS при наличии сети, заряженном акке и без нагрузки тоже куда-то жрёт где-то ватт 10-20, но я предполагал, что это он так акк подкармливает.
хз, можна попробувати менше поставити, в інструкції так було. від 20 до 100. але ці 20 ватт ідуть в загальний котел і не втрачаються по ідеї
розібрався, такий ліміт потрібен для режиму роботи zero export to CT, коли інвертор вдуває через GRID і обмежує потужність через CT щоб сусідів не кормити. в мене зараз Zero export to load тому зменшив до 5 ватт, показує нуль
фактична статистика по декільком сес півдня за 3-5 років і розрахункова для Києва: https://prnt.sc/iPt7FAs_cBox не ідеальний азимут та кут нахилу компенсується деградацією в статистиці та новими технологіями (n-type) і трололо вже зараз зможе порахувати скільки за рік виробить електроенергії )) бо онлайн калькулятори "трохи" прибріхують ))
trololo Я ж такою економією (щоночі 4 kWh купити не за 16 грн, а за 8 грн ) не займаюсь)) . Тим більше не маючи генератора, і в один прекрасний момент отримати раптове вимкнення світла з пустою батареєю)))
Hotab написав:trololo Я ж такою економією (щоночі 4 kWh купити не за 16 грн, а за 8 грн ) не займаюсь)) . Тим більше не маючи генератора, і в один прекрасний момент отримати раптове вимкнення світла з пустою батареєю)))
так 4 квт це ніочом. правильно робите що не займаєетесь. який у вас інвертор?